3856

Billaras

Διήμερο του ρίσκου!

Απ'όλο το σημερινό στοιχηματικό μενού, μόνο ένα σημείο κοίταζα εκτός νησιού. Την Μπέτις. Με τον Γκαρίδο στον πάγκο, να μπει με το δεξί στο 2014. Η απόδοση έπεσε πολύ. Στο 2.90. Και μοιραία σβήστηκε. Ομάδα με…μηδέν νίκες εκτός, όσο κι αν θέλω, δεν το ρισκάρω στο 2.90. Είναι το αντίστοιχο των άσων του 1.75 γιά ομάδες με μηδέν νίκες εντός (βλέπε Αρης) που πολλοί θα παίξουνε.

Με τις ευχές μου, αλλά ο κανόνας “στοίχημα=απόδοση” είναι απαράβατος τέτοια εποχή. Τον Απρίλη μπορεί να κάνω (λίγο) τα στραβά μάτια, τον Γενάρη όχι. Επίσης, από φαβορί σήμερα, είχα μόνο ένα. Σκωτσέζικο. Την Μάδεργουελ. Ελέω καιρού αναβλήθηκε. Κρίμα. Προσέξτε πάλι τον καιρό, έχουμε ήδη αναβολές (Μάδεργουελ, Τσάρλτον, Πόρτσμουθ, Τσέλτεναμ, Γουέλιγκ, Γουόκινγκ) και κάποια γήπεδα στο νησί είναι είτε “μικρές πισίνες”, είτε…αρένες γιά λασπομαχίες.

Εκτός νησιού λοιπόν σήμερα…γιοκ. Φαβορί…γιοκ. Τι μου έμεινε; Το FA CUP. Μονάχα αυτό. Να γράψω ξανά τι σημαίνει 3ος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας; Χιλιογραμμένα. Βάζεις σε μιά κατσαρόλα έμπνευση-γνώσεις-ειδήσεις-μπόλικη τρέλλα-αποδόσεις, ανακατεύεις και…ντουφεκάς. Ο γύρος που μπαίνουνε οι “μεγάλες”, καταπονημένες από τις γιορτές, ο γύρος που ξεφυτρώνουν παίκτες ή φεύγουν παίκτες (γιατί μόλις προχθές ξεκίνησαν πάλι οι μεταγραφές), ο γύρος που σκάνε οι μπόμπες.

Αρα, αν σε μιά …νορμάλ κατσαρόλα βάζεις ρίχνεις λίγη τρέλλα μέσα, σήμερα ρίχνεις μεγάλη δόση. Και πάνω από όλα, συνηδητοποιημένα, ξέρεις τι παίζεις. Εχασες; Δεν σκας. Κέρδισες; Είναι σαν το λαχείο. Φαβορί δεν υπάρχουν. Και αγωνιστικά και στοιχηματικά. Εχω να παίξω φαβορί στον τρίτο γύρο του FA CUP, κάπου…15 χρόνια. Και όχι μόνο δεν έχω παίξει φαβορί, αλλά ανεβάζω και τον πήχυ αποδόσεων.

Μόνο με FA Cup λοιπόν. Κι όποιος θέλει (και….αντέχει) ακολουθεί. Με πλήρη επίγνωση του ρίσκου. Από προχθές είχα ξεδιαλέξει μιά 11αδα. Σήμερα έχω κάνει προσθαφαιρέσεις. Στην αρχική 11αδα είχα Οξφορντ (αναβλήθηκε), Γκρίσμπι, ΚΠΡ, Κιντερμνίστερ, Κόβεντρι, Μπέρνλι, Λέστερ. ΟΛΕΣ αυτές σήμερα έχουν…σβηστεί. Γιά διάφορους λόγους. Απόδοση που έπεσε; Παίκτες που δεν παίζουν; Δεν μου “μιλάνε” το ίδιο; Οπως και να'χει, αυτά έφυγαν.

Είχαν μείνει 4. Και προστέθηκαν άλλες 4! Και έγιναν…οκτώ. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (6.00), ΜΚ Ντονς (4.75), Μπρίστολ Σίτι (3.75), Μπέρτον (6.50) οι…παλιές της αρχικής διαλογής. Τότεναμ (3.80), Καρλάιλ (8.50), Κάρντιφ (5.50) και Σουόνσι (8.00) οι….φρέσκιες. ΑΥΤΗ είναι η τελική οκτάδα που με απασχόλησε. Ο μέσος όρος απόδοσης των οκτώ αγώνων; Είναι…5.85!!! Πιό ψηλά δεν γίνεται.

Μέσα δύο 8άρια και βάλε, δύο 6άρια και βάλε, μικρότερο το 3.75. Είπαμε: Οποιος αντέχει και ξέρει τι πάει να πει ρίσκο και τι μπορεί να προσδοκά, ακολουθεί. Οποιος όχι, ας ασχοληθεί με overάκια και φαβοράκια. Δικαίωμα του καθενός. Καρλάιλ και Σουόνσι είναι αύριο. Εδώ να προσθέσω ένα ακόμα βρετανικό σημείο, αυριανό, την σκωτσέζα Χιμπέρνιαν του αναμορφωτή Μπούτσερ.

Είναι στο 3.75 και μου κάνει πολύ. Αν το βάλω κι αυτό στο σακούλι, πήγα στα εννιά “νησιώτικα” σημεία όλο το διήμερο. Με δεδομένο ότι κοιτάω αύριο και μεθαύριο και κάτι Ιντερ, Ρόμα, Αταλάντα, Ρεμς, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι…χτύπησα ταβάνι σε ότι αφορά στο ρίσκο. Πιό ψηλά δεν πάει. Ενα φαβορί μ'αρεσε σήμερα (Μάδεργουελ) αναβλήθηκε.

Ενα κοιτάω μονάχα και αύριο (Μπαστιά), αλλά…με τι να το παίξω; (γέλια). Μπορώ να κάτσω διεξοδικά να αναλύσω τι και πως γιά όλα. Η Αστον Βίλα πχ βρήκε χώρους με την Σάντερλαντ και βολεύτηκε. Τώρα θα βρει…τοίχος και όταν αυτό συμβαίνει, βρίσκει και μπαστούνια. Η Μπέρτον, θιασωτισα του under, είναι σκύλα πίσω και …καραδοκεί, δέκα ματς αήττητη.

Η Μπρίστολ Σίτι κάνει νέο ξεκίνημα με απανωτές νίκες. Οι Ντόνς είναι σε καλό φεγγάρι και…γνωρίζουν καλά τον Ρέσλερ της Γουίγκαν (σ.σ το πλέον άδικο αποτέλεσμα προχθές ήταν αυτό το 0-0 της ΜΚ Ντονς εντός, που είχε κάπου…20 τέλικες, 15 κόρνερ, διπλό δοκάρι στο τέλος, αλλά…δεν κέρδισε γιατί η μπαλίτσα δεν ήθελε). Η Τότεναμ θα έχει τελικά Αντεμπαγιόρ και η Αρσεναλ θα έχει (αναγκαστικά) τον Ποντόλσκι μπροστά, έξω και Ζιρού, έξω και Μπέντνερ, έξω και Οζιλ και Ράμσει και Γκιμπς.

Καλά, γιά το Μάντσεστερ-Σουόνσι ας μην μιλήσω, απλά να πω ότι θα είναι έξω και ο -τείνει να γίνει ήρωας παλεύοντας μόνος του- Ρούνει (όπως φυσικά και ο Φαν Πέρσι). Η δε Κάρντιφ έχει ντεμπούτο Σόλσκιερ στον πάγκο, ήταν καλή με Αρσεναλ και η Νιουκάστλ άξαφνα γέμισε απουσίες (Κολοτσίνι-Ντεμπισί) και μουρμούρες (πάλι θέμα Καμπάιγ που τον θέλει με τρέλλα η Πάρι και μάλλον ετοιμάζει βαλίτσες).

Εδώ λοιπόν είναι η πρώτη καθοριστική στιγμή. Η στιγμή που θα ρίξεις στην κατσαρόλα την έμπνευση και την τρέλλα. Τα οκτώ είναι πολλά. Ποιά μου κάνουν το “κλικ” παραπάνω; Η Σέφιλντ, η Μπέρτον, η Κάρντιφ, η Καρλάιλ, η Σουόνσι και το σκωτσέζικο η Χιμπέρνιαν. Αυτά τα έξι με…προκαλούν παραπάνω. Αν τα τρία είναι αυριανά, σήμερα μένω με τρία.

Μπέρτον (6.50), Κάρντιφ (5.50) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (6.00). Δεν θα το παιδέψω. Ενα κάθε μέρα να βγει, κέρδος θα έχω. Μακάρι να βγούνε και μερικά από τα υπόλοιπα, ο καθένας ας βάλει στην δική του κατσαρόλα την δίκη του τρέλλα. Μονά (βάρος εκεί), δυάδα και ….τριάδα (μπας και γίνει το όγδοο θαύμα), πάντεντ. Και καθάρισα με το σήμερα. Τρία “θηρία” σε απόδοση, κυνηγάω το ένα.

Ούτε καλύψεις με διπλές, ούτε χάντικαπ, ούτε draw no bet. Στα ίσα. Κάλυψη είναι ο τρόπος που τα παίζω. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.00 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 8.800 μονάδες. Ποντάρισμα 4/1: Μονά-δυάδες-τριάδα: Μπέρτον 2 (6.50)-Κάρντιφ 2 (5.50)-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2 (6.00). Ποντάρω 70 μονάδες σε Μπέρτον, 75 σε Σέφιλντ, 80 στην Κάρντιφ. Από 20 σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα.

Ολα μαζί 290 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.510 μονάδες. Μοιάζει “χαλαρό” παιχνίδι, αλλά δεν είναι. Οταν με ένα σημείο μπορώ να βγάλω καλό χαρτζιλίκι, ναι μεν απουσιάζει το άγχος και απολαμβάνω τη στοιχηματική μέρα, αλλά οι λίγες μονάδες δεν σημαίνουν ότι παίζω “χαβαλέ”. Απλώς με τεράστιες αποδόσεις που μπλέκω, δεν χρειάζεται να παίξω περισσότερα! Τα ξαναλέμε κατά τις 6 στο chat και αύριο μεσημέρι πάλι εδώ, ήδη πήρατε μιά γεύση προς τα που προσανατολίζομαι, πάλι τα ρισκάρω.

Είπαμε, Σαββατοκύριακο του ρίσκου…  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras