1098

Skotostrious

Ανεβάζουμε το ρίσκο…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Ενα πολύ πλούσιο πρόγραμμα έχουμε μπροστά μας σήμερα καθώς διεξάγονται σημαντικές ημερίδες σε διάφορα ιπποδρόμια στο νησί, με αυτές στο Ascot, το York και το Newmarket να ξεχωρίζουν οπότε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ας δούμε τι επιλογές έχουμε.

Πρώτη μας επιλογή έρχεται από το York και την δεύτερη κούρσα του προγράμματος, μια Group 2 ιπποδρομία με πολύ αξιόλογες συμμετοχές, στην οποία θεωρώ πως η απόδοση του QUICKTHORN αδικεί τις φετινές του εμφανίσεις.

Εχει εντυπωσιάσει με το στυλ και την άνεση που έδειξε στις δύο φετινές του νίκες καθώς είχε να αντιμετωπίσει εξαιρετικά μεγάλες “ποινές” στα βάρη και ειδικά η δεύτερη νίκη του στο Royal Ascot ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Ερχεται σήμερα να αγωνιστεί σε σχετικά μαλακό έδαφος λόγω της βροχής που έχει προηγηθεί και έχοντας δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα στο συγκεκριμένο τύπο στίβου δείχνει ικανό να συνεχίσει την φετινή του πρόοδο σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Συνεχίζουμε και πάμε στο βασιλικό ιπποδρόμιο του Ascot όπου διεξάγεται ένα ιστορικό χάντικαπ στην μίνιμουμ απόσταση των 5 furlong (1,000 μέτρα). Αρκετά ισχυρός και εδώ ο ανταγωνισμός άλλα και εδώ η βροχή δείχνει να επηρεάζει τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα και ίσως δώσει ένα μικρό προβάδισμα στον BOUNDLESS POWER. Δείχνει να έχει βρει τη φόρμα του μετακομίζοντας από την Ιρλανδία στην Αγγλία και έχει 2 νίκες σε 4 αγώνες στο νέο του στάβλο.

Και οι δύο νίκες έχουν έρθει σε βαρύ έδαφος και δείχνει να ευνοείται όταν έχει προηγηθεί βροχή. Φέρει μόνο 3 lbs ποινή για τις φετινές επιτυχίες του και ξεκινώντας από το βατήρα 18 σε ένα στίβο όπου οι ψηλές θέσεις εκκίνησης δίνουν ένα ελαφρύ πλεονέκτημα αξίζει να στηριχθεί.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με τον GLEN SHIEL (each-way) ο οποίος αγωνίζεται στην πιο σημαντική κούρσα που διεξάγεται σήμερα στο νησί, τα Group 1 July Cup Stakes.

Πολύ δυνατές συμμετοχές στην κούρσα με τα φαβορί Starman , Oxted και Dragon Symbol να ξεχωρίζουν στις στοιχηματικές αγορές άλλα σε απόδοση αουτσάιντερ θεωρώ ότι αξίζει να στηρίξουμε το συγκεκριμένο άλογο καθώς στην τελευταία του έξοδο στο φεστιβάλ του Royal Ascot είχε μια πολύ καλή κούρσα τερματίζοντας 2ο με δυνατό φίνις. Γενικά έχει πολύ καλή φόρμα με 5 νίκες στην περσινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του Champion Sprint στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την τακτική που θα ακολουθήσει η πολύ καλή τζόκεϋ Hollie Doyle καθώς το ιδανικό θα είναι να πάρει κεφάλι νωρίς στην κούρσα και να αναγκάσει τα υπόλοιπα άλογα να κυνηγήσουν.

ΥΓ : Στη φωτό του κειμένου βλέπουμε την κοιλάδα GLEN (Glen Shiel) όπου στις 10 Ιουνίου 1719 διεξήχθη μια πολύ σημαντική μάχη ανάμεσα στα βρετανικά στρατεύματα και τον στρατό των Ιακωβιτών, ενισχυμένων με μισθοφόρους από Ισπανία οι οποίοι προσπαθούσαν να επαναφέρουν στο θρόνο της Βρετανίας τον ρωμαιοκαθολικό πρώην βασιλιά Ιάκωβο Β’ και των κληρονόμων του οίκου των Στιούαρτ, η οποία έληξε με νίκη των βρετανών.

Συνοπτικά

Σάββατο 10/07 16:20 York John Smith’s Silver Cup Stakes : QUICKTHORN (9,00)

Σάββατο 10/07 17:35 Ascot Betfred Heritage Handicap : BOUNDLESS POWER (10,00)

Σάββατο 10/07 18:25 Newmarket Darley July Cup Stakes : GLEN SHIEL (21 ,00 5 θέσεις each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Newmarket βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 029 , αρ : 6).

Στο αμοιβαίο στοίχημα του ΟΠΑΠ πληρώνει μόνο 3 θέσεις πλασέ.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious