502

Thassios

Αυτό είναι ντέρμπι – UPDATE!!

Καλημέρα παικταράδες μου!

Δεν πήγαμε ταμείο καλό , δε χάσαμε και πολλά όμως. Εν τέλη πήραμε αυτό που αξίζαμε. Το λάθος που έκανα ήταν που ενώ η πρώτη μου σκέψη ήταν να βάλω και το όβερ 1,5 γκολ ημιχρόνου στη Κόστα Ρίκα στο τρίξι , εγώ πήγα εν τέλη και το άλλαξα με τη Λιρς. Ήταν το καλύτερό μου σημείο χθες όπου και επιβεβαιώθηκε εύκολα.

Η πρώτη σκέψη είπαμε ότι δεν αλλάζει αλλά τη πάτησα πάλι. Θα παίρναμε δηλαδή και μια δυάδα στο τρίξι. Τελοσπάντων σημασία έχει ότι βλέπω καλά. Ακόμη και στο ματς που ποντάραμε κάρτες χθες έπεσε τόσο ξύλο που το κοντέρ έγραψε 12 κίτρινες κάρτες ενώ μας έφαγε και μία κόκκινη ο ρέφερι (καραμπινάτη 2η κίτρινη κάπου στο 80′).Προχθές πάντως οι Ισπανοί κύριοι!

Πάμε στα σημερινά!

Καταρχήν να πω ότι έχουμε τεράστιο ντέρμπι.

Ντερμπάρα με τα όλα της. Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Αυτά είναι για τον Billara και τον Μάκη (χοχοχοχοχ). Εμείς μιλάμε για αντρικά ντέρμπι. To Superclásico της Χιλής που πέφτουν κορμιά.

Η παραπάνω φώτο που μπορεί τυχαία να έχετε δει στο διαδίκτυο είναι παλιά (1999) απο το συγκεκριμένο καυτό ντέρμπι. Ωραίες εποχές γμτ.

Από χθες πάντως οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουνε ξεκινήσει την δική τους προετοιμασία και μάχη.

Μάχη στο διαδίκτυο αλλά και στις γειτονιές. Θα είναι καυτό το αποψινό ματς καθώς η Κόλο Κόλο βρίσκεται στην 8η θέση και με νίκη σήμερα φτάνει σε βαθμούς την 3η αντίπαλό της. Στα τελευταία 7 ματς έχουμε δει στα 6 πάνω από 2 κίτρινες κάρτες στο ημίχρονο. Νομίζω ότι άμα θέλουν οι ομάδες (αλλά και ο Αυστηρός σε ντέρμπι Garay) το ειδικό ”όβερ 2,5 κίτρινες ημίχρονο + κόκκινη” στην εξαιρετική απόδοση 5,4 μπορεί για πλάκα να επιβεβαιωθεί και θα πονταριστεί με κλειστά μάτια.

Είναι λάθος η απόδοση , τι να λέμε! Όπως επίσης και το όβερ 1,5 κόκκινες σε απόδοση 9 (αυτό είναι λίγο πονηρό γιατί μπορεί να καλύψει και καμιά σύρραξη στον πάγκο με προπονητές και τεχνικό επιτελείο γι αυτό και το παίζω σε αυτή την εταιρία).

Περνάμε μετά στο άλλο ματς που περιμένω οι ομάδες να μπούνε με το μαχαίρι στα δόντια και είναι το Σεβίλλη – Αλμερία.

Ότι η λέξη υποβιβασμός θα έμπαινε ποτέ στην ίδια πρόταση με την ομάδα της Σεβίλλης δε θα το φανταζόμουν. Κι όμως μιλάμε για ένα εξάποντο παραμονής. Ειδικά μετά την 6αρα από την Ατλέτικο θα βράζει το γήπεδο με πολύ γκρίνια και ένταση. Ο Ρέφερι δε μου γεμίζει το μάτι γι αυτό και εδώ θα πάρω πιο χαλαρά με το ειδικό ”όβερ 1,5 κάρτες και οι δύο + κόκκινη” σε απόδοση 6,5.

Μεγάλη απόδοση για να το αφήσω τελείως το ματσάκι. Ας μην της βγαίνει το ματσάκι της Σεβίλλης και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος.

Μετά έχω κι άλλα υποψήφια ματσάκια για κάρτες. Στο Βέλγιο το δυνατό Κλαμπ Μπριζ – Λιέγη αλλά μου βάλανε ρέφερι που για Βέλγιο δε δίνει αρκετές κάρτες. Στη Γαλλία έχουμε το Αζαξιό – Μονπελιέ που πάντα έχουμε εντάσεις στα παιχνίδια τους αλλά και κι εδώ ο ρέφερι δεν είναι καλός.

Στο δικό μας ντέρμπι βάλανε τον Mariani και δε ξέρω πως θα το αντιμετωπίσει το ματς για να ποντάρω. Στην Αργεντινή ακόμη ένα ντέρμπι του Μπουένος Άϊρες είναι το Μπάνφιλντ – Μπόκα όπου βλέπουμε συχνά κόκκινη.

Τέλος πάμε και στο Περού όπου εδώ θα κάνω στάση σε ένα ματς που δε το πιάνουν τα ραντάρ. Έχουμε το Ατλέτικο Γκράου – Μουνισιπάλ όπου είναι ένα παιχνίδι που παραδοσιακά έχουμε ξύλο.

Ντέρμπι δεν είναι ωστόσο έχουμε μια Γκράου που τα πάει μάλλον καλά σε σχέσεις με την Σπόρτινγκ Κριστάλ (πολλά πάρε δώσε με μεταγραφές) και μια Μουνισιπάλ που τα πάει καλά με την Αλιάνζα Λίμα (κι εδώ τα ίδια). Σπόρτινγκ Κριστάλ και Λίμα έχουν κόντρα μεταξύ τους. Οπότε καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο ίσως παίζει. Εικασίες φυσικά και τρελά σενάρια είναι τούτα μιας και μπορεί να μην υπάρχει καν κάτι τέτοιο αλλά με αυτά που βλέπω, αυτό υποθέτω.

Στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις είχαμε 3 κόκκινες κάρτες ενώ σήμερα έβαλαν τον Λύκο να φυλάει τα πρόβατα. O Diego Haro συνεχίζει τα δικά του και όποιον πάρει ο χάρος. Τρείς αναμετρήσεις φέτος έχει σφυρίξει και έχει δείξει 21 κίτρινες και 3 κόκκινες. Το ειδικό ”όβερ 2,5 κάρτες Γκράου + όβερ 3,5 κάρτες Μουνισιπάλ + κόκκινη” σε απόδοση 5,5 θα παιχτεί.

Πάμε τώρα στα γκολ. Τα ίδια με χθες. Έχω κάποια παιχνίδια που περιμένω να δούμε πολλά γκολ. Στο Βέλγιο πάλι είναι το Ζούλτε – Γάνδη , στη Γερμανία είναι το Βέρντερ – Λεβερκούζεν , στην Αυστρία το Ραπίντ – Βάττενς , στη Δανία το Μπρόντμπι – Σίλκεμποργκ και το Χόρσενς – Κοπεγχάγη και τέλος στο Περού το Καντολάο – Σενσιάνο.

Θα διαλέξω τρία και θα κάνω πάλι ένα τρίξι με g/g + οβερ 3,5.

Οπότε ένα τριξι με γκολ και τρία μονά με κάρτες. Patent δηλαδή.

Τα λέμε στο chat το απογευματάκι ενώ το βράδυ στο ντέρμπι σας θέλω όλους σε μάχιμες θέσεις!

UPDATE!!

Καλησπέρα σεντονάτοι μου!

Ακόμη μια εβδομάδα με σεντόνι και Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Καταρχήν να πω ότι τα της προηγούμενη στήλης θα τα πούμε στη νέα στήλη που λογικά θα είναι τη Πέμπτη το πρωί.

Οπότε πάμε γρήγορα σε αυτό το update να δούμε τι θα ποντάρω μέχρι τότε.

Κάνω στάση στο Πόρτο – Ίντερ. Τη δεδομένη στιγμή νομίζω ότι η Πόρτο πατάει λίγο καλύτερα. Ο Conceicao έκανε δηλώσεις ότι θα παίξουν με υπομονή και ουσιαστικά δίνει ένα πάτημα σε αυτό που περιμένουμε λογικά όλοι , ότι θα δούμε ένα κλειστό ματς με πιο πολύ ένταση και πάθος παρά πολλά γκολ και θέαμα.

Οπότε περιμένω να μπούνε προσεκτικά οι δύο ομάδες και στο 2ο ημίχρονο άμα είναι κανένα 0-0 να ανοίγει το ματς μιας και η Πόρτο θα θέλει γκολ. Με βάση τα παραπάνω το 1Χ + όβερ 0,5 γκολ στο 2ο ημίχρονο έχει μια βάση. Αν προσθέσω και από όβερ 1,5 κίτρινες κάρτες η κάθε ομάδα μιας που έχουμε Marciniak (τα έχει πει όλα ο Μπιλ στην στήλη του) πάω σε μία απόδοση 3,5.

Τίμια και θα είναι το πρώτο μπετ.

Το 2ο και τελευταίο ποντάρισμα (λίγο πονηρό αυτό) για το διήμερο έρχεται από το Libertadores όπου η Ατλέτικο Μινέιρο υποδέχεται την Μιγιονάριος. Εδώ έχουμε μια Μινέιρο που είναι δυο κλάσεις πιο πάνω σαν ομάδα αλλά δε μου γεμίζει το μάτι. Ιδιαίτερα στα μετόπισθεν. Στο πρώτο παιχνίδι δέχτηκε αρκετές φάσεις από τη Μιγιονάιρος και είναι μια ομάδα που έχει δοντάκια.

Θα βρει χώρους αφού θα πιέζει αφυκτικά η γηπεδούχος και περιμένω να γίνει το λάθος πίσω. Να μην τα πολυλογώ , το να σκοράρει πέναλτι στο 21 είναι τεράστιο για τη Μιγιονάριος. Ειδικά όταν στο παιχνίδι σφυρίζει ένας Αργεντίνος! Καταλαβαίνετε τι εννοώ!. Βραζιλιάνοι από τη μία , Αργεντίνος ρέφερι από την άλλη (την τελευταία φορά που συνάντησε την Μινέιρο στη διοργάνωση ήταν μέσα στην Έμελεκ, τον περάσμενο Ιούνιο, όπου έδωσε και πέναλτι κατά της αλλά και κόκκινη κάρτα).

Και έχουμε στο 21 την Μιγιονάριος να σκοράρει πέναλτι που είναι ομάδα που περιμένω να πατήσει πιο εύκολα περιοχή από αυτά που λένε οι αποδόσεις. Οπότε το παίζουμε με κλειστά και ότι γίνει!

Κλείσαμε. Με δύο πονταρίσματα για το διήμερο. Τα λέμε το βράδυ στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS