2430

Billaras

Δύο εξ’αρχής κι ένα “φρέσκο”!

Μπορεί να μην πήρα κάτι χθες πίσω, αλλά…μιά χαρά την πήρα! Παίρνοντας τα ματς ένα-ένα, είχαμε κάμποση ατυχία στην Πρέστον, λιγότερη στην Πλίμουθ (σ.σ το γκολ που έφαγε ήταν ευγενική χορηγία του γκολκίπερ της), μιά κόκκινη στη Ναντ (που δεν άξιζε όμως το διπλό έτσι κι αλλιως) και μιά Γκρόνιγκεν που σαφώς την περίμενα καλύτερη. Ή μάλλον, περίμενα χειρότερη και την Φέγενορντ.

All and all, ένα το άξιζα, άλλα ως εκεί. Που ήταν η…χαρά; Μα φυσικά στην Σάλκε. Χθες, έγραφα κάτι πριν το ματς: Αν δεν έρθει διπλό, μην πεταχτούν οι γνωστοί άσχετοάμπαλοι και πουν διάφορα. Γιατί το έγραφα; Γιατί είμαι παλιός στο κουρμπέτι. Και ξέρω ότι άπαξ και των 90% των tipsters δίνουν ένα σημείο κι αυτό δεν έρθει, ξεσπάει… η “λαική οργή των προβάτων”.

Που δεν τους ενδιαφέρει αν το σημείο ορθώς προτάθηκε και παίχθηκε. Αυτό ποτέ δεν τους ενδιαφέρει. Είναι οι ίδιοι που την ομάδα τους την αποθεώνουν στις νίκες και την υποδέχονται γιά “ψιλές” στις ήττες. Που δεν τις αγαπουν δηλαδή. Απλά αγαπούν τη νίκη. Και στην Ελλάδα…ανθεί αυτό το είδος. Επικρατεί (δυστυχώς). Ηξερα λοιπόν.

Και όταν έγινε 4-0 στο 25' η Ντόρτμουντ άρχισε το πανηγύρι. Σημείωση: ΔΕΝ έλαβα κάτι εγώ. Τίποτα. Αλλά…δεν ζω σε γυάλα. Ξέρω τι γράφτηκε σε facebook, twitter, τι e-mail στάλθηκαν.. Ας πούμε ότι σήμερα μιλάω εξ ονόματος όλων. Ξεκίνησε λοιπόν το πανηγύρι. “Αλλάξτε αντικείμενο, ασχοληθείτε με το πλέξιμο, ντροπή, άσχετοι” τα…πάντα όλα. Και ως το 60' το ματσάκι στο 4-0 και το “γλέντι” σταθερό.

Από του ίδιους που… έπαιξαν Σάλκε! Που ήξεραν ότι η Ντόρτμουντ παραπαίει. Οτι έχει μια νίκη δύο μήνες. Οτι είχε απουσίες, ότι ο Παπασταθόπουλος ήταν στο παίζω-δεν παίζω, ότι ο προπονητής ειναι γιά φευγιό, ότι ο Ομπαμεγιάνγκ είναι με τη βαλίτσα στο χέρι, ότι η Σάλκε είναι σοβαρότατη και δεύτερη και (εκεί καταλήγουν όλα) ότι η απόδοση ήταν λάθος! Αλλά…είπαμε.

Who cares; Τρώς 4 μπαλάκια ρε άσχετε; Εγώ δεν είμαι ο άσχετος που συμφώνησα μαζί σου και το παίξα , αλλά εσύ είσαι που το πρότεινες! Η μπαλίτσα όμως….είχε κέφια. Και σε μισή ώρα, πάρε 4-1, 4-2, δοκάρι (ας έμπαινε στο 73' να γελάγαμε), 4-3, 4-4 στα χασομέρια! Μπουμ!!!!! Εψαχναν τρύπα να κρυφτούν οι αμπαλάκηδες. Διπλό δεν ήρθε, αλλά…το χάρηκα σαν να ήρθε.

Ξέρω ότι θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους σαν τα σαλιγκάρια, είναι γάγγραινα αυτό, αλλά τότε η απάντηση θα είναι μία: “Σάλκε”. Αυτά με όσα έγιναν. Οποιος δεν θέλει να δει ότι μέσα σε τρια 24ωρα το 0-3 γίνεται 3-3 και το 4-0 γίνεται 4-4 γιατί ΑΥΤΟ είναι το ποδόσφαιρο, είναι απλά βλάκας και μακριά από εμάς. Αντέχω τα πάντα, την βλακεία όχι.

Και όσο γράφω, θα τους τα χώνω μέσα στη μούρη. Αυτακια δεν χαιδέυω, καλοπιάσματα δεν κάνω. Μπας και ισιώσει έστω και ένας και το πάρει αλλιώς… Πάμε στο σήμερα. Εξ'αρχής είχα λίγα γιά σήμερα. Βασικά προβληματιζόμουν με τις εγγλέζες. Είχα ήδη αποφασίσει να παίξω Ντεν Χάαγκ από την Ολλανδία, αλλά προβληματιζόμουν με Εβερτον και Μπέρνλι.

Και λίγο με Τορίνο. Δεν είχα κι άλλα. Μέχρι που…προέκυψε άκομα ένα. Η Βαλένθια. Οποιος εχει διαβάσει Kingbet, ξέρει ότι το άφησα λόγω αρχικής απόδοσης που ήταν στο 3.60, δηλαδή χωρίς λάθος. Και σήμερα, επειδή ο κόσμος προφανώς και παίζει Μπάρτσα, πήγε στο…4.75! Ε, τώρα παίζω άσο. Εχει αξία. Και τελικά, αποφάσισα και με τα εγγλέζικα, θα παίξω το ένα, αυτό που μου λέει το ένστικτό μου.

Τρία στο σύνολο. Και τέλος… ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΕΒΕΡΤΟΝ 2 (5.00): Το διπλό άνεβηκε κι άλλο. Επαιξε ρόλο η συντριβή της Πέμπτης, αλλά εκείνο το ματς το παράτησε η Εβερτον. Ξέρω που πάω να μπλέξω. Προφανώς και η Εβερτον είναι μιά προβληματική ομάδα. Χτίστηκε εξ' αρχης λάθος από τον Κούμαν, ακόμα δεν αντικαταστάθηκε ο υπηρεσιακός Ανσγουορθ, τα βλέπω όλα αυτά.

Αλλά ρε γαμώτο, βλέπω και την Σαουθάμπτον. Που ήδη φέτος την κόντραρα δύο φορές και παραλίγο να γίνει το δυο στα δύο (με Νιουκάστλ 2-2 και με Μπερνλι 0-1). Γιατι την κοντράρω; Μα γιατί έχει θέματα σοβαρά. Σε έξι από τα 13 ματς φέτος δεν σκόραρε. Σε 13 αγωνιστικές έχει πετύχει 9 γκολ, τα 3 με πέναλτι! Δηλαδή… έξι γκολ “κανονικά” σε 12 ματς! Ούτε μισό ανά παιχίδι! Και φυσικά, σκαλώνω στην απόδοση.

Στο 5.00; Να ήταν στο 3.80 να μην το συζητάμε τώρα. Εδώ έχουμε λάθος, όσο προβληματική κι αν είναι η Εβερτον. Και είναι κι αυτό το ρημάδι το ένστικτο… ΦΙΤΕΣΕ- ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ 2 (5.50): Επαιξα Ντεν Χααγκ πρόσφατα, με την Φέγενορντ. Ηρθε 2-2 με ισοφάριση της Φέγε στο 88'. Καλή ομάδα η Χάγη. Ισορροπημένη, τεχνική, δυσκολοκατάβλητη και σε φόρμα. Και…δαγκώνει και εκτός (3 διπλά σε 5 ματς).

Η Φίτεσε και κούραση έχει από την Πέμπτη και ντεφορμέ είναι (μιά νίκη σε έξι ματς) και τρύπα στο κέντρο άμυνας έχει από απουσίες. Σημειωμένο το λάθος από την Τετάρτη που μελέτησα και το κρατάω, δεν στέκει το 5.50. ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1 (4.75): Στα μάτια μου ο άσος έπρεπε να είναι κοντά στο 4.00. Ηταν στο 3.6 και δεν με απασχόλησε, πήγε στο 4.75 άρα…με απασχολεί.

Τόσο απλά. Μιλάμε γιά ομάδα αήττητη, 9-3-0, οκτώ σερί νίκες πρώτη φορά στην ιστορία της! Κοινώς…πετάει. Προφανώς και δεν κοντράρεις εύκολα την Μπάρτσα. Και προφανώς επειδή την λένε Μπάρτσα παίρνει και παιχνίδι. Αλλά -όπως όλοι μας- την έχω δει φέτος πολλες φορές και δεν με έψησε. Γιά καιρό ο Σουάρες δεν σκόραρε, δεν έχει εκείνο το μαγικό που βλέπαμε προ μερικών ετών.

Το κλειδί όμως μπορεί να είναι αλλού. Θα λείπουν Πικέ και Μασεράνο. Μαζί. Δηλαδή κεντρικό αμυντικό δίδυμο Φερμέλεν-Ουμτιτί. Καλοί γιά την Χιρόνα ίσως. Αντε, την Μπέτις. Οχι γιά τη Μπαρτσελόνα. Ναι, σαφώς μπορεί να το καθαρίσει μονάχος του ο Μέσι, αλλά μιά στεκιά θα την ρίξω, αφού πλέον η απόδοση είναι λάθος. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: -4.

67 μονάδες. Ποντάρισμα 26/11: Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 1 (4.75), 1 μονάδα. Φίτεσε-Ντεν Χάαγκ 2 (5.50), 1 μονάδα. Σαουθάμπτον-Εβερτον 2 (5.00), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο: -7.67 μονάδες. Νέα στήλη κανονικά την Τρίτη, κάποια στιγμή το απόγευμα θα είμαι και στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras