69

Billaras

Δεν μπορούν να παιχθούν όλα!

Μιά του κλέφτη, δυο του κλέφτη, πέντε του κλέφτη, κάποτε θα έκανε τα κέφια η μπάλα και του νοικοκύρη. Ετσι πάει. Και μάλιστα με γκολ στο 97′ εις διπλούν. Και της Κάντιθ και της Μπράιτον. Δεν θα μπορούσε συνέχεια να με μουτζώνει! Προ ημερών ο τίτλος μου ήταν “τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω”. Απ’ τα μέσα Φλεβάρη (ειδικά ο Μάρτης), με ελάχιστες εξαιρέσεις με πήγαινε αίμα.

Τα βλέπετε στους μηνιαίους απολογισμούς, μην τα ξαναγράφω. Οπότε αυτό το μεσοβδόμαδο πέρα απο μιά καλή νίκη 100 μονάδων, βασικά ήταν ανάσα. Ηρθα στα ίσα μου που λένε, και η παρτίδα δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Αυτά και πάμε παρακάτω. Σήμερα λίγα πράγματα. Αύριο το κυρίως μενού. Κατ’αρχάς να είμαι ξεκάθαρος, το είπαμε και στο ράδιο, αυτά τα ψειράκια τύπου Αταλάντας ή Αμαδόρας, δεν με απασχολούν, ας κάνουν ότι θέλουν, εδώ είμαστε Betsellers.

Οπότε τι έχουμε για σήμερα;

Η Τουρκία μου δίνει μόνο ένα πιθανό μπομπίδι από την Χατάισπορ. Το Χ της Καϊσέρι στο 2,40 ας το παίξουν μοναχοί τους. Χινάρια του 2,40 παίζαμε πριν 15 χρόνια στη Β’ Ιταλίας που ήταν και μπετά. Η Χατάι εχει μιά στεκιά, κάτι σαν Κάντιθ. Η διαφορά είναι ότι η Μπεσίκτας δεν είναι Σεβίλλη στο θέμα σχέσεων. Είναι όμως με εξίσου άθλια σαιζόν, πιθανώς να μην χρειάζεται κάτι απο το ματς (το “πιθανώς” πάει στην Κασίμπασα που είναι -3 πίσω της), έχει και τελικό κυπέλλου μπροστά της σε λίγα 24ωρα (οπότε “κανονάκι” και απο εκεί για Ευρώπη).

Μια στεκιά Χατάισπορ στο 5,50 λοιπόν.

Η Πορτογαλία δεν μου δίνει τίποτα, σβήσιμο όλα.

Η Β’ Ισπανίας με “φαγουρίζει” σε 2-3 σημεια αλλά δεν παίζονται και ολα. Και η Μπούργος νωρίς (στις 3) σηκώνει κουβέντα, και η Χιχόν είναι ψηλά και τέλος και η Αμορεμπιέτα είναι ψηλά. Οσο κι αν η Ανδόρα είναι κατά 99,9% πεσμένη, δεν παίζω Μπούργος γιατί αυτοκτόνησε με την Ελδένσε (1η ήττα εντός στο πιό κρίσιμο σημείο) και η αίσθησή μου είναι ότι δεν πολυθέλει να ανέβει.

Αφήνω και τη Χιχόν γιατί όσο να πεις, με τη 2η Λεγκανιές παίζει. Το τρίτο, η Αμορεμπιέτα, με ιντριγκάρει παραπάνω. Η Τενερίφη είναι η πλέον αδιάφορη ομάδα, δεν πάει πουθενά, ούτε πάνω-ούτε κάτω. Την Αμορεμπιετα δεν μπορώ να την κακίσω που έφαγε πέντε στην τελευταία της έξοδο στην Εϊμπάρ, πιο πριν ήταν έξι σερί ματς αήττητη εκτός έδρας.

Αυτό το 3,50 έχει λάθος.

Και μετά απο Χατάισπορ και Αμορεμπιέτα, έμεινε η Bundesliga…

Θα τα είδατε και απο τον Germano, θα τα ακούσατε και χθες στο ράδιο. Είναι τρεις πιθανές ισοπαλίες και ένα διπλό στα κιτάπια μου. Και δεν παίζω Χοφενχάιμ, αυτό το έχω αποφασίσει. Αν έρθει άσος, ήρθε. Οπως δεν παίζω και Κολωνία διπλό. Κάποιες πρέπει να πέσουν, κάποιες να σωθούν, κάποιες να βγουν Ευρώπη, δεν γίνεται να παιχθούν όλα.

Απο τα τέσσερα που έχω στα κιτάπια μου, το πρώτο που σβήνω είναι το Χ στο Βέρντερ-Μπόχουμ. Δεν της έχω καμιά εμπιστοσύνη εκτός έδρας της Μπόχουμ, αφήστε που μπορεί και να μην χρειάζεται τίποτα (έχει ήδη +3 βαθμούς απο Ουνιόν), ενώ η Μάιντζ ας πούμε, έχει +2, δεν είναι το ίδιο. Μένουν τα άλλα τρία. Θα σβησω και το Χ στο Βόλφσμπουργκ-Μαίντζ.

Πρώτον είδα καλά την Μάιντζ με την Ντόρτμουντ. Δεύτερον, μπορεί να μην της χρειάζεται. Δεν στέκει να παίξω και Φράιμπουργκ διπλό και τα Χ της ουράς! Τρίτον, υπάρχει η…νομοτέλεια. Το σκέφτηκα απο χθες, το είπε ένας φίλος στο chat την ώρα της εκπομπής. Η Μαιντζ έχει 0-9-7 εκτός. Μήπως κάνει την πρώτη της νίκη;

Οπότε κρατάω δύο. Το διπλό της Φράιμπουργκ (έχει κάθε λόγο να κυνηγήσει το ματς, η Ουνιόν είναι χάλια μάυρα ειδικά μετά την τρελλή φάπα απο την Κολωνία) και το ξερό Χ της Αϊντραχτ.

Εχει 7-7-2 εντός, το Χ είναι μιά χαρά ακόμα και αγωνιστικά. Και είναι και το πιο ψηλό στο 3,80! Ουσιαστικά δηλαδη, σε σχέση με χθες άλλαξα ελαφρώς τη γνώμη μου. Χθες πίστευα περισσότερο τα άλλα δύο. Τώρα έβαλα πάνω-πάνω αυτό που αρχικά είχα τρίτο σε εκτίμηση.

Κλείσαμε. Τα ανεφερα όλα, αποφασίστε κι εσείς (ακόμα και για όσα εξ’αρχής είχα διαγράψει σαν το τούρκικο Χ, σαν την Χοφενχάιμ), εγώ μένω με αυτά τα τέσσερα.

Ενα μονό η Χατάισπορ στο 5,50 και οι Φράιμπουργκ (3,50), Αμορεμπιέτα (3,50) και το Χ στην Αϊντραχτ (3,80), πάνε σε trixie. ΚΑΙ τα τρία διπλά έχουν πρώιμη.

Τα λέμε στο chat εκεί κάπου στο ημίχρονο των γερμανικών αγώνων, λίγο μετά τις 5. Και αύριο νέα στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras