Γιουροβίζιον 2018 – Η μέρα μετά

Κυρ, 13/05/2018 - 14:44

Ένας από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς τελείωσε και το τελικό αποτέλεσμα με βρίσκει αρκετά χαρούμενο σε προσωπικό επίπεδο όντας η πιο πετυχημένη χρονιά στα 14 χρόνια που παίζω στοίχημα στον διαγωνισμό σε επίπεδο κερδών, αλλά ο λόγος που είμαι χαρούμενος δεν είναι τα κέρδη.
Ο διαγωνισμός είναι για μένα μια άσκηση στον τρόπο σκέψης και στην επεξεργασία των δεδομένων και των πληροφοριών που ειδικά στις δύο βδομάδες του διαγωνισμού έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας. Θέλει μεγάλη πειθαρχία και ψυχραιμία για να μείνεις πιστός στις εκτιμήσεις σου και να μην παρασύρεσαι από τις παρορμήσεις της αγοράς. Ασφαλώς και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να εκτιμούμε την κατάσταση αλλά πρέπει πάντα να κοιτάζουμε το γενικότερο πλαίσιο και να βλέπουμε κατά πόσο αυτό επηρεάζει τις εκτιμήσεις μας.

Από την πρώτη στιγμή που είδα το κομμάτι του Ισραήλ η σκέψη μου ήταν ότι έχει όλα τα συστατικά για να κερδίσει τον διαγωνισμό. Ένα δυνατό κομμάτι, μια ενδιαφέρουσα τραγουδίστρια με φωνή και ένα δυνατό μήνυμα από πίσω. Είναι γεγονός ότι το μήνυμα επί σκηνής δεν ήταν τόσο δυνατό όσο θα περίμενα, αλλά και πάλι ξεχώριζε. Η Κύπρος είχε ένα μέτριο κομμάτι, το οποίο κυριολεκτικά έστυψε και παρουσίασε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η μεγάλη αδυναμία του κομματιού ήταν ότι παραήταν επιθετικό σεξουαλικά για να έχει την αποδοχή των κριτικών επιτροπών και του κοινού, όπως και συνέβη. Επίσης και οι φωνητικές ικανότητες της Φουρέιρα εμφανώς υστερούσαν σε σχέση με αυτές του Ισραήλ. Τερμάτισε 5ο στις κριτικές επιτροπές και η ιστορία έχει δείξει ότι κανένας ποτέ δεν κέρδισε αν δεν πλασαριστεί στο Τοπ3 και στα δύο. Πάντως και με το κοινό είχε το ίδιο πρόβλημα. Το Ισραήλ μάζευε τα 12αρια και τα 10αρια και η Κύπρος τα 8αρια και τα 7αρια. Στο τελικό αποτέλεσμα έχασε από το Ισραήλ καθαρά και στα δύο.
Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ασφαλώς και σοκάρει η 3η θέση της Αυστρίας, ένα κομμάτι που όλοι υποτίμησαν λόγω της σειράς εμφάνισης αλλά που απέδειξε ότι μια καλή φωνή, ένα ωραίο σκηνικό και μια γκόσπελ διάθεση που σε κάνει μέρος μιας θρησκευτικής εμπειρίας είναι αρκετά για να αναγνωριστεί η ποιότητα. Η Γερμανία πόνταρε στο συναίσθημα και σε ένα λιτό σκηνικό και επίσης πήρε αυτό που άξιζε, δηλαδή μια θέση στην 4αδα και μας έδωσε ένα πολύ καλό κέρδος.
Η Ιταλία επίσης κατάφερε να εντυπωσιάσει με τους πόντους που μάζεψε στο τελεβότινγκ καταφέρνοντας να τερματίσει ψηλότερα από πέρσι που ήταν το φαβορί για τη νίκη…Η μεγάλη απογοήτευση ήταν η Γαλλία, που συνεχίζει την παράδοση των πολύ κακών στησιμάτων των τραγουδιών της. Απορώ πώς κάποιος που δεν ήξερε για τί μιλάει το κομμάτι, θα το καταλάβαινε απλά βλέποντας το τραγούδι χτες.
Και τώρα πάμε να κάνουμε τον απολογισμό στα δικά μας στοιχήματα
Στον 1ο Ημιτελικό παίξαμε 100 μονάδες και είχαμε επιστροφή 168.5 μονάδες
ROI 168.5% - 2/4 προβλέψεις
Στον 2ο Ημιτελικό παίξαμε 168.50 μονάδες και είχαμε επιστροφή 67.4 μονάδες
ROI 40% - 2/5 προβλέψεις
Στον τελικό παίξαμε 272.40 μονάδες και είχαμε επιστροφή 752.50 μονάδες
ROI 276.2% - 3/11 προβλέψεις
Συνολικά παίξαμε 540.90 μονάδες και είχαμε επιστροφή 988.40 μονάδες
ROI 182.7% - 7/20 προβλέψεις

Με 35% πετυχημένες προβλέψεις καταφέραμε σχεδόν να διπλασιάσουμε το κεφάλαιό μας . Αρκούσε να περάσει η Ρουμανία στον τελικό, τερμάτισε 11η μόλις 4 βαθμούς πίσω από τη 10η θέση και θα είχαμε διπλασιάσει. Παραδέχομαι ότι φέτος έκανα βασικά λάθη ως προς το τάιμινγκ των στοιχημάτων μου. Οι προτάσεις μου πριν ξεκινήσουν οι πρόβες πλην της Ρωσίας αποδείχθηκαν καταστροφικές, μάθημα που πήρα για το μέλλον. Επίσης η απότομη άνοδος της Κύπρου και η συντηρητική μου φύση, με απέτρεψαν από το να προσθέσω μονάδες στη νίκη του Ισραήλ σε καλύτερες αποδόσεις που ήταν διαθέσιμες.
Κοιτώντας και τα περσινά αποτελέσματα υπάρχει σαφής βελτίωση. Είχαμε παίξει 734 μονάδες με επιστροφή 986.80 – ROI 131.7%. Πήραμε σχεδόν τις ίδιες μονάδες πίσω έχοντας παίξει σχεδόν 200 μονάδες λιγότερες.

Κάθε χρόνο και καλύτερα λοιπόν. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη που με ανέχθηκε αυτές τις δύο εβδομάδες και εύχομαι κάποιες από τις προτάσεις μου να σας έφεραν κάποια καλά κέρδη.