3152

Billaras

Αναγκαστικό ρίσκο…

Τώρα ναι, μπορούμε να πούμε καλό χειμώνα! Και ο καιρός αγρίεψε και η ώρα αλλάζει αύριο (μην ξεχαστείτε), οπότε…καλό χειμώνα σε όλους. Γιά όσα έγιναν ουδέν σχόλιο, τα συμπεράσματα που αποκόμισα τα κρατάω για το μέλλον, δεν έπαιξα έτσι κι αλλιώς τίποτα στα ευρωπαϊκά ματς. Οπότε, πάμε καρφί στα φρέσκα. Ο Μάκης στη χθεσινή στήλη καλά το έγραψε, “χαμός στο ίσιωμα”! Πολλά ματς, πολλές επιλογές! Πάαααρα πολλές.

Και τις δύο μέρες. Ηδη μόλις τώρα διάβασα τα “φρέσκα του”, σπάνια έχει απλώσει έτσι το παιχνίδι του. Αφού τα μελέτησα λοιπόν, αφού έκανα ξεσκαρτάρισμα, πάλι μου έμειναν πολλά. Και έμεινα να αναρωτιέμαι: Ποιός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να παίξεις πολλά ματς αλλά όχι πολλές μονάδες (ή πολλά λεφτά αν προτιμάτε). Να πας σε “ψηλά” συστήματα γιά να χωρέσεις πολλά; Δεν θα το λεγα.

Πολλές οι στήλες. Πχ βάζεις τέσσερα σε yankee και παίζεις 11 στήλες. Αν παίξεις κι ένα trixie, πάς στα επτά ματς και είσαι στις 15 στήλες. Too much (δεν…ξεχνάω και τα περσινά). Εγώ ας πούμε σήμερα ζορίστηκα γιατί θέλω να παίξω…πάνω από επτά ματς. Σπάνιο, αλλά συμβαίνει. Δεν ακούμπησα τίποτα ευρωπαικό, αλλά σήμερα έχω καταληξει σε πολλά σημεία.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να παίξεις πολλά ματς χωρίς να ξανοιχτείς, είναι οι “ψηλές δυάδες”. ΦΥΣΙΚΑ και το ρίσκο αυξάνεται. Και γιατί πρέπει να κάνεις καλύτερη χημεία (σε ένα σύστημα, όποια δύο να βγουν πχ από τα τέσσερα, πληρώθηκες, ενώ εδώ θες οπωσδήποτε δύο εύστοχα να πάνε μαζί), και γιατί με ψηλές “ξερές” αποδόσεις μεγαλώνει και αγωνιστικά το ρίσκο.

Δεν λέμε να παίξεις αυτά που κοροϊδεύουμε (1.50Χ1.65). Αυτά είναι γιά… ας μην το πω. Λέμε να χτυπήσεις ψηλά. Αν δεν σου βγει, έχεις ως κέρδος αυτό που ήταν και το αρχικό ζητούμενο. ΔΕΝ έχεις ξανοιχτεί. Θέλει…άντερα να το κάνεις. Και φυσικά τύχη, καλή χημεία. Θα πορευτώ έτσι λοιπόν σήμερα. Εχω καταλήξει σε τέσσερις δυάδες και ένα patent.

Ετσι, θα παίξω 11 ματς και δεν θα ξανοιχτώ. Οι στήλες θα είναι μόλις επτά! Κοιτάξτε την διαφορά: Με ένα yankee έχεις 11 στήλες και 4 ματς. Τώρα θα έχω 7 στήλες και 11 ματς. Είπαμε, εδώ “κερδίζουμε”. Αλλά αύξάνουμε το ρίσκο μας… Απαραίτητος αυτός ο πρόλογος γιά να καταλάβουν όλοι. Καιρός πανιά-καιρός κουπιά. Η φιλοσοφία είναι πάντα η ίδια, αλλά ο παίκτης οφείλει να είναι χαμαιλέοντας.

Να μεταλλάσεται ανάλογα το πρόγραμμα. Ωραία λύση αυτή του τύπου “μάθαμε το trixie και δεν το αλλάζουμε”, αλλά δεν είναι και πανάκεια. Στα ματσάκια τώρα. Στο νησί αρχικά ξεχώρισα…πάνω από μιά ντουζίνα! Πάλας, Γουέστ Μπρομ, Εβερτον, Λιντς, Μπρέντφορντ, Μπέρμιγχαμ, Φλίτγουντ, Ντόνκαστερ, Ολνταμ, Σκάνθορπ, Στιβενέιτζ, Ντάγκεναμ, Καρλάιλ, Μάνσφιλντ.

Πανικός. Το…τσεκούρι πήγε σύννεφο. Πάλας (μικρή απόδοση γιά να κοντράρω την φόρμα-ρέντα της Λέστερ), Λιντς (ομοίως μικρή απόδοση στα μάτια μου, η Μπόλτον θα καταθέσει ψυχή), Μπρέντφορντ (γύρισε φαβορί), Μπέρμιγχαμ (προφανές λάθος το διπλό αλλά έχει πάααααρα πολύ και το Χ το ματς, είναι σταθερή ομάδα και η Χαλ), Ντόνκαστερ (σε ματς…ειδικών συνθηκών, θα σκυλιάσουν ελέω Φέργκιουσον), Σκάνθορπ (μεγάλη βουτιά, το'θελα 3,50 και οριακά αν βρεθεί πλέον είναι στο 3.

00), και …όλη την Β' Αγγλίας! Για διάφορους λόγους. Μπορώ να τους αναλύσω, αλλά θα φάμε πολύ χώρο και χρόνο. Οπότε, πόσα (απ)έμειναν; Εβερτον, Γουέστ Μπρομ, Φλίτγουντ, Ολνταμ, μόλις…τέσσερα!! Και το παιχνίδι ήδη φαίνεται. Μονό η Εβερτον, patent τα άλλα τρία. Και εκτός νησιού χαμός. Καλλονή, Στουτγάρδη, Λοριάν g/g, Νις 2 και over, Κόρδοβα, Μπαστιά, Οστάνδη, Λα Κορούνια, Τζένοα, Μπέτις.

Και δύο….φρέσκα. Είπαμε, η μελέτη δεν σταματά ποτέ. Πήρα ένα inbox και ένα e mail, γιά το ίδιο ματς. Το μελέτησα. Και πείσθηκα. Το άλλο φρέσκο, απλά το έψαξα και με τα δεδομένα που έχω, το κράτησα. Το ένα είναι η Αστρα Γκιούργκιου στη Ρουμανία. Πρώτη με απόδοση 3.25, κόντρα σε ομάδα που θέλει να την εκδικηθεί, που είναι ντεφορμέ και που χρωστάει σε όλους τους παίκτες.

Μου κάνει αυτό το διπλό. Το άλλο είναι σουηδικό. Η Φάλκενμπεργκ. Καβάτζωσε παραμονή, θέλει να βγει κι απο τα μπαράζ, έριξε 6αρα, είναι καλά και η Τζουργκάρντεν όχι ότι θα αδιαφορήσει, αλλά σαφώς δεν έχει κανένα κίνητρο. Ο άσος στο 2.70! Αυτά τα δύο τα κρατάω. Και από τα παραπάνω που είχα ήδη, πέταξα Καλλονή (μικρό), Στουτγάρδη (χασογκόληδες), Λοριάν g/g (ντέρμπι), Κόρδοβα (δεν την έχω δει), Μπαστιά (“παιδική ασθένεια”, κάτι παθαίνω και δεν μπορώ να παίξω Μπαστιά μακριά από την Κορσική).

Οπότε, πόσα έμειναν; Τα δύο “φρεσκα” και μετά έχω Τζένοα, Μπέτις, Λα Κορούνια, Οστάνδη, Νις 2 και over. Δηλαδή…επτά σημεία. Και με τα τέσσερα αγγλικά, ιδού η 11αδα! Αυτά εδω που κράτησα, είναι προφανή. Κοντράρω ψοφίμια (Εμπολί ή Γρανάδα), πάω με τον οίστρο της Νις, δεν δέχομαι τις αποδόσεις γιά Οστάνδη! Και το παιχνίδι μου πλέον σχηματίστηκε ακόμα περισσότερο… Εδώ μπαίνει η χημεία.

Σε θέλει; Θα σου δώσει κάτι. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ας ανακατέψει την 11αδα οπως θέλει. Εγώ εξήγησα γιατί θα κάνω ότι θα δείτε. Θα πάω με το εγγλέζικο patent, θα βάλω μονά (και δυάδα) Εβερτον και Οστάνδη (ίδια με του Μάκη, αλλά εγώ πάω… σέκα, όχι σε draw no bet), και μετά…δυάδες ξερές. Τα δύο ¨φρέσκα” μαζι (Φάλκενμπεργκ-Αστρα) μου κάνουν 8.77. Η δυάδα Μπέτις 2-Τζένοα 2 μου κάνει 9,1.

Η δυάδα Κορούνια 2 -Νις 2 και over (κόμπο αυτό εδώ, στο 3.60) μου κάνει 11,7. Και έκλεισα. Με λίγες μονάδες, πάω γιά ψηλά. Σαφώς ρισκάρω πάαααρα πολύ, αλλά και με μια δυάδα εύστοχη, καθάρισα. Ελπίζω να έγινε καταννοητό από όλους. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 12.640 μονάδες. Ποντάρισμα 24/10: Patent εγγλέζικο: Γουέστ Μπρομ 2 (4.20)- Φλίτγουντ 2 (3.

40)- Ολνταμ 2 (4.33) με 5 μονάδες στην τριάδα, 20 σε κάθε δυάδα, όλα μαζί 65 μονάδες. Και από 50 σε Μπρομ και Ολνταμ, 55 στη Φλίτγουντ. Ολο μαζι το patent, 220 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Εβερτον 2 (8.00) με 25 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Οστάνδη 2 (8.00) με 25 μονάδες. Δυάδα Οστάνδη-Εβερτον (64.00) με 5 μονάδες. Δυάδα: Κορούνια 2-Νις 2+over (11.7) με 40 μονάδες Δυάδα: Μπέτις 2-Τζένοα 2 (9.

1) με 47 μονάδες. Δυάδα: Φάλκενμπεργκ 1-Αστρα Γκιουργκιου 2 (8.77) με 48 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 410 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.230 μονάδες. Κοιτάξτε καλά πως σχηματίστηκε το παιχνιδι. Επαιξα πολλά ματς (11) ενώ “ξέφυγα” οριακά καμιά 50αριά μονάδες. Τίποτα δηλαδή. Με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, αν επέμενα να παίξω τα ίδια ματς, είτε θα ξεφευγα πάααρα πολύ στο παιχνιδι μου, είτε θα πήγαινα με ελάχιστα πονταρίσματα σε κάθε στήλη του πιθανού (-ων) συστηματος (-ων).

Φυσικά τώρα ρισκάρω. Αλλά δεν θέλω πολλά. Με μιά δυάδα πάτσισα, με….2 στα 11 δηλαδή. Αρκεί να πάνε “πακέτο”. Με οτιδήποτε παραπάνω, κερδίζω κιόλας. Ξαναλέω όμως, εσείς κάντε το ανακάτεμα που θέλετε. Τα ξαναλέμε αύριο ίδια ώρα, σήμερα δεν θα μπω στο chat ελέω υποχρεώσεων, θα το κάνω αύριο γιά ώρες. Καλό βόλι και αλλάξτε τα ρόλογια σας προς τα πίσω απόψε τη νύχτα! Κερδίζουμε και μιά ώρα ύπνο (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras