Ο παίχτης έκανε το «αρχείο» ή το «αρχείο» τον παίχτη;

Σάβ, 29/07/2017 - 12:36

Δυο μήνες σχεδόν μετά το τελευταίο ποντάρισμα της σεζόν έχω τελειώσει και γω τον απολογισμό της χρονιάς. Μιας χρονιάς που ολοκληρώθηκε με μικρή χασούρα στην προσωπική μου μπάνκα(ROI 95,74%).
Ούτε tipster θέλω να το παίξω, ούτε τίποτα. Ένας απλός παίχτης είμαι, όπως όλοι εδώ μέσα, ακόμη φοιτητής, νέος σε ηλικία(21 χρονών), γεμάτος προβληματισμούς, που θέλει να μάθει το στοίχημα σωστά. Είμαι μέλος του betsellers σχεδόν από την αρχή, διαβάζω τις στήλες και εμπιστεύομαι απόλυτα τον Billara και τον Μάκη που μου έμαθαν να παίζω σωστά από μικρή ηλικία που τους πρωτοδιάβασα το 2010. Επίσης ακολουθώ τον Γιώργο(Γερμανό) που με όσα γράφει παρέχει τροφή για σκέψη και τον Αλέκο(Κattis) που πάντα θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Aυτό που μου έχει προσφέρει το Betsellers σαν παίχτης είναι τεράστιο και πολύ σημαντικό.
Έτσι αφού ολοκλήρωθηκε η φετινή σεζόν έκανα τον απολογισμό της. Κάτι που ήταν αρκετά εύκολο, αφού κρατάω κάθε χρόνο σε ένα αρχείo excel , άνα μήνα, αναλυτικό αρχείο με πάρα πολλά στατιστικά και διαφορετικές επιλογές.
Πάντα τα κείμενα «απολογισμού» μου αρέσανε λίγο πιο πολύ από τα άλλα. Mέσα από αυτά βγάζεις συμπεράσματα και παίρνεις ιδέες που μπορούν να σε αλλάξουν ως παίχτη. Όποτε πήρα το θάρρος να γράψω και γω ένα τέτοιο καθώς ο Βασίλης φέτος μας έδωσε και εμάς βήμα στο μεγάλο αυτό site, μέσα από το Blogger of the Week. Εντυπωσιακή στήλη καθώς κάθε βδομάδα γνωρίζεις και ένα διαφορετικό άτομο από εδώ μέσα, ένα διαφορετικό μυαλό και μια διαφορετική προσέγγιση στο στοίχημα.

Για πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση φέτος, είναι τα στατιστικά στα ματς πάνω από 5 απόδοση. Πάντα το χέρι μου πάει πιο εύκολα σε ένα ματς άνω του 4 παρά σε ένα φαβορί του 2. Αυτό φαίνεται και στα στατιστικά φέτος, που σε 424 ματς που επέλεξα όλη την χρονιά τα 121 ήτανε άνω του 5, σχεδόν το 30%.
Αν πάμε πιο αναλυτικά στα 121 ματς άνω του 5 απόδοση έπιασα τα 21, με Μ.Ο Απόδοσης 6.29 και ReturnOnInvestment ίσο με 106.82%.
Παρατήρησα ότι εντός αγγλίας τα πήγα πολύ καλύτερα καθώς σε 62 ματς έπιασα τα 13 με ένα μεγάλο ROI ίσο με 133.87% και τον μεγαλύτερο μέσο όρο απόδοσης, που άγγιξε το 6.50. Το ίδιο καλά πήγαν και οι επιλογές από Γερμανία-Αυστρία, να’ναι καλά ο Γιώργος (χαχαχα), με 6 στα 29 και ROI 118,97%.

H ξεχωριστή ανάλυση των ματς ανά πρωτάθλημα ήταν αυτό που με έκανε να καταλάβω το φετινό μου λάθος. Πού ήτανε η φετινή «τρύπα» που κόστισε και στην μπάνκα; Βλέπετε και σεις ότι στα ματς της υπόλοιπης Ευρώπης έπιασα μόλις 2 στα 30. Αυτά τα 28 χαμένα ματς κόστισανε πολλές στήλες και συστήματα. Οπότε έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην φετινή χαμένη σεζόν. Άρα του χρόνου σίγουρα θα πρέπει να μειωθούνε αυτά σε ένα τουλάχιστον 50%
Παρατηρώντας τα στατιστικά των ματς μου άνω του 5 μου δημιουργήθηκε η απορία αν έπαιζα μόνο αυτά, αυστηρά σε μονά-2άδες . Δηλαδή όχι 2άδες με φαβορί, όχι τρίξι, όχι patent , μόνο μονά και 2άδες.
Οπότε έκανα ένα excel με όλα τα ματς που έπαιξα άνω του 5.00 ακολουθώντας τον παρακάτω τρόπο παιχνιδιού. Mια δικιά μου “Bet-Troika” θα έλεγα, όσοι έχουν διαβάσει τον GeorgeNik στο forum ξέρουν.
Ο συγκεκριμένος τρόπος πονταρίσματος εχει να κάνει με σημεία μόνο πάνω από 5 απόδοση. Σχεδόν όλα έχουν προταθεί στο site ή έχουν γραφεί σε στήλες του Βασίλη, του Μάκη και του Γιώργου. Τα σημεία που δίνουν πάνω από 5 και βρίσκονται στην ίδια μέρα ποντάρονται και σε 2άδες. Οριο είναι τα 4 σημεία ανά ημέρα ώστε μαξ να ποντάρονται 10 στήλες σε μια μέρα και να μην ξεφεύγουμε(4 μονά και 6 διάδες). Αν σε μία μέρα υπάρχουν πάνω από 4 σημεία προτιμούνται τα 4 που είναι από τα πρωταθλήματα της Αγγλίας-Γερμανίας-Αυστρίας. Αυτό συνέβει μόνο 2 φορές σε όλη τη σεζόν (γι’αυτό υπάρχει και μία διαφορά 2 ματς, 119 έναντι 121 μεταξύ των γενικών στατιστικών και του τρόπου που παρουσιάζω). Αν μια μέρα δεν προκύπτει ματς άνω του 5, απλά δεν παίζουμε!

Το ποντάρισμα είναι ίσο και πάντα σταθερό 5 μονάδες στα μονά και 1 μονάδα στην κάθε 2άδα. Έτσι με 300 μονάδες αρχική κάβα βλέπουμε τόσο την μεταβολή της μετα από κάθε μήνα αλλά και τα αναλυτικά στοιχεία της για όλα τα ματς. (R.O.I. , M.O. , ποσοστά)

Η μπάνκα ξεκίνησε τον Αύγουστο με 300 μονάδες και κατέληξε τον Μάιο με 413,75. Θετικό πρόσημο 113,75 μονάδων και 137,92 ROI. Άρα αμέσως βλέπω πως αν έπαιζα έτσι όχι μονο δεν θα έχανα, άλλα θα κέρδιζα!

Πάμε όμως να αναλύσουμε πως προέκυψε αυτό.
Σε 119 ματς άνω του 5 απόδοση από όλα τα πρωταθλήματα έπιασα τα 21 (17,65%) με ROI 108,78%. To 17,65% φαντάζει πολύ μικρό ποσοστό άλλα όταν ρισκάρεις με Μ.Ο Απόδοση 6.29 όσο ανεβαίνεις από το 16.6%, που θεωρητικά σου δίνει τα λεφτά σου πίσω, η διαφορά είναι αισθητή στη τσέπη σου. Δηλαδή εγώ θέλω 2 στα 10 για να κερδίσω ενώ ο μέσος παίχτης που παίζει 1,50 θέλει πάνω από 7 στα 10 για πάρει τα λεφτά του πίσω απλά.
Ο συνολικός τζίρος ήταν 656 μονάδες. (119 Μονά*5 μονάδες + 61 2αδες*1 μονάδα) και η συνολική επιστροφή 769,25 μονάδες
Οι 595 μονάδες από αυτές επενδύθηκαν σε 119 μονά απόδεκτα. Η επιστροφή των μονών ήτανε 647,25 μονάδες με ROI 108,78% ενώ οι υπόλοιπες 61 μονάδες επενδύθηκαν σε 61 δυάδες. Από τις 61 δυάδες που ποντάρισα, έπιασα μόνο τρεις. (4,91%) Ωστόσο και τις τρεις αυτές φορές η 2άδα πλήρωσε 40 φορές τα λεφτά της. Αυτό ήταν αρκετό να καλύψει το bet των 61 μονάδων καθώς έφεραν 122,5 μονάδες πίσω.
Όλα αυτά είναι θεωρητικά ωστόσο και προβληματισμοί για το πως θα μπορούσα να κάνω το παιχνίδι μου. Ωστόσο δεν θα καθόμουνα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο αν δεν κρατούσα αναλυτικό αρχείο του παιχνιδιού μου όλο τον χρόνο. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία καταγραφή που κάνω κάθε χρόνο, γίνομαι καλύτερος παίχτης. Αναπτύσω όλο και καλύτερα το προσωπικό μου αρχείο excel καταγραφής και βγάζω πολλά συμπεράσματα. Αυτά τα συμπεράσματα πρέπει να βγάζει ο κάθε παίχτης και να τα εφαρμόζει στο παιχνίδι του.
Γι’αυτό παιδιά να κρατάτε αρχείο, να βλέπετε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό και να γίνεστε καλύτεροι. Δεν θέλει πολύ κόπο για να γίνει, απλά ανοίγετε το ιστορικό στην στοιχηματική που παίζετε και κάνετε καταγραφή στο excel σας. Το πολύ να σας παίρνει μία ώρα την εβδομάδα αυτή η διαδικασία. Δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα μπορείτε να μάθετε και να καταλάβετε. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες συνήθως κάνουν την διαφορά.
Ευχαριστώ πολύ τον Βασίλη που μου έδωσε το βήμα αυτό. Καλό Καλοκαίρι!