2541

Billaras

Γιατρέ, δεν είμαι καλά!

“Γιατρέ μου, είμαι άρρωστος. Πολύ άρρωστος, τι να κάνω; Βοηθήστε με! Δεν με απασχολεί ούτε η θάλασσα, ούτε τα μπάνια, ούτε η ζέστη, ούτε -σε ποδοσφαιρικό επίπεδο- ο Νειμάρ, ούτε τα άλλα πρωταθλήματα, δεν με απασχολεί τίποτα! Μου'πε η γυναίκα μου να πάμε βόλτα χθες βράδυ κι έγω της είπα ένα ξερό όχι, γιατί είχε… Σαντερλαντ-Ντέρμπι”! Ενας….

υποθετικός διαλογος, αλλά όχι και τόσο …ψεύτικος! Εχουν μεγάλη δόση αλήθειας τα παραπάνω. Και καλό μεσημέρι και καλές βουτιές! Ενοιωσα…αλλιώς χθες βράδυ. Από τα μέσα Μάη πέρασαν 2,5 μήνες, χθες βράδυ λες και πατήθηκε το κουμπάκι! Μέχρι προχθές είχα δει δύο ματς σε 2,5 μήνες. Εα φιλικό Λειψία-Σεβιλλη και το ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ που πήγα γήπεδο.

Ε, χθες ήταν…αλλιώς. Σάντερλαντ-Ντέρμπι είδα, τελικά πρέπει να είμαι… πολύ άρρωστος, μάλλον δεν έχω γιατρειά, αλλιώς μετά από τοοοοοσα χρόνια θα πρεπε να χω “βελτιωθεί”! Αλλά δεν θέλω να “βελτιωθώ”. Μ'αρέσει η “αρρώστια μου”, η λόξα μου, αν δεν έχει μικρές Αγγλίας το πρόγραμμα δεν έχει στοίχημα, δεν έχει ξεκινήσει η σαιζόν.

Θα μου πει ο άλλος “τι λε ρε Καραμήτρο, εδώ απόψε έχει πρεμιέρα η Γαλλία με Νειμάρ και διακόσια είκοσι και δύο μύρια στο χορτάρι, ποιά Νορθαμπτον τώρα”; Και καλά θα μου πει, αλλά εγώ…το χαβά μου. Λοιπόν, να σοβαρευτούμε: Η στήλη δεν είναι ακόμα “κανονική”. Εχω γράψει πως θα πάμε φέτος. Εντελως άλλο στυλ. ΜΟΝΟ μονά αποδεκτά.

Και ανάλυση μονάχα αυτών. Σήμερα και γιά λίγο ακόμα, παίζουμε μεν αλλά πολύ πολύ χαλαρά, σβηστά, δοκιμαστικά, ο Μάκης είπε απο χθες “ξεκινημα με φρένο”, αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Θα δείτε την αλλαγή σε καμιά 20αριά μέρες. Σίγουρα μετά της Παναγιάς, αφού ξεκινήσουν όλες οι λίγκες. Οπότε, θα δείτε ένα κείμενο με λίγο απο όλα, θα δείτε ένα σύστημα και πάπαλα.

Η μελέτη συνεχίζεται ακάθεκτη, θα δούμε και ματς ενώ λέω να “εγκαινιάσουμε” και τη σαιζόν του chat! Οσοι δεν είστε γιά μπάνιο, ελάτε. Θα μπουκάτω ακριβώς στις 5.00. Με τη σέντρα. Να χαζολογήσουμε, να σχολιάσουμε, να μου πείτε νέα, ότι γουστάρετε (ε, άμα προκύψει και στοίχημα, θα το πράξουμε κι αυτό). Πάμε στα ματς. Είχα εννιά, τα έκανα επτά, τα έκανα πέντε τελικά και θέλω να “κόψω” ακόμα ένα! Μίντλεσμπρο (3.

00), Γουίγκαν (3.00), Πλίμουθ (3.75), Νορθάμπτον (3.00), Λίνκολν (3.10) είναι τα πέντε που απέμειναν. Κοίταξα πολλα, έσβησα κάμποσα (Λέιτον, Ρέντινγκ, Νοτς Κάουντι, Μπρόμλι), άφησα αυτά τα πέντε. Και ξαναγράφω: Δεν παίζω κάτι εκτός Αγγλίας (αν και τα είδα όλα και αρχικά ζαχάρωσα ένα Στρασβούργο, μιά Καέν), δεν παίζω φυσικά και φαβορί (στα μάτια μου, η δυνατή δυάδα είναι Αστον Βίλλα άσος και Λιλ άσος αύριο, για να μην γκρινιάζετε).

Εχω αυτά τα πέντε λοιπόν, ανεβηκαν και οι αποδόσεις, μιά χαρά είμαι, από αυτά θέλω να αφήσω ακόμα ένα. Βασική προυπόθεση: Το νησί παίζεται με τη φόρμα. Τώρα φόρμα γιοκ. Πρεμιέρα είναι. Και χθες η Ντέρμπι άξιζε διπλού, αλλα δεν ήρθε (σημειώστα γιά το άμεσο μέλλον, η Σάντερλαντ δεν βλέπεται). Οπότε, όλα είναι ασκήσεις επί χάρτου, σε ένα μήνα θα είναι επί χόρτου που θα παίξουνε όλες 3-4 ματς.

Και δεν θα εκπλαγώ από τίποτα. Απλώς κινούμαι βάση όσων βλέπω ότι κανουν οι ομάδες. Πχ η Μίντλεσμπρο έφερε Μονκ στον πάγκο, έριξε τούβλα στην πιάτσα, μπαίνει φορτσάτη. Ναι, και η Γουλβς έριξε αλλά εδώ…χαλιέμαι. Προς πειραμα μου κάνει. Νούνο Εσπίριτο Σάντο; Και τίγκα πορτογάλοι; Τα δάμε τα χαίρια πέρυσι στις “μικρές” όσων έιχαν τέτοια μεγαλοπιασίματα! Κάτι Ζένγκα, κατι Τζόλα, έτρεχαν μετά να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Πχ Γούιγκαν έριξε επίσης χρήμα, η καλύτερη μεταγράφη της ισως να είναι ο…Κουκ. Παίρνει πρωτάθλημα με Πόρτσμουθ και την αφήνει γιά τη Γουίγκαν. Αυτό στα μάτια μου λεει πολλά, γιατί ως μέγεθος η Πόρτσμουθ είναι γίγαντας και η Γουίγκαν νάνος (γιά εμάς εδώ που κοκκορευόμαστε με τα διαρκείας και τον ..λαό που έχουμε, η Πόρτσμουθ που έπαιζε 2η πέρυσι και ανέβηκε 1η φέτος, πάει να πει….

Γ Εθνική δική μας, έχει ήδη 15.000 διαρκείας). Πχ Πλίμουθ. Σταθερή αξία. Δεν άλλαξε τίποτα, θα είναι πάλι…σκύλα, ομάδα που γουσταρω. Σου βαζω ένα κι άντε γειά. Πχ Νορθάμπτον. Ηρθαν κινέζοι ιδιοκτήτες, έβαλε χρήμα, θα κάνει ζημιές. Πχ Λίνκολν, με ενθουσιασμό από την άνοδο.. Αποφασίζω να αφησω αυτή την τελευταία. Κυρίως γιατί η Γουίκομ θα το πάει με…αγριάδα και μπορεί να μην πατήσει τη μπανανόφλουδα.

Ενώ η Σριούσμπερι πχ (με Νορθάμπτον) ή η Πιτέρμπορο (με Πλίμουθ) σε…ποιά αγριάδα να το πάνε; Η μιά θα κινδυνέψει να πέσει, η αλλη θα είναι…κλασική Πιτέρμπορο, γιούργια στον ταμπλά με τα γκολάκια! Κατέληξα λοιπόν. Ενα Yankee, ένα 2-3-4, με Μίντλεσμπρο (3.00)-Γουίγκαν (3.00)-Πλίμουθ (3.75)- Νορθάμπτον (3.00). Και ξαναπαίζω την Τρίτη στο Λιγκ Καπ, νέα στήλη τότε.

Τίποτα άλλο, τα λέμε στις 5 ακριβώς στο chat! Ποντάρισμα 4/8: Μίντλεσμπρο 2 (3.00)-Γουίγκαν 2 (3.00)-Πλίμουθ 2 (3.75)- Νορθάμπτον 2 (3.00). Σπαστή μιζα, βάρος στις δυάδες. Μονάδες και τέτοια δεν βάζω. Δεν έχει νόημα ακόμα. Λίγα θα παίξω, ίδιο μοτίβο γιά το επόμενο διάστημα. Υ.Γ 1: Οσοι κάνατε εγγραφη τις τελευταίες μέρες ή σκοπεύετε να κάνετε (κάντε, φέτος το chat θα…δουλέψει στο φούλ, σας το υπόσχομαι), μην νομίζετε ότι κάνετε κάτι λάθος αν δεν μπορείτε άμεσα να κάνετε log in.

Απλώς, επειδή υπήρχαν πολλά spam, η κάθε εγγραφή νέου μέλους θέλει κάποια ώρα να επεξεργαστεί και να ειστε οκ. Υ.Γ 2: Γιά ΕΝΑ ΜHΝΑ περιπου, περιμένω ..δηλώσεις συμμετοχής γιά το Blogger of the week 2017-2018. Πέρυσι πήγε σούπερ, είδαμε τα πάντα όλα. Τη διαδικασία την ξέρετε, στείλτε e-mail στο [email protected], με όνομα-επώνυμο-nick name που έχετε στο Betsellers. Κι αν έχετε κάποιες στάνταρ ημερομηνίες που θέλετε να γράψετε, το αναφέρετε κι αυτό.

Θέλω καλά ελληνικά, καλά κείμενα, όχι …ξεπέτες και αράδιασμα σημείων. Και όχι μόνο γιά ποδόσφαιρο, είδατε ότι και πέρυσι είχαμε από τένις ως άλογα και ως eurovision και league of legends και ελεύθερα κείμενα. Δίκη σας στήλη είναι αυτη, όχι δική μου. Εγώ το μόνο που ζητάω είναι μην με….παιδέψετε (μην ξεχνάτε όνομα, επώνυμο, nick name) και όσοι δηλώσετε να είστε 100% σίγουροι ότι μόλις ειδοποιηθείτε θα γράψετε γιά μιά εβδομάδα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras