2559

Billaras

Απολογισμός εκτός Αγγλίας!

Κάθομαι στη ζέστη και κοιτάω την οθόνη. Οχι, δεν με…βάρεσε η θερμοκρασία. Το κάνω μέρες, από προχθές γιά την ακρίβεια. Και γιά να είμαι to the point, δεν κοιτάω απλά την οθόνη του λαπτοπ, κοιτάω αυτό εδώ το κείμενο που διαβάζετε. Τον απολογισμό εκτός Αγγλίας. Και το προηγούμενο που διαβάσατε με το νησί και το επόμενο που θα δείτε μέσα στις επόμενες μέρες, το συνολικό.

Τα κουβέντιαζα με μερικούς καλούς φίλους on line, μέχρι που ένας μου είπε αυτό που κι εγώ “αναρωτιόμουν”: “Πως το κατάφερες αυτό”; Εβαλα τα εισαγωγικά στο “αναρωτιόμουν” γιατί ξέρω τι και πως. Θα το δείτε στο συνολικό κείμενο αλλά και μερικά ψήγματα σήμερα. Ή θα το καταλάβατε ήδη αν διαβάσατε KingBet την Τρίτη και σήμερα.

Δεν συνέβει δηλαδή κάτι ανεξήγητο! Ας τα πάρω με τη σειρά όμως… Εκτός Αγγλίας λοιπόν! Επαιξα 305 σημεία. Πρώτος αστερισκος, να το δούμε παρακάτω αυτό. Στα 305 είναι μέσα και όλα τα μικρά (σταθερά, από 1.80 ως 2.50, ποτέ μικρότερο), όλα τα χινάρια, τα πάντα εν ολίγοις. Ως και πέρυσι ο απολογισμός δεν είχε τα “μικρά” (μικρά για το Betsellers).

Τώρα τα έχει. Στα 305 σημεία, ο μέσος όρος απόδοσης ήταν 3.81. Πιό χαμηλός από τον αγγλικό (που ήταν 4.43), αλλά αυτό είναι νορμάλ, ήταν περισσότερα τα “μικρά”. Και τα over και τα φαβορί, από εδώ αντλούσα το 98% των μικρών δυάδων ή των παρολί. Γιά την ακρίβεια; Στο νησί είχα 5 μικρά (στα 243) και εδώ είχα 51 μικρά (στα 305). Και με αυξητικές τάσεις όσο πέρναγαν οι μήνες, αφού ειδικά Απρίλη-Μάη που οι μπουκ άρχισαν να σφάζουν, αναγκαστικά πήγαινα κι εγώ σε άλλο παιχνίδι, το κίνητρο κατέβασε τις αποδόσεις.

Πόσα ήταν εύστοχα; Τα 85 βρήκαν κέντρο, ενώ είχα και τρεις ισοπαλίες με draw no bet όπου πήρα τα λεφτά μου πίσω. Ποσοστό ευστοχίας 27.86% και R.O.I το 105,8! Δηλαδή….μιά χαρά! Κέρδος “κανονικά”. Θυμηθείτε τι έγραφα γιά το νησί. Τώρα είναι…ακόμα πιό χτυπητο, πιό κραυγαλέο. Εκεί κόλλαγε η ατάκα φίλου μου “πως το κατάφερες;¨. Ο οποίος φίλος μου, ένας εξαιρετικός παίκτης, στο site που γράφει, με πολύ μικρότερο μέσο όρο απόδοσης (κάπου στο 3.

25), με αρνητικό R.O.I, έχασε μεν, αλλα…φυσιολογικά. Και λιγότερα από εδώ, απ' όσα έχασα εγώ που…δεν θα'πρεπε καν να χάσω! Είναι παράδοξο; Μοιάζει ναι είναι, αλλά επιμένω ότι δεν είναι. Να τα βάλω λοιπόν τώρα λίγο τα φετινά δίπλα στα περσινά (πάντα εκτός Αγγλίας); Πέρυσι 194 σημεία. Εύστοχα τα 47. Ποσοστό 23,94%. ROI 97,47. Μέσος όρος αποδόσεων το 4.

02. Πάει να πει ότι φέτος πήγα (πολύ) καλύτερα! Και θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι με το τι έγινε φέτος! Το άκρον άωτον του παράδοξου λοιπόν γιά ένα απλό μάτι… Παμε τώρα στον..αστερίσκο που έβαλα παραπάνω. Τι παρατηρείτε; Πέρυσι 194 φέτος 305; Οκ, πέρυσι δεν μετρήθηκαν τα μικρά. Να τα “βγάλω” αυτα τα 51; Πάλι θα είχα 254. Αρα 60 σημεία παραπάνω από πέρυσι.

Εδω, σε αυτό το σημείο, εντοπίζω το πρώτο μου φετινό λάθος. Το οποίο ομολογώ δεν το είχα αντιληφθεί μέσα στη σαιζόν (ενώ ας πούμε ότι η σαιζόν σε απόλυτα νούμερα και σε αποτελέσματα ήταν καλή και το φώναζα συνέχεια, το έβλεπα και με γυμνό μάτι). Δηλαδή τα 60 σημεία δεν είναι λίγα, είναι σοβαρή αύξηση. Εδώ τα αγγλικά ήταν 243 (αν προτιμάτε 238 χωρίς τα 5 μικρά)! Δηλαδή έπαιξα περισσότερα εκτός νησιού, παρότι αγγλικά! Λάθος μου.

Φάουλ. Και το γράφω παροτι το αποτέλεσμα ήταν καλό. Παρότι πήγα καλύτερα από πέρυσι, παρότι το R.O.I ήταν θετικό. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Η εξειδίκευση είναι εξειδικευση και το μάτι δεν πρέπει να ξεφεύγει. Πρώτη φορά έπαιξα τόσα ματς εκτός νησιού. Δεν τα πήγα άσχημα, κάθε άλλο. Αλλά παραμένει φάουλ. Είδα μπετ πχ σε Ντανταλκ, Κόβα Ντε Πιετάντε, Λόττε, Πιάστ, Πλζεν και άλλα.

Κακώς παίχτηκαν, ανεξάρτητα τι ήρθαν. Να περάσω στα επί μέρους με μερικές στιγμες; Τον Αυγουστο δεν έπαιξα κανένα μη εγγλέζικο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη το κερασάκι ήταν η Ααλεσουντ (τρεις φορές στο στόχο), επίσης τον Οκτώβρη τρεις φορες βρήκα δοκάρι (2/10 με 2 στα 3 σε patent, 23/10 ξανά 2 στα 3 σε trixie, και ένα 2 στα 4 σε yankee στιςς 29-30/10). Εδω είχαμε κι ένα…ομορφο, νωρίς νωρίς, το…διπλό της Οσασούνα στην Ειμπάρ.

Το Νοέμβριο άλλο ένα…όμορφο (Ταραγόνα), ενώ τέλη του μήνα με…αδικεί στο Σοσιεδάδ-Μπάρτσα 1-1. Θα το θυμάστε. Το Δεκέμβρη (11/12) η ατυχία λεγόταν Παρί-Νις στο 8.50, εκείνο το 2-2 από 0-2. Τίποτα άξιο αναφοράς τον Γενάρη, τον Φλεβάρη μιά καλή νίκη με σημεία άνω του 4.00 (μονά-δυάδα με Εσπανιόλ και Ειμπάρ στις 4/2), ενώ στις 5/2 είχαμε την…μάυρη Καλλονή.

Πολύς λόγος γι αυτό το ματς με την Καλλιθέα, γιά εκείνο το θρυλικό πλέον υστερόγραφο. Θα κανω ειδική αναφορά στο επόμενο κείμενο, στο τελικό-συνολικό. Πάω στον Απρίλιο, έρχονται κάποιες νίκς σε δυάδες ή και σε παρολί με φαβορί, αλλά στις 11-13/4 με…αδικεί μιά ομάδα που τελικά με “σημάδεψε”. Μπουμ η Ρεάλ, μπουμ η Μονακό, έμενε η Μπεσικτάς σε patent-κτήνος.

Το γύρισε η Λυών όμως και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία. Τέλη του μήνα κι άλλες νίκες (δυάδες και τετράδα μαζί). Και τον Μάιο με ξανασκίζει η …Λυών, αφου σε trixie πιάνω Χ την Αταλάντα, Χ την Αουγκσμπουργκ, σπάει το Μονπελιέ-Λυών ενώ η Λυών δεν ήθελε τίποτα από το ματς! Κάπως έτσι τσούλησε η χρονιά εκτός νησιού. Με καλά αποτελέσματα, καλό R.O.

I, αλλά…να χάνω. Σημείωστε το ένα λάθος που εντόπισα (πολλά ματς, κακώς) και στο επόμενο κείμενο θα δούμε διαχείριση, συστήματα και γενικά σύνολα (και το δευτερο μου λάθος, το πιό σοβαρό). Και θα δείτε που θα καταλήξω, σε ότι αφορά στο φετινό “παράδοξο”. Καλά…κουράγια με τον καύσωνα (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras