4032

Billaras

Αισίως στον τρίτο χρόνο…

Πριν από δύο χρόνια, Δευτέρα 5/9/2011, έγραφα γιά πρώτη φορά στο νεογέννητο Betsellers. Ιδου μερικά αποσπάσματα: “…..Η τεχνολογία δεν έχει….εφεύρει ακόμα με ποιόν τρόπο θα …μπαίνουμε με το δεξί σε ένα καινούργιο site. Θα μου μου πείτε “το site δεν είναι σπίτι γιά να μπαίνουμε με το δεξί”. Αμ δε! Εδώ κάνετε λάθος. Γιατί το betsellers.com, ή οποιοδήποτε site είναι δικό σου, είναι το σπίτι σου.

Και μάλιστα σπίτι που θέλει να έχει….χιλιάδες καλεσμένους, να είναι πάντα με ανοιχτές πόρτες. Να το νοιώθετε κι εσείς λοιπόν σαν το σπίτι σας. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος…..” “….Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος, όσο και….πολύ αγχωμένος. Θέλω να…μαζευτούμε, να τα λέμε, να συζητάμε, να μαθαίνουμε γιά το στοίχημα, να….

πληρωνόμαστε φυσικά και να γίνουμε μιά μεγάλη παρέα. Να μην είναι ένα απρόσωπο site, να είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Τόσα χρόνια έχω γνωρίσει είτε διαδικτυακά, είτε από κοντά χιλιάδες ανθρώπους. Όλοι με την …ίδια καψούρα, το στοίχημα. Ο απώτερος λοιπόν στόχος, ο ύψιστος αν προτιμάτε, είναι αυτός. Να μαζευτούμε όλοι εδώ….” “….

ΔΕΝ θα έχουμε παίχνίδι κάθε μέρα. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και οι περισσοτεροι γνωριζόμαστε χρόνια, άρα ξέρετε την φιλοσοφία μου. Δεν θα παίζουμε γιά να παίζουμε, όταν δεν θα έχει κάτι που κρίνω ότι αξίζει πονταρίσματος, δεν θα βλέπετε νέο κείμενο μου. Γιά παράδειγμα, μεσοβδόμαδα έχει τρία ματς Λιγκ Τρόφι. Οι ειδήσεις γιά αυτά τα παιχνίδια φυσικά θα υπάρχουν, αλλά αν δεν μου αρέσει κανένα από τα τρία γιά ποντάρισμα, τότε δεν θα υπάρχει νέο κείμενο.

Αυτό το ρόλο παίζουν και οι ενημερώσεις, τα updates. Εκεί θα βλέπετε τι νέο “ανέβηκε” στο site, ακόμα κι αν προστέθηκε ή αφαιρέθηκε σημείο στο κείμενο μου την τελευταία στιγμή! Να τις τσεκαρετε λοιπόν τις ενημερώσεις…. Τέλος, ΔΕΝ θα βλέπετε….φτηνιάρικα σημεία. Κι αυτό γνωστό σε όσους με διαβάζουν χρόνια. Όσοι δεν με έχουν ξαναδιαβάσει, σε λίγο καιρό θα μπείτε, θα κατανοήσετε, την συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Εξου και το “μοτό” του site. Το bet or not to…?…” Μετά από ένα χρόνο, είχε μπει το νερό στο αυλάκι, στα πρώτα γενέθλια, έγραφα τα εξης: “…..Τι εκτιμώ ότι πέτυχε αυτό το site στον ένα χρόνο ζωής; Κατ'αρχάς, κάτι που εγώ θεωρώ το πλέον σημαντικό, καθιερώθηκε ως μιά μεγάλη (και ολοένα μεγαλύτερη) στοιχηματική κοινότητα. Δεν έγινε απλά το site “μπαίνω, παίρνω σημεία, φεύγω”.

Αν έτσι είχε καταλήξει, θα το θεωρούσα προσωπική αποτυχία. Γιατί πέρα από το στοίχημα αυτό καθαυτό, έδωσα πολλές, πάρα πολλές ώρες προσωπικής ζωής εδώ. Τις κατέθεσα. Πέρναγα και περνάω ώρες με όλους εσάς. Γίναμε ΦΙΛΟΙ. Γνωριστήκαμε. Κάνουμε και παρέα. Το chat έχει γίνει-πέρα από ένα…εργαστήρι ή φροντιστήριο- ένα μέρος συνάντησης.

Ξέρετε, γιά μένα που είμαι δημιουργός όλου αυτού εδώ, δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να βλέπεις ανθρώπους όλων των ηλικιών, βιωμάτων, προσωπικών πιστεύω, στρωμάτων, γνώσεων, να βρίσκονται κάθε μέρα εδώ, να γνωρίζονται, να μιλάνε σαν φίλοι, να γίνονται φίλοι, να βρίσκονται και έξω από το site. Το Betsellers τους έφερε όλους κοντά. Αυτό, δεν το λέω μόνο εγώ, ούτε το βιώνουν μόνο όσοι μπαίνουν σε chat ή forum.

Το λένε τα νούμερα: Απο 5/9/2011 ως και σήμερα, σε ένα χρόνο, έχουν μπει εδώ 212.517 ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ επισκέπτες. Ακόμα κι αν το νούμερο δεν είναι 100% σωστό (γιατί κάποιοι, οι ίδιοι, μπαίνουν κι από άλλο ip), είναι…τεράστιο. Με …τρομάζει ώρες-ώρες και με γεμίζει ευθύνη. Συνολικές επισκέψεις; Εφτασαν τις 1,6 εκατ.!! Μέσος όρος επίσκεψης; Γύρω στις 10.

000 τις ημέρες που έχει αγώνες. Μέλη του site (ενώ όλα είναι free και δωρεάν); Είναι 4.591!!! Απίστευτο νούμερο. Που δεν περίμενα ποτέ. Πάνω από 4.500 μέλη σε ένα χρόνο; Tα likes στο Facebook; Εφτασαν τα 1746. Αυτά τα νούμερα λοιπόν, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω λεγόμενα μου….” “…..Εκανε νεωτερισμούς. Και έδωσε τα κλειδιά σε…εσάς. Η προσπάθεια που γίνεται στο forum, όχι ως “διαγωνισμός” αλλά ως εξάσκηση, με excel και κάβα, είναι εντυπωσιακή και δείχνει πρόοδο.

Το καλοκαίρι, στις διακοπές, τρεις από εσάς, ούτε κανονικοί δημοσιογράφοι, ούτε επ'αμοιβή, έγραφαν εδώ αντί εμού. Αυτό ήταν ένα ρίσκο που το χάρηκα και θα το ξαναπάρω. Την ημέρα που κάποιοι θα γίνουν καλύτεροι από τον -υποτίθεται, δεν μου αρέσει η λέξη- δάσκαλο τους, τότε εγώ θα είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος. Και δεν θα αργήσει αυτή η μέρα, αν δεν ήρθε ήδη!!…” “….

Εμαθε σε πολλούς ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Πως παίζεται!! Ανοιξε μάτια σε αρκετούς, τους έξυσε το μυαλό, τους παρακίνησε να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Εναν άλλο δρόμο. Οχι τον δρόμο “φέρε μεγάλε μιά τετράδα άχαστα”. Αυτοί εξ'αρχής είτε έφυγαν από το site, είτε εγκλιματιστηκαν, κατάλαβαν, ΑΛΛΑΞΑΝ! Προσπάθησα πάρα πολύ και θα συνεχίσω να προσπαθώ να δείξω σε όλους πως παίζεται αυτό το άθλημα.

Οτι δεν είναι γιά να σε κάνει πλούσιο. Οτι δεν είναι τζόκερ. Οτι έχει κανόνες. Οτι δεν είναι τζόγος. Οτι θέλει πειθαρχία.καρτέρι, υπομονή. Ο ΤΡΟΠΟΣ παιχνιδιού είναι απείρως σημαντικότερος από ένα-δύο-πέντε σημεία. Και το ψάρι έτοιμο αλλά -πρωτίστως- ο σωστός τρόπος ψαρέματος. Αν κατάφερα (και νομίζω αυτό το πέτυχα) να αλλάξω τη νοοτροπία του 20% αυτών που με διάβασαν, πέτυχα.

Ευστόχησα. Κέρδισα το πιό μεγάλο στοίχημα από όλα. Με εμπιστεύθηκαν κάποιοι άνθρωποι, όχι με την έννοια “τα βάζω στην τάδε που δίνει ο Billaras”, αλλά με εμπιστεύθηκαν ότι αυτά που τους γράφω χρόνια είναι τα …σωστά. Ο τρόπος ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ και κατά συνέπεια -σε βάθος χρόνου- να κερδίζεις. Να είναι υπονετικοί. Να περιμένουν.

Να εκτιμούν αποδόσεις. Να “διαβάζουν” τζίρους. Και πολλά-πολλά άλλα… Επεται συνέχεια. Αυτό είναι υπόσχεση. Το Σάββατο θα γίνει μιά σύναξη φίλων. Θα..κόψουμε και τούρτα. Θα γνωριστούμε (ακόμα περισσότερο). Και θα ξανασυμβεί. Οπως θα δείτε κι άλλες ιδέες να εφαρμόζονται, κι άλλες τεχνικές, κι άλλα “μαθήματα”. Δεν σταματάμε.

Κάποιοι λένε “στην κατακλείδα, στο φινάλε, μετράει πάντα το αποτέλεσμα”. Σωστό. Ολόσωστο. Μόνο που εδώ στο Betsellers μάθατε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ενός 90λεπτου αγώνα. Θα χαθούν πολλοί, θα κερδιθούν πολλοί. Καλές στιγμές, κακές στιγμές. Νίκες, ήττες. Φεγγάρια. Ρέντα και ατυχία. Λάθη (έγιναν και θα ξαναγίνουν, μόνο αν δεν προσπαθείς δεν κάνεις λάθη).

Ολα μέσα. Ομως, το αποτέλεσμα δεν είναι στο 90λεπτο. Είναι στο εννιάμηνο!!! Ισως να μην είναι καν εκεί. Είναι στην πενταετία, στην δεκαετία, στην εικοσαετία. Είναι-όπως σε όλα όσα κάνουμε- σε όλη μας τη ζωή. Πολεμάμε, κρινόμαστε καθημερινά. Εκεί λοιπόν κρίνεται το αποτέλεσμα. Και αυτό, το μαθαίνουμε όλοι μαζί, συνέχεια, εδώ. Στο Betsellers…”.

Πλέον, από μεθαύριο Πέμπτη 5/9/2013, το site μπαίνει στον τρίτο χρόνο ζωής. Αν έχω να προσθέσω κάτι σε όλα τα παραπάνω; Νομίζω όχι λόγια. Μόνο ΕΡΓΑ. Οσα ήταν λόγια -στο στοιχηματικό κομμάτι- τα είδατε σε πράξεις. Κυριολεκτικά. Και φίλοι γίναμε και συνάξεις κάναμε (και….εντός ημερών θα ενημερωθείτε γιά την επόμενη, στην Αθήνα, προσανατολιζομαι για ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9 εκει που την καναμε και πέρυσι αλλα το οριστικό θα το μάθετε λίαν συντόμως) και γιά τα στοιχηματικά ο καθένας ας κρίνει.

Το μόνο που έχω να ξαναγράψω, είναι…νούμερα. Παραπάνω, στο κείμενο του ενός χρόνου, ανέφερα τον κόσμο του site. Δείτε εκείνα τα νούμερα. Και ιδού τώρα τα φρέσκα: Οι 212.517 μοναδικοί επισκέπτες του ενός έτους έχουν γίνει… 508.305 στην διετία! Μισό εκατομμύριο! Οκ, το λέω και αλλού, ο καθένας μπορεί να μπει από το σπίτι, το κινητό και την δουλειά του ας πούμε.

Αλλά και στα τρία να το κόψω το νούμερο, είναι 170.000 άνθρωποι στην διετία. Οι συνολικές επισκέψεις; Από το 1,6 εκατ. έφτασαν τις 3.884.003!!! Οταν έχει αγώνες οι επισκέψεις φτάνουν τις 16.000 (ρεκόρ στις 5/3/2013, με 16.699). Τα μέλη; Ξεπέρασαν τις 6.000. Και τα like στο Facebook είναι πλέον 3.220. ΟΛΑ εν ολίγοις… υπερδιπλασιάστηκαν! Αρα, κάτι καλό γίνεται. Και πάνω από όλα, η παρέα μας μεγαλώνει.

Οι φωτογραφίες από τις συνάξεις μας, εκεί που περνάμε καταπληκτικά, υπάρχουν στο forum. Τι άλλο να προσθέσω; Μόνο άπειρες ευχαριστίες. Σε όλους. Μπαίνουμε στον 3ο χρόνο, καλά να είμαστε, οι καιροί είναι ζόρικοι, εδώ τουλάχιστον και να περνάμε καλά και να γνωριζόμαστε και να μαθαίνουμε και να πληρωνόμαστε! Τέσσερα σε ένα! Υ.Γ: Γιά το Λιγκ Τρόφι ο Μάκης τα λέει…περίπου όλα.

Και καταλήγει σε ένα μονό αποδεκτό. Εγώ δεν κατέληξα πουθενά. Λίγο Τζίλιγχαμ κοίταξα, λίγο Πλίμουθ, λίγο Μπέρτον. Αντε και με το ζόρι λίγο Μπέρι. Καμιά δεν με ψήνει όμως. No bet απόψε. Δείτε ειδήσεις και αποφασίστε αν και θα σας πρότεινα να αράξετε. Και όπως κοίταξα και το μενού της Παρασκεύης, πάω και γιά νέο no bet σε λίγα 24ωρα. Αρα, εκτός απρόοπτου, νέα στήλη το Σάββατο (θα έχει οριστικοποιηθεί και μέρα-ώρα-τόπος γιά τη σύναξη στην Αθήνα).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras