469

Billaras

Αυγά, σούβλες και…πονταρίσματα!

Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Η μπαλίτσα άμα θέλει σε φτιάχνει. Κι άμα θέλει, σε…κάνει έξαλλο. Ακόμα δεν έχω (έχουμε) καταλάβει πως έμεινε under το Ρεάλ-Τσέλσι ας πούμε. Παράδειγμα το φέρνω. Ακόμα και με την κόκκινη της Τσέλσι-καλά, προ κόκκινης δεν το συζητώ-έγιναν 100 φάσεις! Ακόμα δεν έχω (έχουμε) καταλάβει πως έχασε η Σπόρτινγκ. Το είδατε το ματς; Δεν χωράει αμφιβολία ποιά ομάδα είναι καλύτερη.

Ποιά έπαιζε μπαλίτσα, είχε κατοχή, έκανε φάσεις, δηλαδή στην χειρότερη να μείνει στην ισοπαλία. Κι όμως, ήρθε 1-0. Οσο γιά το Μάντσεστερ-Σεβιλλη που μου το “άφησε” ο Μάκης να το σχολιάσω; Τι να σχολιάσω; Αυτός ο Μαγκουάιρ (ναι, ο πιό ακριβός αμυντικός στον πλανήτη ντε) έχει κάθε τρόπο να γίνεται θέμα. Οκ, καραμπόλα ειχαμε, άτυχος ήταν, αλλά ρε γαμώτο, θέλει ένα μπλουζάκι σαν εκείνο του Μπαλοτέλι που έλεγε “why always me;” (γέλια).

Σαν να προκαλεί τη γκάφα, την ατυχία, το κάζο ρε παιδί μου.

Κάποτε-οι παλιοί θα θυμούνται- είχαμε ως ανέκδοτο τον Τζιμάκο Τραορέ με το επικό αυτογκόλ-τακουνάκι-πιρουέτα σε ένα κυπελλικο Μπέρνλι-Λίβερπουλ του 2005 που εχει γράψει ιστορία

( https://www.youtube.com/watch?v=e8DDdQ8PJms ). Kάποτε επίσης κάνανε αφιερώματα στον ίσως χειρότερο αμυντικό ever της Premier League, στον τιτάνα Τάιτους Μπράμπλ που μας χάρισε απλόχερα μια δεκαετία…μαγείας, 2002-2013 (https://www.youtube.com/watch?v=6WpG5UHZgCg ). Δείτε βιντεάκια και απολαύστε ελεύθερα, ο γίγαντας Τάιτους έκανε καριέρα σε Γουίγκαν, Νιουκάστλ, Σάντερλαντ (μάλιστα κάποτε ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον εισηγήθηκε την αποκτήσή του, όλοι κάνουν γκάφες τελικά). Εδω ακόμα και μόλις προ ημερών ο Ουπαμεκανό έκανε…άισχη στο Σίτι-Μπάγερν. Αλλά ο Μαγκουάιρ -ίσως και λόγο φάτσας- σε προκαλεί ρε παιδί μου.

Οσο σκέφτομαι ότι η Μάντσεστερ μπορεί να παίζει με Μαγκουάιρ πίσω και Βέγκχορστ μπροστά, αναρωτιέμαι γιατί δεν έγινα κι εγώ ποδοσφαιριστής (γέλια)!

Λοιπόν, καλά γελάσαμε, ελπίζω να σας έφτιαξα τη διάθεση, ας πάμε στα φρέσκα. Οχι τα σημερινά, στα του Σαββατοκύριακου. Κυρίως στα αυριανά. Την Κυριακή λίγα μου αρέσουν, λίγο η Μπρέστ (η Νις εν μέσω Ευρώπης), λίγο η Αντερλεχτ (σε εξαιρετική φόρμα), λίγο η Σασουόλο (και η Γιούβε εν μέσω Ευρώπης, θυμίζω οι ρεβάνς όλων των ευρωπαϊκών είναι καπάκι την άλλη εβδομάδα), λίγο η Σεβίλλη (ομάδα Βαλένθια δεν υφίσταται γιά να είναι φαβορί), λίγο η Αρμίνια, αντε και λίγο η Αρούκα (επίσης “ευρωπαία” και η Σπόρτινγκ).

Να τα κάνω κι άλλο ξεδιάλεγμα; Απαξ και η Αντερλεχτ και η Σεβίλλη έχουν Ευρώπη, πάνε στην ακρη. Και από τα άλλα τεσσερα, μιάς και η Σασουόλο δεν έχει κίνητρο σβήνεται κι αυτή. Αρα ποιά μένουν; Η Αρμίνια στο 3,50, με κίνητρο και σαφή βελτίωση μετά την αλλαγή πρπονητή κόντρα σε μιά Καρλρούη που αμολάει αετό), η Μπρεστ στο 3,10 (και με κίνητρο σωτηρίας και σε καλό φεγγάρι και χωρίς κίνητρο η Ευρωπαία και ντεφορμέ Νις) και η Αρούκα στο εξωφρενικό 12,00 (4,33 το Χ-2, να τονίσω ότι η Σπόρτινγκ δεν έχει ισοπαλία εντός) μιάς και είναι εξαιρετική, με κίνητρο Ευρώπης και η Σπόρτινγκ θα έχει…λυσσάξει εν όψει ρεβάνς με την Γιούβε.

Αυτά τα τρια -από εξι- έιναι τα μεθαυριανά. Την ώρα της σούβλας -και της χώνεψης- ας παίξουμε αυτά τα τρια…

Και πάμε πίσω στο Μεγάλο Σάββατο. Τονίζω αρχικα ότι δεν παίζω τίποτα από Premier League. Τι να παίξω; Με το μαχαίρι στο λαιμό θα έπαιζα Χ την Αστον Βίλα, Χ την Γουλβς και πάπαλα. Κακό πρόγραμμα, κακές αποδόσεις. Μετά, πάμε στα εκτός Αγγλίας; Λίγο Λουστενάου, λίγο Βερόνα, λίγο Μόντσα, λίγο Μπολόνια, λίγο Ρεμς και λίγο Εσπανιόλ.

Κίνητρό έχει μόνο η Βερόνα και η Εσπανιόλ αλλά είναι…μπάζα ρε γαμώτο. Προφανώς και σκέφτομαι κόντρα ευρωπαίων ιταλίδων (Μίλαν, Ιντερ, Νάπολι), αλλά δεν τρελλαίνομαι κιόλας. Η Ιντερ δεν θέλει να μείνει εκτός 4αδας, η Μόντζα δεν έχει κίνητρο, η Μπολόνια επίσης). Το σκέφτομαι. Και αποφασίζω πάσο. Τίποτα μη εγγλέζικο αύριο. Τα ανέφερα όλα, δείτε τα, διαλέξτε αν θέλετε, εγώ κάνω και διαχείριση.

Την Κυριακη θα παίξω ένα trixie. Συνολο 8,5 μονάδες με Μπρέστ 1 -Αρμίνια 2 -Αρούκα Χ-2 (δε). Μην βάλω κι άλλα μη εγγλεζικα στο παιχνιδι μου αφού δεν με ψήνουν.

Κι έτσι, έμειναν οι “μικρές” αγγλιδούλες, η…καψούρα μας. Εχει περιφερειακά μερικά σημειάκια (πχ over Γουότφορντ, άσος Τορκί, διπλό Λέιτον, ένα κουλό από Γουόκινγκ στην Νάσιοναλ Λιγκ), αλλά είναι…περιφερειακά.

Κι επειδή κάνω διαχείριση και δεν θέλω να απλώσω τραχανα, δεν τα αγγιζω. Θα παίξω τρία σημεία (και καλά). Τα δύο σας τα ξεφούρνισε ήδη ο Μάκης. Χατερσφιλντ και Χάρλτπουλ. Πάμε να…αλώσουμε την Ουαλία, η μιά παίζει στο Σουόνσι και η άλλη στο Νιούπορτ! Mιά ωρίτσα απόσταση έχουν, ας πάρουμε δυο διπλάρες εκεί! Ο Μάκης τα είπε καλά, τι να προσθέσω; Εχουμε κίνητρο σωτηρίας, έχουμε νέους προπονητές που πάνε σούπερ (η λατρεία μου ο Γουόρνοκ και ο υπηρεσιακός Ασκι στην Χάρτλπουλ), μας έχουν πληρώσει πρόσφατα, έχουν το ύψος, έχουμε αντιπάλους που δεν κυνηγάνε κάτι και φυσικά έχουμε αποδόσεις μιά χαρά.

Δεν θα χαριστούν φυσικά, αλλά στο 5,00 (Χάτερσφιλντ) και 4,50 (Χάρτλπουλ) δέχομαι απόλυτα τα ρίσκα μου. Ο Μακης πήγε σε dnb, εγώ θα πάω σε ξερά διπλά! Ποιό είναι το τρίτο; Ισως το πιό ζόρικο. Γιατί εδώ έχουμε ομάδες ισοβάθμες, με κίνητρο τα πλέι οφ (η μιά μέσα-η αλλη έξω λόγω διαφοράς τερμάτων τώρα), η ομάδα που θα κοντράρω είναι παραδοσιακά καλή στο σπίτι της.

Και αναφέρομαι στο Μίλγουολ-Πρέστον. Γιατί το ρισκάρω δεξιά; Γιατί δεν δέχομαι το 4,50. Εδώ ναι, σκεφτηκα το draw no bet. Παίζει και η ισοπαλια αρκετά, περιμένω ματς λεπτομερειών και ίσως του ενός γκολ, όποια το βάλει. Αλλά θα ρισκάρω. Η Μίλγουολ μοιάζει φρακαρισμένη και μάλλον αγχωμένη (τέσσερα χωρίς νίκη και κυρίως χωρίς γκολ καν γιά 360 λεπτά, όλα είναι στο τσακ, δύο 0-1 και δύο 0-0), κάνει νερά και εντός (μιά νίκη σε πέντε), ενω η Πρέστον ανάποδα μοιάζει να πατάει γκαζι τώρα που πρέπει, με 6-3-1 στα τελευταία δέκα και προχθές νίκη με γκολ στο 92′ και γενικά είναι εξαιρετική εκτός με 10 διπλά!

Αυτά είναι λοιπόν.

Κι εδώ ανέφερα σημεία εξτρά και μπορείτε να τα δείτε. Εγώ θα πάω σε ότι ήδη ανεφερα.

Εξι σημεία, τρία αύριο-τρία μεθαύριο. Αύριο patent και βάρος στα μονά (όλα έχουν και πρώιμη) και μεθαύριο trixie (έχουν πρώιμη τα δύο). Θα μπω αύριο στο chat μόνο μεταξυ 5-7, την ώρα των εγγλέζικων. Νέα στήλη την άλλη Τρίτη -και νέο vidcast αντί Δευτέρας.

Καλή Ανάσταση, χρόνια πολλά, να περάσετε όμορφα και να σβήσω κι εγώ τα κεράκια μου την Κυριακή, 54 κλεισμένα πλέον αλλά αντέχω ακόμα λίγο (γέλια)!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras