3815

Billaras

Βάζοντας λίγη έμπνευση….

Κανονικά, τώρα θα έγραφα γιά τα μεσοβδόμαδα, που δεν βγήκε το ρίσκο (αν και η Νις το άξιζε και αδικήθηκε), κλπ κλπ. Αλλά, έτσι κι αλλιώς στο χαλαρό ήμουνα, ίσως να μην είχε και νόημα. Θα πρέπει όμως να γράψω αυτό που με…κούφανε. Χθες βράδυ, γύρω στις 10, μπήκα στα αγγλικά sites πρωτίστως γιά να δω τον καιρό. Και..μένω παγωτό. Ο Φέλιξ Μάγκατ στην Φούλαμ!! Ε, αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη.

Σε βαθμό σοκ. Οχι γιατί έφυγε ο Μέλενστιν (αν ήταν να γίνει απόλυση, τώρα θα γινόταν που η Φούλαμ δεν είχε ματς, είχε κενό). Αλλά…Μάγκατ; Ολοι ξέραμε ότι ήταν…στο παρά 5' γιά το Αμβούργο. Και …μπαμ. Φούλαμ. Στην τελευταία της Premier League! Αυτό μοιάζει λίγο με απάντηση σε πολλούς που είπαν “μα καλά, ο Μήτρογλου εκεί, με κίνδυνο να παίζει του χρόνου Championship; Ο Μάγκατ λοιπόν.

Πρωταθλητής το 2009 στην Bundesliga, τώρα ρισκάρει του χρόνου να είναι στην Championship, γιατί ξέρει τι σημαίνει Αγγλία, ακόμα και Championship. Ενάμισι χρόνο συμβόλαιο, άρα και γιά του χρόνου. Ο ΠΡΩΤΟΣ γερμανός προπονητής στην Αγγλία, κανείς δεν είχε ξαναπάει. Δεν ξέρω αν θα την σώσει, δεν ξέρω αν προσαρμοστεί (ο Μάγκατ είναι λίγο του…βούρδουλα, τι λίγο δηλαδή…), αλλά σαφώς είναι η ύστατη κίνηση των λονδρέζων και σαφώς θα τους δώσει αίγλη.

Βαρύ όνομα, που…δεν θα μασήσει από άλλα βαριά ονόματα. Πάμε στα φρέσκα τώρα, τα στοιχηματικά. Θα αναφέρω ΟΛΑ όσα έφτασαν ως το παρά πέντε: Τέσσερα φαβορί. Πρέστον (2.15), ΜΚ Ντονς (2.00), Μπέρι (2.30) και ένα μη εγγλέζικο, η Νις (2.200. Σας…κούφανα λίγο, άλλα…αφού μου κάνουν, να μην τα αναφέρω; Υπάρχει κι ένα πέμπτο, φαβορί μεν, αλλά πιό μεγάλο.

Η Νταντί στο 2.50. Και μετά, αουτσάιντερ. Ολα μαζί 12. Μπράντφορντ (4.20), Γουίγκαν (3.50), Μπάρσνλεϊ (3.10), Καρλάιλ (4.75), Μάνφιλντ (3.80), Νορθάμπτον (5.50), Κάουτενμπιθ (3.30), Στουτγάρδη (3.30), Λεβαδειακός (3.90), Μπαστιά (4.75) και Λιρς (3.10). Είναι 7 εγγλέζικα, 5 μη εγγλέζικα. Και σήμερα δεν έχω ούτε over, ούτε Χ, τίποτα. Αυτά προκρίθηκαν! Σημειώστε ότι ο καιρός στο νησί είναι κακός, ειδικά στα κεντρικά, όχι τόσο στα βόρεια.

Ισχυροί νοτιάδες 7-8 μποφόρ με βροχή μαζί. Οπότε…το νου σας. Αρχισα να σβήνω από την 12αδα. Κάουτενμπιθ (έχει ανέβει με τον νεο προπονητή η Μόρτον), Μπάρσνλεϊ (όλο φτάνει στην πηγή και νερό δεν πίνει), Λεβαδειακός (έπεσε πολύ η απόδοση, εγώ το κοίταγα στο 4.20), Μπαστιά (έχει και πολύ Χ μέσα, αήττητη το 2014 η Μονακό και δεν μπορώ να πέσω στο 4.

75 ενώ προχθές σε νοκ άουτ και ντέρμπι και με αλλαγές Μονακό την κόντραρα στο 5.00). Αυτόματα τα 12 έγιναν 8. Και από τα φαβορί, θα αφήσω την Πρέστον (μην κάνει κανένα κουλό η Λέιτον, τα συνηθίζει αυτά). Αρα, 8 και 4 πλέον. Πάλι πολλά είναι, πάω σε λεπτομέρειες πλέον και μπόλικο ένστικτο γιά να κόψω κι άλλα. Θα κόψω Καρλάιλ με…βαριά καρδιά.

Πολύ βαριά. Φοβάμαι και τον αγωνιστικό χώρο καθώς και το άγνωστο της Κρόουλι, που έχει να παίξει 3 αγωνιστικές, όλο αναβολές ήταν. Θα κόψω και Μπέρι, θα την περιμένω εκτός έδρας να με πληρώσει. Και Λιρς. Την βρήκα πριν μιά εβδομάδα, αλλά δεν ξέρω, η Γκένκ εκτός χωρίς άγχος ίσως αντιδράσει. Κάτι μέσα μου με φοβίζει, ενώ πριν μιά εβδομάδα την πίστευα με τρέλλα και έριξε 5αρα.

Πόσα έμειναν; Τρία φαβορί (ΜΚ Ντονς, Νις και Νταντί). Και έξι αουτσάιντερ (Γουίγκαν, Μάνφιλντ, Νορθάμπτον, Σάλκε, Στουτγάρδη, Μάνφιλντ). Η ΜΚ έρχεται από ξέσπασμα και πιστευω θα κάνει σερί, η Νις ήταν εξαιρετική προχθές και έχει και επιστροφές ενώ η Ναντ απόντες…γενναίους (ειδικά ο Τζόρτζεβιτς είναι τεράστια). H Γουίγκαν και “το έχει” και θεωρώ ότι η Κάρντιφ θα κάνει αλλαγές και δεν θα δώσει και το 100%, άλλα την καίνε.

Η Νορθάμπτον ήδη πήρε μεγάλο διπλό, με τον Γουάιλντερ παίρνει αυτοπεποίθηση εκτός έδρας, αυτή είναι η ειδικότητά του, ενώ η Οξφορντ επιμένω ότι εντός έχει θέμα και η Μάνσφιλντ μιά χαρά έχει ζεσταθεί, έκανε νίκη και εντός, εκεί που πονούσε. Τώρα θα κάνω κάτι που σπανιότατα κάνω. Θα πάρω τρία σημεία που θα ήταν τα επόμενα που θα…κοβόντουσαν και θα τα παίξω μαζί! Νταντί-Στουτγάρδη-Μπράντφορντ.

Ξαναλέω, κανονικά, έφευγαν κι αυτα και έπαιζα οριστικά τα υπόλοιπα, με μιά δυάδα φαβορί (Νις-ΜΚ) και τις Μάνσφιλντ-Νορθάμπτον-Γουίγκαν σε ένα trixie. Μιά δυάδα και ένα trixie θα …ήταν το κανονικό μου παιχνίδι. Ε, σήμερα θα κάνω ένα ακόμα “trixie έμπνευσης”. Ετσι θα το ονομάσω. Κάτι η παρουσία Χάρτλεϊ στην Νταντί, κάτι η εικόνα της Στουτγάρδης με την Μπάγερν που…μου΄χει καρφωθεί, κάτι η πίστη μου ότι η Μπράντφορντ θα το “στρίψει το νόμισμα”.

Καμιά φορά το στοίχημα δεν είναι μόνο αριθμοί και στατιστικές. Κανονικά, η Μπραντφορντ με καμιά νίκη από Νοέμβρη, κοβόταν. Η γερμανίδα χωρίς Ιμπίσεβιτς, κοβόταν. Η Νταντί σε ματς κορυφής ομοίως. Ε, κάνω…παρατυπία αν θέλετε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Επιστροφές από 12/2: 35 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.405 μονάδες. Ποντάρισμα 14/2: Δυάδα: ΜΚ Ντονς 1-Νις 1 (4.

4) με 125 μονάδες. Trixie: Νορθάμπον 2 (5.50)-Γουίγκαν 2 (3.50)-Μάνσφιλντ 2 (3.80) με 40 μονάδες κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα, όλο μαζί 135 μονάδες. Trixie: Νταντί 2 (2.50)-Μπραντφορντ 2 (4.20)-Στουτγάρδη 2 (3.30) με 45 μονάδες κάθε δυάδα και 10 στην τριάδα, όλο μαζί 145 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 405 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.000 μονάδες. Ξέρω, ξέρω. Το παιχνίδι είναι γεμάτο…ανορθογραφίες.

Δυάδα φαβορί; Τrixie “μικτό” με ομάδες που “δεν έπρεπε”; Η Νορθάμπτον σε trixie αντί σε μονό; Θα έχετε σε όλα δίκιο. Ξέρω γω; Μπορεί να είναι η…πανσέληνος σήμερα και να με βάρεσε (γέλια). Οποια δυάδα περάσει, είτε η “ξερή”, είτε σε κάποιο trixie, είτε πατσίζω, είτε είμαι και από πάνω. Αυτό θέλω γιά “βάση”. Βλέπετε ότι γενικά δεν ξανοίγομαι, νορμάλ παιχνίδι, αν δεν έπαιζα το εξτρά trixie το παιχνίδι μου θα ήταν πολύ μαζεμένο και λιτό.

Και είναι όλο με κερδισμένα (βασικό αυτό). Θα δείξει η νεκροψία αν έκανα σωστά με το ένστικτο. Αλλίως πείτε ότι πέταξα ένα trixie, αυτές τις 145 μονάδες. Τα λέμε ξανά σε ένα 24ωρο, λίγο μετά τη 1. Υ.Γ: Νομίζω σας…κούφανα από (πολύ) νωρίς σήμερα. Στήλη φρέσκια “ανεβασμένη¨στις 06.30 το πρωι; Ε, άμα υπάρχει λόγος, όλα γίνονται (γέλια). Σας είχα γράψει ότι θα ανεβάσω “λίγο πιό αργά”, τελικά ανέβασα “πολύ πιό νωρίς”.

Μόνο αναβολές να μην έχουμε εκεί που πόνταρα, αυτό θα είναι ενοχλητικό, αλλά έτσι κι αλλιώς, και στη 1 το μεσημέρι να ανέβαζα, αυτό θα υπήρχε ως ενδεχόμενο. Φρέσκες και πρωινές-πρωινές καλημέρες λοιπόν, με καθαρό μυαλό!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras