3947

Billaras

Ανακάτεμα της τράπουλας!

Σήμερα ξύπνησα με διάθεση να…ανακατέψω την τράπουλα. Γιά τα καλά. Οσοι διαβάσατε Kingbet ή ακούσατε betradio, πάνω-κάτω ξέρετε ποιά παιχνίδια κοίταζα. Θα δείτε -τελικά- ελάχιστα! Η αλήθεια είναι ότι σαφώς προβληματίζομαι. Δεν (μου) πάει καλά. Ειδικά στο νησί. Μεσοβδόμαδα έκανα ένα λάθος (Νάπολι) και δεν λέω κουβέντα, δικαίως το έχασα. Αλλά Ιπσουϊτς και Μπόλτον άξιζαν να με έχουν πληρώσει.

Αντίθετα, εκτός νησιού, το πράγμα πάει αρκετά καλύτερα. Μέσα στον τελευταίο μήνα έχω περάσει πάνω από οκτώ πολύ μεγάλα σημεία. Είπα λοιπόν να φέρω λίγο τα…πάνω-κάτω. Να πειραματιστώ κομμάτι. Να δω πως θα πάει…. Στο νησί, αρχικά είχα στην άκρη Μπόλτον, Εβερτον, Ροτσντέιλ, Ρόδεραμ, Καρλάιλ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Μελέτησα ακόμα τις Στόουκ, Βίλα, Πρέστον, μήπως κάνουν την μαγκιά.

Γιά διάφορους λόγους, έσβησα…σχεδόν τα πάντα. Λίγοι ξέρουν πχ τι σημαίνει Φράτον Παρκ. Λίγοι θυμούνται πόσο καλή έδρα έχει η Σριούσμπερι (να σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη, ήταν 30 ματς αήττητη εντός όταν…στεγνά της έσπασα το αήττητο πέρυσι 15/9 με την Σκάνθορπ που βολόδερνε). Και γιά να μην το πολυκουράζω, αν βγουν τα περισσότερα απο τα παραπάνω, θα το χαρώ πολύ, ας μην τα έπαιξα.

Θα είναι δείγμα ότι…καλά (εξακολουθώ) να βλέπω. Ετσι, με την διάθεση που ανέφερα, αποφάσισα να παίξω μονάχα δύο!! Αυτές που…δεν έχουν νίκη! Μπόλτον (ξανά) και Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Εχω εμπιστοσύνη σε Φρίντμαν και Τζόουνς. Θα την βρουν την άκρη, την ψάχνουν καιρό. Μεσοβδόμαδα και οι δύο το άξιζαν. Η Μπόλτον μέσα στην Μπλάκπουλ, η Σέφιλντ μέσα στην Μπράιτον.

Η μιά είχε δοκάρια, ευκαιρίες, η άλλη ισοφαρίστηκε στο 90'. Μου δείχνουν σημάδια. Θα μου πει κάποιος “καλά, δεν πας με την φόρμα πχ της Καρλάιλ που έχει 3 στα 3 ή της Ροτσντέιλ που έχει 4 στα 4 ή της Εβερτον που είναι αήττητη;”. Οχι, σήμερα δεν θα πάω. Και το εξήγησα. Εστω και γιά μιά αγωνιστική, δεν θα πάω στην πεπατημένη. Ανακατεύω την τράπουλα και μάλιστα γενναία.

Θα κυνηγήσω τις δύο που…δεν έχουν νίκη. Αλλά “κάτι” μου δείχνουν. Κι όποιος θέλει ακολουθεί, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, εξάλλου και τα άλλα, μιά χαρά σημεία είναι (ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν). Στο 3.10 η Μπόλτον (που ξεκινάει σε μιά ώρα), στο 2.87 η Σέφιλντ (εδώ σαφώς και παίζει ρόλο το 4-4 της Ιπσουϊτς, ποντάρω στο ότι σίγουρα θα της έφερε γκρίνια).

Δυάδα του 8.9. Στεγνά. Θα είμαι άτυχος; Ας είμαι. Η “ξερή” ρισκαδόρικη δυάδα έχει κι ένα πλεονέκτημα. Δεν απλώνω παιχνίδι και δεν παίζω πολλά. Πάω με λίγα να πάρω πίσω πολλά. Εχει διαφορά… Και εκτός νησιού; Κι εδώ θα ανακατέψω την τράπουλα. Αρχικά, είχα στην άκρη Ατρόμητο και Ρεμς από αουτσάιντερ. Μονάχα αυτές τις δύο. Αντε και μιά Ναντ στα φαβορί και πάπαλα.

Ακούγοντας όμως κι εγώ τον Μάκη και εσάς στο ράδιο, κύκλωνα σημεία να αυξήσω τις επιλογές μου. Πρόσθεσα Καλμάρ, Μπρομαποϊκάρνα και Τολούκα. Και μιά….σκωτσέζα! Που δεν την βάζω στο νησί, θα την “ανακατέψω” με τις εκτός νησιού. Στο φινάλε, σκωτσέζα είναι, όχι αγγλίδα (γέλια). Αλλο Σάξωνες, άλλο Κέλτες. Και αναφέρομαι στην Αλόα.

Τις..γύριζα ώρα στο μυαλό μου. Είδα την φόρμα (και το κίνητρο της Καλμάρ), ξέρετε την ανακατωσούρα του Αστέρα που έδιωξε τον Τσιώλη (Ελλας το μεγαλείο σου…), ξέρω την τραγική κατάσταση της Βαλενσιέν με επτά σερί ήττες (σήμερα μερίδα οπαδών πάει να κράξει) και παράλληλα την μαγκιά της Ρεμς που δεν “μασάει” απο κανέναν (τόσο δά ήθελε να κερδίσει και τον Μονακό, είχε δύο δοκάρια).

Ξέρω και την φόρμα της Τολούκα με 4αρες και 7αρες, όπως και την…μουρμούρα στην Τίγκρες που μεσοβδόμαδα με βασικούς αποκλείστηκε στο κύπελλο ενώ κέρδιζε 2-0! Αφήνω έξω Μπρόμα και Ναντ, είναι φαβοράκια. Αυτό…δεν το αλλάζω. Εξακολουθώ να ρισκάρω, μικρά δεν θα παίξω, ούτε Over, τίποτα. Αν είναι να χάσω, ας χάσω ρισκάροντας, όχι χάνοντας over και φαβόρες.

Οσο γιά την Αλόα; Την “κλέβω” από τον Μάκη. Κοντράρω την τελευταία στο φινάλε, κι έχω …καλές αναμνήσεις από κόντρα της Μόρτον μέσα στο Κάπιλοου Παρκ, όπως έχω και καλές αναμνήσεις -από τον καιρό που έπαιζε μπάλα- από τον Πολ Χάρτλι, τον προπονητή της Αλόα. Μεγάλη παιχτάρα ο γενειοφόρος, με την Χαρτς μεγαλουργούσε κυριώς γιατί έδειχνε…κοχόνες.

Και αν έχει μεταδώσει στους παίκτες του το δικό του πείσμα, μου κάνει και μου παρακάνει. Να μην το ψειρίζω, με πιέζει και ο χρόνος. Μεταξύ Ατρόμητου, Τολούκα, Αλόα, Ρεμς και Καλμάρ, θέλω να “πετάξω” μία και να παίξω το πρώτο yankee της σαιζόν. Θα μπορούσα να πάω αλλιώς. Με μονά πχ. Ατρόμητος στο 3.40, Καλμάρ στο 3.60, Ρεμς στο 3.30, Τολούκα στο 4.

00, Αλόα στο 3.80. Μικρότερο σημείο γιά σήμερα το…2.87 της Σέφιλντ. Ωραία πράγματα! Θα αφήσω έξω τη Ρεμς. Η απόδοσή της ειναι…καρά value, αλλά εκεί στη Γαλλία το Χ είναι συχνό-πυκνό. Και η άλλη μπορεί σήμερα να βγάλει αντίδραση. Ο καθένας φυσικά, ας αποφασίσει αλλιώς. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.660 μονάδες. Ποντάρισμα 5/10: Δυάδα: Σέφιλντ Γουένσντεϊ 1-Μπόλτον 2 (8.

9) με 110 μονάδες. Yankee (2-3-4): Καλμάρ (3.60)-Ατρόμητος (3.40)-Τολούκα (4.00)-Αλόα (3.80), με 40 μονάδες οι δυάδες (σύνολο 240), με 20 οι τριάδες (ακόμα 80) και 10 η τετράδα. Ολο μαζί 330 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 440 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.220 μονάδες. Bet of the Day: – Θέλω να καταλάβετε καλά τι κάνω. Ξέρω ότι πολλοί "ξυνίζουν". Ειδικά το "νέο αίμα" του site. Κι όμως! Με μιά δυάδα στο yankee κερδίζω.

Με την δυάδα την “ξερή”…παρακερδίζω. Θέλω 2 στα 6 εν ολίγοις. Αρκεί να μην είναι ένα από τη δυάδα κι ένα από το yankee. Σε ποσοστό 95% οι παίκτες όταν χάνουν ψάχνουν…ασφάλεια. “Εγγύηση”, με σιγουράκια. Τα ψειρίζουν, πέφτουν σε λάθη, το μυαλό δεν είναι καθαρό και το άγχος είναι μεγάλο. Εγώ ανήκω στο…υπόλοιπο 5%. Σιγουράκια; Ας γελάσω.

Μπορώ να ανακατέψω την τράπουλα, να πάω έξω από την πεπατημένη, να ρισκάρω πολύ, αλλά να με πιάσει…τρέμουλο, δεν με πιάνει με…τίποτα. Κάνω ακριβώς το ανάποδο από αυτό που περιμένει ένας μπουκ. Χωρίς να ανοιχτώ, χτυπάω ψηλά. Κι αν χάσω, εδώ θα είμαστε πάλι αύριο. Η διαχείριση της κατάστασης και το καθαρό μυαλό όταν είσαι στα σχοινιά, είναι απείρως σημαντικότερα από ένα σημείο.

Τα λέμε ξανά σε ένα 24ωρο, κάντε την δική σας χημεία, ακόμα κι από αυτά που άφησα και-το ξαναγράφω- μακάρι να βγουν.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras