3400

Billaras

Βαραίνει το… κύπελλο!

Αν είμαι ευχαριστημένος από χθες; Δύσκολη ερώτηση που δεν έχει (ακόμα) απάντηση. Ικανοποίηση υπάρχει γιατί ουσιαστικά δεν έχασα (να'ναι καλά η Εξετερ), γιατί προφανώς και έπαιξα πιό ορθολογικά (ένα μονό αρκούσε, με trixie ή yankee δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα), γιατί μπήκε καλό γκολ στα…βαθιά χασομέρια (95') και μάλιστα με ανατροπή τριών γκολ σε ένα ημίχρονο.

Οπότε, η γεύση είναι καλή, θα είμαι ευχαριστημένος αν κερδίσει και η Μπάρσνλεϊ σήμερα και γίνει μιά -έστω μικρή- νίκη. Θα είναι σημαντικό. Προχωράω στο σήμερα. Η μαγική λέξη είναι μιά: “κύπελλο”. Που κολλάει το κύπελλο; Ρίξτε μιά ματιά στο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα! Τίγκα στα κύπελλα (και δεν είναι πλέον πρώτοι γύροι, σημαντικό αυτό, μιλάμε γιά ημιτελικά κλπ).

Αυτομάτως, διέγραψα Λίβερπουλ, διέγραψα Μπλάκμπερν (θα πω ένα “κρίμα” εδώ), ενώ άρχισα να κοιτάω…κόντρες. Ποιές έχουν κύπελλο και θα το κυνηγήσουν; Γκινγκάμπ, Ζυρίχη, Τβέντε, Φιορεντίνα, αυτές μεσοβδόμαδα έχουν μεγάλα ματς, σημαντικά ματς. Και ταυτόχρονα, είτε είναι αδιάφορες στο πρωτάθλημα, είτε έχουν απουσίες. Αυτό λοιπόν είναι καταλυτικό.

Προφανώς και δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα σημεία. Ας τα βάλω…όλα μαζί γιά αρχή. Ολο τον σημερινό κορμό: Λίβερπουλ, Μπάρνσλεϊ, Κάρντιφ, Χάτερσφιλντ (εγγλέζικα), Τουλούζ, Λυών, Μονπελιέ over (γαλλικά), Αϊντραχτ, Στουτγάρδη, Γκλάντμπαχ, Μπραουνσβάιγκ (γερμανικά), Σασουόλο Χ, Σαμπντόρια, Κάλιαρι over (και Λάτσιο διπλό) (ιταλικά), PSV (ολλανδικό), Λουκέρνη (ελβετικό), Μπιλμπάο (ισπανικό).

Αγώνες από…παντού κυριολεκτικά. Αυτός ήταν ο αρχικός κορμός. Αμεσα κόπηκαν αρκετά. Η Λίβερπουλ, η Μπάρνσλεϊ (έχει παιχθεί, γι αυτό, αν δεν την περίμενα θα την ξανάπαιζα σήμερα), η Λάτσιο (πολύ μικρή η απόδοση του διπλού), η Γκλάντμπαχ (ομοίως μικρή απόδοση), η Μπραουνσβάιγκ (φοβάμαι το Χ, ή μάλλον το…0-0). Ηταν 18, έγιναν 13. Και πάλι πολλά είναι, η…καταμέτρηση συνεχίζεται.

Ας τα ομαδοποιήσω. Σε αποδόσεις φαβορί έχουμε Λυών, Κάλιαρι over, PSV, Μονπελιέ over, Αϊντραχτ. Είναι πέντε. Και Κάρντιφ, Χάτερσφιλντ, Σαμπντόρια, Μπιλμπάο, Λουκέρνη, Στουτγάρδη, Σασουόλο Χ, Τουλούζ τα μεγάλα, ως…πολύ μεγάλα. Αυτά είναι οκτώ. Θα σβήσω την Μπιλμπάο (αν και είναι προκλητική η απόδοση, η Σεβίλλη είναι σαν την…Μπρίστολ Σίτι, δεν σου δίνει δικαίωμα να την κοντράρεις, αήττητη είναι εντός), θα σβήσω Κάρντιφ (κυρίως γιατί δεν έχει στόχους), θα σβήσω και Στουτγάρδη (δεν ξέρω αν θα υπάρχει “ανταπόδοση” των περσινών, μιλάμε γιά Γερμανία, όχι Ιταλία).

Θα σβήσω και Χάτερσφιλντ (κίνητρο έχει, αλλά…φόρμα δεν έχει). Αυτόμάτως τα μεγάλα έγιναν μόλις τέσσερα. Σαμπντόρια-Λουκέρνη-Σασουόλο Χ και Τουλούζ. Αυτά είναι. Και από τα μικρά, θα σβήσω το over της Μονπελιέ, έχει τελικό σε λίγες μέρες η Μπαστιά και ίσως πάει “σβηστή” και μαζεμένη. Και θα μείνουν κι εδώ τέσσερα (Λυών, Κάλιαρι over, PSV, Αϊντραχτ).

Μιά τελική οκτάδα, τώρα…κάτι γίνεται, τα 18 έγιναν 8. Μισά μεγάλα, μισά μικρά. Βάζω να δω Ρόμα-Νάπολι (θα…πονέσουν τα μάτια μου στην τηλεόραση σήμερα αλλά πολύ γουστάρω με τόσες ματσάρες), ανάβω τσιγάρο και κάνω την χημεία μου… Τα τέσσερα μεγάλα θα πάνε σε trixie και μονό (η Σαμπντόρια το μονό, στο 5.25). Οχι yankee. Και από τα μικρά, θα κάνω ένα παρολί, σκέφτηκα να κάνω δύο δυάδες αλλά είμαι υποχρεωμένος να ρισκάρω.

Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο καθένας ας αποφασίσει πως (και αν) θα τα παίξει. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 3/4: 281 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.281 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Μπέρι 2-Μπάρνσλεϊ 1 (8.62) με 60 μονάδες. Ποντάρισμα 4/4: Trixie: Σασουόλο Χ (3.10)-Λουκέρνη 2 (3.00)-Τουλούζ 2 (2.70) με 50 μονάδες κάθε δυάδα και 20 η τριάδα. Ολο μαζί 170 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σαμπντόρια 2 (5.

25) με 51 μονάδες. Παρολί: Αϊντραχτ 1-PSV 2-Κάλιαρι over (6.46) με 60 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 281 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.000 μονάδες. Βγάζει…μάτια το τι κάνω. Παίζω ακριβώς όσα μου έδωσε η Εξετερ. Οπότε, ακόμα και να χαθούν όλα (χτυπάω ξύλο), θα είναι σαν να μην έχω παίξει σήμερα, απλά σαν να έχω χάσει χθες (360 μονάδες). Μαζεύω το παιχνίδι μου αλλά παραμένω επιθετικός.

Είτε με παρολί, είτε με trixie καλούτσικα πονταρισμένο. Παίζονται πολλά αυτό το τετραήμερο, ο στόχος είπαμε ποιός είναι, να…μειώσω τουλάχιστον σε “3-1”. Οτι και να βγει σήμερα, θα πάρω πίσω όλο το μπετ και ίσως και κάτι παραπάνω. Αύριο ξανά εδώ, ίδια ώρα. Δεν έχει πολλά σημεία αύριο, ίσως παίξω…μιά δυάδα μονάχα, αλλά κάτι θα παίξω.

Και μεθαύριο ξανά.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras