4587

Billaras

Δυνατά στο ποδαρικό!

Καλώς τους, ποδαρικό γιά το 2012 σήμερα, θέλω να μπούμε με το δεξί και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε, είμαι αισιόδοξος! Γιά το (στοιχηματικό) αντίο του 2011 δεν έχω να πω πολλά. Τα αποτελέσματα τα λένε όλα. Οτι ακριβώς έγινε στην Boxing Day πριν μιά εβδομάδα, έγινε και το Σαββατοκύριακο. Λες και βγήκαν με καρμπόν τα αποτελέσματα! Οι μπουκ… θησαύρισαν πραγματικά, γεννάγαν και τα κοκκόρια τους, τα καυτά φαβορί έπεφταν ξερά σαν κοτόπουλα το ένα μετά το άλλο.

Και όταν αυτό συμβαίνει σε απανωτές αγωνιστικές, τότε το πλήγμα γιά τους “φαβοράκηδες” και τους “τοκογλύφους” παίκτες, είναι τρομακτικό. Πολλοί πάνε με το σκεπτικό “έλα μωρέ, σιγά μην ξαναχάσουν όλες μαζί”. Αμ πως; Να που ξαναχάσανε! Τσουβάλια λεφτά χάθηκαν στις 26 του μήνα, ακόμα μεγαλύτερα τσουβάλια λεφτά χάθηκαν τώρα.

Γιατί; Γιατί -ηλιθιωδώς- επικρατεί η σκέψη που ανέφερα. Και τέζα η Γιουνάιτεντ, τέζα η Τότεναμ, τέζα η Σίτι, τέζα η Τσέλσι, ακόμα και η Στόουκ τέζα κι αυτή… Θα μου πείτε “εσύ τι έκανες;”. Εχασα! Ντροπή είναι; Ντροπή είναι να παίζεις βλακωδώς, να πετάς τα λεφτά σου σε “άχαστες” και να είναι και…πολλά λεφτά. Εχασα λοιπόν, τρίτη σερί αγωνιστική που δεν με πήγε καλά (στην 1η πήρα τα λεφτά μου πίσω, στις δύο επόμενες καθαρή ήττα).

Αλλά να παραπονεθώ πχ που σήμεια του 3,5 έμειναν στο Χ (Πλίμουθ, Μπέρτον); Οχι δα! Ο τρόπος είναι πάντα ο ίδιος, έχω…ξεχάσει από πότε έχω να παίξω σημείο κάτω του 2.00, ψάχνω παικτικές αξίες, αν δεν έρθουν οκ, μπάλα είναι, κανένα πρόβλημα με την ήττα, την περίμενα την “επανόρθωση”, πήγαινε…αφύσικα καλά το πράγμα! Ακριβώς επειδή παίζω έτσι, ούτε η ήττα με ενοχλεί, ούτε…τσουβάλια λεφτά ποντάρω, έχω και άριστα κέρδη όλη τη σαιζόν και παίζω από αυτά! Εχει μιά διαφορά νομίζω, όσο… η μέρα με τη νύχτα, τόσο… μικρή! Πάμε παρακάτω, στο σήμερα.

Το έγραψα ήδη, είμαι αισιόδοξος. Εξ' αρχής είχα “κυκλώσει” την σημερινή αγωνιστική και το FA CUP του Σαββάτου. Και όντως, το πρόγραμμα είναι άκρως στοιχηματικό, έχει σημεία. Γιά παράδειγμα: Προχθές άφησα έξω όλη την Championship (και…δύο σερί αγωνιστικές, όλη την Premier League, που έγινε η σφαγή των αμνών). Τώρα η Championship έχει πολλές παικτικές αξίες.

Και η αλήθεια είναι ότι πόνταρα δυνατά από το Σαββατόβραδο. Να βρω ψηλά τις αποδόσεις. Και τώρα έχουν αξία πολλές και με αυτές θα ασχοληθούμε, αλλά ειδικά από προχθές, ήταν εξαιρετικές κάποιες! Πρώτα στο ξεσκαρτάρισμα… Εγραφα και στο chat, ότι..είχαν μαζευτεί πολλά. Πάρα πολλά! Στόουκ, Πάλας, Ρέντινγκ, Μπέρνλι (στη φωτό), Μίντλεσμπρο, Μπάρνσλι, Μπέρμιγχαμ, Γουότφορντ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουίκομ, Λέιτον, Μπρέντφορντ, Τσέλτεναμ, Μπράντφορντ, Κρου, Οξφορντ, όλες αυτές είχαν αξία! Οταν μαζεύονται 15-16 σημεία, το καλό είναι ότι έχεις να ελιχθείς, το “κακό” είναι ότι πρέπει να κάνεις γενναίο ξεσκαρτάρισμα! Αλλά σαφώς δείχνει και κάτι άλλο.

Οτι ναι, η αγωνιστική είναι καλή, είναι στοιχηματική… Ξεκίνησα λοιπόν να σβήνω. Στόουκ (δεν θέλω να κοντράρω την ψυχολογία της Μπλάκμπερν μετά τον θρίαμβο της), Πάλας (να ήταν ανάποδα, να πήγαινα σε κανέναν 3.70-4.00 να το δεχθώ, τώρα είναι μικρή η απόδοση σε ματς που όπως όλα της Πάλας θα κριθεί στο οριακό ένα γκολ), Μίντλεσμπρο (αμα δεν με ψήνει από τον.

.Αυγουστο, δύσκολα θα πήγαινα πάνω της), Μπάρνσλι (σοβαρότατη η απουσία του Μπάτερφιλντ και η Ντόνκαστερ εντός μεταμορφώνεται), Γουίκομ (με φρέναρε η ήττα της το Σάββατο), Μπρέντφορντ (οκ, μπουκωμένη η Τσάρλτον αλλά θα βγάλει εγωϊσμό στην έδρα της), Τσέλτεναμ (οριακό ματς, ότι περιμένω από την Τσάρλτον φοβάμαι και γιά την ποιοτική Πορτ Βέιλ), Κρου (δεν θέλω φαβορί εντός, όσο κι αν προκαλεί η απόδοση και ήταν εκπληκτική η Κρου προχθές), Οξφορντ (ήμουνα… ένα κλικ να κοντράρω γιά πρώτη φορά φέτος την Κρόουλι αλλά δεν το κάνω γιά 3.

20). Μακάρι να έχω κάνει σωστό ξεσκαρτάρισμα. Αν απο αυτά τα εννιά που έσβησα σπάσουν τα μισά και άνω, θα είμαι ικανοποιημένος (με την έννοια ότι επέλεξα σωστά όσα κράτησα, γιατί κατά τα άλλα, μιά χαρά σημεία είναι γιά να φτάσουν…ως εδώ, στην τελική διαλογή μου). Εμειναν επτά. Αυτά με απασχολούν σοβαρά! Ρέντινγκ, Μπέρνλι, Μπέρμιγχαμ, Γουότφορντ, Σέφιλντ Γιουν.

, Λέιτον, Μπράντφορντ… Η κοινή συνισταμένη και των επτά; Εξαιρετική φόρμα! Γιά τέσσερα ματς δεν δέχεται γκολ η Ρέντινγκ που έχει ένα σερί 6-0-1, η Μπέρνλι πετάει και τρέχει αντίστοιχο σερί με 6-0-1 στα τελευταία επτά ματς, η Μπέρμιγχαμ πήρε ανάσες μετά την Ευρώπη και δείχνει τι ψάρια πιάνει (με τον Μάρλον Κινγκ να βγάζει φωτιές), η Γουότφορντ…οκτώ ματς αήττητη, η Σέφιλντ πάει…άερας με έξι σερί νίκες, η Λέιτον έχει μόλις δύο ήττες από τέλη Σεπτέμβρη και βάρεσε.

. σαν χταπόδι την Τσάρλτον, ενώ η Μπράντφορντ με το “βαρύ” όνομα επιτέλους ξύπνησε και έχει ένα 3 στα 3 (με το πρώτο από τα τρία μέσα στην Σάουθεντ παρακαλώ). Ολες οι επτά αυτές ομάδες είναι πάρα πολύ καλά και σε καλές αποδόσεις. Γι αυτό αισιοδοξώ και γι αυτό και θα “χωθώ” δυνατά. Διαβάστε και τα ρεπορτάζ που είναι έτοιμα και θα συμφωνήσετε! Πάω στο…ζουμί.

Πως να τα ποντάρω; Είναι πολλά κατ' αρχάς. Θα κάνω μιά αλλαγή. Θα πετάξω ακόμα ένα. Τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω, ανάβω τσιγάρο, καταλήγω. Την Ρέντινγκ! Με…βαριά καρδιά. Ισως γιατί δεν έβγαλε μάτια προχθές, ίσως γιατί δεν μπορώ εύκολα να κοντράρω την Κάρντιφ. Θα πορευθώ με τις άλλες έξι. Πως; Μιά σκέψη-τραβηγμένη και ρισκαδόρικη, είναι…όλα μαζί σε δύο “μικτά” συστήματα.

Σε ενα 2-3-4 (με φόρτωμα τις δυάδες) οι τέσσερις με την μικρότερη απόδοση και μετά να “ενώνονται” οι άλλες δύο που πληρώνουν παραπάνω (Λέιτον και Μπράντφορντ) γιά να μας κάνουν μιά εξάδα απ' όπου θα ζητάω 3άδες και άνω. Δεν το συστήνω στο site γιάτι είναι πολλές στήλες, πολλοί δεν το “σηκώνουν” και θα πάνε σε κανένα…ξερό 4-5-6 και θα κλαίνε αν πχ βγουν τα μισά.

Θα πάω ως εξής, παρόμοιο: Ενα δυνατό 2-3-4, πολύ φορτωμένες οι δυάδες και τα άλλα δύο μονά και δυάδα. Αυτό θα επικρατήσει. Τα μονά σε αποδόσεις ανταλλακτηρίου, τα άλλα σε αποδόσεις των μπουκ, τις καλύτερες που υπήρχαν σήμερα το πρωί. Εχουμε και λέμε: ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 31/12: 25.000 μονάδες. Ποντάρισμα 2/1: Σέφιλντ Γιουν. 2 (2.

50)-Μπέρμιγχαμ 2 (2.40)-Μπέρνλι 2 (3.40)-Γουότφορντ 2 (3.60) σε 2-3-4, από 90 μονάδες η κάθε δυάδα (σύνολο 540 μονάδες, είναι έξι δυάδες), από 40 μονάδες στις τριάδες και 10 μονάδες στην τετράδα (ακόμα 170 μονάδες). Σύνολο 710 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λέιτον Οριεντ 2 (5.10), 80 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπράντφορντ 2 (4.30), 90 μονάδες. Δυάδα Λέιτον-Μπράντφορντ (21.8), 20 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 900 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.100 μονάδες. Το μάτι σας θέλω να πέσει στο “νέο υπόλοιπο”. Εκεί είναι το μυστικό. Οτι έχω κέρδη. Οποιος δεν έχει κέρδη, να ΜΗΝ ακολουθήσει τέτοιο άνοιγμα. Είναι σαφές ότι ποντάρω δυνατά, αλλά δεν θέλω να παρασυρθεί κανείς. Και βέβαια, ο καθένας είναι υπεύθυνος γιά τις επιλογές του, δεν υποχρεώνω κανέναν να ακολουθήσει.

Εμένα, εφ' όσον μου αρέσουν, τα ποντάρω δυνατά γιάτι και να χάσω, δεν θα έχουν βγει λεφτά από το κεφαλαιό μου, θα έχουν βγεί από τα κέρδη μου. Και φυσικά, ο καθένας ας κάνει το…ανακάτεμα που θέλει. Μπορεί να κάνει άλλο σύστημα (αυτό που προανέφερα), να πάει σε όλο δυάδες ή μονά. Παράκληση όμως, όχι σε…4-5-6. Εγώ έτσι όπως παίζω, με τρία σημεία, με το 50% θα είμαι μιά χαρά! Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.

Τίποτα άλλο, ραντεβού σε λιγότερο από δύο ώρες, 1-3 έχουμε ραδιόφωνο με τον Μάκη Μηνδρινό στο www.betradio.com. Και βέβαια, μετά τις 5 που αρχίζουν τα ματς, στο chat! Καλό ποδαρικό!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras