2483

Billaras

Απολογισμός και ρίσκο!

Είχα αποφασίσει από…προχθές τι θα παίξω σήμερα. Δεν πρόσθεσα κανένα, δεν αφαίρεσα κανένα, κάποιες πτώσεις στις αποδόσεις λίγο με στεναχώρησαν αλλά οκ, δεν κάνω πίσω. Μιά πεντάδα αγώνων θα παιχθεί! Να τα πάρω όμως με τη σειρά. Πρώτα για χθες. Στο ένα ματς, στο ισπανικό, όλα κρίθηκαν σε ένα λεπτό. Τετ α τετ γιά το 0-2, δεν μπαίνει, στη συνέχεια 1-1 η Λα Κορούνια.

Εκεί κρίθηκε. Στο άλλο δεν χωράει συζήτηση. Αναστήθηκε η Χαλ, της πήγαν όλα (3 γκολ ως το 20'), δεν έκανε…κιχ το ματς. Αν με πείραξε που έφαγε 6 η Μπέρμιγχαμ; Προφανώς, αλλά..πριν καν λήξει το είχα ξεχάσει, το'χα ξεγράψει. Τι σημασία έχει το ένα γκολ, τα τρία, τα πέντε, τα έξι; Πιό πολύ πονάει ένα “κακό” γκολ στο 90'. Εχω πάρει ματς με εξάρα, έχω χάσει ματς με εξάρα, όλα στο πρόγραμμα.

Και γιά να κλείσω με χθες, έκανα άριστα που έπαιξα μόνο δύο σημεία. Οποιος έχει διαβάσει εφημερίδα, ξέρει τι εννοώ… Παμε παρακάτω, στον απολογισμό. Καλό μήνα, καλό Οκτώβρη να έχετε. Οπως γνωρίζετε, φέτος κάθε μήνα θα έχουμε απολογισμό. Πέραν του συγκεντρωτικού το Μάιο, τώρα θα πηγαίνουμε ανά μήνα. Τι έγινε τον Σεπτέμβρη λοιπόν; Εγινε…μιά χαρούλα.

Με κέρδη έφυγε, δεν έχω κανένα πρόβλημα να είναι κάθε μήνας σαν αυτόν. Τώρα στα σημαντικά, ειδικά γιά το νέο αίμα: Δείτε το πινακάκι. Δείτε το καλά! Πόσα ματς έπαιξα; Τριάνταένα. Με 31 σημεία έφυγε ο μήνας. Πόσα ήταν τα εύστοχα; Εννιά. Με 9 εύστοχα, ούτε ένα στα τρία, τι είχαμε; Μπίνγκο, είχαμε κέρδος! Γιατί λέω πάντα ότι μεγαλύτερο λάθος (πολλές φορές ηθελημένο) σε απολογισμό είναι αυτό το περιβόητο “τόσα στα τόσα”; Μπορείς με τα διπλάσια εύστοχα, δηλαδή με 18 στα 31 να χάνεις γιά πλάκα! Και μπορείς με 9 στα 31 να κερδίζεις.

Η απόδοση κρίνει το 70%, ο τρόπος παιχνιδιού το άλλο 30%. Αν σας δώσω 31 φαβορί από 1.60 ως 1.90 και σας πω “θα βγουν τα 18, κάντε παρολί-τριάδες”, πόσες εύστοχες θα φτιάξετε; Τι σημασία θα έχει το “18 στα 31”; ΚΑΜΙΑ. Μιά τρύπα στο νερό θα έχει γίνει. Με εννιά εύστοχα λοιπόν, με μέσο όρο απόδοσης 4.08, καθάρισα. Η κάθε μονάδα μεταφράζεται από εσάς όπως θέλετε και αντέχει η τσέπη σας.

Ηταν 5 ευρώ κάθε μπετ μονάδας; Κέρδισες 50 ευρω τέλος του μήνα. Ηταν 10 ευρώ; Κέρδισες 100 ευρώ τέλος του μήνα. Λίγα είναι; Φέρτε μου χίλιους παίκτες του στοιχήματος να δούμε πρώτα ποιός…κερδίζει (εδώ γελάνε) και μετά να δούμε ποιός βγάζει ας πούμε 100 ευρώ το μήνα. Το R.O.I (o απόλυτος μετρητής), είναι στο 123.3, εμένα αυτό με νοιάζει, γιατί σε συνδυασμό με το 4.

08 του μέσου όρου απόδοσης κάνει την δουλειά του. Οοοοοολα τα άλλα, είναι να'χαμε να λέγαμε. Ο Σεπτέμβρης έφυγε καλός, αν κάποιος δεν κατάλαβε τι γράφω ας το ξαναδιαβάσει, ας ρωτήσει, ας το δουλέψει στο μυαλό του. Και γιά να το κλείσουμε: Οποιος δεν κρατάει αντίστοιχο αρχείο +/- με τα παιχνίδια του, απλά μιά ζωή θα ψάχνει τι του φταίει.

Γιατί με το αρχείο, όταν θα έρθει και ο κακός μήνας, θα ξέρεις τι έκανες λάθος, θα δεις πότε είναι το φόρτε σου, θα δεις τα πάντα. Πάμε τώρα στα πέντε σημερινά παιχνίδια, από αύριο θα χαλαρώσουμε, μιά στήλη “σβηστή” την Τρίτη θα υπάρχει και άλλη μιά την Παρασκευή (κι όχι το Σαββατοκύριακο, μιάς και θα είμαστε με τον Μάκη στη Θεσσαλονίκη και τα κουπόνια ελέω εθνικών είναι “σβηστα”).

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΜΠΕΤΙΣ 2 (3.80): Εδώ είχαμε μιά πτώση απόδοσης. Ας είναι. Εχω μιά ομάδα που εκτιμώ μεν (δεν είναι μπάζο η Σοσιεδάδ, κάθε άλλο), αλλά που -όπως πολλές άλλες- πληρώνει την Ευρώπη δε. Τέταρτη σερί ήττα, τρεις στο πρωτάθλημα και μιά στην Ρωσία, σε όλες έφαγε τρία γκολ, την κόντραρα και με την Βαλένθια επιτυχώς. Μόλις Παρασκευή μεσημέρι γύρισαν.

Και κούραση και κοιλιά και απόντες αμυντικά. Η Μπέτις είναι σούπερ αυτή τη στιγμή, κέρδισε στο Μπερναμπέου, μετά έβαλε ντόρτι! Το μομέντουμ δείχνει ξεκάθαρα δεξιά. ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΑΓΙΑΞ 1 (5.00): Αήττητη και σε σούπερ φόρμα η γηπεδούχος. Ηδη κέρδισε εντός την PSV. Και ο Αγιαξ από τον Αύγουστο, όταν έχασε τον προπονητή του που πήγε στην Ντόρτμουντ, είναι κάπου στα…χαμένα.

Δύο ήττες από Ρόζεμποργκ, πάπαλα η Ευρώπη. Και γκελες στο πρωτάθλημα, με πρόσφατη εντός πριν μιά εβδομάδα. Ξεκάθαρη αξία στον άσο, δεν θα τον έδινα πάνω από 3.60 με τίποτα. ΓΚΙΟΖΝΤΕΠΕ – ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ 1 (3.30): Εχετε δει την ομάδα της Σμύρνης; Εξαιρετική, με έδρα-καμίνι, είναι σε τρελλή φόρμα, δεν έχω να της προσάψω τίποτα. Και δείτε την Μπασακσεχίρ.

Ιδια περίπτωση με τόσες άλλες “ευρωπαίες”. Αμαθητη σε αυτό, το πληρώνει. Κι αυτή τεράστιο ταξίδι (στην Πορτογαλία), έχασε εκεί, έχει θέμα εκτός έδρας, το δείχνει και στην Τουρκία. Αν δεν παίξει και ο Αντεμπαγιόρ (εξαιρετικά αμφίβολος) ακόμα καλύτερα. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1 (5.00): Η Νιουκάστλ δεν λέει πολλά, αυτό το ξέρω. Αλλά σε έδρα βαρβάτη (σε …βαβούρα, μάλλον η κορυφαία της Premier League), με τον Ράφα Μπενίτεζ να είναι αήττητος κόντρα στην πρώην του, και με αυτή τη Λίβερπουλ, το 5.

00 έχει αξία, έπρεπε να είναι στο 4.00. Η Λίβερπουλ κι αυτή από ταξίδι μακρινό στη Μόσχα (τα μετράω τα ταξίδια όπως βλέπετε) και με τις γνωστές παθογένειες της. Πίσω μπάζει εξώφθαλμα, μπροστά κάνει 100 φάσεις και…αν βάλει ένα. Το έπαθε με την Μπέρνλι πχ, το έπαθε και στη Μόσχα ξανά. Οταν δεν έχει φορ κανονικό, αυτά παθαίνεις. ΜΑΡΙΤΙΜΟ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1 DNB (6.

50): Εδώ αρχικά σκέφτηκα να καρφώσω ξερό τον άσο στο 9.00. Τελικά πάω με το draw no bet, σε πιθανό Χ να πάρω το μπετ πίσω. Πόσο θα το έδινα; Στο 5.00 θα έδινα τον ξερό άσο! Η Μαρίτιμο είναι καλή ομάδα, ειδικά στο νησί της δεν..περνάει μύγα. Πέρασε τον ένα χρόνο αήττητη στη Μαδέιρα με 14-5-0 σε 13 μήνες! Και την Μπενφίκα….τη είδατε. Το θέμα της δεν είναι τόσο αγωνιστικό.

Κάτι δεν πάει καλά εσωτερικά. Προπονητής; Διοίκηση; Δεν ξέρω. Πάντως στη Βασιλεία ήταν αποκαρδιωτική. Αυτά είναι τα πέντε ματς. Ολα με ρίσκο, αλλά…μη λέμε τα ίδια. Η κάβα θα πάει στο μηδέν, πάλι τέλος του μήνα θα δούμε τι ψάρια έχουμε πιάσει. Καλό μήνα και πάλι, οι Μακεδόνες μην αμελείτε το ραντεβού μας το άλλο Σάββατο και νέα στήλη την Τρίτη! Κάποια στιγμή θα μπω και στο chat το απόγευμα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 1/10: Μαρίτιμο-Μπενφίκα 1 dnb (6.50), 1 μονάδα. Νιουκάστλ-Λίβερπουλ 1 (5.00), 1 μονάδα. Γκιοζντεπέ-Μπασακσεχίρ 1 (3.30), 2 μονάδες. Χέρενφεν-Αγιαξ 1 (5.00), 1 μονάδα. Σοσιεδάδ-Μπέτις 2 (3.80), 2 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 7 μονάδες. ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ούτε εβδομάδα πλέον! Το Σάββατο 7/10, κατά τις 9 το βράδυ θα βρεθούμε όπως κάθε χρόνο. Στα Λαδάδικα, στο “Τηγανιές και σχάρες”.

Προσέξτε, στα Λαδάδικα, Κατούνη 3 (το επισημαίνω, γιατί έχει κι άλλο σε άλλη περιοχή). Δείτε εδώ: http://www.tiganies.gr/ . Υπάρχει ηδη ποστ στο φόρουμ. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΣΤΟΙΧΗΜΑ", ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "TO SITE", ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΕΡΥΣΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ 7/10 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΔΗ ΦΙΛΟΣ ΠΟΣΤΑΡΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟ…ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΟΣΤ! Την διαδικασία την ξέρετε.

Ως την Τετάρτη 4 Οκτώβρη να έχετε δηλώσει κάτω από το αρχικό ποστ, να κάνουμε κουμάντο με τα τραπέζια. Μην το αφήσετε τελευταία ώρα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras