3578

Billaras

Αμα δεν σου “μιλάνε”…

Τώρα άμα γράψω ότι…έχω και παράπονο από χθες, θα είμαι αχάριστος; Δεν ξέρω τι θα είμαι, αλλά… έχω μέσα μου την αίσθηση ότι 2η φορά ήδη σε ένα μήνα και κάτι, το…αγγίζω και ενώ μπορεί, δεν μου κάθεται. Πριν δύο εβδομάδες ακριβώς, αυτό έγραφα. Βλέπω πότε είμαι καλά και το αξίζω, το αισθάνομαι ότι…ψήνεται. Φαίνεται και από τα αποτελέσματα.

Φυσικά, χθες υπήρξαν κέρδη. Και μάλιστα μεγάλα. Στις 1862 μονάδες σταμάτησε το κοντέρ. Αλλά και πάλι ρε γαμώτο, ήθελα να “γράψει” ένα απόλυτο. Ειδικά με την Λιντς. Η Χάτερσφιλντ δεν άξιζε να κερδίσει (βέβαια σε χιλιάδες ματς έχει κερδίσει αυτή που δεν άξιζε). Αλλά η Λιντς ήταν οκ, η Σέφιλντ έκανε..πρώτο on target στο 55' και το έστειλε μέσα, την ώρα που ο τερματοφύλακάς της…έπιανε και έπιανε και έπιανε.

Με 1-0 αντί 0-1, μάλλον θα μιλάγαμε αλλιώς. Αφήστε που τα'χω και με μένα που πάλι άφησα στο …90' έξω την Ακριγκτον. Anyway, ας πάμε στα θετικά, αυτά που γράφω παραπάνω είναι οι σκέψεις κάποιου ο οποίος βάζει …σαδιστικά πολλές φορές τον πήχη ψηλά. Τα θετικά τα ξέρετε. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή (κι αυτό δεν είναι τυχαίο) πάμε καλά. Χάνω κάποιες μονάδες γιά κανένα μήνα και μόλις μπει Οκτώβρης αλλάζουν τα πράγματα.

Τώρα…δεν χάνω τίποτα, από πάνω είμαι ήδη μαζί με τα κέρδη από το bet of the day. Να'ναι καλά όσες κέρδισαν, αλλά -γιά να μας μείνει και κάτι- είδατε πόσο σημαντικό πράγμα είναι η μελέτη. Ποτέ δεν πέρασε Παρασκευή χωρίς να πάρω εφημερίδα. Το ξεψάχνισμα της Kingbet με οδήγησε στην Γκέφλε, να'σαι καλά Μίλτο (στο Betsellers αποδίδουμε τα του Καίσαρως τω Καίσαρι).

Οκ, το σημείο το πίστεψα, το προτεινα, το έπαιξα, το διέδωσα, αλλά δεν ήταν δικό μου. Και γιά να το διασκεδάσουμε και λίγο, βρε μπας και να ασχοληθώ παραπάνω με την Σουηδία; Μιά Καλμάρ ήταν πέρυσι, μιά Γκέφλε φέτος, ενώ πάντα με τον …Ζλάταν σε φωτό της στήλης γίνεται κάτι καλό! Πλάκα κάνω φυσικά, αλλά…σήμερα επιτρέπεται και η πλάκα.

Να' ναι καλά λοιπόν και οι μπουκ που με αυτή την Βακ Πέλετς μας έχουν…φτιάξει τη διάθεση από πέρυσι. Πέρα από την πλάκα, αν δεν το έχετε προσέξει, ανεβάζω αποδόσεις σταθερά, ειδικά εκτός νησιού. Ξεκίνησα από το 5.00 της Ατλέτικο στη Ρεάλ, πήγα στο 7.00 της Νις στην Μονακό, πήγα και στο 8.50 χθες της Γκέφλε. Ενα και καλό. Να δούμε την συνέχεια… Κάτι τελευταίο πριν πάμε στα φρέσκα: Είδα σχόλια και σταμάτησα σε δύο.

Γιατί είδα και “επτάδες” , είδα και μέσα στις…επτάδες με σημεία-βουνά και μιά Μαρσέιγ του 1.90! Το νου σας ρεμάλια (που έλεγε και ο Κωνσταντάρας). Αφήστε τις χαζομάρες και το λόττο μακριά από το παιχνίδι σας! Πάμε τώρα στα φρέσκα. Γιά να παίξεις κάτι, πρέπει και να σου “μιλάει”. Είναι προφανές ότι σήμερα υπάρχουν αποδόσεις που προκαλούν.

Θέλετε Ρόμα; Θέλετε Εβερτον; Θέλετε Τσβόλε ή Γκρόνιγκεν; Σαφώς και έχουν αξία. Ελα όμως που…δεν μου μιλάνε. Κάτι με μαγκώνει (και φυσικά δεν είναι …φόβος). Επαιξα πχ Ρόμα στην Σίτι την Τρίτη. Μου “μίλαγε” (και άξιζε και να κερδίσει). Σήμερα δεν μου μιλάει. Οπως δεν μου μιλάει και η Σαουθάμπτον, ενώ εδώ έπεσε και η απόδοση και δεν το παίζω anyway.

Θέλετε ποδοσφαιρική ανάλυση; Η Σαουθάμπτον παίζει όμορφα. Ε, αυτό φοβάμαι. Η Τότεναμ σκαλώνει με compact ομάδες. Οχι με αλέγκρες. Ξαναλέω όμως ότι στο 3.25 πλέον, δεν αξίζει πιά. Αν ήταν στο 4.00 θα μιλάγαμε αλλιώς… Ψάχτηκα λοιπόν πολύ ώρα. Πήδαγα από Εβερτον (αυτό το…χα'με φάει πέρυσι αν θυμάστε γκρεμίζοντας παράδοση δεκαετιών) σε Σαουθάμπτον και από εκεί σε Ρόμα, σε Ακισάρ, σε Τσβόλε, σε Γκρόνιγκεν, σε…Χάμιλτον, σε Σοσιεδάδ, ακόμα και σε…Τούρκου! Ναι, ττην φινλανδική Τούρκου.

Παρόμοια περίπτωση με το Τζουργκάρντεν-Γκέφλε είναι. Αδιάφορη η Κουόπιο με προπονητή τον πρώην-σημαία της Τούρκου! Και η Τούρκου καίγεται (στο 6.50). Ελα που…και αυτό δεν μου μιλάει, όπως σκάλωσα γιά διάφορους λόγους και στα άλλα που ανέφερα (πχ θα έπαιζα Σοσιεδάδ αν δεν έπαιζε ο Σέρχιο Γκαρσία στην Εσπανιόλ αλλά τελικά θα είναι στην 11αδα).

Κάτι φαβόρια τα έσβησα γρήγορα (πχ Μπρυζ ή Πάρμα over) και..έμεινα να κοιτάω τέσσερα μόλις ματς. Την…κουλή Ζιλ Βιθέντε. Την…πονηρή Τουλούζ. Την…βαριά Μπόκα Τζούνιορς. Και την απότομα προσγειωμένη Ιντερ. Την Εστορίλ την είδα με τον Παναθηναϊκό. Σιγά τα ωά. Η Ζιλ έκανε καλό ματς με την Μποαβίστα και λίγο έλειψε. Δεν ξέρω αν η Εστορίλ μπορεί να διαχειριστεί την Ευρώπη.

Μου γυρίζει στο μυαλό. Από Ευρώπη και η Σεντ Ετιέν. Μιά Σεντ Ετιέν πάντα καλή εντός, αλλά φέτος είναι άχρωμη-άοσμη-άγευστη και πολύ σφιχτή στο γκολ (μόλις 10 σε 12 ματς), ενώ έρχεται και από “κακό” 0-0 την Πέμπτη στην Ευρώπη. Και βλέπω την Τουλούζ, το έχει το ύψος, το δείχνει συνέχεια. Γιά το Ρίβερ-Μπόκα δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Η κόλαση είναι εδώ.

Και ξέρω ότι η Ρίβερ είναι καλά φέτος. Παίζει ωραία. Αυτό το…ωραία όμως σε ντέρμπι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Και το σημαντικό φυσικά είναι το…5.00. Ωπα ρε μπουκ, τάληρο; Γιατί στο 5 η Μπόκα; Δεν είναι η ομάδα της περασμένης δεκαετίας (καμιά σχέση δηλαδή) αλλά σε τέτοιο ματς δεν παίζουν τέτοιες αποδόσεις! Και τέλος, θα το πω απλά: Καλό γιά την Ιντερ το ντόρτι που έφαγε.

Προσγείωση άμεση, μην νομίζουμε ότι γίναμε και πρωταθλητές! Ο Ματζάρι ξέρει να τα διαχειρίζεται αυτά. Και -ως άλλη Σεντ Ετιέν- αυτή η Φιορεντίνα καλή μεν, τσακωμένη με το γκολ δε. Οκ, έχει απόντες και δικαιολογείται, ενώ μάλλον θα μείνει πάλι εκτός εντεκάδας και ο Κουαρδάδο. Και έπαιζε και στη Λευκορωσία την Πέμπτη. Εντός φέτος έχει…μηδέν γκολ, δεν έχει σκοράρει ακόμα.

Και φυσικά όλα κρίνονται από την απόδοση. Μεγάλο το 3.10…. Να πάμε παρακάτω: ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι ματς που με “τρελλαίνει”. Οριακά έμειναν αυτά. Εχω ήδη αποφασίσει για Τουλούζ (4.20) και Ιντερ (3.10). Μου μένει ένα τρίτο κι εγώ κοιτάω συνέχεια ξανά και ξανά Ζιλ Βιθέντε και Μπόκα (και…λίγο Τούρκου, αλλά την ξαναφήνω). Και καταλήγω: Σε μέρα που δικαίως πολλοί θα παίξουν Ρόμα ή Σαουθάμπτον (μαζί τους θα είμαι νοητά, δεν έχει και Σούπερ Λίγδα, ώραια μέρα στο γραφείο θα απολαύσω άφθονη καλή μπαλίτσα χωρίς να έχω…ξυνίλες), εγώ θα πάω…λίγο κουκουρούκου.

Ιντερ, Τουλούζ, Ζιλ Βιθεντε. Αφήνω τη Μπόκα αν κι αυτό προκαλεί γιατί σέβομαι -όπως και με την Γιούβε- το αήττητο της έδρας και παρότι…μου αρέσει να τα σπάω αυτά, θέλω και πάτημα γιά να το κάνω. Και δεν το έχω. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 4/10: 1.862 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.732 μονάδες. Bet of the day ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 2.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 2.

360 μονάδες. Ποντάρισμα 5/10: Trixie: Ιντερ 2 (3.10)-Ζιλ Βιθέντε 1 (3.80)-Τουλούζ 2 (4.20) με 40 μονάδες σε κάθε δυάδα και 12 στην τριάδα, όλο μαζί 132 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.600 μονάδες. Bet of the day:- Αυτά ήταν. Οταν εγώ ο ίδιος ονομάζω το παιχνίδι μου όλιγον…κουκουρούκου, όλίγον ότι να'ναι, βγάζετε συμπέρασμα. Επιλέγω ουσιαστικά να μην δώσω άμεσα άλλη μάχη με τον μπουκ, να κρατήσω κέρδη και δυνάμεις.

Το μπετ είναι ελάχιστο, φαίνεται. Ακολουθεί χαλαρότητα, αλλά θα τα πούμε την Τρίτη με νέα στήλη. Και…μετράμε πλέον αντίστροφα γιά τη Θεσσαλονίκη, σε πέντε μέρες θα το γλεντήσουμε. Λεπτομέρειες από κάτω! ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εχουμε ήδη μαζευτεί πάνω από 35 φίλοι και το κοντέρ ανεβαίνει! Σε πέντε πλέον μέρες θα βρεθούμε και θα γουστάρουμε.

Τα στοιχεία: Ημέρα: Παρασκεύη 10/10. Ωρα: 21.30. Τόπος: Ουζερί-μεζεδοπωλείο-ταβερνείο (και όλα μαζί) “ΟΥΖΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ”. Στοά Καρύπη 21&27, τηλ. 2310275016. Θέλω να δω κι άλλες συμμετοχές, ως την Τετάρτη γράψτε στο φόρουμ, κάτω από το ανάλογο ποστ. Ως “απάντηση” βάλτε απλα΄ένα “μέσα”, ένα “ναι”, ένα “έρχομαι”, ένα “κράτα δύο θέσεις”.

Θέλω να μετρηθούμε, να ξέρω πόσα τραπέζια θα κλείσουμε, είναι σημαντικό. Οπότε, αφού θα ειστε σίγουροι 100% ότι θα έρθετε, απλώς…δηλώστε συμμετοχή στο φόρουμ, ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 8 του μήνα. Το πλέον σημαντικό: Το Betsellers έχει φίλους….παντού. Κυριολεκτικά. Ενα μέλος λοιπόν, που εργάζεται εκεί που θα διαβάσετε, επειδή ήταν και πέρυσι στη σύναξη, διαπίστωσε ορθώς κάτι.

Οτι πολλοί φίλοι έρχονται από μακριά. Εκτός Θεσσαλονίκης. Και φεύγουν νωρίς αναγκαστικά. Ή δεν έρχονται καθόλου ακριβώς γιατί δεν έχουν που να μείνουν. Λοιπόν, η προσφορά είναι απλή και είναι και σούπερ! Στο…ένα λεπτό με τα πόδια από το Ουζου Μέλαθρον είναι το ξενοδοχείο Αμαλία. Οποιος πάρει και πει ότι είναι από τη σύναξη του Betsellers, έχει τιμή 35 ευρώ το μονόκλινο ή 45 το δίκλινο, με πρωϊνό!!! Πιό…καλά δεν γίνεται.

Ευχαριστώ τον φίλο που επικοινώνησε και με ενημέρωσε, αν κάποιος ενδιαφερθεί, ας καλέσει στο 2310268321 στο ξενοδοχείο Αμαλία, να αναφέρει οπωσδήποτε ότι είναι γιά το Betsellers και ας κλείσει δωμάτιο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras