2605

Billaras

Από παντού γιά το τριήμερο!

Στην τροπαιοθήκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το Europa League, το μοναδικό τρόπαιο που της έλειπε από τη συλλογή της, μετά από έναν πολύ προβλέψιμο, ως βαρετό, τελικό. Εγινε ότι ακριβώς περιμέναμε, ουδεμία έκπληξη. Ο Αγιαξ τη μπάλα με ενθουσιασμό και νιάτα, η Μάντσεστερ στο…καρτέρι, με εμπειρία και Μουρίνιο στον πάγκο. 2-0 και αντίο, χωρίς θέαμα, αλλά who cares αν εισαι οπαδός της ομάδας; Ηρθε η κούπα; Ηρθε.

Ηταν η τρίτη της χρονιάς; Ηταν. Βγήκε και Champions League πλέον; Βγήκε. Αυτό μετράει στην τελική, όσο κι αν όλη τη χρονιά η Γιουνάιτεντ ήταν…πονόματος. Και ο Μουρίνιο με 12 κούπες σε 14 τελικούς, τρελλό ρεκόρ (δύο έχει χάσει, σε…παρατάσεις κι αυτούς, ποτέ σε 90λεπτο). Σκόραρε και ο Πογκμπά, πήραμε το ειδικό, μιά χαρούλα, να πάμε παρακάτω λοιπόν.

Παρακάτω έχουμε…λίγα σημεία πλέον, άφθονους τελικούς κυπέλλων (έξι γιά την ακρίβεια), πολλά μπαραζ ανόδου ή σωτηρίας, φινάλε σε Ιταλία και Αυστρία, προτελευταία σε Τουρκία και Ελβετία, ακόμα τρεις (με αυτήν) γιά την Β' Ισπανίας. Γράφω από σήμερα γιατί δεν υπάρχει νόημα να περιμένω κάτι. Λίγες επιλογές. Είπαμε, τελευταία… 100 μέτρα πλέον.

Και γιά να μην το κουράζω, όλες οι επιλογές μου μαζεμένες είναι οι εξής: Ρέγκενσμπουργκ απόψε από μπαράζ Γερμανίας, στο 2.70. Λουγκάνο απο Ελβετία στο 2.62. Ακισάρ και Αντάλιασπορ απο Τουρκία στο 2.15 και 2.00 αντίστοιχα (τεράστια πτώση, από 2.80 και 2.60 αντίστοιχα, ήθελα με την Παρασκευή να τα προλάβω ψηλά αλλα…μας πρόλαβαν). Εξετερ από Αγγλία, στο μπαράζ ανόδου της Β' κατηγορίας, στο 2.

55. Αϊντραχτ Φραγκφούρτης στο 7.00, το μοναδικό σημείο από τους τελικούς κυπέλλου ανα την Ευρώπη. Μαγιόρκα ασος (1.80) και Ταραγόνα άσος (στο 3.10) από Β' Ισπανίας. Σασουόλο στο 4.75 και…Παλέρμο στο 6.00 από Ιταλία. Ισοπαλία στο Ραπίντ-Σ.Πόλτεν από Αυστρία, στο 3.50 περίπου (δεν έχουν ακόμα αποδόσεις όλοι οι μπουκ). Αυτά είναι όλα. Πάπαλα. Πολλοί θα παίξουν ειδικά αυτά το ΣΚ, σκόρερς (κυρίως παίκτες που λένε αντίο ή φεύγουν ή κυνηγανε πρωτιές στον πίνακα), αλλά δεν έχω διάθεση γιά λόττο, έπαιξα και κέρδισα με .

.λόττο μεσοβδόμαδα (γέλια). Ξεκινάω από το αποψινό το γερμανικό. Χάζευα λίγο, σέρφαρα με την ησυχία μου, ώσπου ανακάλυψα ότι εκεί στο Ρέγκενσμπουργκ έχουν φτιάξει ένα (ακόμα, όπως πολλούς ανα τον πλανήτη) ομοίωμα του Παρθενώνα (φωτό αριστερά)! Ασχετο με τη μπάλα, το ξέρω, απλά ήθελα να το μοιραστώ. Δεν έχω πάει, το είδα και κουφάθηκα.

Το χουν ονομάσει…Βαλχάλλα, στη σκανδιναβική μυθολογία η Βαλχάλλα (Valhöll,"Αίθουσα των σφαγιασθέντων" ) είναι αίθουσα του Οντίν, σπίτι γιά όσους σκοτώνονται ένδοξα στη μάχη, αλλά εδώ έχουν μέσα προτομές και αγάλματα διάσημων γερμανών! Τώρα που κολλάνε γερμανοί σε Παρθενώνα με ονομασια από Βίγκινγκς, θα σας γελάσω. Και δεν ξέρω αν απόψε και μετά τη ρεβάνς οι παίκτες της Ρέγκενσμπουργκ, σε αυτή την βαυβαρική μονομαχία πάνε στην Βαλχάλλα (γέλια).

Τι ξέρω; Οτι είναι πολύ καλά ως ομάδα, περιμένουν πανέτοιμοι το μπαράζ, την ώρα που στην Μόναχο…σκοτώνονται. Ενα ποντάκι ήθελαν σε δύο ματς, δύο ήττες έκαναν από “αδιάφορες” και έμπλεξαν, όλο το άγχος πάνω τους. Καλό το 2.70 του άσου. Στα τούρκικα είναι απλά τα πράγματα. Και οι δύο αντίπαλοι αδιάφοροι, η μιά (της Ακισάρ) και με rotation εν όψει τελικού κυπέλλου.

Η Ακισάρ δεν θέλει κάτι αλλά είναι σε τοπ φορμα, η Αντάλια θέλει να ξεμπερδεύει με την Ευρώπη (που θα βγει αν η Μπακάσεχιρ πάρει το κύπελλο). Στην Ελβετία η Λουγκάνο δεν μπορεί να περιμένει το φινάλε -κόντρα σε άλλη διεκδικήτρια- και έχει τώρα χρυσή ευκαιρία επίσης με αδιάφορη αντίπαλο να αγκαλιάσει σφιχτά την Ευρώπη! Στην Ισπανία η Μαγιόρκα θα γίνει…public bet, αλλά η Ταραγόνα με νέο τεχνικό δεν είναι public.

Καταλανές και οι δύο, η Ταραγόνα καίγεται ενώ η Χιρόνα είναι αρκετά άνετη και θα είναι ακόμα πιό πολύ αν δεν κερδίσει νωρίτερα η Χετάφε! Στην Αυστρία με Χ σώζεται η Σ.Πόλτεν (εκτός αν η Ριντ βάλει…5 γκολ, πράγμα απίθανο), την ώρα που η Ραπίντ θα κάνει και rotation εν' όψει τελικού κυπέλλου! Στην Αγγλία, δεν αγγίζω Τσέλσι, δεν αγγίζω (αλλά έχω τρομερό ενδιαφέρον) το δευτεριάτικο Χάτερσφιλντ-Ρέντινγκ στον τελικό “'ολα τα λεφτά”, αλλά αγγίζω Εξετερ.

Καλό κλίμα, καλή σαζόν, βασικά είναι υγιής ομάδα. Την ώρα που η Μπλάκπουλ μαστίζεται μόνιμα από την έχθρα οπαδών-διοίκησης. Ούτε 5-6.000 οπαδοί της δεν θα είναι στο Γουέμπλει, ακόμα και αυτόν μποϊκοτάρουν! Στα σημεία-θηρία; Αδιάφορη μεν η Σασουόλο αλλά δεν έχει χαριστεί πουθενά και αδιάφορη είναι και η άλλη! Προς τι το 4.75; Στον γερμανικό τελικό κυπέλλου, εγώ βλέπω μιά Ντόρτμουντ αφερέγγυα φέτος, με τον Τούχελ κατά 99% να φεύγει και μιά Αιντραχτ πολύ “ύπουλη”.

Αν το πάει σε χαμηλό τέμπο-καταστροφή-κλέψιμο, μπορεί να πληρώσει το 7αρι και να το σηκώσει γιά πρώτη φορά από την εποχή του μεγάλου Λάγιος Ντέταρι! Και τέλος, η…Παλέρμο. Στίβω μέρες το κεφάλι μου. Εγραφα και προχθές, πίστευα ότι δεν θα χάσει η Αταλάντα από την Εμπολι. Οντως, την κέρδισε και την έστειλε σε “τελικό”. Ολα μου δείχνουν σενάριο σωτηρίας Κροτόνε! Και έτσι να μην ήταν, αυτά τα 1.

50 της Εμπολι είναι…αστεία. Γιά γέλια. Δεν στηρίζω το 6αρι στην Παλέρμο. Το στηρίζω σε όσα βλέπω δυο μήνες τώρα. Οτι δηλαδή όλα συνωμοτούν υπέρ Κροτόνε. Και φυσικά δεν παίζω και το 2.00 της Κροτόνε. Ενώ γιά μιά “στεκιά” Παλέρμο ψήνομαι. Αυτά είναι όλα (κι όλα). Πως και ποιά να παίξω; Λέω γιά αρχή να κάνω ένα trixie κινήτρου αλλά με καλές αποδόσεις.

Δηλαδή Ρέγκενσμπουργκ-Ταραγόνα-Σ.Πόλτεν Χ. Μετά λέω να πάω σε μιά δυάδα αμιγώς “εξόδου ευρώπης” , με Αντάλια και Λουγκάνο. Και μετά; Μου μένουν δύο-τρία “μικρομεσαία” (Ακισάρ, Εξετερ, Μαγιόρκα) και τα “βουνά” (Παλέρμο, Σασουόλο, Αιντραχτ). Αντε, οδεύουμε προς το τέλος, δυάδα Ακισάρ-Εξετερ και σε μονά Παλέρμο και Αιντραχτ.

Αφήνω έξω το πλέον μικρό (Μαγιόρκα) και ένα μεγάλο (Σασουόλο). Ενα trixie, δύο δυάδες “ψηλές”, δύο μονά “θηρία” και κλείσαμε. Γιά όλο το τριήμερο. Νέα στήλη την άλλη Τετάρτη στο τέλος του μήνα, δεν έχει κάτι αλλο σημαντικό ως τότε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 24/5: 220 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 910 μονάδες. Ποντάρισμα 26-27-28/5: Trixie: Ρέγκενσμπουργκ 1 (2.

70)-Ταραγόνα 1 (3.10)-Ραπίντ Χ (3.50) με 15 μονάδες η τριάδα, με 45 κάθε δυάδα, όλο μαζί 150 μονάδες. Δυάδα: Αντάλιασπορ 2-Λουγκάνο 2 (5.24) με 60 μονάδες. Δυάδα: Ακισάρ 2-Εξετερ 2 (5.48) με 60 μονάδες. Τετράδα όλα μαζί (28.72) με 15 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Παλέρμο 1 (6.00) με 38 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Αιντραχτ 1 (7.00)με 32 μοναδες. Δυάδα με τα δύο “θηρία (42.00) με 5 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 360 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 550 μονάδες. Εννοείται ότι τα μπετ στην τετράδα φαβορί και την δυάδα των “θηρίων” είναι με τη λογική του “μπας και”. Παίζω νορμάλ, παιχνίδι τριημέρου είναι. Με μιά δυάδα πατσίζω. Γιά να δούμε τι θα δούμε, χαλαρά και όμορφα. Επαναλαμβάνω, νέα στήλη την άλλη Τετάρτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras