3474

Billaras

Αντί πονταρισμάτων…

Αμάν ρε Μάκη, αμάν αυτή η βιασύνη σου να ανεβάσεις στήλη (γέλια). Εγώ δηλαδή τώρα τι να γράψω; Να στα κάνω copy-paste και να τα ξαναρίξω κι εδώ; Καλησπέρες, χαλαρά και όμορφα μπήκαμε σε εβδομάδα…ριλάξ. Οσα έγραψε ο Μάκης είναι α-πο-λύ-τως χρήσιμα, διαβάστε τα μιά-δύο φορές. Βλέπετε ότι έχει κιτάπια ανά μήνα, κάνει συγκρίσεις, καταλήγει σε συμπεράσματα.

Ουσιαστικά, αυτά που σας γράφει ο Μάκης έχουν ένα τίτλο: “Τίποτα απ' όσα βλέπετε στο Betsellers δεν είναι τυχαίο”. Τίποτα! Θέλετε αποδείξεις; Πηγαίνετε σε αυτό το λινκ: http://betsellers.live.wedia.gr/content/5137/aute-e-mia-phora . Είναι στις…6 Οκτώβρη πέρυσι, γιά το παιχνίδι μου στις…5 Οκτώβρη, εκείνο το Σάββατο. Τι έγραφα τότε; “Ξέρετε πολλοί ότι μιά από τις αδυναμίες μου είναι το ψάρεμα.

Και υπάρχει μιά παροιμία γιά το ψάρεμα. “Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, εννιά φορές είναι αδειανό και μιά φορά γεμάτο”. Εχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί -ενώ 9 στις 10 γυρίζει με άδεια χέρια ή τέλος πάντων με “πέντε ψάρια”- κάποιος κάνει το επάγγελμα του ψαρά; Οκ, εγώ είμαι χομπίστας και…ψαράς του γλυκού νερού. Ο επαγγελματίας όμως, που θαλασσοδέρνεται και το καταχείμωνο, γιατί να το κάνει εφ'όσον 9 στις 10 θα μπεί μέσα οικονομικά; Η απάντηση είναι απλή.

Γιατί η ΜΙΑ φορά (άντε, να το κάνω δύο στις δέκα) που θα κάνει την καλή ψαριά, θα βγάλει το μεροκάματο και με το παραπάνω. Δεν θα…γίνει πλούσιος προς Θεού, στα ζόρια θα είναι, αλλά θα ζήσει αξιοπρεπώς αυτός και η φαμίλια του με μιά-δύο καλές ψαριές στις δέκα φορές που θα ρίξει δίχτυα. Να το μεταφέρω στα δικά μας; Θα…βγει και από πάνω, το ισοζύγιο θα είναι θετικό.

That's the point… Τι έγινε χθες; Αν το Betsellers ήταν ένα από τα site που κατά εκατοντάδες ξεφυτρώνουν (και..σκούζουν άμα βγει καμιά τριαδούλα), σήμερα θα είχαμε…σηκώσει τον κόσμο. Αντ' αυτού, μετά από μιά μέρα που κυριολεκτικά….ξέρασε σημεία το site, εγώ σας γράφω γιά ….ψάρεμα! Θέλετε να μιλήσουμε με νούμερα; Αλόα, Γκρίσμπι, Καλμάρ, Μπόλτον, Ρόδεραμ, Νότιγχαμ, Τολούκα, επτά σημεία…κολασμένα.

Βάλτε ξανά κάτω τις αποδόσεις. Και πότε; Οταν εδώ και ένα μήνα και εγώ και ο Μάκης χάναμε. Κάποιοι φοβόντουσαν …πίεση. “Αναδουλειά” είχε πέσει, ένα βήμα πριν από την γκρίνια (και την αισχρή ειρωνία ελαχίστων ηλιθίων) είμαστε. Κι όμως, αφήσαμε τα “ψιλούλια” και στοχεύσαμε ψηλά. ΚΑΙ από τα επτά σημεία όμως, όλο το ζουμί ήταν ο χθεσινός μου επίλογος.

Δείτε τι έγραψα ΠΡΙΝ τα ματς: “Θέλω να καταλάβετε καλά τι κάνω. Ξέρω ότι πολλοί "ξυνίζουν". Ειδικά το "νέο αίμα" του site. Κι όμως! Με μιά δυάδα στο yankee κερδίζω. Με την δυάδα την “ξερή”…παρακερδίζω. Θέλω 2 στα 6 εν ολίγοις. Αρκεί να μην είναι ένα από τη δυάδα κι ένα από το yankee. Σε ποσοστό 95% οι παίκτες όταν χάνουν ψάχνουν…ασφάλεια.

“Εγγύηση”, με σιγουράκια. Τα ψειρίζουν, πέφτουν σε λάθη, το μυαλό δεν είναι καθαρό και το άγχος είναι μεγάλο. Εγώ ανήκω στο…υπόλοιπο 5%. Σιγουράκια; Ας γελάσω. Μπορώ να ανακατέψω την τράπουλα, να πάω έξω από την πεπατημένη, να ρισκάρω πολύ, αλλά να με πιάσει…τρέμουλο, δεν με πιάνει με…τίποτα. Κάνω ακριβώς το ανάποδο από αυτό που περιμένει ένας μπουκ.

Χωρίς να ανοιχτώ, χτυπάω ψηλά. Κι αν χάσω, εδώ θα είμαστε πάλι αύριο. Η διαχείριση της κατάστασης και το καθαρό μυαλό όταν είσαι στα σχοινιά, είναι απείρως σημαντικότερα από ένα σημείο”. ΑΥΤΟ είναι το ζουμί. Οι “νέοι” ας το εμπεδώσουν. Θα τους πάρει καιρό, το ξέρω. Πολλές φορές παίρνει χρόνια. Είναι θέμα χαρακτήρα του καθενός.

Μάζι με τον Μάκη, κάνουμε ότι κάνουμε. Και λάθη θα γίνουν και παραλείψεις. Και ΗΤΤΕΣ θα έρχονται. Οπως ήρθαν ήδη και θα έρθουν κι άλλες. Αλλά η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, η ΥΠΟΜΟΝΗ, δεν αλλάζουν. Εκεί, πεισματικά γατζωμένοι στο πλάνο. Στο-γιατί να μην το πω;- πλάνο ΝΙΚΗΣ. Ετσι κερδίζεις. Μετά από 20 χρόνια στο κουρμπέτι, δεν σηκώνω κουβέντα. Και μεγαλύτερο επιχείρημα από όσα…βλέπετε 3η χρονιά εδώ (και πολλά πιό πριν όπου είμαστε ο καθένας) δεν υπάρχει γιά να καταρρίψω οποιαδήποτε ένσταση…”   Αυτά έγραφα πριν ένα χρόνο ακριβώς.

Το yankee τότε ήταν Καλμάρ (3.60)-Ατρόμητος (3.40)-Τολούκα (4.00)-Αλόα (3.80), είχε χαθεί ο Ατρόμητος, αλλά μαζί με κάτι άλλα έγραψε 2.825 μονάδες το κοντέρ, σε μιά μέρα βγήκαμε κι από πάνω. Οπως έγραψε κι ένας φίλος, με… αυτόματο πιλότο τα έχουμε βάλει, το ίδιο έγινε και φέτος!!!! Σε μιά βραδιά…σκούπα. Και όπως είπε και ο Μάκης, σημεία σαν την Βακ, την Γκέφλε, την Χάμιλτον και άλλα δεν βρίσκεις κάθε μέρα.

Αυτό όμως που δεν είναι τυχαίο (και δεν είναι αυτόματος πιλότος) είναι ότι …τα βρίσκουμε ξανά την ΙΔΙΑ περίοδο. Δεν με πιστεύετε; Τότε…πηγαίνετε και εδώ: http://betsellers.live.wedia.gr/content/2702/einai-makrus-o-dromos . Είναι…7/10/2012 που…ξανάγινε καλό ταμείο. Διαβάστε κι εκείνο το κείμενο αν δεν βαριέστε, μην το κάνω κι αυτό copy. Ε, νομίζω τώρα πειστήκατε.

Κάθε χρόνο, εγώ κάνω παύση δύο μήνες το καλοκαίρι. Κάθε χρόνο ξεκινάω χαλαρά τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη. Κάθε χρόνο χάνω στην αρχή, γιά ένα μήνα περίπου. Και..κάθε χρόνο αρχές Οκτώβρη…τσουπ, σκάει το ταμείο το “βαρύ”, το πρώτο. Πόσο βαρύ, είναι θέμα τύχης. Αυτό που δεν είναι τύχη, είναι η χρονική στιγμή… Δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτα.

ΔΕΝ παίζω. Ούτε τρόφι, ούτε τίποτα. Ούτε αύριο-μεθαύριο-Παρασκευή. Η επόμενη στήλη θα γραφτεί Σάββατο πρωί (ότι ώρα σηκωθώ στο ξενοδοχείο μου στη Θεσσαλονίκη μετά το…γλεντάκι της Παρασκευής), και εκείνη χαλαρή θα είναι. Ούτε αυτό γίνεται στην τύχη. Το “πόσα” το αποφασίζει η μπαλίτσα. Το “πότε” όμως, το αποφασίζω εγώ. Τα λέμε ΜΕΤΑ την σύναξη (κλασικά και με…πλούσιο φωτογραφικό υλικό), περιμένω κι άλλα παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή ως αύριο το μεσημέρι και τα λέμε χαλαρά και στο chat απόψε-αύριο.

Λεπτομέρεις γιά τον…χαμό που αναμένεται την Παρασκευή, από κάτω ακριβώς! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.600 μονάδες. Κάβα Bet of the day: 2.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 2.360 μονάδες. ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εχουμε ήδη μαζευτεί πάνω από 35 φίλοι και το κοντέρ ανεβαίνει! Σε τρεις πλέον μέρες θα βρεθούμε και θα γουστάρουμε.

Τα στοιχεία: Ημέρα: Παρασκεύη 10/10. Ωρα: 21.30. Τόπος: Ουζερί-μεζεδοπωλείο-ταβερνείο (και όλα μαζί) “ΟΥΖΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ”. Στοά Καρύπη 21&27, τηλ. 2310275016. Θέλω να δω κι άλλες συμμετοχές, ως αύριο το μεσημέρι Τετάρτης, γράψτε στο φόρουμ, κάτω από το ανάλογο ποστ. Ως “απάντηση” βάλτε απλα΄ένα “μέσα”, ένα “ναι”, ένα “έρχομαι”, ένα “κράτα δύο θέσεις”.

Θέλω να μετρηθούμε, να ξέρω πόσα τραπέζια θα κλείσουμε, είναι σημαντικό. Οπότε, αφού θα ειστε σίγουροι 100% ότι θα έρθετε, απλώς…δηλώστε συμμετοχή στο φόρουμ, ΩΣ ΑΥΡΙΟ, 8 του μήνα. Το πλέον σημαντικό: Το Betsellers έχει φίλους….παντού. Κυριολεκτικά. Ενα μέλος λοιπόν, που εργάζεται εκεί που θα διαβάσετε, επειδή ήταν και πέρυσι στη σύναξη, διαπίστωσε ορθώς κάτι.

Οτι πολλοί φίλοι έρχονται από μακριά. Εκτός Θεσσαλονίκης. Και φεύγουν νωρίς αναγκαστικά. Ή δεν έρχονται καθόλου ακριβώς γιατί δεν έχουν που να μείνουν. Λοιπόν, η προσφορά είναι απλή και είναι και σούπερ! Στο…ένα λεπτό με τα πόδια από το Ουζου Μέλαθρον είναι το ξενοδοχείο Αμαλία. Οποιος πάρει και πει ότι είναι από τη σύναξη του Betsellers, έχει τιμή 35 ευρώ το μονόκλινο ή 45 το δίκλινο, με πρωϊνό!!! Πιό…καλά δεν γίνεται.

Ευχαριστώ τον φίλο που επικοινώνησε και με ενημέρωσε, αν κάποιος ενδιαφερθεί, ας καλέσει στο 2310268321 στο ξενοδοχείο Αμαλία, να αναφέρει οπωσδήποτε ότι είναι γιά το Betsellers και ας κλείσει δωμάτιο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras