2409

Billaras

Από εκεί που το άφησα…

Λέω να το πιάσω…από εκεί που το άφησα. Που το άφησα; Μα στο Γουέστ Χαμ-Αρσεναλ! Αυτό ήταν το τελευταίο μπετ, και η τελευταία φάση του ματς ήταν ..αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία. Ο Τσιτσαρίτο, στο 91', μόνος του, πλασάρει, η μπάλα…οριζόντιο δοκάρι-σκάσιμο στη γραμμή-έξω! Εδώ λοιπόν σήκωσα τα χέρια ψήλα, το δέχθηκα, δεν μπορώ να “επέμβω” στην τύχη και στα πόδια του κάθε παίκτη.

Εκατοστά πιό εκεί έβγαζα και κέρδος, ένα αρκούσε. Εκατοστά πιό εδώ, έχασα. Εξ'αρχής ένα κυνηγούσα, ήταν δύσκολα, αλλά η μπάλα είπε να κάνει τα δικά της… Ας το πιάσω λοιπόν εκεί που το άφησα. Κι ας ξαναπαίξω Γουέστ Χαμ. Ελπίζω να είναι πιό εύστοχη σήμερα (τώρα γελάω, προχθές δεν γέλαγα…). Οπως έκανα και προχθές, “ξερή”αναφορά σε όσα άφησα.

Σαουθάμπτον-Τότεναμ-Μπερι από το νησί, Τορίνο-Αβες-Σιβασπόρ-Νουμάνθια εκτός νησιού. Και τι παίζω; Τέσσερα σημεια όλα από την Αγγλία. Και μάλιστα, το ένα το πρόσθεσα σήμερα, είναι η Μπράντφορντ, αυτή δεν υπήρχε στην αρχική διαλογή… ΣΤΟΟΥΚ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 2 (3.30): Με την λονδρέζα έκλεισα την Τετάρτη, με αυτήν ανοίγω το Σάββατο. Οριακη ήττα από την Σίτι, νίκη με την Τσέλσι, ισοπαλία με την Αρσεναλ.

Σαφές δείγμα προόδου με τον Μόγιες στον πάγκο, τρία πολύ ζόρικα τεστ. Την άποψή μου γιά τον Μόγιες την ξέρετε, αλλά προφανώς στον μήνα του μέλιτος έχει φέρει σωστές αλλαγές και καλύτερο κλίμα και κυρίως πίστη. Σουλούπωσε την άμυνα, χτυπάει στην κόντρα, γενικώς είναι στο + η Γουέστ Χαμ. Και την ίδια ώρα η Στόουκ είναι στο…πολύ -. Ο Χιούζ ακροβατεί, πρώτο φαβορί γιά απόλυση πλέον, νέα ήττα, κακές εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν και σοβαρές απουσίες στην άμυνα.

Ας μου δώσει ο Τσιτσαρίτο όσα μου…στέρησε την Τετάρτη! ΚΑΡΝΤΙΦ-ΧΑΛ 2 (4.75): Κι εδώ το βασικό μου κίνητρο είναι η αλλαγή προπονητη. Ηρθε ο Αντκινς (πως διάλο πηραν τον Σλούτσκι το καλοκαίρι δεν έχω καταλάβει), ήρθε η νίκη και μάλιστα με ανατροπή γιά την Χαλ. Αλλη αύρα. Μεταστροφή κλίματος. Η Χαλ έχει υλικό, δεν ήταν γιά να βολοδέρνει.

Βέβαια, δεν παραγνωρίζω ότι κοντράρω αήττητη έδρα! Και κοντράρω τον…αγαπημένο μου Γουόρνοκ (ο οποίος όμως δεν έχει κερδίσει ποτέ την Χαλ). Η Κάρντιφ είναι…σκύλα, το έδειξε και στην Ρεντινγκ, αλλά παίζει καιρό με τη φωτιά, κάπου θα την πατήσει. Κι έχει και καλές απουσίες σήμερα, σε όλες τις θέσεις, σαν να μαζεύτηκαν πολλές. Τα βάζω όλα στο ζύγι και ρισκάρω να σπάσω το αήττητο των Ουαλών.

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ – ΟΛΝΤΑΜ 2 (3.50): Εδώ πάω..νορμαλ. Κοντράρω ντεφορμέ ομάδα, το κλίμα και οι εμφανίσεις της Ντόνκαστερ δεν λένε τίποτα. Και πάω με την φορμαρισμένη, η Ολνταμ με μιά ήττα σε επτά ματς, με πεντάρα και σούπερ εμφάνιση στο τελευταίο. Και με Γουέλενς στον πάγκο, έναν άνθρωπο που έχει παίξει στο Ντόνκαστερ, πολλά χρόνια, την ξέρει απ' εξω και…κάτι χρωστάει στον Φέργκιουσον (επί των ημερών του απομακρύνθηκε ο Γουέλενς ως παίκτης τότε).

Να με θυμάστε, αν ο Γουέλενς τα πάει καλά ως προπονητής (και δείχνει ότι το “έχει”, είναι μόλις 37 χρονών), σύντομα θα κάτσει στον πάγκο της σημερινής αντιπάλου. ΣΑΟΥΘΕΝΤ -ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ 2 (3.10): Ομολογώ ότι στην πρώτη ανάγνωση το άφησα, υπολογίζοντας το αήττητο της Σάουθεντ εντός. Ναι, μετά την Κάρντιφ πάω σήμερα να σπάσω κι άλλη έδρα.

Γιατί…ξαναγύρισα; Γιατί είδα-διάβασα, κακό κλίμα στην Σαουθεντ. Τον Μπράουν τον ξέρω καλά, ιδιόρυθμός, οξύθυμος, στραβόξυλο (ποιός θα ξεχάσει κάποτε που κράτησε τους παίκτες τότε στην Χαλ στο χορτάρι αντί γιά τα αποδυτήρια και τους τα έσουρνε ενώπιον όλου του γηπέδου;). Είπε πολλά τώρα γιά τους παίκτες του, ότι “ίσως να μην τον θέλουν, ότι αν μείνει θα σουτάρει κόσμο στις μεταγραφές” κλπ.

). Γιά τη Μπράντφορντ δεν χρείαζονται πολλά, μιά βαριά φανέλα που εκτός έδρας ειδικά δεν μασάει, έχει περάσει από πολύ πιο δύσκολες έδρες. Αυτά είναι. Σε δύο εκ των τεσσάρων πάω να σπάσω αήττητη έδρα. “Παίζω” και με τους προπονητές. Θέλω κάτι παράπάνω από ένα σήμερα, και δεν λέω γιά κέρδος, αναφέρομαι απλά στην “απαίτησή μου” από τα ματς.

Νέα στηλη κανονικά αύριο, αλλά με ματς μόνο εκτός νησιού, μάλλον λιγότερα απ' ότι σήμερα! ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: -16.5 μονάδες. Ποντάρισμα 16/12: Σαουθεντ-Μπράντφορντ 2 (3.10), 1 μονάδα. Ντονκάστερ-Ολνταμ 2 (3.50), 1 μονάδα. Στόουκ-Γουέστ Χαμ 2 (3.30), 1 μονάδα. Κάρντιφ-Χαλ 2 (4.75), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο: -20.5 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras