3947

Billaras

Αυτή η ΜΙΑ φορά…

Ξέρετε πολλοί ότι μιά από τις αδυναμίες μου είναι το ψάρεμα. Και υπάρχει μιά παροιμία γιά το ψάρεμα. “Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, εννιά φορές είναι αδειανό και μιά φορά γεμάτο”. Εχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί -ενώ 9 στις 10 γυρίζει με άδεια χέρια ή τέλος πάντων με “πέντε ψάρια”- κάποιος κάνει το επάγγελμα του ψαρά; Οκ, εγώ είμαι χομπίστας και…ψαράς του γλυκού νερού.

Ο επαγγελματίας όμως, που θαλασσοδέρνεται και το καταχείμωνο, γιατί να το κάνει εφ'όσον 9 στις 10 θα μπεί μέσα οικονομικά; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί η ΜΙΑ φορά (άντε, να το κάνω δύο στις δέκα) που θα κάνει την καλή ψαριά, θα βγάλει το μεροκάματο και με το παραπάνω. Δεν θα…γίνει πλούσιος προς Θεού, στα ζόρια θα είναι, αλλά θα ζήσει αξιοπρεπώς αυτός και η φαμίλια του με μιά-δύο καλές ψαριές στις δέκα φορές που θα ρίξει δίχτυα.

Να το μεταφέρω στα δικά μας; Θα…βγει και από πάνω, το ισοζύγιο θα είναι θετικό. That's the point… Τι έγινε χθες; Αν το Betsellers ήταν ένα από τα site που κατά εκατοντάδες ξεφυτρώνουν (και..σκούζουν άμα βγει καμιά τριαδούλα), σήμερα θα είχαμε…σηκώσει τον κόσμο. Αντ' αυτού, μετά από μιά μέρα που κυριολεκτικά….ξέρασε σημεία το site, εγώ σας γράφω γιά ….

ψάρεμα! Θέλετε να μιλήσουμε με νούμερα; Αλόα, Γκρίσμπι, Καλμάρ, Μπόλτον, Ρόδεραμ, Νότιγχαμ, Τολούκα, επτά σημεία…κολασμένα.Βάλτε ξανά κάτω τις αποδόσεις. Και πότε; Οταν εδώ και ένα μήνα και εγώ και ο Μάκης χάναμε. Κάποιοι φοβόντουσαν …πίεση. “Αναδουλειά” είχε πέσει, ένα βήμα πριν από την γκρίνια (και την αισχρή ειρωνία ελαχίστων ηλιθίων) είμαστε.

Κι όμως, αφήσαμε τα “ψιλούλια” και στοχεύσαμε ψηλά. ΚΑΙ από τα επτά σημεία όμως, όλο το ζουμί ήταν ο χθεσινός μου επίλογος. Δείτε τι έγραψα ΠΡΙΝ τα ματς: “Θέλω να καταλάβετε καλά τι κάνω. Ξέρω ότι πολλοί "ξυνίζουν". Ειδικά το "νέο αίμα" του site. Κι όμως! Με μιά δυάδα στο yankee κερδίζω. Με την δυάδα την “ξερή”…παρακερδίζω.

Θέλω 2 στα 6 εν ολίγοις. Αρκεί να μην είναι ένα από τη δυάδα κι ένα από το yankee. Σε ποσοστό 95% οι παίκτες όταν χάνουν ψάχνουν…ασφάλεια. “Εγγύηση”, με σιγουράκια. Τα ψειρίζουν, πέφτουν σε λάθη, το μυαλό δεν είναι καθαρό και το άγχος είναι μεγάλο. Εγώ ανήκω στο…υπόλοιπο 5%. Σιγουράκια; Ας γελάσω. Μπορώ να ανακατέψω την τράπουλα, να πάω έξω από την πεπατημένη, να ρισκάρω πολύ, αλλά να με πιάσει…τρέμουλο, δεν με πιάνει με…τίποτα.

Κάνω ακριβώς το ανάποδο από αυτό που περιμένει ένας μπουκ. Χωρίς να ανοιχτώ, χτυπάω ψηλά. Κι αν χάσω, εδώ θα είμαστε πάλι αύριο. Η διαχείριση της κατάστασης και το καθαρό μυαλό όταν είσαι στα σχοινιά, είναι απείρως σημαντικότερα από ένα σημείο”. ΑΥΤΟ είναι το ζουμί. Οι “νέοι” ας το εμπεδώσουν. Θα τους πάρει καιρό, το ξέρω. Πολλές φορές παίρνει χρόνια.

Είναι θέμα χαρακτήρα του καθενός. Μάζι με τον Μάκη, κάνουμε ότι κάνουμε. Και λάθη θα γίνουν και παραλείψεις. Και ΗΤΤΕΣ θα έρχονται. Οπως ήρθαν ήδη και θα έρθουν κι άλλες. Αλλά η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, η ΥΠΟΜΟΝΗ, δεν αλλάζουν. Εκεί, πεισματικά γατζωμένοι στο πλάνο. Στο-γιατί να μην το πω;- πλάνο ΝΙΚΗΣ. Ετσι κερδίζεις. Μετά από 20 χρόνια στο κουρμπέτι, δεν σηκώνω κουβέντα.

Και μεγαλύτερο επιχείρημα από όσα…βλέπετε 3η χρονιά εδώ (και πολλά πιό πριν όπου είμαστε ο καθένας) δεν υπάρχει γιά να καταρρίψω οποιαδήποτε ένσταση… Αυτά με το χθες. Ολες οι κάβες…μονομιάς, σε ένα βράδυ, σε θετικό ισοζύγιο. “Φάγαμε” ένα μήνα μέσα σε…ένα βράδυ. Και τουλάχιστον ως τις 19 του μήνα που θα ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, χαλαρώνοντας από αύριο (ελέω εθνικών), θα αφήσουμε τον μπουκ να…βράζει στο ζουμί του.

Θα ξαναχάσουμε; Φυσικά, το έγραψα ήδη. Αλλά θα ξανακερδίσουμε. Το γράφω με βεβαιότητα. Και όταν το Betsellers μιλάει γιά νίκη, είναι….ΝΙΚΗ, όχι παίξε γέλασε. Να πάμε στο σήμερα. Γέρο άνθρωπο με…ξενυχτησανε οι Τολούκες. Χαλάλι τους, χεχεχε (ωραίες στιγμές στο chat με τους ξενύχτηδες να έρχονται και να…ενώνονται μαζί μας στους πανηγυρισμούς).

Αλλά σήμερα, πως να το πω; Βαριέμαι; Νυστάζω; Είμαι…χορτασμένος; Λίγο από όλα. Anyway, θα αναφέρω ΟΛΑ τα σημεία που διπλά τους είχε μπει ένας αστερίσκος: Σασουόλο (5.50), Γκρόνιγκεν (2.70), Τζένοα (4.00), Βάασα (2.90), Αμβούργο (2.80), Μπλάκμπερν (3.40), Σαμπαντέλ (4.75), ΟΦΗ (3.30), Νασιονάλ Μαδέιρα (3.60), Λούγκο (3.40), Νόρτζελαντ (2.62), Φιορεντίνα (3.10) και Φλουμινένσε (4.

60). Αυτές τις δύο τελευταίες τις πρόσθεσα σήμερα με την τελευταία μελέτη. Πόσες είναι; Δεκατρείς. Αυτές με ενδιαφέρουν. Ολα τα άλλα σαν να μην υπάρχουν. Και γιά…φαβοράκια, ούτε λόγος. Μπορώ να αραδιάσω άλλα τόσα over και g/g. Δεν θα το κάνω. Δεν αναλώνομαι εκεί. Τόσο απλό. Τα 13 είναι προφανώς πάρα πολλά. Ας κάνω ένα πρώτο μίνι-ξεσκαρτάρισμα.

Εξω Τζένοα (δεν είναι δα και θαυματοποιός ο Γκασπερίνι), έξω Βάασα (δεν έχω εικόνα), έξω Φλουμινένσε (σε ουδέτερο, αλλά η Ιντερνασιονάλ παραμένει δυνατή), έξω Σαμπαντέλ (μπορεί εντελώς…φιλικά οι δύο καταλανές να το σταυρώσουν), έξω και Αμβούργο (με την μετρ των ισοπαλιών Νυρεμβέργη και χωρίς πειστική εικόνα ακόμα από το Αμβούργο).

Πόσες άφησα; Πέντε. “Επεσα” στις οκτώ, ΧΩΡΙΣ αυτό να σημαίνει ότι και τα 13 δεν “έχουν κάτι”. Αν δεν είχαν, δεν θα έφταναν ως εδώ στη διαλογή μου. Ξανακοιτάω τα οκτώ. Εδώ θέλει και ένστικτο. Σασουόλο (5.50), Γκρόνιγκεν (2.70), Μπλάκμπερν (3.40), ΟΦΗ (3.30), Νασιονάλ Μαδέιρα (3.60), Λούγκο (3.40), Νόρτζελαντ (2.62), Φιορεντίνα (3.10) έχουν “προκριθεί”.

Χωρίς πολλά-πολλά, θα παίξω τις πέντε. Μιά ξερή δυάδα και ένα trixie. Χαλαρά. Και να μην έρθουν, να το πω χύμα, σκασίλα μου! Αμα παίζεις 400 μονάδες και παίρνεις 2.825, ας “πετάξεις” και 300 την άλλη μέρα. Ως τις 19 του μήνα, άντε να “πετάξουμε” άλλες 250… Η ξερή δυάδα θα είναι Νόρτζελαντ 1-ΟΦΗ 2. Δυό ματς που…κάτι μου μυρίζει. Δίνει 8.

64. Μιά χαρά. Και το trixie θα είναι Γκρόνιγκεν-Λούγκο-Φιορεντίνα. Οριακά δεν έπαιξα Σασουόλο, ίσως γιατί αρχίζει σε λίγο και…δεν θέλω να βιάζομαι. Αλλά, το χιλιοξαναγράφω, ο καθένας ας κάνει την χημεία του! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 5/10: 2.825 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.045 μονάδες. Ποντάρισμα 6/10: Δυάδα : Νόρτζελαντ 1-ΟΦΗ 2 (8.64) με 85 μονάδες.

Trixie: Φιορεντίνα 2 (3.10)-Λούγκο 2 (3.40)-Γκρόνιγκεν 1 (2.70), με 55 μονάδες σε κάθε δυάδα και 25 στην τριάδα. Σύνολο 190 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 275 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.770 μονάδες. Βet of the day: – Νομίζω τα…έχω πει όλα. Είναι σαφές ότι μιά απλή δυάδα μου αρκεί, έχω και κέρδος. Παίζω χαλαρά, πάντα σε αξίες, αλλά το νόημα γιά σήμερα το πιάσατε. Ραντεβού την Τρίτη με …Λιγκ Τρόφι, σας προϊδεάζω, σοβαρό κουμάρι ξανά στις 19 του μήνα.

ΧΑΜΗΛΑ Η ΜΠΑΛΑ. Η διαχείρηση (και των ηττών και των νικών-κερδών) είναι το Α και το Ω. Οποιος πει σήμερα “άιντε, πάμε να τους καθαρίσουμε ξανά”, θα έχει κάνει το ίδιο λάθος με την περίοδο που έχανε. Τότε που ψαχνόταν γιά σιγουράκια… Υ.Γ: Η φωτό είναι αφιερωμένη -που αλλού; Στην Τολούκα. Μου κάνει το βλέμμα του σκόρερ Γουίλσον Τιάγκο! Σαν να λέει “σ' αρεσε και θες κι άλλο;”.

Τους κεράσαμε …καυτή τσιλούλα τα χαράματα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras