3933

Billaras

Αυτό είναι το κέρδος…

Θα σας πω πως βλέπω χθες την μέρα με τα δικά μου μάτια… Σαν να πήγα στο μαγαζί με τα ψαρικά, να ξόδεψα κανέναν 40αρι ευρώ σε δολώματα, στριφτάρια, βαρίδια, αρματωσιες και όλα τα σχετικά, να πήγα μετά γιά ψάρεμα και να έβγαλα δύο πελαγίσιες τσιπούρες του κιλού, αξίας (πώλησης στο ψαράδικο) κάπου 17-18 ευρώ το κιλό. Με λίγα λόγια; Εδωσα 40, πήρα 35, αλλά ….

who cares γιά τα 5 ευρώ που “έχασα”; Κέρδισα στην εκδρομή, στην παρέα, στη φύση, στην διασκέδαση, πέρασα καλά, έκανα το χόμπι μου. Κάπως έτσι ήταν χθες. Επαιξα 530 μονάδες, πήρα πίσω 480, μιά χαρά! Βρήκα 2 στα 6, το έγραφα και χθες ότι αν βρω τρία θα έχω κέρδος, αλλά το 50% σε τέτοιες αποδόσεις μόνο εύκολο δεν είναι. Τα παιχνίδια…ακροβατούσαν ως συνήθως, πχ ως το 75' η Κόλτσεστερ κέρδιζε και η Πορτ Βέιλ παρότι με 10 παίκτες ήταν στο 1-1.

Θα μπορούσαν να πάνε ανάποδα, αλλά δεν πειράζει. Σωστό παίξιμο, αδρεναλίνη, μία η άλλη, όλα καλά. Γιά να το κάνω λίγο πιό…νιανιά. Λίγοι -ειδικά από το νέο αίμα- θα έχουν πάρει χαμπάρι τι έγινε χθες. Μαζί με τον Μάκη παίξαμε κάπου 10 ματς. Πχ ο Μάκης είχε και Σάντερλαντ και Ρόδεραμ και Ντέρμπι και Καρλάιλ. Ο μέσός όρος απόδοσης ήταν υπέρμετρα υψηλός.

Πολλοί τρέμουν τέτοιες αποδόσεις. Κάνουν “τζιζ”. Κι όμως, με επαλήθευση κάτω του 50%, κανείς μας δεν έχασε. Είχαμε μιά από τις δεκάδες “αψιμαχίες” με τον μπουκ, δεν μας τα πήρε, δεν του τα πήραμε, πάμε παρακάτω. Το ζουμί είναι ακριβώς εδώ. Να μπορείς να παίζεις μεγάλες αποδόσεις με αξίες και να μην χάνεις, παρότι δεν βρίσκεις καν τα μισά.

Οταν συμβαίνει αυτό, είναι -ουσιαστικά- νίκη. Σε βάθος χρόνου, όταν θα βρεις πάνω από τα μισά (ήδη έχει συμβεί αυτό εδώ στο Betsellers και… παίξτε το άχαστο ότι θα ξανασυμβεί), έχεις κέρδος. Μέρες σαν την χθεσινή θα υπάρχουν πολλές. Στον τερματισμό όμως, αυτές οι μέρες θα “έχουν βάλει το χεράκι τους” γιά να είμαστε από πάνω. Την ίδια ώρα, η μάζα έπαιζε…τα γνωστά.

Ποιά ήταν τα πιό δημοφιλή παιχνίδια χθες στο ανταλλακτήριο; Η…Λίβερπουλ με 2,7 εκατ. και μετά η Μάντσεστερ με 2,3 εκατ. ευρώ πάνω τους. Είδαν Λίβερπουλ στο 1.85 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 1.55 και…όρμησαν. Ξέρετε τι έγινε φυσικά. Εγώ πόνταρα Σαουθάμπτον. Το ματς κάθησε στο 1-1. Ποιός έχασε; Οι δέκα που πήγαμε στους “άγιους”, ή οι ενενήντα που πήγαν στους “κόκκινους διαβόλους”; Μην βιαστείτε να απαντήσετε “όλοι”, σκέφτείτε το λίγο παραπάνω! Τα άλλα δημοφιλή χθες; Η Μπάρτσα (πάει το 9 στα 9, δεν έκατσε), η Μπάγερν, η Ρεάλ, η Τσέλσι, η Ατλέτικο (πάει κι αυτή), η Σίτι.

Μα αν εγώ με λίγότερο του 50% ευστοχίας δεν χάνω και στα … μεγάλα-άχαστα-μπετά-ομαδάρες η επαλήθευση είναι….ακριβώς εκεί στο 50%, βγάζει μάτια που είναι η παγίδα και που η ευκαιρία. Και βγάζει μάτια επίσης τι έγινε χθες σε όσους δεν πρόσεξαν το κουπόνι-σάντουϊτς και περίμεναν τα “θηρία” να πληρωθούν παίζοντας παρολί με πακέτα… Αυτά με το χθες.

Χιλιογραμμένα, με άλλες αφορμές, αλλά…η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Τώρα μπορούμε να πάμε στο σήμερα… Χώρισα τα σημεία “μου”, τα αρχικά σημεία, στα δύο. Φαβόρες ως 2.50 από τη μιά μπάντα, αουτσάιντερ από 2.50 και άνω, στην άλλη μπάντα. Η μιά, με τα φαβορί, είχε Λιντς, Τζένοα, Χέλσιμποργκ, ΟΦΗ, Μπέτις, Τολούκα, Σάο Πάολο, Ιντερ, ΠΑΣ Γιάννινα και over την Μπιλμπάο.

Αυριανά τα δύο τελευταία. Η άλλη είχε Χετάφε, Λάχτι, Γκρόνιγκεν, Αρη, Φιορεντίνα, Καλλονή Χ, Μπόκα, Λεβάντε (αυριανό τούτο εδώ). Αρχισα να σβήνω. Εσβησα Λιντς (πολύ άγχος), Τζένοα (με αποτρέπουν οι δεδομένες φιλικές σχέσεις που έχουν), ΟΦΗ (ε όχι και 1.65, πλάκα μου κάνετε; Ισως αν ήταν μέσα Απρίλη να το σκεφτόμουν, τώρα όχι), Μπέτις (αφερέγγυα τον τελευταίο καιρό), ΠΑΣ (σοβαρές απουσίες).

Πόσες έμειναν στα φαβορί; Χέλσιμποργκ (2.00), Ιντερ (2.25), Σάο Πάολο (2.50), Τολούκα (1.95), Μπιλμπάο over (1.80). Πήγα και στην άλλη μπάντα. Πάει η Χετάφε (ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά), η Γκρόνιγκεν (φοβάμαι το Χ), ο Αρης (κι εδώ το ίδιο, ενώ δεν μου αρέσει και η κίνηση στους τζίρους), Φιορεντίνα (εδώ φοβάμαι τα …κοράκια), Λεβάντε (αρκετά τυχερή ως τώρα κι αυτό κάποτε τελειώνει).

Πόσες έμειναν; Λάχτι (2.80), Καλλονή Χ (3.00), Μπόκα (3.25). Τη Λάχτι την μελέτησα από την Παρασκευή που με…ταρακούνησε ένας ακροατής. Και είχε δίκιο. Φόρμα, κίνητρο, αντίπαλος “ξεθυμασμένη” και ντεφορμέ. Το χινάρι μου βγαίνει από το γεγονός του κλειστού αγώνα, της μοιρασιάς που δεν θα χαλάσει κανέναν, της καλής σχέσης που έχει διαχρονικά ο Ματζουράκης με τον Πανόπουλο.

Η δε Μπόκα; Ενστικτο. Μπάλα δεν παίζει. Πότε παίζει; Στα…ζόρικα. Βγάζει φανέλα (όπως με την Ρίβερ) και έστω και “αναιμικό” 0-1, κερδίζει. Η Γοδόι αήττητη εντός, αλλά οκ, δεν είναι και καμιά ομαδάρα! Και στον πάγκο είναι ο Μάρτιν Παλέρμο. Εμ σημαία της Μπόκα, εμ μαθητής του Μπιάνκι, εμ… αμα του κόψετε τις φλέβες θα βγάλει μπλε-κίτρινο αίμα! Οχι ότι θα κάνει χατήρια, αλλά παίζει κι αυτό το ρόλο του.

Το παιχνίδι μου άρχισε να σχηματίζεται… Τρία μεγάλα, όλα μαζί σε ένα trixie. Και έχω πέντε μικρομεσαία. Βάση αποδόσεων, θα πάω με δυάδα Σάο Πάολο 2-Τολούκα 1 (4.87) και με τριάδα Ιντερ-Χέλσιμποργκ-Μπιλμπάο over (8.1). Και καθάρισα. ΔΕΝ παίζω πάνω από 4 παρολί τον μήνα. Και…πολλά είναι. Γιά τον Οκτώβρη αυτό είναι το πρώτο. Και με ένα over μέσα, να μην παίζω με 1/27, αλλά με 1/18 πιθανότητες.

Ολα έχουν τη σημασία τους. Το παιχνίδι μου είναι διαφορετικό από χθες, σας είχα προϊδεάσει. Καιρός πανιά-καιρός κουπιά. Εφ' όσον βρίσκω και καλά φαβορί, τα ποντάρω. Ο καθένας ας κάνει τη χημεία του, προσωπικά αν πάρω μιά δυάδα στο trixie ή ένα παρολί, καλά θα είμαι, αυτός είναι ο (αρχικός) στόχος. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Επιστροφές από 19/10: 480 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 9.550 μονάδες. Ποντάρισμα 20/10: Trixie: Μπόκα 2 (3.25)-Καλλονή Χ (3.00)-Λάχτι 2 (2.80), με 55 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 185 μονάδες. Δυάδα: Σάο Πάολο 2 -Τολούκα 1 (4.87) με 130 μονάδες. Παρολί: Χέλσινμποργκ 2-Ιντερ 2-Μπιλμπάο over (8.1) με 85 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 400 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.150 μονάδες. Τι παρατηρείτε; Οτι χθες, με τα μεγάλα σημεία πόνταρα…περισσότερα! Σήμερα λιγότερα.

Οταν έχω παρολί, που ξέρω τις πιθανότητες τους, δεν ξανοίγομαι. Οπως έγραψα, είτε μιά δυάδα, είτε το παρολί με βγάζουν από πάνω. Αρκετά άνετος, ήδη τύπωσα το προκουπόνι και μελετάω την Τρίτη. Τα λέμε τότε λοιπόν, στήλη απογευματάκι, κατά τις 5-6.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras