4439

Billaras

Απολογισμός και ΕURO-Update!!

Απόψε αργά ή αύριο ως το μεσημέρι θα μπει το πρώτο από τα πολλά κείμενα γιά το EURO, με ειδικά στοιχήματα, νικητή διοργάνωσης, ζευγάρι τελικού, ομίλων, σκόρερ κλπ. Προς το παρόν…μελέτη αποδόσεων, ομάδων και προγράμματος!!! Τελικά, όπως έγραψα και χθες στο τέλος της στήλης, καλά περάσαμε φέτος… Οταν κλείνει μιά σαιζόν, γίνεται ένας απολογισμός.

Ο πρώτος που έγινε μέσα στο μυαλό μου, αυτός ήταν. Αν…περάσαμε καλά. Και ναι, νομίζω πως περάσαμε. Τουλάχιστον από τη μεριά μου, έκανα ότι ήταν δυνατό. Δεν θα μπορούσα κάτι παραπάνω. Αυτό το site φτιάχτηκε γιά πολλούς λόγους. Ενας από αυτούς, βασικός γιά μένα, ήταν να περάσουμε καλά. Ολοι. Να το γουστάρουμε. Να μην είναι απρόσωπο, να μην είναι “στεγνό”, να μην είναι ότι είναι…μερικές εκατοντάδες ακόμα στο διαδίκτυο.

Γίναμε φίλοι. Εγινε συνήθεια το Betsellers. Το σημαντικότερο όλων, αυτό είναι. Να ανοίγεις το pc και να το έχεις αρχική σελίδα. Να μπαίνεις οπωσδήποτε, κι ας μην έχει ούτε ένα ματς! Το πρωί, με τον καφέ σου. Αυτό λοιπόν, επετεύχθη. Ούτε εγώ έκανα αγγαρεία, ούτε εσείς μπαίνατε εδώ μόνο γιά…λεφτά. Λειτούργησε εκτιμώ καταλυτικά το chat, το…εργαστήρι μας.

Καθημερινά, εκεί τα λέγαμε όλα. Από μπάλα και πολιτική, ως γκόμενες και μουσική, γνωρίστηκαν άνθρωποι και έγιναν φίλοι, ενώ ήταν παντελώς άγνωστοι. Και ακόμα, φατσικά, δεν γνωρίζονται. Αλλά στο chat, είναι παρέα… Ξεκίνησα με αυτό, γιατί-ας ακούγεται κάπως- αυτός ήταν ο πρώτος μου στόχος. Να γίνει μιά μεγάλη στοιχηματική κοινότητα, μιά παρέα.

Κι αυτό συνέβη. Και το απολαμβάνω. Παρότι όλα στο site είναι εντελώς ελεύθερα, έχουν γραφτεί σε μιά σαιζόν, σε οκτωμισι μήνες, 3.361 μέλη!!! Αυτό τα λέει όλα… Μετά, πάμε στα αμιγώς στοιχηματικά. Εδώ, ο πρώτος μου στόχος, ήταν να σας…ξύσω το μυαλό. Να “αναγκάσω” τους περισσότερους να πουνε κάποια στιγμή μέσα στη σαιζόν “ρε συ, αυτός εδώ κάτι μας λέει, διαφορετικό”.

Να σας κάνω να ψαχτείτε. Να αναρωτηθείτε. Τι σας λέω, τι παίζω, γιατί το παίζω, πως το κάνω, πως κινούμαι σε όλο το φάσμα του στοιχήματος. Εδώ, το δικό μου στοίχημα ήταν..ζόρικο. Και το κέρδισα. Γιατί οκ, όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες άνθρωποι με…παρακολουθούν, με διαβάζουν. Ξέρουν τα χούγια μου, τον τρόπο μου, τη φιλοσοφία μου. Το στοίχημα μου ήταν οι….

υπόλοιποι. Το νέο αίμα. Ηθελα σταδιακά, μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι, να σταματήσω αυτό το…τρισκατάρατο “Billara, δώσε μιά τετράδα να ρεφάρω ρε μεγάλε”. Εκτιμώ ότι σε ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο βαθμό, το κατάφερα. Το βλέπω στο chat. Στις αρχές, έσκαγαν…κομήτες, μπούκαραν, έλεγαν ένα “δώστε μιά τριάδα να βγάλω τα σπασμένα” και μετά από 5', δρόμο.

Οι ζητιάνοι του στοιχήματος που τους λέω εγώ. Και τελικά, αυτό το ποσοστό έπεσε δραματικά. Και χαίρομαι επίσης γι αυτό. Τρίτος στόχος; Να συνδυάσω ψάρεμα με….έτοιμο ψάρι. Να δίνω μεν “έτοιμο ψάρι” σε πολλούς, αλλά όχι….χωρίς να ξέρουν έστω πως το έχω ψαρέψει. Και σταδιακά, να μάθει ο καθένας να ψαρεύει μόνος του. Να μην φοβάστε τις αποδόσεις.

Να παίζετε μονά, δυάδες, ζητούμενα. Οχι “ψείρες” και…κορδόνια με πεντάδες και καλύψεις και όλα αυτά που ξέρατε τόσα χρόνια (γιατί αυτά σας σέρβιραν). Γι αυτό υπήρχαν και τα μακροσκελή κείμενα. Οι αναλύσεις. Διεξοδικά. Ετσι πετύχαινα να αλλάξω το μυαλό του καθενός. Κέρδιζαν, έχαναν, μαζί μου μεν, αλλά ο…καθένας μόνος του ταυτόχρονα.

Ηξεραν γιατί έπαιζα κάτι και ήξεραν κι αυτοί γιατί το πόνταραν. Οχι τυφλοσούρτης. Οχι μασημένη τροφή. Σπάνια έγραφα κάτι γιά πλάκα. Τα κείμενα ήθελαν “αποκωδικοποιήση”. Εκρυβαν πολλά οι λέξεις. Νομίζω ότι επετεύχθη και αυτό. Ο επόμενος στόχος; Η διαχείριση. Λέξη-κλειδί. Φράσεις όπως “υπομονή και στρατιωτική πειθαρχεία”, “όλα είναι δανεικά”, “σημασία έχει πως παίζουμε, όχι τι παίζουμε”, “παιζουμε κλεφτοπόλεμο και δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο” έχουν το…κοπιράιτ μου.

Υπάρχουν χιλιάδες παίκτες που ξέρουν από μπάλα. Αλλά η μπάλα, το ποδόσφαιρο, είναι κάτι…εντελώς διαφορετικό από το στοίχημα. Και αυτό έπρεπε να το…χωνέψουν όλοι. Η διαχείριση ενός κεφαλαίου είναι δύσκολο πράγμα. Το διαπίστωσα όταν είδα ότι το 80% των αναγνωστών του site εκεί “σκάλωναν” στις αρχές. Το ποσοστό κι εδώ μειώθηκε δραματικά, με τους μήνες όλοι μπήκαν στο νόημα.

Αρα, το κατάφερα. Διαπίστωσαν όλοι ότι το καθημερινό παιχνίδι, το αλόγιστο παιχνίδι σε ότι κινείται, το ποντάρισμα σε ηλίθιες αποδόσεις, σε “σίγουρα”, σε “μπετά”, είναι ο…σίγουρος δρόμος γιά την χασούρα. Κάβα ελάχιστοι τολμάνε να βάλουν. Εγώ έβαλα. Και δεν έβαλα γιά…μένα, γιά εσάς την έβαλα. Πολλοί πλέον μάθατε να κρατάτε κιτάπια, να αλλάζετε τη μίζα σας, να ξέρετε πως να διαιρείτε το κεφαλαιό σας.

Μιλήσαμε γιά γκανίοτα, γιά το ROI, γιά πολλά. Μετά, το κεφάλαιο trading. Και το Live betting. Κι εδώ έγιναν βήματα μπροστά. Βοήθησε τα μέγιστα το chat. Μπήκαν πολλοί στο νόημα, ότι το στοίχημα δεν είναι “μολύβι-δελτίο-πρακτορείο”, αλλά έχει φτάσει στο 2012 και όλα έχουν αλλάξει. Καθημερινή τριβή, ώρες ατελείωτες στο chat, χιλιάδες ερωτήματα που πάλεψα να απαντήσω σε όλα, εκατοντάδες mail που επίσης απάντησα.

Και τέλος, το κεφάλαιο κέρδος. Χρόνια στα κείμενα μου όπου δούλεψα έλεγαν το απλό. Οτι με 3-4 καλά ταμεία το χρόνο και σωστή διαχείριση έχω καλή σαιζόν. Στα…ίδια χρόνια, πάντα υπήρχαν αμφισβητίες. Πολλοί. Δεν το χώραγε το μυαλό τους πως γίνεται!! Τώρα το είδαν όλοι πως γίνεται. Τα μεγάλα ταμεία ήταν…ακριβώς τέσσερα (αν θέλετε τα κάνετε πέντε με αυτό του τελικού του Champions League).

Κάθε χρόνο, τόσα είναι. Και τόσα…αρκούν. Το υπόλοιπο διάστημα, αυτό που λέω εγώ “αψιμαχίες”. Πέντε πάνω-πέντε κάτω. Κατάλαβαν όλοι ότι αν δεν χάνεις, τότε…κερδίζεις. Κι αν χάνεις, να χάνεις με γρατζουνιές, όχι με αίματα παντού. Στατιστικά, 3-4 θα χάσεις-μιά θα κερδίσεις. Αν οι 3-4 χαμένες είναι “ανεκτές” και η μιά του κέρδους είναι καλή, καθάρισες.

Βγήκες από πάνω. Και η στήλη έκλεισε με κέρδος (και χθες πλήρωσε ένα ακόμα παρολί, γιά..γούρι). To τελικό νούμερο είναι 26.227 μονάδες. Αναμενόμενο (γιά μένα), όμως είναι το τελευταίο (και ξέρω ότι με πιστεύετε) που με απασχολούσε. Το ερώτημα είναι απλώς…..πόσο κέρδος!! Οταν το 80% των παικτών χάνει, ένα άλλο 10% είναι πάτσι, εδώ από τον…Οκτώβρη είχαμε κέρδός.

Σταθερά. Μόνιμα. Θυμίζω, η κάβα “έκαψε” 1150 μονάδες από 17 Σεπτέμβρη που άνοιξε, ως 1η Οκτώβρη που πέρασε στο +. Δεν έπαιξα ποτέ το…κεφαλαιό μου. Ποτέ! Κέρδος έπαιζα όλη τη σαιζόν, σκεφτήτε το. Και τελικά το εξαπλασίασα σχεδόν το κεφάλαιο που έριξα στην αρχή. Επίσης, θυμίζω ότι η κάβα είναι “καθαρή” από live betting και trading. Γιατί αν φαινόντουσαν κι αυτά, τα κέρδη της κάβας θα ήταν πολύ μεγαλύτερα (ας πούμε, στο Champions League, στο φινάλε των ομίλων, έγινε ένα τεράστιο ταμείο, με τις ανατροπές σε Ιντερ-ΤΣΣΚΑ και Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ.

Αν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο; Ναι, ίσως. Αλλά δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό. Γιατί θα μπορούσε να είναι και μικρότερο. Ενα δοκάρι, ενα πέναλτι, ένα γκολ στο τέλος, μιά αποβολή, μπορεί να κρίνουν πολλά. Αν πχ στις 18 Απρίλη, τότε που έγινε ένα μεγάλο ταμείο με την Ιταλία έμπαινε το δοκάρι του Μίκολι στο 89' και ερχόταν η ισοπαλία, η κάβα θα πέρναγε τις 30.

000 μονάδες. Αλλά και ανάποδα, αν η Πορτ Βέιλ δεν γύρναγε ματς στο 83' και στο 90' με πέναλτι, μέσα στο χειμώνα, δεν θα “έγραφε” ένα ολόκληρο yankee. Είναι λεπτομέρειες αυτά. Και εκτός δικού μας ελέγχου. Αυτό που είναι στον έλεγχο μας, είναι να παίζουμε σωστά και όχι αλόγιστα. Αν αυτό γίνεται, κέρδος θα υπάρχει. Τα μεγάλα ταμεία χιλιάδων μονάδων λοιπόν ήταν τέσσερα, περίπου ένα κάθε δίμηνο.

Και το απόλυτο 10 στα 10 έγινε (ένα γίνεται σταθερά κάθε χρόνο), και αποδόσεις ψηλές πιάσαμε (μέχρι και 8.5) και μεγάλες νίκες έγιναν. Οσα σας… “έταξα”, αυτά έγιναν. Και έγιναν χωρίς fake πονταρίσματα, ξέρετε, με ψεύτικες χιλιάδες μονάδες πονταρίσματος σε “άχαστα” απλώς γιά να…φουσκώσει το κέικ. Και φυσικά έγιναν και ήττες.

Μέσα στο μενού. Αλλά εδώ είναι θέμα ψυχοσύνθεσης. Αισιοδοξίας και…στομαχιού. Οι κλάψες και οι μίρλες και τα σιχτιρίσματα δεν έχουν χώρο. Μόνο το ατσάλινο στομάχι και το καθαρό μυαλό. Γιά να κλείσουμε το θέμα κάβας και κέρδους: Και μικροπαίκτης να ήταν κάποιος, αναγωγή 1 προς 10 να έκανε κάποιος στις μονάδες μου και να τις “μετέφραζε” έτσι σε ευρώ (πχ εκει που εγώ έγραφα 130 μονάδες κάποιος να έπαιζε 13 ευρώ), έβγαλε πάνω από 600.

Φαίνονται σε κανέναν λίγα; Χα! Οποιος νομίζει ότι το στοίχημα είναι λόττο, γελάστηκε. Γιά χαρτζιλίκι είναι. Γιά μεροκάματο. Και αν μπορεί κάποιος-στις εποχές που ζούμε- να παίζει λίγα και να βγάζει έστω και 80 ευρώ καθαρά το μήνα από κουμάρι, αυτός είναι ο μεγάλος μάγκας. Και κάτι ακόμα. Εγιναν και λάθη (δεν θυμάμαι μόνο την μεγάλη Σάντερλαντ ή την μεγάλη Μπιλμπάο, αλλά εξίσου καλά θυμάμαι και εκείνο το μπετ στην Καϊζερλάουτερν, που νομίζω ήταν το…κορυφαίο μου ως…τραγικό).

Σαφώς θα γίνουν και λάθη. Είναι κανείς αλάνθαστος;; Αλλά και τα λάθη, όπως και κάποιες ήττες, γιά καλό μπορούν να αξιοποιηθούν. Αρκεί να μην λοξοδρομείς και να κρατάς φιλοσοφία σταθερή και μυαλό καθαρό. Και πειθαρχία…. Νομίζω τα κάλυψα όλα. Κάναμε μιά ανακεφαλαίωση όλων όσων ειπώθηκαν, κάναμε απολογισμό. Και ναι, ήταν μιά καλή χρονιά.

Αν κάποιους στεναχώρησα, τσάντισα, εκνεύρισα, τους ζητώ συγγνώμη. Κι αυτά στο πρόγραμμα της καθημερινής τριβής και της σχέσης που αναπτύξαμε είναι. Είμαι ένας, με χιλιάδες απέναντι μου. Δεν μπορώ να “ταιριάξω” με όλους και είμαι..γέρικο σκυλί γιά να μάθω νέα κόλπα. Και συνάμα, μυστήριο τραίνο. Αυτό που θα ήθελα από όλους, είναι να σταθείτε στην γενική εικόνα.

Ολης της σαιζόν. Που με τα πάνω της, τα κάτω της, τους τσακωμούς, τα πανηγύρια της, τις καλές και κακές στιγμές, το καλό γκολ στο 90΄, το κακό γκολ στο 90, ήταν ΚΑΛΗ και ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ. Κάνανε πολλοί ένα βήμα παραπάνω. Μπροστά. Πήγαν από το Α στο Ε, στην αλφαβήτα του στοιχήματος. Και όσοι ήταν ήδη στο Ε, πήγαν στο Κ. Και πάει λέγοντας. Πριν κλείσω, ας μιλήσουν τα νούμερα: Αρχική κάβα (από 17/9): 20.

000 μονάδες. Τελική κάβα (στις 20/5): 26.227 μονάδες. Καθαρό κέρδος: 6.227 μονάδες. Μοναδικοί επισκέπτες σε 8,5 μήνες: 173.200 (!). Μέσος όρος επισκεπτών: Πάνω από 5.500 μοναδικοί την ημέρα, πάνω από 10.000 επισκέψεις καθημερινά. Εγγεγραμένοι στο site: 3.361 μέλη. Likes στο Facebook: 1538. Τώρα, ήρθε η ώρα γιά λίγη ξεκούραση. Επιβάλλεται. Μέσα στους (βασικούς) κανόνες έιναι κι αυτό.

Θα απουσιάσω μιά εβδομάδα, θα τα ξαναπούμε στις 30 του μήνα (και με βραδινή ραδιοφωνική εκπομπή, Τετάρτη 30/5, στις 11 το βράδυ στο www.betradio.com , γιά…όλους και γιά όλα, την οποία περιμένω πως και πως). Τότε θα υπάρχει και νέα στήλη, με θέμα τι άλλο; Το EURO. Εχουμε…ψωμί δηλαδή, αλλά σε άλλο ύφος. Θα τα δείτε. Και χωρίς κάβα. Και πολλά περισσότερα αντε-ποστ, live betting, ειδικά στοιχήματα.

Νέα κάβα την 1η Σεπτέμβρη, σας ενημερώνω από τώρα. Να είμαστε καλά, πάνω από όλα. Επεσε η αυλαία της σαιζόν, ραντεβού σε οκτώ μέρες, κάντε υπομονή, έρχεται EURO 2012!! Βέβαια, μέσα σε αυτό το οκταήμερο μην …αποκλείσετε τίποτα…βραδινές ξαφνικές επισκέψεις στο chat, να πάρω κι εγώ την…δόση μου. Και να μην παραλείψω: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, από καρδιάς, όλους.

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras