2661

Billaras

Από μισό κοπάδι…

Για αρχή θέλω να ευχηθώ καλή Ανάσταση σε όλους τους φίλους του betselers & ιδιαίτερα στον Βασίλη και στον Μάκη. Βασίλης και εγώ.Ζω στα προάστια της Σαλονίκης.Πάνω απο τα δεύτερα -αντα & απo χρόνια αναγνώστης του Βill. Κάθε ένας από εμάς που ασχολείτε με το ποδοσφαιρικό στοίχημα, έχει κάποιες παραμέτρους για το πρωτάθλημα με το οποίο θα ασχοληθεί.

Να γίνω πιο σαφής: Κάποιος ασχολείται περισσότερο με Bundesliga διότι ο θείος του ο Μπάμπης που δούλευε στη Βρέμη σε εργοστάσιο αλλαντικών,φίλαθλος της Werder Bremen,κάποιο καλοκαίρι του ΄'84 που κατέβηκε για διακοπές στο μάλτεπε στην Χαλκιδική,του έφερε δώρο μια φανέλα της Werder με το νούμερο 9 του τεράστιου Rudi Völler. Η το καλοκαίρι του '91 κάποιος άλλος φίλος στην Ρόδο επιστρέφοντας απο Φαληράκι με παρέα τις μηχανές όπου πήρε δικάβαλο την Arlene από το Shirley του Southampton και σαν αντάλλαγμα του χάρισε την φανέλα του θρύλου πλεον Alan Shearer.

Η κάποιος τρίτος τον μάη του '94 που κατέβηκε με παρέα σε βανάκι στο Ο.Α.ΚΑ/να δει την μεγάλη Milan στο 4-0 με την Barcelona φορώντας την φανέλα του ηγέτη της Paolo Maldini. Κάποιοι επιλέγουν να ασχοληθούν με ποιό εμπορικά,ανταγωνιστικά & αμφίρροπα πρωταθλήματα. Εγώ έχω επιλέξει κάποια πρωταθλήματα βάσει αριθμών. Ποιοί είναι αυτοί οι αριθμοί? 1.

Τα διπλά η οι άσσοι που φέρνουν με μεγαλύτερη συχνότητα τα αουτσάιντερ σε ένα πρωτάθλημα. 2.ο αριθμός των τερμάτων που σημειώνουν τα αουτσάιντερ. 3. Η ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων. 4.Το φεγγάρι, η φόρμα της ομαδας. 5.Οι αποδόσεις φυσικα. 6.Συνδυασμός των παραπάνω. Για να μην κουράσω με πολλά νούμερα. Επιλεγώ να ασχοληθώ και να μελετήσω Premier League ανταγωνιστικότατη με μεσο ορο γκολ φιλοξενούμενου ανα αγώνα 1,32 & 2,9 συνολικα γκολ, με 34% νίκες φιλοξενούμενης ομαδας.

& όχι Segunda Division ανταγωνιστικότατη μεν αλλα με ανάλογα 0.87-2,1 & 21%, Οπότε τα πρωταθλήματα που ρίχνω το βάρος είναι: Premier League, Championship, League 1, League 2, Bundesliga, Primera Division Α΄ Ελβετιας, Allsvenskan, Α Αυστριας, Eredivisie. Να γίνω πιο σύντομος, μέρες που είναι στο πρώτο μου blog διαλεξα δύο παιχνίδια Μ,Παρασκευής, ένα από Ch/ship (Newcastle United – Leeds United) & ένα από League 2 (Portsmouth F.

C-Plymouth) ;ένα του Μ.Σαββάτου από Αυστριακή Bundesliga (SK Rapid Wien-SC Rheindorf Altach). Ξεκινώντας απο την βορειοανατολική Αγγλία στο saint james park ο Rafael Benitez δεν θα έχει μαζί του τα 22 γκολ του Dwight Gayle λόγω τραυματισμού καθώς και του βασικού Ιρλανδού αμυντικού Ciaran Clark που όμως λείπει εδώ & 1 μηνα.Τον τελευταίο μηνα η Newcastle United δεν μπορείς να πεις οτι τα πηγαίνει θαυμάσια αφού έχει δύο νικες (δύσκολες) δύο ήττες,μια ισσοπαλία (εντός-εκτός).

Από την άλλη η ομάδα του west yorkshire η Leeds United τον μήνα που πέρασε έφερε τα ίδια αποτελέσματα. ειναι μαχητές,δεν <<μασανε>> από έδρες (8 νίκες εκτός).Εξάλλου πέντε ομάδες ίδιας η χαμηλότερης δυναμικότη- τας εχουν φύγει με νίκη από το <<πάρκο>>.Γιατί να μην ειναι η Leeds United η έκτη? Θα προτείνω Leeds United στους <<συναγωνιστές>>με το πελώριο 5,75, Οπως & να έχει πάντως το saint james park θα είναι ασφυκτικά γεμάτο & θα γίνει ένα υπέροχο παυχνίδι με δυο μεγάλες ομάδες του Αγγλικού φούτμπολ με φανταστική ατμόσφαιρα.

Στο άλλο παιχνίδι της Μ,Παρασκευής της League 2 στη νότια Αγγλία στο Fratton Park η Portsmouth υποδεχεται την γειτονική Plymouth Argyle. Εδώ & οι δύο ομάδες είναι καλά πάνε & οι δύο φουλ για άνοδο και θα προτιμήσω την Plymouth καθαρα για το 5,75 της αποδοσης καθώς & το οτι η γηπεδούχος έχει κάνει αρκετές <<στραβές>>στην έδρα της μεταξύ άλλων απο την 15η & 17η της βαθμολογίας συν το οτι η Plymouth δεν καταλαβαίνει απο εδρες καθώς έχει 13 εκτός (τις περισσότερες απο κάθε άλλη στην κατηγορία).

Τελειώνω με το διπλο της SC Rheindorf Altach μέσα στην Βιέννη,όπου η SK Rapid έχει να κερδίσει από τις 11 Δεκεμβριου,ναι δεν διαβασατε λαθος πριν τα Χριστουγεννα & τωρα εχουμε Πασχα. Απο την άλλη η Altach δεν μπορείς να πεις οτι πάει σαν τρένο εκτός,έχει δείξει οτι είναι όμως πεισματάρα και θα παλέψει να κρατηθεί δεύτερη, εξάλλου εχει κάνει μεγάλες νίκες στο πρωτάθλημα.

Ναι στο 5,5. Υ,Γ Α ρε Βill χάσαμε χθες την ευκαιρία να αποκτήσουμε απο μισό κοπάδι κατσίκια ο καθένας.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras