3712

Billaras

Απολογισμός μέρος δεύτερον-συμπεράσματα!

Τελικά, το ψάρεμα κάνει καλό στο…στοίχημα! Γελάτε, το ξέρω, κι εγώ χιουμοριστικά το γράφω, αλλά…σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση! Σας θυμίζω, πέρυσι το καλοκαίρι, Αύγουστος, είμαι στη Μυτιλήνη διακοπές, ανεβάζω στήλη κάπου 10 μέρες πριν την “επίσημη” έναρξη της σαιζόν. Με εγγλέζικα ματς που μόλις έχουν ξεκινήσει.

Ηταν 17 Αυγούστου, κείμενο με τίτλο “Το ζέσταμα είναι βασικό”. Το αποτέλεσμα; Χάτερσφιλντ (κοινο με Μάκη), Ρόδεραμ, Σαουθάμπτον, Κάρντιφ, Αστον Βίλα DNB (κοινό με Μάκη), Λοκερεν οβερ, Γκλαντμπαχ, Αμβούργο οβερ και Τσβόλε. Εννιά. Βγήκαν 8 στα 9. Παρένθεση: Αυτά δεν …μπήκαν ποτέ στην κάβα, δεν μετρήθηκαν στα σύνολά μου, αλλιώς τα νούμερα θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Κλείνει η παρένθεση. Φυσικά, τότε πήγαινα…κάθε μέρα γιά ψάρεμα. Μετά, έρχεται η Τρίτη 8 Απριλίου. Είμαι γιά ψάρεμα, ξεχνιέμαι, τηλεφωνώ στον Μάκη, ανεβάζει αυτός την στήλη μου με τα εγγλέζικα, ατόφιο trixie στον κουμπαρά! Και έρχεται ο τελικός Champions League προ ημερών. Πάλι γιά ψάρεμα, ολονύκτιο. Θυμάστε τι ανέβασα στο site. Και Ρεάλ στην παράταση και ισοπαλία (γιά να πάει παράταση) και…Γοδίν και Σέρχιο Ράμος any time σκόρερς (δεν τους έπαιξα, αλλά ανέφερα την έμπνευσή μου).

Μπαμ, όλα μέσα! Παρένθεση δεύτερη: Ούτε αυτά μετρήθηκαν στην κάβα. Εν κατακλείδι: Γούρι νούμερο 1: Ψάρεμα! Ανοίγουν τα μυαλά, έρχεται έμπνευση. Γούρι νούμερο 2: Φωτό του Ζλάταν στη στήλη. Γούρι νούμερο 3: Η…πρωταπριλιά! Κάθε χρόνο 1η Απρίλη τους…μαδάω. Μου φαίνεται του χρόνου 31 Μάρτη του 2015 θα πάω γιά ψάρεμα ολονύκτιο, την άλλη μέρα θα ανεβάσω στήλη με φωτό του Ζλάταν και…θα γίνει σκούπα (γέλια).

Αυτά ως χιουμοριστικό πρόλογο. Η διάθεση είναι άριστη, ξεκουράζομαι (στοιχηματικά) λίγο καιρό, επιβάλλεται. Ερχεται Μουντιάλ, κάποιοι…αδημονούν, εγώ αδημονώ να δω μπάλα, όχι γιά κουμάρι όμως. Δεν…τρελλάινομαι. Από την επόμενη στήλη (Σάββατο ή Κυριακή, δεν ξέρω ακόμα, μέρες έχουμε πολλές πάντως, ας δούμε και κανένα φιλικό, να δούμε και τυχόν τραυματίες πως πάνε, πχ ο Σουάρες) θα έχουμε μόνο Μουντιάλ.

Σήμερα έχουμε απολογισμό μέρος β' και τελευταίο. Οπως πάντα, όλα στο…πιάτο. ΟΧΙ γιά να δείτε πόσα κέρδισε ο Billaras. Ήδη από πάνω ανέφερα δύο περιπτώσεις που δεν γράφτηκαν στα κιτάπια. ΔΕΝ έχει σημασία η τσέπη μου, όπως και του καθενός. Αλλά έχει σημασία να δείτε “τι και πως”. Τα έγραψα και στην σημερινή Kingbet αναλυτικά. Μέσω του απολογισμού (που ΟΛΟΙ πρέπει να κάνουν, όπως και να κρατάνε αρχείο), βγαίνουν συμπεράσματα.

Που είσαι καλός, που όχι, που υστερείς, που σκίζεις, ποιοί μήνες είναι οι καλοί, που να ρίχνεις βάρος, τι πρέπει να ελαττώσεις και τόσα άλλα. Γι αυτό τα βάζω. Να παραδειγματιστείτε. Γιά την Αγγλία τα έχουμε πει ήδη. Θέλω όμως να κάνετε αντιπαραβολή το προχθεσινό κείμενο με τούτο εδώ. Εχει σημασία. Εκτός Αγγλίας λοιπόν: Έπαιξα 180 ματς, βρήκα τα 45 (25%) με επιστροφή 167,4 και ROI 93.

Μέσος όρος απόδοσης 3,72. ΠΑΝΤΑ αναφέρομαι στα σημεία του 2.50+. Συμπέρασμα πρώτο μετά την αντιπαραβολή: Η Αγγλία είναι η αιχμή του δόρατος, αυτή μου φέρνει τα κέρδη. Εκτός Αγγλίας (φυσιολογικό) δεν είμαι τόσο καλός. Πάμε στα σύνολα: Έπαιξα στο σύνολο φέτος 385 ματς άνω του 2.50 και εύστοχησα στα 103 (26,8%) με επιστροφή 382,5 και ROI 99,4, μέσος όρος απόδοσης 3,71.

Πέρυσι είχα 339 ματς χωρίς τις ισοπαλίες. Αν βγάλουμε τα φετινά 39 Χ πάμε στα 346. Επαιξα μόλις 7 ματς περισσότερα. Ακόμα ένα σύνολο: Τα συνολικά ματς σε αποδόσεις άνω του 4,00 είναι 140 φέτος, εύστοχησα στα 33 (23,58%) με επιστροφή 171,23 και ROI 122,3. Μέσος όρος απόδοσης 5,18! Τι…παρατηρείτε; ΕΔΩ έχω κέρδος συνολικό και εκτός νησιού. Στα μεγάλα. Με σούπερ ROI και σε σούπερ μέσο όρο απόδοσης.

Πάμε και στα σύνολα της τριετίας σε σημεία άνω του 2.50 (όχι μόνο αγγλικά, τα έχετε δεί αυτά, τώρα είναι όλα μαζί): Έφτασα τα 1010 ασόδυα, χωρίς τα Χ. Έπαιξα 126 άσους και 884 διπλά. Ευστόχησα στα 297 (29,4%) με επιστροφή 1084,9 και ROI 107,4, μέσο όρο απόδοσης 3,65. Τα 587 είναι Αγγλικά, τα ανέφερα προχθές. Τα 423 είναι εκτός Αγγλίας και ευστόχησα στα 105 (24,9%) με 382,23 επιστροφή και ROΙ 90,4.

ROI 119,7 στην Αγγλία ROI 90,4 στα υπόλοιπα. Πρώτο λοιπόν ΒΑΣΙΚΟ συμπέρασμα (που το…ήξερα μεν, αλλά το γράφω γιά εσάς): Η Αγγλία σκίζει, εκτός Αγγλίας χολαίνω. Οι μεγάλες αποδόσεις σκίζουν, σε μικρότερες χωλαίνω. Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ομως: Ολα μαζί, σε τρία χρόνια, μου δίνουν ROI 107,4 με μέσο όρο 3.65. ΑΥΤΟ είναι το ζουμί. Σταθερά κερδισμένος εν ολίγοις, με σούπερ αποδόσεις.

Και όσο τις ανεβάζω, τόσο καλύτερα! Αυτά είναι τα…μεγάλα ψάρια. Το “ψωμάκι μου”. Ηλίου φαεινότερο είναι. Οπως και γιά την Αγγλία (το 119,7 στην τριετία είναι το..καμάρι μου). Γιά να το…καταλάβετε ακόμα καλύτερα, ας δούμε τώρα και τα μικρά! Οπου μικρά, οι αποδόσεις 1.50 ως 2.50. Κάτω από 1.50 δεν παίζω ΠΟΤΕ. Οι αποδόσεις 2.50 και κάτω, πάνε σε δυάδες ή παρολί (τριάδες, ΟΧΙ τετράδες).

Επειδή την …μοίρα μου (και ΟΛΩΝ των παικτών στα παρολί) την ξέρω, παίζω λίγα. Συγκεκριμένα: Επαιξα 38 δυάδες φέτος. Ευστόχησα στις 9. Επαιξα 40 παρολί φέτος. Ευστόχησα στα 7. Αυτά τα νούμερα δεν είναι άσχημα. Αλλά δεν είναι και καλά. Τι εννόω; ΔΕΝ φέρνουν κέρδος. Μηδέν. Ζερό. Οταν μιά δυάδα έχει μέσο όρο απόδοσης 4.2 (πχ δύο σημεία του 2.10), τότε είμαι απλώς στα λεφτά μου.

Ακροβατώ, αν χαθούν μιά-δυό να χάσω κιόλας. Ομοίως στα παρολί. Οταν ο μέσος όρος ενός παρολί είναι κάπου στο 5.8 (πχ τρία σημεία του 1.80), τότε πάλι είμαι στα λεφτά μου και…ακροβατώ. Μεροδούλι-μεροφάι. Δεν χάνω, οκ, αλλά…κέρδος μηδέν. Και θα ήταν αρνητικό το πρόσημο, αν δεν έκανα δύο “τρικ”. Το ένα; Παίζω λίγα παρολί. Τα 40 παρολί είναι σε 9,5 μήνες.

Πάει να πεί, 4 το μήνα. Την ίδια ώρα; Η μάζα παίζει κάπου 6-7 την εβδομάδα (μπορεί να λέω και λίγα), άρα 24-28 το μήνα, άρα 220 ως 260 παρολί τη σαιζόν (με μετριοπαθείς υπολογισμούς). Ξέρετε τι πάει να πει αυτό; Ηττα! Καθαρή. Υπογράφω με χέρια και πόδια. Το δεύτερο τρίκ είναι ότι σχεδόν πάντα βάζω μέσα και ένα δύο over, αντί να παίζω με 1/27 πιθανότητες παίζω με 1/18 ας πούμε.

Οποιος παίζει ατόφια ασόδια με 250 παρολί τη σαιζόν, αντίο ζωή. Δεν έχει καμιά τύχη. Και η “πλάκα” είναι ότι νομίζει πως έτσι έχει καλύτερες τύχες (επειδή οι αποδόσεις είναι μικρότερες και δεν τις φοβάται). Το πρώτο δικό μου παρολί πιάστηκε στις 27/10. Το επόμενο στις 8/2! Το επόμενο στις 1/3 και το άλλο στις 9/3. Το πέμπτο στις 20/4, το επόμενο στις 27/4 και το τελευταίο στις 10/5.

Γυρίστε αν δεν βαριέστε να δείτε ένα-ένα τα κείμενα της σαιζόν (και γιά κάθε …άπιστο Θωμά, όλο το excel της σαιζόν στην διάθεση του καθενός). Επαιξα πέντε παρολί τον Σεπτέμβρη, ένα τον Οκτώβρη, πέντε τον Νοέμβρη, επτά τον Δεκέμβρη, τέσσερα τον Γενάρη, δύο τον Φλεβάρη, πέντε τον Μάρτη, τέσσερα τον Απρίλη και επτά τον Μάη. Δεύτερο λοιπόν ΒΑΣΙΚΟ συμπέρασμα: ΜΗΝ παίζετε πολλά παρολί, αν όχι…καθόλου! Δεν θα σας δώσουν τίποτα.

Οκ, στοιχηματικό site είμαστε, έχουμε 6.853 μέλη τώρα που μιλάμε, κάποιοι θέλουν παρολί, που και που…παίζω-γράφω κανένα. Αλλά ειλικρινά, ακόμα και το ένα την εβδομάδα, μου φαίνεται πολύ. Και σκέφτομαι σοβαρά από Σεπτέμβρη να τα ελλατώσω κι άλλο, ίσως και να τα κόψω. Η μάζα θέλει παρολάκια, overάκια, τέτοια “πραγματάκια”. Μα…δεν θα έχουν κέρδος! Και επι προσωπικού, αφού και η δική μου τσέπη δεν έχει κέρδος, γιατί να τα παίζω; ΑΥΤΗ ήταν όλη η σαιζόν μου στο Betsellers.

Ημουν ακριβώς πάνω στους μέσους όρους μου, έκανα τρία καλά ταμεία (συνήθως 3-4 κάνω τη σαιζόν), έκανα μιά φορά το ΑΠΟΛΥΤΟ (27/10, συνήθως έτσι γίνεται, μιά φορά το κάνω κάθε σαιζόν), είμαι ευχαριστημένος γιατί και μέσο όρο δυσκολίας-απόδοσης ανέβασα και αυτό βγήκε σε καλό. Πλήν Σεπτέμβρη που -φυσιολογικά- έχανα, μετά ο μπουκ με κυνηγούσε, όχι εγώ αυτόν.

“Εκαψα” αρχικά 2.500 μονάδες και…αυτό ήταν, δεν ξανακοίταξα πίσω. Δεν είχα σκαμπανεβάσματα, δεν είχα μεγάλες ατυχίες, αντίθετα είχα εύνοια κάποιες φορές (και ανατροπές, θυμηθείτε την Καλμάρ, θυμηθείτε στις γιορτές την Ακριγκτον από 3-2 σε 3-4 με δύο γκολ στο 92' και 94'), γενικά όλα πήγαν καλά. Γιά να συμβούν όλα τα παραπάνω, χρειάζονται τα εξής: ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.ΜEΛΕΤΗ. ΚΥΝΗΓΙ ΠΑΙΚΤΙΚΏΝ ΑΞΙΩΝ. ΓΝΩΣΗ. ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ. Και βέβαια, τύχη. Αλλά μακροπρόθεσμα, το βλέπετε αυτό στο βάθος τριετίας, η τύχη παίζει τον μικρότερο ρόλο. Με τον σωστό τρόπο, κέρδος θα έρθει. Η τύχη ίσως να παίζει ρόλο στο “λίγο ή πολύ” κέρδος. Αλλά κέρδος. Καλά να είμαστε, θα τα…λέμε συνέχεια αυτά και η καθημερινή τριβή θα συνεχιστεί.

Πλέον Μουντιάλ (το ξαναλέω, στοιχηματικά δεν είναι και το καλύτερο μου), πρώτο “μουντιαλικό” κείμενο Σάββατο ή Κυριακή (ή και Δευτέρα, άναλογα τους χρόνους μου και πότε θα ολοκληρώσω την μελέτη μου). Θυμίζω, την Παρασκευή 13 Ιουνίου θα γίνει και μιά ακόμα εκπομπή στο betradio, η τελευταία γιά φέτος. Υ.Γ: Να βλέπεις τελικό Champions League μόνος σου, με σουβλάκια και την…γάτα σου να παρακολουθεί προσηλωμένη κι αυτή τον τελικό! Αξία…ανεκτίμητη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras