3590

Billaras

Από την πρώτη στιγμή!

Λοιπόν, το σκέφτηκα καλά και αποφάσισα! Γιά όλο το διήμερο θα παίξω μονάχα μιά δυάδα. Μπετό όμως. Αχαστη που λέμε. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λεβαδειακό. Ισαμε 4-5 χιλιάδες μονάδες στα μπετά, να βάλω ένα σπίτι και να πάρω ένα…πατζούρι κέρδος! Καλημέρες, είπα να αρχίσω λίγο διαφορετικά τη στήλη σήμερα, με μιά γερή δόση χιούμορ και ειρωνίας.

Γιατί δεν άντεξα ρε παιδιά, όταν είδα 1.40 την Μάντσεστερ (μάξιμουμ τόσο γιατί..πάει και πιό χαμηλά) και 1.70 (μάξιμουμ τιμή) τον Λεβαδειακό, έπεσα κάτω! Τέσσερα ματς η ελληνική ομάδα, πέντε η αγγλική, εννιά το σύνολο, μιά νίκη έχουνε μαζί! Και επτά ποντάκια μαζί, σε σύνολο διαθέσιμων 27! Και όμως, οι μπουκ….έρχονται και μας λένε “μπετά είναι, δεν σπάνε”.

Γιατί οι αποδόσεις αυτές, έτσι μεταφράζονται. Τώρα πως διάολο η Μάντσεστερ που μαζεύει ντόρτια και πεντάρες, που σήμερα θα έχει τα 3/4 της άμυνας εκτός (ο Θεός να την κάνει άμυνα) και ο Λεβαδειακός που σε τέσσερα ματς έχει κάνει βαριά-βαριά οκτώ τελικές είναι…μπετά, δεν ξέρω και δεν θέλω να σας γελάσω. Ή μάλλον, ας…κόψουμε την πλάκα, ξέρω πολύ καλά.

Είμαι εγώ μπουκ. Γιατί να τις σφάξω αυτές τις αποδόσεις; Δηλαδή αν είχαν 5 στα 5 και 4 στα 4 αντίστοιχα, πόσο θα έδιναν; Στο 1.10 η μιά και στο 1.35 η άλλη; Γιατί να τις σφάξω λοιπόν; Η απάντηση είναι…γιατί θα μου τις βαρέσουν! Ανελέητα και ασύστολα (ξαναγίνομαι ο Billaras αντί γιά…μπουκ και λέω το…σπίτι μου να το βάλω στο ότι θα φορτωθούν σαν μουλάρια και οι δύο).

Να λοιπόν ποιός διαμορφώνει την αγορά. Οι παίκτες, όχι οι μπουκ. Οι δεκάδες χιλιάδες που θα παίξουν Μάντσεστερ, οι …ελληναράδες που θα χώσουν στον Λεβαδειακό, αυτοί την διαμορφώνουν. “Αναγκασμένοι” είναι οι μπουκ να διαλύσουν τις αποδόσεις των άσων. Αναγκασμένοι από τη μάζα. Τη μάζα που σήμερα-αύριο μπορεί να τα πιάσει αυτά τα δύο και μετά να λέει “ώρε τι $#$#!@!#@#@ τους έκανα χθες”.

Αυτά ως διαφορετική εισαγωγή σήμερα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται…επεξηγήσεις παραπάνω. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ας κερδίσουν. Και ας συνεχίσουν να παίζουν έτσι. Και να χάνουν. Γιατί εξ'αιτίας αυτών εμείς οι λιγοστοί…κερδίζουμε! Αφού αυτοί φτιάχνουν την αγορά, αφού οι αποδόσεις των αουτσάιντερ εκτοξεύονται στα ύψη από αυτά τα χιλιάδες ηλίθια μπετ, καλά κάνουν και παίζουν έτσι.

Μετά την ειρωνία και το χιούμορ, γίνομαι και κυνικός. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια…. Μετά από αυτά, ας πάμε στα παιχνίδια μας… Στο νησί, έχω αποφασίσει ουσιαστικά από προχθές. Ναι, κοίταξα και Γουέστ Χαμ και Τότεναμ και Γουίγκαν και Νοτς Κάουντι και Τσέλτεναμ και Γουίμπλεντον και Μάκλεσφιλντ. Τις κοίταξα μιά, δύο, τρεις, καλές είναι.

Αλλά…μου αρέσουν κάποια άλλα παραπάνω. Οπότε, αυτές θα μείνουν απ'έξω, ας περάσουν όλες, με τις ευχές μου. Γιά να μου αρέσουν κι αυτές, κάτι “καλό” έχουν. Και τι αποφάσισα; Τρία ματσάκια. Τρία. Αυτά που απ την πρώτη στιγμή μου άρεσαν παραπάνω από όλα. Λιντς-Ροτσντέιλ-Ακριγκτον. Διαβάστε τις ειδήσεις και θα συμφωνήσετε. Η Λιντς ήδη χτύπησε φόρμα.

Θα βγάλει ξαφνικά την…παιδική ασθένεια της αφερεγγυότητας σήμερα που θα ντεμπουτάρει και ο νέος προπονητής; Τριάρες μοιράζει, πήρε μπρος, με ομάδα ντεφορμέ -που ξεφουσκώνει με πάταγο που κάνουν τα κολλητά 0-3 και 0-4. Και η απόδοση 3.90. Ε, εδώ την έπαιξα (και την πληρώθηκα μέσα στην Μπόρνεμουθ, τώρα θα την αφήσω; Η Ροτσντέιλ έχει μονάχα μιάήττα στα τελευταία τέσσερα.

Κι αυτή από την Σέφιλντ. Ρίχνει και ντόρτια άμα λάχει. Και το ζουμί είναι…με ποιά παίζει. Με τη Λέιτον. Εκει που εδώ και λίγο καιρό βλέπουμε κανονικό θέατρο παραλόγου. Πρώτα ο ιταλιάνος νεοφερμένος πρόεδρος απειλεί τον Σλέιντ ότι αν δεν κερδίσει φεύγει. Η Λέιτον πρώτα φέρνει Χ και μετά όντως κερδίζει. Και καπάκι; Καπάκι έρχεται η Κάρντιφ και χτυπάει την πόρτα της Λέιτον και της ζητάει άδεια να…μιλήσει με τον Σλέιντ.

Τώρα πως γίνεται “κέρδισε αλλιώς έφυγες” και καπάκι “δεν δίνουμε άδεια, ο προπονητής μας είναι…μόνο δικός μας”, δεν ξέρω. Ε, είδε κι αποείδε ο Σλέιντ, παραιτήθηκε. Τρικυμία. Ακέφαλη. Και οι παίκτες έπαιζαν γιά πάρτη του. Τώρα τι θα κάνουν που έφυγε ο περσινός προπονητής της χρονιάς; Το διπλό στο 4.20. Τέλος, γιά την Ακριγκτον είναι…μπετ επανόρθωσης.

Ακόμα σκυλομετανοιώνω που την άφησα το περασμένο Σάββατο. Ο Κόλεμαν τώρα θα γυρίσει εκεί που ξέρει και τις…ρίζες του χόρτου. 13 χρόνια ήταν αυτά, από τα τοπικά αυτός την πήγε στο Φούτμπολ Λιγκ, με το που ήρθε η Ακριγκτον έριξε πεντάρα! Και η Πλίμουθ εκτός δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Μα καθόλου. Και ο άσος είναι στο 3.00 (σ.σ το 3.00 σε γηπεδούχο είναι σαν να μας την δίνουν 4.

50 εκτός έδρας). Τόσο απλά ήταν όλα σήμερα στο νησί. Και τρεις πεντάρες να φάω στο κεφάλι, ξέρω ότι ορθώς οδηγήθηκα εδώ. Και αποδόσεις και δεδομένα, μου κάνουν. Πάλι τα ίδια θα έπαιζα. Εκτός νησιού; Με προκαλεί η Σεβίλλη στο 5.00. Και η Νις στο 7.00. Και η Γκο Αχέντ στο 4.60. Τρία λάθη των μπουκ. Η Ατλέτικο έχει και “τελικό” μεθαύριο με την Γιούβε, και η Μονακό έχει σεντονάκι την ώρα που η Σεβίλλη είναι μιά χαρά, ενώ η Νις στο 7.

00 σε ντέρμπι είναι απλά εξωπραγματικό. Τέλος, ας μου εξηγήσει κάποιος πως διάολο μόλις προχθές να παίζουνε Γκο Αχεντ-Φέγενορντ, να έρχεται 2-0 στο κύπελλο και τώρα να δίνει ο άσος τόσο! Βρήκα και δύο ακόμα λάθη. Σε over/under. Γιατί η Κολωνία με την Μπάγερν στο 2.10 το under; Πιό σφιχτά δεν παίζει καμιά στην Bundesliga. Και η Μπάγερν με 1η ταχύτητα παίζει, έχει και σεντόνι, δείτε όλα της τα αποτελέσματα.

Το άλλο είναι over, το Τσεζένα-Μίλαν. Βάλτε να πάνε είναι αυτή η Μίλαν, ενώ και η Τσεζένα παίζει ανοιχτά. Στο 2.05 το over; Ας είναι αυριανό, το παίζω από σήμερα. Ασόδια φαβορί δεν παίζω, παρότι Μπενφίκα και Μονπελιέ μου κάνουν. Απλως σας δίνω ιδέες. Συνολικά λοιπόν, το παιχνίδι μου και σχηματίστηκε και δεν το πολυπαίδεψα με την έννοια , ξέρετε, “να βάλω αυτή ή αύτη γαμώτο;”.

Αυτά μου γυάλισαν εξ'αρχής, ορθώς μου γυάλισαν, μένει να με δικαιώσουν. Κι αν όχι, καλή καρδία, θα με δικαιώσουν …σύντομα. Θα παίξω δύο patent και μιά δυάδα με τα over/under. Απλό… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 6.310 μονάδες. Ποντάρισμα 26/9: Δυάδα: Κολωνία under/Τσεζένα over (4.30) με 105 μονάδες. Patent: Λιντς 2 (3.90)-Ροτσντέιλ 2 (4.20)-Ακριγκτον 1 (3.

00) με 60 μονάδες στη Λιντς, 55 στην Ροτσντέιλ και 45 στην Ακριγκτον. Ακολούθως, 30 σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 255 μονάδες. Patent: Σεβίλλη 2 (5.00)-Νις 2 (7.00)-Γκο Αχεντ Ιγκλς 1 (4.60) με 45 μονάδες στην Σεβίλλη, 35 στην Νις και 45 στην Γκο Αχεντ Ιγκλς. Ακολούθως, 20 σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 190 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 550 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.

760 μονάδες. Βet of the day: – Προηγούμενο υπόλοιπο: 2.360 μονάδες. Αυτά ήταν. Παίζω σοβαρά, αφού μου αρέσουν. Σαφές. Και επειδή αύριο θα παίξω ελάχιστα, θα το δείτε. Προφανώς οι στήλες του patent με “επιβαρύνουν”, αλλά είπαμε, φέτος κάνω ένα πείραμα. Θα μπορούσα να πάω σε trixie με λιγότερες στήλες και…να μου'ρθει πιό φτηνά. Κάνω βέβαια κάποια…περίεργα, που δεν είναι τόσο περίεργα.

Πχ, στην Ακριγκτον κανονικά έπρεπε να βάλω τις περισσότερες μονάδες στο μονό αφού πληρώνει τα λιγότερα. Κάνω το αντίθετο. Γιατί χτυπάω εκεί που βλέπω το μεγαλύτερο λάθος…. Τίποτα άλλο, ραντεβού σε ένα 24ωρο πολύ πιό χαλαρά και χωρίς….πικρό χιούμορ! Υ.Γ: Πόσο πλήρωνε ότι θα βάλω κείμενο νωρίτερα από τον Μάκη;

Παλαιότερα άρθρα του Billaras