403

Skotostrious

Αναστάσιμο Grand National…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Mια από τις πιο σημαντικές ημέρες στο ετήσιο καλεντάρι των ιπποδρομιών σήμερα καθώς σε λίγες ώρες διεξάγεται η σπουδαιότερη ιπποδρομία με εμπόδια και μια από τις διασημότερες κούρσες παγκοσμίως και φυσικά αναφερόμαστε στο Grand National. Μια κούρσα με ιστορία που μας πάει πίσω στο 1839 όταν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια έκταση που ενοικιάστηκε από τον William Lynn, επικεφαλής ενός συνδικάτου και στην οποία στήθηκε η αρχική διαδρομή, μια πρόχειρη εξέδρα και τέθηκε ο θεμέλιος λίθος από τον Κόμη του Σεφτον για το ιπποδρόμιο του Aintree.

Μια σημαντική ημερομηνία στην καθιέρωση της κούρσας ως σπουδαίο ιπποδρομιακό γεγονός ήταν το 1839 όταν και συνδέθηκε ο σιδηρόδρομος που συνδέει το Μάντσεστερ με το Λίβερπουλ με μια γραμμή από το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, κάτι που έδωσε πρόσβαση στο χώρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας κάτι που σε συνδυασμό με την σύσταση της επιτροπής διεξαγωγής της κούρσας βοήθησε στην περαιτέρω εξέλιξη και διαφήμιση της με αποτέλεσμα σιγά σιγά να προσελκύει την αφρόκρεμα των αλόγων.

Πρόκειται για ένα μαραθώνιο 4 μιλίων 2 furlongs (7,000 μέτρα) σε μια διαδρομή με τα χαρακτηριστικά μεγάλα εμπόδια που απλώνονται σε όλο το πλάτος του στίβου με κάποια από αυτά όπως τα Becher’s Brook, The Chair, Canal Turn, Valentine’s και West Head να φημίζονται για την μεγαλύτερη από τους συνηθισμένους φράκτες του National Hunt δυσκολία τους κάτι που καθιστά το Grand National το μεγαλύτερο τεστ για τους κορυφαίους δρομείς του κόσμου.

Τα άλογα πραγματοποιούν δύο γύρους στην διαδρομή στην οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 16 εμπόδια στον πρώτο γύρο και 14 στο δεύτερο.

Στα στοιχηματικά μας τώρα βρισκόμαστε στην τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, μια ημερίδα που εκτός από το Grand National περιλαμβάνει και 4 κούρσες επιπέδου Grade και με μια από αυτές, την τέταρτη του προγράμματος, την Grade 1 Liverpool Hurdle θα ξεκινήσουμε με τις σημερινές μας επιλογές.

Στη συγκεκριμένη ιπποδρομία επανεμφανίζεται μετά την ομολογουμένως αποτυχημένη εμφάνιση της στο Chetlenham στην Mares’ Hurdle η φοράδα MARIE’S ROCK και θα τη στηρίξουμε στην προσπάθεια της να επανέλθει στις επιτυχίες. Πριν από αυτή την κακή εμφάνιση είχε ένα εξαιρετικό σερί 4 νικών, μια σε Listed και 3 σε Grade 1 κούρσες, με αυτή στο πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ του Cheltenham να είναι η κορυφαία εμφάνιση στην καριέρα της μέχρι τώρα.

Βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια και δείχνει τύπος αλόγου που μπορεί να επανέλθει μετά από μια κακή εμφάνιση. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 3 μίλια, μια απόσταση που δείχνει να έχει στα πόδια της. Θα φέρει το πλεονέκτημα των 7 lbs στα βάρη λόγω του φύλου της και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή μας για σήμερα από την κορωνίδα του National Hunt, το Premier Handicap Grand National σε μια κούρσα που παραδοσιακά η εύρεση του νικητή είναι ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες καθώς το lineup των 39 κορυφαίων δρομέων, πολύ καλά διαβασμένων από τον handicapper αυξάνει κατά πολύ το δείκτη δυσκολίας.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ΄οψιν θεωρώ πως με βάση τη φόρμα τα βάρη στο handicap και τις τρέχουσες αποδόσεις αξίζει να στηρίξουμε τον εκπρόσωπο του πολύ φορμαρισμένου Dan Skelton LE MILOS (each-way) στην σημερινή του έξοδο. Στη φετινή του καμπάνια έχει δείξει μεγάλη βελτίωση και έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα με 2 νίκες και μια δεύτερη θέση, με κορυφαία στιγμή του τη νίκη σε πολύ δυνατό handicap στα ψηλά εμπόδια το Νοέμβρη στο Newbury, σε μια κούρσα που άφησε ένα από τα σημερινά φαβορί (Corach Ramble) στην ΄τεταρτη θέση.

Πιθανόν να ερχόταν με το χατ τρικ στα πόδια του αν δεν είχε πιεστεί νωρίτερα απ ότι έπρεπε στην τελευταία του έξοδο πριν 6 εβδομάδες στο Kelso σε ένα αρκετά απαιτητικό handicap. Μικρό ερώτημα το πως θα ανταπεξέλθει στην απόσταση άλλα δείχνει ο τύπος του αλόγου που μπορεί να ανταπεξέλθει στο σκληρό τεστ του Grand National.

Κλείνοντας τις σημερινές μας επιλογές να ευχηθώ καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλες και όλους !

Συνοπτικά :

Μεγάλο Σάββατο 15/04 17:35 Aintree JRL Group Liverpool Hurdle (Grade 1) : MARIE’S ROCK (5,50)

Μεγάλο Σάββατο 15/04 19:15 Aintree Randox Grand National Handicap Chase : LE MILOS (17,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (Κωδ : 034, αρ : 10 // κωδ : 037, αρ : 15)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious