2528

Billaras

Αλλο η μπάλα, άλλο το στοίχημα!

Ο Μάκης, στο χθεσινό του κείμενο, ξέχασε να βάλει έναν διαχωρισμό. Εγραψε- κι έβαλε τίτλο- “αντε, καλή σαιζόν”. Ο διαχωρισμός είναι…απλός. Ποδοσφαιρικά ναι, δεν το συζητώ, λέμε πλέον καλή σαιζόν. Οταν μπαίνουν στον χορό γερμανοισπανοϊταλίες, ξεκινάει η σαιζόν. “Ολα τα μωρά στην πίστα” που λέγε κάποτε ο ΛεΠα! Νταξ, ξεκινάει και η Σούπερ Λίγκα, αλλά…δεν την μετράω αυτή (γέλια).

Οπως και να'χει, τίγκα το πρόγραμμα και πλέον δεν μας λείπει τίποτα. Ομως, μιλήσαμε ποδοσφαιρικά. Οχι στοιχηματικά. Το στοίχημα μπορεί να πηγάζει από το ποδόσφαιρο (και απ' όλα τα σπόρ φυσικά), αλλά ΔΕΝ είναι μπάλα. Είναι νούμερα. Αριθμοί. Σκεφτείτε το απλό: Η μιά ομάδα παίζει μπαλάρα αλλά δεν σκοράρει με τίποτα. Η άλλη παίζει ξυλίκι, αλλά βάζει στάνταρ ένα παστέλι και κερδίζει.

Ποιά βλέπετε στην τηλεόραση; Την πρώτη. Ποιά ποντάρετε; Τη δεύτερη! Στις εταιρίες στοιχημάτων δεν ξέρω κανέναν πρώην ποδοσφαιριστή να δουλεύει. Μπάλα ξέρουν, αλλά από στοίχημα δεν το κατέχουν, η συντριπτική πλειοψηφία. Μαθηματικοί δουλεύουν. Κι εμείς που παίζουμε; Ξέρω ανθρώπους που κατέχουν καντάρια μπάλα. Και στο στοίχημα έχουν καταστραφεί.

Και ανάποδα. Ξέρω ανθρώπους που δεν βλέπουν καν παιχνίδια! Βλέπουν μόνο νούμερα. Και κερδίζουν. Γι αυτό λοιπόν και ο διαχωρισμός! Καλή ποδοσφαιρική σαιζόν! ΟΧΙ στοιχηματική. Αυτή ακόμα δεν έχει “ανοίξει”. Πως να ανοίξει; Ταβάνι κάποιες μικρές κατηγορίες έχουν 4 παιχνίδια! Οι “μεγάλες” έχουν δύο, ένα, κανένα! Λάθη θα βρεθούν.

Προφανώς. Αλλά -να το διαβάσουμε και ανάποδα- λάθη θα γίνουν. Εννοώ λάθη στην εκτίμηση. Γιατί όλα είναι εκτίμηση. Και πως μπορώ εγώ να εκτιμήσω αν ένας μπουκ κάνει λάθος όταν έχει…ένα ή κανένα ματς μιά ομάδα; Πάμε απλώς εμπειρικά και με το ένστικτο. Κάτι τέτοιο ήταν πχ η Χάτερσφιλντ πριν μιά εβδομάδα. Αλλά δεν βασίζεται στους πυλώνες του στοιχήματος όλο αυτό.

Οπου πυλώνας, μιά λέξη: Φόρμα. Ούτε φανέλα, ουτε ονόματα, ούτε τίποτα. Φόρμα. Και φόρμα ακόμα…δεν υπάρχει. Γι αυτό λοιπόν, καλή στοιχηματική σαιζόν εγώ θα πω 9 του Σεπτέμβρη. Ως τότε θα παίζω στο σβηστό. Θα δοκιμάζω. Δέκα γεμάτους μήνες έχω μπροστά μου. Και βάλε. Στις 15 Ιουλιου 2018 στον τελικο του Μουντιάλ θα τελειώσει τούτη η σαιζόν.

Οπότε…χαλαρά. Σήμερα-αύριο, μεσοβδομαδα, ακόμα ένα ΣΚ γεματο και μετά διακοπή ελέω εθνικών. Πότε γυρνάνε; 9/9. Τότε ξεκινάμε. Πάω παρακάτω. Ο Μάκης προ ημερών έπαιξε ένα ματς! Μονάχα ένα! Αυτό έβλεπε, αυτό έπαιξε και πολύ καλά έκανε. Μην λέμε τα ίδια συνεχώς. Ισαμε 200 sites θα βρείτε σήμερα με ίσαμε 800 προτάσεις γιά φαβόρια, σκοράκια, over, under, ότι θέλετε.

Εδώ…σόρρυ, αλλά η τακτική, η φιλοσοφία, η προσέγγιση είναι διαφορετική. Δεν στρίψαμε ποτέ. Ούτε θα το κάνουμε. Οπότε….λίγα. Πολύ λίγα. Και θα σας…κουφάνω τώρα, έσβησα ΟΛΗ την Αγγλία! Είχα 7-8 σημεία. Ιπσουιτς (3.10), Γκρισμπι (3.5), Νοτς Καουντι (3.60), Μπερι (2.60), Νορθαμπτον (4.50), Μπλάκμπερν (3.20), Μίλγουολ (4.00), Γουεστ Χαμ (5.25) και Εβερτον (10.

00). Ολα αυτά “κάτι” έχουν. Συζητιούνται τέλος πάντων. Σκέφτηκα πολύ ποιά να κρατήσω. Ωσπου κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να λέει “ρε συ, αφού κανένα δεν σε ψήνει πολύ, γιατί ντε και καλά πρέπει να παίξεις-δώσεις;”. Αντε, μιά…παρασπονδία, σε ένα μονό με κάλυψη μπορεί να παίξω τη Δευτέρα την Εβερτον, ίσα γιά να ασχολούμαι βλέποντάς το.

Αλλά να κάνω σύστημα; Σημερινό; Ζορίζομαι. Κι άπαξ και ζορίστηκα, έκανα πίσω. 19 Αυγούστου λέει το ημερολόγιο, θυμηθείτε τι έγραψα παραπάνω. Οπότε, σας τα αναφέρω όσα “κάτι” μου έλεγαν, δείτε τα, αποφασίστε, εγώ αποφάσισα. Πάσο. Και εκτός νησιού; Μου…ξύρισε το μυαλό ο Παναιτωλικός. Μου το ξύρισε η Αταλάντα αύριο. Τα άφησα. Μένω με τρία σημεία, πάπαλα.

Στα οποία τουλάχιστον έχω εικόνα, έχουν παίξει και κάποια ματς. Στουρμ Γκράτς (3.80), Βερντερ (4.50), Στρασβουργο (4.00). Πάπαλα. Με 4 στα 4 η μιά, κόντρα στην Χοφενχάιμ που είναι εν μέσω Λίβερπουλ η άλλη, μετά από εντυπωσιακή νίκη ή τρίτη. Ούτε μεγάλες αναλύσεις, ούτε τίποτα. Αυτά μου “μιλάνε”, αυτά θα παίξω. Ξαναλέω: Από 9/9 θα δείτε… άλλη στήλη.

Μονάχα μονά, μεγάλες αναλύσεις, κάβα κλπ. Ως τότε, δεν πιέζω καταστάσεις και ήμουν σαφής γιατί δεν το κάνω. Νέα στήλη την Τρίτη με ευρωπαικά και Λιγκ Καπ Αγγλίας, αυτο που πρωτίστως θα κάνω όλο το διήμερο (αφού δεν είμαι διακοπές), είναι να δω παιχνίδια. Να σχηματίζω ολοένα και πιό ξεκάθαρη άποψη. Δεν έχει νόημα να πλατιάζω. Οσα έγραψα είναι πιό σημαντικά από ένα σημείο και ειδικά τώρα στο ξεκίνημα της σαιζόν.

Τα λέμε ξανά την Τρίτη λοιπόν! Ποντάρισμα 19/8: Βέρντερ 2 (4.50)-Στουρμ 2 (3.80)-Στρασβούργο 2 (4.00). Σε patent, με βάρος στα μονά φυσικά. Υ.Γ: Περιμένω σταθερά ..δηλώσεις συμμετοχής γιά το Blogger of the week 2017-2018. Τη διαδικασία την ξέρετε, στείλτε e-mail στο [email protected], με όνομα-επώνυμο-nick name που έχετε στο Betsellers. Κι αν έχετε κάποιες στάνταρ ημερομηνίες που θέλετε να γράψετε, το αναφέρετε κι αυτό.

Θέλω καλά ελληνικά, καλά κείμενα, όχι …ξεπέτες και αράδιασμα σημείων. Και όχι μόνο γιά ποδόσφαιρο, είδατε ότι και πέρυσι είχαμε από τένις ως άλογα και ως eurovision και league of legends και ελεύθερα κείμενα. Δίκη σας στήλη είναι αυτη, όχι δική μου. Εγώ το μόνο που ζητάω είναι μην με….παιδέψετε (μην ξεχνάτε όνομα, επώνυμο, nick name) και όσοι δηλώσετε να είστε 100% σίγουροι ότι μόλις ειδοποιηθείτε θα γράψετε γιά μιά εβδομάδα.

Ήδη από την Τετάρτη θα δείτε κείμενα δικά σας γιά το Eurobasket που έρχεται. Υ.Γ 2: Στις 9/9 θα ξεκινήσω να παίζω forza maxima, αλλά ίσως να είναι και μιά…καλή ημερομηνία γιά την- δεν χάλάει ποτέ- σύναξη (επιεικής λέξη, φαγοπότι, πιώμα, γέλιο είναι τα σωστά) στην Αθήνα. Δεν έχω αποφασίσει 100% αλλά παίζει δυνατά αυτό το Σάββατο του Σεπτέμβρη. Γιά…κάντε τα πλάνα σας!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras