2479

Billaras

Δύο από κάθε μέρα!

Τόσο κοντά-τόσο μακριά… Οπως το έγραψε ο Μάκης, σε μιά κλωστή κρίθηκαν τα περισσότερα. Τρελλές ανατροπές, ήταν το διήμερο που η μπάλα έδειξε τι “λογική” έχει. Αλλάζαν τα σκορ σε ρυθμούς πολυβόλου, ειδικα στα χασομέρια (δείτε τι έγινε σε Χιρόνα, σε Ααλεσουντ, σε Σεβίλλη, σε Λαμία, σε Νέα Σμύρνη, φυσικά σε Ντόρτμουντ). Στοιχηματικά, παραπέμπω απλά στο κείμενο της περασμένης εβδομάδας.

Δεν μπορώ και δεν θέλω να γράφω τα ίδια και τα ίδια. Οταν παίζεις στο όριο, ενα σου αρκεί να μην χάσεις, με δύο κάνεις και πάρτι. Μα αν με ένα είσαι πάτσι γιά όλο το παιχνίδι σου αλλά με κανένα τα…ακούς και απο πάνω, είναι εξώφθαλμο πόσο οριακά γίνεται αυτό το παιχνίδι. Είναι ΠΟΛΥ δύσκολο και προφανώς οι περισσότεροι και δεν τα αντεχουν τα δύσκολα και η λέξη υπομονή έχει σβηστεί από το dna τους.

Αλλά αυτό εμένα δεν με απασχολεί. Χάραξα πορεία και πάω. Είμαστε λίγο πριν το 1/3 της σαιζόν, έχουμε…ζωή ολόκληρη μπροστά μας, τίποτα παραπάνω. Πάω στο νέο κουπόνι. Τέσσερα “κυκλωμένα” και τίποτα άλλο. Δύο σημερινά, δύο αυριανά. Προφανώς με τον…γνωστό βαθμό δυσκολίας! Και- ας το επαναλαβω- το κλειδι ΔΕΝ είναι ο βαθμός δυσκολίας, είναι ότι παίζω ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ.

ΜΑΛΑΓΑ-ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ 2 (5.50): Η Μάλαγα σαφώς και έχει βελτιωθεί, δεν έχει τα χάλια που είχε, αλλά και πάλι, λίγα πράγματα. Σαν να παλεύει αλλα να μην μπορεί. Το κλειδί γιά την επιλογή είναι ότι ξαναπαιζει Παρασκευή! Με την Λεβάντε σε ματς-εξάποντο. Ο Μιτσελ θα κάνει μεγάλο rotation. Είχε χάσει 2-1 στο πρώτο ματς, δεν ξέρω αν…θελει και το κύπελλο, λέει μεν οτι θα το παλέψει αλλά η 11αδα λέει άλλα.

Η Νουμάνθια είναι ομάδα 6αδας στην 2η Ισπανίας, έχει τον “αέρα” (στο πρώτο ματς το γύρισε 90' και 94'), θα κάνει κι αυτή μερικές αλλαγές αλλά σαφώς θέλει κι ένα σκαλπ, δεν κοιτάει τη σωτηρία της. Η απόδοση έχει λάθος. ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 1 (5.25): Ξέρω κι εγώ ότι Σίλβα-Μουρίνιο είνα φίλοι. Αλλά εδώ δεν…θα έχει χατήρια.

Κλειδί κι εδώ είναι ότι για την Γιουνάιτεντ ακολουθεί τεράστιο ματς με τον “εχθρό” Βενγκέρ στο Λονδίνο! Καπάκι εκτος δηλαδή και ντέρμπι. Εδώ και 2-3 ματς η Γιουνάιτεντ πάει αισθμαίνοντας, είτε με Βασιλεία είτε με Μπράιτον. Και η Γουότφορντ ξαναπήρε τα πάνω της, ήταν επιβλητική στο Νιουκάστλ. Σημειωτέον, το ίδιο ματς περύσι ήρθε 3-1.

Σαφώς και οι αποδόσεις αδικούν την Γουότφορντ. ΜΠΟΡΝΕΜΟΥΘ – ΜΠΕΡΝΛΙ 2 (4.33): Θα φτάνει στο 90' ο κάθε αγωνας Μπέρνλι-Αρσεναλ και ο Ντάις θα φεύγει από το γήπεδο! Τρίτο σερί ματς το χάνει στα χασομέρια. Ομως η ουσία είναι ότι η Μπέρνλι ήταν και πάλι καλή, σταθερή, άμα χάνεις στο 90φεύγα με πέναλτι κόντρα στην Αρσεναλ, λέει πολλά. Η Μπόρνεμουθ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα.

Αλέγκρα, σκορ και θέαμα. Και ολίγον… αφελής. Αν επικρατήσει το σκληρο-σφιχτό-με λίγες φάσεις- παιχνίδι της Μπέρνλι, το διπλό έρχεται. Οπως πχ ήρθε όταν την ποντάραμε στο Σαουθάμπτον. ΣΑΣΟΥΟΛΟ-ΜΠΑΡΙ 2 (4.75): Η Σασουόλο φέτος πάει…γιά το ανάθεμα. Απολύθηκε ο Μπούκι, ήρθε ο Ιακίνι (ψώνισαν απο σβέρκο), αλλά δεν κάνει και θαύματα! Με 0-2-5 είναι φέτος εντός η Σασουόλο (και γκολ 1-9).

Καμιά σχέση με την ομάδα που ξέραμε και έφτασε ως την Ευρώπη. Πέρυσι σε αντίστοιχη φάση, έχασε εντός στο κύπελλο ξανά, τότε θύτης ήταν η Τσεζένα. Και τώρα έχουμε την Μπάρι, την πρωτοπορο στην 2η, που έρχεται από νίκη σε ντέρμπι με την Φότζια και…εχει κοφτερά δόντια. Καθαρό λάθος απόδοσης. Εδώ η αναμέτρηση είναι νοκ άουτ. Κλείσαμε.

Εστω και με ένα έβγαλα και κερδος, ας είναι και ελάχιστο. Δύο σήμερα-δύο αύριο και πάμε γιά Σάββατο μετά. Το βράδυ μετα τις 9 θα τα πουμε και στο chat. Προηγούμενο υπόλοιπο Νοέμβρη: -7.67 μονάδες. Ποντάρισμα 28-29/11: Γουότφορντ-Μάντσεστερ 1 (5.25), 1 μονάδα. Μάλαγα-Νουμάνθια 2 (5.50), 1 μονάδα. Μπόρνεμουθ-Μπέρνλι 2 (4.33), 1 μονάδα. Σασουόλο-Μπάρι 2 (4.75), 1 μονάδα.

Ανοιχτα μπετ: 4 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -11.67 μονάδες.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras