142

Μάκης Μηνδρινός

Ένα καλό Euro!

Χαιρετώ! Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει τώρα που τελείωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι ότι ήταν ένα καλό Euro. Και αγωνιστικά και στοιχηματικά. Για εμένα προσωπικά εξελίχθηκε ιδανικά τόσο αυτό, όσο και το Κόπα Αμέρικα, καθώς το πήραν οι δύο αγαπημένες μου ομάδες, η Ιταλία και η Αργεντινή.

Ηταν καλό και στοιχηματικά όμως.

Αναφέρομαι στο Euro, γιατί το Κόπα Αμέρικα δεν το ακούμπησα. Στο Euro ξόδεψα συνολικά 43 μονάδες μαζί με τα μακροχρόνια. Πήρα πίσω 64,63 μονάδες. Η τεράστια διαφορά θα γινόταν από ένα fun bet, αν δηλαδή έβγαινε MVP του τουρνουά ο Ζορζίνιο. Θυμίζω ότι παίχτηκε στο 75,00, πριν από την έναρξη του τουρνουά. Δεν ήθελε πολύ να γίνει. Εχω την αίσθηση ότι αν πετύχαινε το τελευταίο πέναλτι, θα ήταν αυτός ο MVP.

Δεν θα χρειαζόταν τρίτη σερί επέμβαση του Ντοναρούμα και η τελευταία εικόνα του ματς θα ήταν ο Ζορζίνιο να πανηγυρίζει το νικητήριο τέρμα. Όπως έγινε και στον ημιτελικό με την Ισπανία. Εξάλλου, βάσει στατιστικής, ο Ζορζίνιο ήταν όντως ο πολυτιμότερος της Ιταλίας σε βάθος όλου του τουρνουά. Ο Ντοναρούμα, όμως, ήταν ο καθοριστικός σε ημιτελικό και τελικό, οπότε αναμενόμενο να βγει MVP.

Η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει.

Κατά τ’ άλλα ήταν ένα τουρνουά που είχε εκπλήξεις, κάτι που πάντα είναι καλό για τον ουδέτερο θεατή. Θα έλεγα ότι το Euro ήταν μια συνέχεια της σεζόν που προηγήθηκε: εκεί είδαμε πολλά περίεργα αποτελέσματα, σκορ που δεν είχαν ιδιαίτερη λογική, γενικά ήταν μια «covid» σεζόν και κάτι ανάλογο έγινε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Εχουμε πει, πως όταν μια διοργάνωση ή ένα τουρνουά έχει εκπλήξεις, εμείς συνήθως είμαστε καλά, ακριβώς επειδή είναι το στυλ παιχνιδιού μας τέτοιο, που τις κυνηγάμε.

Πλέον, λοιπόν, μετά από ένα χρόνο γεμάτο από στοίχημα και ποδόσφαιρο (υπενθυμίζω ότι από τον Ιούνιο πέρσι πηγαίνουμε non stop και εμείς και οι ομάδες), ήρθε η ώρα να πάρουμε ανάσες.

Είναι απαραίτητες και επειδή προηγήθηκε ένας πολύ δύσκολος χειμώνας και γιατί έρχεται ένας εξίσου απαιτητικός και είναι αναγκαίο να μπούμε ξεκούραστοι σ’ αυτόν. Μέχρι να φύγω για διακοπές θα τα λέμε που και που, σχολιάζοντας κυρίως την επικαιρότητα, αν προκύψει κάτι καλό μεταγραφικό κ.λπ.

Επί προσωπικού

Μιας και ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία στήλη της σεζόν, οφείλω να μιλήσω λίγο και επί προσωπικού, για όσα προηγήθηκαν.

Θα χρειαστεί να πάω περίπου ένα χρόνο πίσω (λίγο λιγότερα, αρχές Σεπτέμβρη). Τότε, λοιπόν, είχα αναφέρει κάποιες αλλαγές που είχαν προκύψει στο επαγγελματικό κομμάτι της ζωής μου και με τις οποίες έπρεπε να βρω τον τρόπο να τις «παντρέψω» με την καθημερινότητά μου. Όπως έγραψα και πιο πάνω, ήταν ένας δύσκολος χειμώνας για εμένα προσωπικά.

Διαφορετικές αρμοδιότητες στον εργασιακό μου χώρο, καινούρια project που έχριζαν μεγαλύτερης προσοχής, ήταν και ο κορωνοϊός στη μέση που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ηταν σίγουρα πολύ κουραστική η σεζόν, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Και παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά οι επιλογές μας σε ότι αφορά την καθημερινότητά μας, είχαν περιοριστεί πολύ λόγω καραντίνας, εγώ προσωπικά είδα λιγότερη μπάλα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Λιγότερος χρόνος για «διάβασμα», για μελέτη, για συνομιλία με «πηγές» που είχα, γενικότερα λιγότερος χρόνος. Και επειδή τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο, θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της κάβας. Αυτό δεν θα άλλαζε ακόμα κι αν έβγαινε MVP ο Ζορζίνιο και γύριζε η κάβα στο πράσινο. Ηταν κάτι που περίμενα ως ένα βαθμό, όταν μπαίνεις σε νερά που δεν γνωρίζεις πολύ καλά, είναι λογικό να επηρεαστείς και να χρειάζεσαι χρόνο για να βρεις τον τρόπο να κολυμπήσεις.

Ε, κάπως έτσι πήγε.

Γενικότερα βέβαια, για το Betsellers η χρονιά ήταν εξαιρετική. Ηταν η καλύτερη από τότε που έγινε συνδρομητικό και τα παιδιά που ήρθαν βοήθησαν πολύ στο να γίνει αυτό.

Για τη νέα σεζόν, πώς θα κινηθούμε, τι θα κάνουμε κ.λπ. θα τα πούμε εν καιρώ. Προέχει η ξεκούραση, οι διακοπές και η ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση! Δεν λέω ακόμα καλό καλοκαίρι, θα τα ξαναπούμε μέχρι τις δικές μου διακοπές.

Λέω μόνο σε όσους έχουν ξεκινήσει ήδη το ριλαξάρισμα!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος