2398

Billaras

Αλλαγή χρονιάς με μιά τετράδα!

Τι μεσολάβησε από την Boxing Day ως σήμερα; Προπονητές άλλαξαν πάγκους, παίκτες μετακινήθηκαν με 85 μύρια ευρώ (!) και το Νησί εξακολουθεί να κινείται στους ρυθμούς του ποδοσφαίρου. Στοιχηματικά, έχω μια μίνι-στεναχώρια. Κάποια ματς επειδή είναι…μοναχικά, δεν είναι μέσα στο φουλ πρόγραμμα, τα αφήνω αντουφέκιστα ενώ στην εφημερίδα υπάρχουν, είναι στην διαλογή μου σημαδεμένα.

Ξεκίνησε αυτό με την Μπολόνια πριν 5 μέρες, συνεχίστηκε με την Αντβέρπ προ διημέρου, συνεχίστηκε και χθες βράδυ με την Πρέστον. Δεν είναι πρόβλημα, αλλά μάλλον πρέπει να αυξήσω τα updates στη στήλη, αμαρτία είναι. Anyway, αυτά είναι “δικά μου”, απλά σκέφτομαι φωναχτά. Αρκούσε μιά Πλίμουθ πάντως στην Boxing Day, ένα σημείο που…φώναζε και ορθώς ήρθε.

Πάμε στο σήμερα. Αύριο τίποτα (τα δύο της Premier πάντως θα τα δω γιατί με…ενδιαφέρει η Δευτέρα), σήμερα είναι η 3η γιορτινή αγωνιστική και καπάκι Δευτέρα (και Τρίτη), η 4η και τελευταία.. Στο σημερα, το ματς που με απασχόλησε περισσότερο από όλα, δεν είναι αγγλικό! Είναι το Ιντερ-Λάτσιο. Βλέπω καιρό την Ιντερ, φανερά ντεφορμαρίστηκε. Την είχα ποντάρει με Γιούβε, δεν είχε κάνει ούτε φάση, έκτοτε μπλούμ, έμεινε 5 ματς χωρίς νίκη κι έχει αμυντικά θέματα ειδικά όσο λείπει ο Μιράντα.

Στα αγγλικά ήταν πιό καθαρό το τοπίο, νομίζω μέτριο το μενού, πολλά (σωστά) φαβορί έχει η μέρα (ειδικά η 2η με Λούτον, Νοτς Κάουντι, Κέμπριτζ, Κόλτσεστερ). Τρία στο σακούλι, ένας προβληματισμός (Σάντερλαντ). Γιά την ιστορία, αυτά που έσβησα εν τέλει ήταν Μπέρνλι, Εμπσφιλντ, Καρλάιλ, Πιτέρμπορο, Σάντερλαντ. Μπέρνλι γιατί θέλω να δω αν θα είναι κουρασμένη και την.

.περιμένω την Δευτέρα, Σάντερλαντ γιατί ήταν απογοητευτική στο Σέφιλντ που της έδωσα την ευκαιρία και τις άλλες τρεις λόγω απόδοσης. Πάντως, αν έπαιζα με (πολύ) μικρότερες αποδόσεις, αυτή η τριπλέτα (Εμπσφιλντ-Καρλάιλ-Πιτερμπορο) μαζί με τα τέσσερα φαβορί της 2ης που ανέφερα παραπάνω) θα γινόντουσαν μιά…μίξη, δεν είναι άσχημα. All and all, τρία εγγλέζικα στο χέρι, μένει η σκέψη γιά την Ιταλία.

Γιατί εκτός της Λάτσιο, μου έχει καρφωθεί και το…ξερό Χ στη Μπολόνια. Με 8-0-9 φέτος η Ουντινέζε, κάπου θα διορθώσει αυτό, γιά ιταλική ομάδα μιλάμε, δεν στέκει, μπορεί να έχουμε αγκαλίτσες και φιλάκια και να κανουνε μαζί ρεβεγιόν μετά (γέλια). Κατέληξα μετά από ώρα. Δεν το ποντάρω, μένει στο τσάκ έξω, ενώ θα ποντάρω Λάτσιο. Κι έτσι έχω μιά τετράδα… ΜΠΌΡΝΕΜΟΥΘ-ΕΒΕΡΤΟΝ 2 (3.

30): Εδώ θέλω πολύ να παίξει ο (αμφίβολος) Ρούνει. Γιατί θα κάνει την διαφορά και μόνο με την παρουσία του. Η Μπόρνεμουθ δεν είναι καλά, λείπει γιά το εύκολο γκολ ο εμβληματικός Ντεφόε, έχει θέμα με απουσίες στα χαφ οπότε…ήταν που ήταν αλέγκρα, τώρα παράγινε. Τι σημαίνει αυτό; Οτι η Εβερτον που με Αλαρντάις έχει σφίξει σαν τανάλια (ήδη τέσσερις φορές παρθένα πίσω), θα βρει χώρους και δεν θα είναι μαζεμένη όσο ήταν πρόσφατα.

Θα της δωσει ευκαιρίες η ίδια η Μπόρνεμουθ. Και φυσικά το 3.30 δεν στέκει. ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ 2 (4.10): Κοντράρω καλή ομάδα και το ξέρω, αλλά και ελαφρώς αλλοπρόσαλλη. Εδώ το κλειδί είναι φυσικά η Γουένσντεϊ. Στο Νότιγχαμ ήταν κυνική και στιβαρή, 3-0 και άντε γειά. Και περιμένω κάτι ανάλογο, με τον Μπούλεν στα αποδυτήρια έχει έρθει καλό κλίμα (αλήθεια, ποιος θυμάται τον γυρολόγο σκωτσέζο φορ στην Καλαμάτα το 1999;).

Οι αποδόσεις έχουν ανοίξει χωρίς λόγο, τουλάχιστον μισή μονάδα πάνω. ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ -ΠΛΙΜΟΥΘ 2 (4.60): Επαιξα Πλίμουθ στην Boxing Day και πήρε…άριστα. Ούτε καν απειλήθηκε. Εχει μπει σε ράγες καλές, ξέχασε την προσαρμογή, δυόμισι μήνες και έκανε μόλις δύο ήττες. Προχθές ήταν ..ξανά στο 4.60. Και μοιάζει και η αντίπαλος! Οπως ήταν η ΜΚ Ντονς, έτσι και η Μπλάκπουλ έχει επτά ματς χωρίς νίκη, με κάκιστη συγκομιδή εντός (0-1-5 στα τελευταία έξι), σοβαρή απουσία του Βασελ μπροστά της στερεί το εύκολο γκολ.

Ματς-καρμπον με της Boxing Day, ας έχουμε και…αποτέλεσμα καρμπον! ΙΝΤΕΡ-ΛΑΤΣΙΟ 2 (3.20): Εγραψα πολλά στον πρόλογο. Η Ιντερ φυσιολογικά ντεφορμαρίστηκε. Επαιξε και παράταση προχθές, έμεινε και εκτός κυπέλλου από την μισητή Μίλαν, έχει απουσίες πίσω. Η Λάτσιο όποτε την βλέπω μου δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον, δεν παρατάει ματς (καμποσες ανατροπές, θυμάμαι αυτή στη Γένοβα).

Δεύτερον σκοράρει γιά πλάκα. Δευτερη καλύτερη επίθεση με 43 γκολ, πάνω και από τη Νάπολι ας πούμε. Ας βάλει δύο σήμερα, να δούμε τι θα γίνει. Προ μηνός δεν θα το άγγιζα. Τώρα πατάω στην κοιλιά της Ιντερ που έρχεται από απανωτές φάπες. Αυτά είναι, μιά τετράδα, με…bonus ένα αλογάκι και σήμερα, όχι δικό μου. Κάτι θα του βάλω, αξίζει. Νέα στήλη φυσικά τη Δευτέρα, δηλαδή…του χρόνου.

Να περάσετε καλά, όμορφα και αγαπημένα, χαλαρώστε γενικώς. Και βάλτε περισσότερη ανθρωπιά και λογική στη ζωή σας. Τα τελευταία χρόνια η απανθρωπιά και ο παραλογισμός κατακλύζουν την κοινωνία… ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: -12.75 μονάδες. Ποντάρισμα 30/12: Μπόρνεμουθ-Εβερτον 2 (3.30), 1 μονάδα Μπλάκπουλ-Πλίμουθ 2 (4.60), 1 μονάδα Μπρέντφορντ-Σέφιλντ 2 (4.

10), 1 μονάδα Ιντερ-Λάτσιο 2 (3.20), 1 μονάδα. Nέο υπόλοιπο: -16.75 μονάδες. Ξεχωρίζει η Dame Rose Εορταστικό πρόγραμμα και στις ιπποδρομίες και σήμερα μεταφερόμαστε στο ιπποδρόμιο του Newbury όπου λαμβάνει χώρα μια σημαντική κούρσα για άλογα αρχάρια στις ιπποδρομίες με εμπόδια , η Challow Novices' Hurdle, σε μια απόσταση περίπου 4.300 μέτρα. Οι συμμετοχές δεν είναι πάρα πολλές άλλα ξεχωρίζει η φοράδα Dame Rose, η οποία εκτός απ΄τη διαφορά βάρους που έχει λόγω φύλου έχει και πολύ καλή φόρμα καθώς κέρδισε μια αρκετά δυνατή κούρσα πριν ένα μήνα.

Συνοπτικά : Betfred Challow Novices' Hurdle 30/12/2017 Newbury 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας) Dame Rose (4.00) 2 pts win

Παλαιότερα άρθρα του Billaras