3876

Billaras

Ανεβάζοντας τις στροφές!

Οπως ακριβώς αντιμετώπισε τη μέρα χθες ο Μάκης που έπιασε το παρολί, έτσι την αντιμετώπισα κι εγώ που το έχασα (δύο δοκάρια στο ισπανικό ματς). Η διαφορά ήταν απειροελάχιστη, εξ' αρχής είχα αποφασίσει να πάω πολύ χαλαρά και όπως έγραφα, το βράδυ τα είχα ξεχάσει όλα. Το μόνο που θα θυμάμαι- κι εδώ είναι θέμα οπτικής και συνολικού σκεπτικού- είναι ότι ευστόχησα σχεδόν σε όλα τα ματς εκτός Αγγλίας που άφησα χωρίς μπετ.

Και θα τα θυμάμαι θετικά. Χθες δεν ήταν θέμα χημείας, δεν άφησα αυτά γιά να παίξω κάποια άλλα. Απλώς δεν έπαιξα κανένα βάση επιλογής να μην ανοιχτώ. Και -εδώ είναι η οπτική που έγραψα- θα το θυμάμαι θετικά. Οτι δεν έπαιξα Φορτούνα, Γρανάδα και Ατρόμητο, είναι δευτερεύον. Πρωτεύον είναι ότι….ήρθαν. Γιατί αν το μάτι εξακολουθεί να βλέπει καλά, όλα είναι καλά.

Αυτό με νοιάζει. Εξάλλου ξέρω κόσμο που τα έπαιξε, δεν είναι δηλαδή μείζον θέμα τι παίζω εγώ, αλλά ποιά έχω επιλέξει και γιατί. Ο καθένας αποφασίζει γιά τον εαυτό του και πολλοί αποφάσισαν να τα παίξουν και πληρώθηκαν… Να γράψω κάτι ακόμα πριν πάμε στα φρέσκα. Η επιλογή να πάω χαλαρά, δεν έγινε απλώς γιατί δεν μου “μιλάγαν” τα ματς.

Κοιτάω πιό μπροστά. Ξέρω ότι σε λίγες μέρες θα παίζω (και ενδεχομένως δυνατά) κάθε 48 ώρες. Και κάνω κράτει τώρα γιά να έχω “απόθεμα”…. Πάμε τώρα στα φρέσκα. Αν δεν φοβόμουν κάποια τυχόν “χατήρια” της Θέλτα προς την Βαγιαδολίδ αύριο βράδυ (“χρωστάει” η γαλιθιάνα), θα έλεγα ότι αύριο έχει μακράν τα δύο καλύτερα σημεία του τριημέρου.

Το άλλο είναι η Ρόμα και δεν θέλει επεξήγηση. Θα παίξω Θέλτα, αλλά όχι τόσο δυνατά όσο αν δεν φοβόμουν “ανταπόδοση”. Οσο γιά σήμερα; Αρχικά έσβησα Τότεναμ. Εξακολουθώ να διαφωνώ με τον Μάκη, κλίνω προς τον άσο, αλλά στο 2.50 που ήθελα (και υπήρχε), δεν υπάρχει πιά. Και στο 2.37 κάνω πίσω. Μπορώ να κρατήσω το over βέβαια, στο 1.72. Γενικά, την τετράδα Μίλαν-Μαντσεστερ-Βαλένθια-PSV, τέσσερα θηρία που φέτος είναι ξεδοντιασμένα τα έχουμε κοντράρει ήδη αρκετά και έχουμε πληρωθεί.

Θα μπορούσε άνετα κάποιος σήμερα να πει “οκ, αύριο κοντράρω Μίλαν, σήμερα να κοντράρω και PSV και Μάντσεστερ”. Δεν θα έχει άδικο. Εγώ διαισθητικά θα τα αφήσω τα σημερινά. Μπορεί να πληρώσει η κόντρα, αλλά δεν ξέρω, έχω την αίσθηση ότι η PSV θα αντιδράσει και στο εγγλέζικο ζυγίζω καλά και την Βίλα, η απουσία του Ντέλφ με κολλάει και η κάκιστη εμφάνιση με την Φούλαμ πάλι με κολλάει.

Οπότε, τις αφήνω. Και τι κρατάω αφού αφήνω αυτές και την Τότεναμ; Δύο νορμάλ φαβορί. Γκαζιαντεπσόρ στο 2.00, Αλκμάαρ στο 2.40. Ενα πιό μικρό, την Γαλατά στο 1.60. Ενα over σε Τότεναμ (1.72). Και μετά, πιό μεγάλα. Ρόμα (3.10), Θέλτα (3.00), Μπιλμπάο (3.60), Ιντερ (4.20) και Γκρόνιγκεν (10.00 το διπλό, στο 8.00 το draw no bet). Αυτά είναι. Ο Μάκης πάει σε ένα fun bet με την Αούστρια, εγώ θα πάω με την Γκρόνιγκεν.

Ναι, έρχεται από ήττα και κακή εμφάνιση, αλλά ομάδα που την έχω δει και μου άρεσε πολύ πάνω από μιά φορά, στο 8.00 του draw no bet (!) μου κάνει και….μου παρακάνει. Η Γκαζιαντέπ είναι σε τοπ φόρμα και έχει σούπερ έδρα, η Γαλατά είναι στα ουράνια, η Αλκμάαρ ξεκούρασε όλους τους βασικούς με τον ΠΑΟΚ, μένουν Μπιλμπάο και Ιντερ. Στο ισπανικό, μετράω πάρα πολύ την απουσία Ράκιτιτς στην Σεβίλλη.

Τεράστιο πλήγμα, ενώ η Μπιλμπάο έχει τρεις επιστροφές και…την είδατε με την Μπάρτσα. Δεν θα είναι εύκολο, καθόλου εύκολο, αλλά αξίζει. Οσο γιά την Ιντερ; Πιό ξεκούραστη. Αήττητη εκτός. Με την καλύτερη επίθεση. Και με τον Ματζάρι να…μην ξεχνάει. Η Νάπολι είναι επιβαρυμένη και -δικαίως- απογοητευμένη. Και πριν το ματς με την Αρσεναλ, δείτε εντός τι έκανε! Ηττα από Πάρμα, 3-3 με Ουντινέζε.

Οι αποδόσεις είναι λάθος. Κι αυτό είναι εξαιρετικά ζόρικο, αλλά αξίζει ένα ρίσκο. Για τα αυριανά τα είπα παραπάνω, η Ρόμα είναι must bet, η Θέλτα βρίσκει “πεθαμένη” αντίπαλο, αν δεν της κάνει χατήρια θα κερδίσει…. Πως θα τα “μπλέξω”; Η Γκρόνιγκεν μόνη της. Σε draw no bet. Θα κάνω παρολί Γκαζιαντέπ-Τότεναμ over-Γαλατά. Δίνει 5.5 φορές.

Ενα πάτεντ καλό, με Μπιλμπάο-Ρόμα-Ιντερ. Μονά-δυάδες-τρίαδα. Και… διά της ατόπου απαγωγής, αφήνω εκτός παιχνιδιού μου την Αλκμάαρ και την Θέλτα. Στην ολλανδέζα δεν έχω και πολλή εμπιστοσύνη, γιά το ισπανικό αύριο εξήγησα τις φοβίες μου. Ισως “πατήσει” στο Χ, το φοβάμαι, ο Μάιος δεν είναι πολύ πίσω μας, είναι φρέσκιες οι μνήμες.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.600 μονάδες. Ποντάρισμα 15/12: Μονό αποδεκτό με draw no bet: Γκρόνιγκεν 2 (8.00) με 40 μονάδες. Παρολί με: Γαλατά 2-Γκαζιαντέπ 1-Τότεναμ over (5.5) με 90 μονάδες. Πάντεντ (μονά-δυάδες-τριάδα): Ρόμα 2 (3.10)-Μπιλμπάο 2 (3.60)-Ιντερ 2 (4.20) με 100 μονάδες η Ρόμα, με 90 η Μπιλμπάο, με 80 η Ιντερ στα μονά. Από 30 η κάθε δυάδα (ακόμα 90) και 10 η τριάδα.

Ολο μαζί 370 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 500 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.100 μονάδες. Σήμερα παίζω κανονικά από πλευράς πονταρίσματος. Ενα μονό αρκεί να πάρω μίνιμουμ το 60% της ημέρας πίσω. Οτι παραπάνω, θα μεταφράζεται σε κέρδος. Ραντεβού την Τρίτη που θα…ξαναχαλαρώσουμε πάλι, απόγευμα η στήλη, χωρίς να αποκλείω το no bet με μιά πρώτη ματιά που τους έριξα….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras