3595

Billaras

Δοκάρι και στη γραμμή…

Ξέρω -και πάντα το γράφω- πότε είμαι τυχερός, άτυχος, κακός ή καλός σε ένα ημερήσιο παιχνίδι. Μπορώ εύκολα να διακρίνω το λάθος μου, μέσα μου ξέρω πότε έκανα και…μαγκιά, βλέπω πράγματα και τα ζυγίζω αναλόγως. Γιά χθες λοιπόν, ένα θα πω: Επρεπε -με τη στοιχειώδη εύνοια- να έχω κάνει το απόλυτο. Οπως το διαβάζετε. Μιλάω γιά τα εγγλέζικα.

Δικαίως μου άρεσαν, δικαιώς ανέβασα ποντάρισμα. Απλά, όπως και την περασμένη Τρίτη, βρήκα στο δοκάρι. Κι αν πριν μερικές μέρες ήταν…εξωτερικό (η Κρου πχ απ' όταν ισοφαρίστηκε πιέστηκε και μπορούσε και να χάσει ενώ η Τσέστερφιλντ δεν παύει να έχανε 3-0 και έκανε υπέρβαση ως το 3-3), τώρα το δοκάρι ήταν…στη βάση (άσχετο, “στη βάση” είναι το σωστό κι όχι “στη ρίζα”, η ρίζα είναι…μέσα στη γη).

Και αφού χτύπησε η μπάλα στη βάση, τσούλησε και σαδιστικά πάνω στη γραμμή! Και δεν πήγε μέσα… Επιασα το 50% που ήθελα. Κέρδισαν Λούτον και Εξετερ. Ποιά ήταν τα άλλα δύο; Η Χαλ που ενώ κερδίζει με 0-2 στο 70', καταφέρνει (κατόρθωμα είναι) σε γήπεδο που βράζει να δεχθεί γκολ 75' και 87' και να μην κερδίσει! Και η Ρέντινγκ που ενώ παίζει πανεύκολα το ματς, η Σέφιλντ δεν κάνει φάση, οι “βασιλικοί” έχουν χαμένο πέναλτι (!), δοκάρι από το ένα μέτρο (!) και ακόμα δύο τεράστιες φάσεις, τρώει ένα τυχερό γκολ στο 83' -κόντρα η μπάλα σε τοίχος από φάουλ, αλλαγή πορείας και μέσα- και χάνει! Και μέσα σε όλα αυτά, βρίζω από…την αρχή που έχω αφήσει έξω την Ακριγκτον (κοτζάμ ανάλυση έκανα σε φίλους στη σύναξη γιά το τι εστί Κόλεμαν και πήγα και την άφησα έξω στο…παρα 1').

Και να μένει και με 10 η Σουόνσι από νωρίς, χάνωντας τον..βασικό φορ (κι εγώ να θέλω over….). E, αυτά όλα μαζί μας κάνουν …μούτζα. Είτε η Χαλ να κράταγε, είτε η Ρέντινγκ να έκανε τα πράγματα απλά, είτε να έβαζα την Ακριγκτον μέσα, το ταμείο θα ήταν μεγάλο. Ισως και πολύ μεγάλο με το απόλυτο. Απ' όσα διάλεξα, μόνο η Ρέντινγκ έχασε (…όπως έχασε).

Και πήρα και το 50% και…συχτιρίζω λες και έχασα “μπετό” του 1.30… Ξέρω λοιπόν πότε “πρέπει” να κερδίζω καλά. Και χθες “έπρεπε”. Η μπάλα ήθελε αλλιώς. Οκ, πάντα το δέχομαι, αλλά πάντα…θα περιμένω και την…ανταπόδοση. Δανεικά είναι αυτά. Τα αφήνω όλα πίσω, πάω στο σήμερα. Είναι όλα πολύ απλά.Εχω δύο “στο χέρι” και θέλω- ψάχνω το τρίτο γιά ένα σύστημα και τίποτα άλλο.

Τα δύο είναι Μπέβερεν (4.00) και Τσβόλε (3.40). Χωρίς πολλά πολλά, κοντράρω το μπάζο της Σταντάρ και κοντράρω και την ανακατωσούρα της Αλκμάαρ (έφυγε ο Φαν Μπάστεν με πρόβλημα υγείας, έμεινε ως 2ος προπονητής, ανέλαβε ο βοηθός, έφυγε ο βοηθός, θα μείνει πρώτος ένας..άλλος βοηθός και …μύλος). Και από φόρμα, τα σημεία βγαίνουν “κραγμένα”.

Λάθη καθαρά, ότι και να γίνει. Και μετά έφαγα ώρα να βρω το τρίτο. Αγιαξ στο 2.45; Τσέλσι στο 3.00; Γκρόνιγκεν στο 2.75; Καλλονή στο 5.50; Σάο Πάολο στο 2.90; Αυτά τσεκάρω εδώ και ώρα. Με αυτά έχω μείνει, μικρό σημείο δεν παίζω. Το πιό “σωστό” είναι ο Αγιαξ. Και μιά μέρα παραπάνω ξεκούρασης και πολύ καλύτερος συνολικά και με ηθικό, κόντρα στην κάκιστη Φέγενορντ.

Αλλά..ντέρμπι. Το πιό “πειστικό” είναι η Τσέλσι. Ο Μουρίνιο πέρυσι ματς με την πρώτη 5αδα δεν έχασε. Και πέρυσι διπλό πήρε και η Σίτι δεν είναι καλά. Αλλά…3.00; Πέρυσι το ίδιο ματς “φάγαμε” στο 4.00! Το πλέον “τζογαδόρικο” είναι η Γκρόνιγκεν (καλή αλλά με σκαμπανεβάσματα και σε βαρβάτη έδρα), το πλέον “λάθος” είναι η Καλλονή (5.

50 ενώ πάει άερας και ο Αστέρας έδωσε τα πάντα στην Πόλη;) και το πλέον… “πεισματάρικο” είναι η Σάο Πάολο (με “πρόδωσε” προχθές, αλλά επιμένω, έχει καλή ομάδα, εξαιρετικό τεχνικό και στα μεγάλα ντέρμπι δείχνει…κοχόνες). Ποιό να παίξω; Αν πάω σε trixie, παίζεται και ο Αγιαξ που είναι το πιό “μικρό”. Αν πάω σε patent, μένω με λιγότερα, τα πιό μεγάλα.

Αποφασίζω. Παίζω trixie βάζοντας Τσέλσι μέσα και σε ένα μονό την Καλλονή. Και καθάρισα. Ελπίζω να μην χτυπιέμαι όπως χθες με την Ακριγκτον (πήγε κι αυτή κι έβαλε πέντε, να με…πονάει παραπάνω, χεχεχεχε). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές 20/9: 351 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.751 μονάδες. Ποντάρισμα 21/9: Trixie με Τσέλσι 2 (3.00)-Τσβόλε 2 (3.40)-Μπέβερεν 1 (4.

00). Από 45 μονάδες κάθε δυάδα και 15 η τριάδα, όλο μαζί 150 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Καλλονή 2 (5.50) με 41 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 191 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.560 μονάδες. Bet of the Day:- Προφανώς και παίζω με…χαμηλά λιπαρά, καμιά σχέση με χθες. Μικρά μπετ, λίγα σημεία. Ούτε καν τις χθεσινές επιστροφές. Και δεν έχω κάτι άλλο καλό και ακολουθεί και μεγάλο κουπόνι μεσοβδόμαδα.

Τα λέμε λοιπόν ξανά την Τρίτη! Κουίζ γιά…λίγους: Η φωτό είναι από το Νιουκάστλ-Χαλ.Δείτε την χειρονομία προς τον Πάρντιου. Με τέτοιο κλίμα και …γλύτωσε. Anyway, το κουίζ είναι “γιατί δεν είναι…ένα δάχτυλο υψωμένο από τον οπαδό που κάνει χειρονομία, γιατί δεν είναι το…μεσαίο μονάχα, αλλά είναι δύο, σαν “ανάποδο σήμα νίκης”.

Γιατί αυτή η “διχάλα” είναι απολύτως υβριστική στους άγγλους;

Παλαιότερα άρθρα του Billaras