1823

Μάκης Μηνδρινός

Δύο ομάδες που είναι καλά…

Καλή Μεγαλοβδομάδα! Με τη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ το Σάββατο βγήκαμε… αλώβητοι από την προηγούμενη αγωνιστική. «Κανονικά» θα έπρεπε να έχουμε βγει από την Παρασκευή αλώβητοι, αλλά ας όψεται η… αφέλεια της Πίτερμπορο. Μιλάμε για μια ομάδα που θα έπρεπε να κερδίσει 3-0. Που είχε χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια, που προηγήθηκε. Αλλά και που στο 94’ δέχθηκε την ισοφάριση.

Όπως έγραψα και στα παιδιά στο chat μόλις τελείωσαν οι αγώνες της Παρασκευής, από την Μάκλσφιλντ δεν περίμενα τίποτα όπως εξελίχθηκε το ματς. Εχασε δικαιότατα. Αλλά την Πίτερμπορο έπρεπε να την πάρουμε, ήταν για να κερδίσει. Οι λεπτομέρειες στη φάση που είμαστε μετρούν διπλά και αυτό το σημείο έπρεπε να το έχουμε στο χέρι. Από ‘κει και πέρα, είχα γράψει την Παρασκευή πως αν η Γκάισλι  έχανε τότε εκτός απροόπτου θα έπαιζα Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ το Σάββατο.

Και έτσι έγινε. Η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη, μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα (προηγήθηκε δύο φορές, είχε δοκάρι για το 2-0, ισοφαρίστηκε από δύο στημένες φάσεις), αλλά το πήρε.

Πάμε στα φρέσκα. Καθυστερήσεις παίζουμε στην Αγγλία, μετά τη σημερινή αγωνιστική θα μένουν δύο αγωνιστικές σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2, ενώ από Νάσιοναλ Λιγκ και κάτω η σεζόν ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο.

Σήμερα δηλαδή και άλλη μία. Πάμε να τα δούμε με τη σειρά.

Τσάμπιονσπ

Η Γουέστ Μπρομ μάλλον περιμένει τα πλέι οφ. Εννοώ ότι σίγουρα δεν θα μείνει εκτός 6άδας, ενώ είναι και στο -6 από την απευθείας άνοδο με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Οπότε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο δεν έχει. Να «διαλέξει» αντίπαλο για τα πλέι οφ; Συνήθως δεν το κάνουν οι ομάδες στην Τσάμπιονσιπ, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος δύσκολο θα είναι το έργο της.

Το θέμα για την Γουέστ Μπρομ είναι ότι στα περισσότερα από τα τελευταία παιχνίδια της δεν πείθει αγωνιστικά. Ακόμα και την Παρασκευή στο εντός έδρας με τη Χαλ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, ως το 62’ έχανε 2-1. Από την άλλη, η Ρέντινγκ συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και στο Μπρίστολ, όπου πήρε πολύ σημαντικό 1-1 από τη Σίτι. Γενικά είναι καλά η Ρέντινγκ και αν κερδίσει σήμερα ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την παραμονή της.

Στα 6 τελευταία έχασε μόνο από τη Χαλ εκτός έδρας, έχοντας παίξει με Στόουκ εκτός, Πρέστον εντός, Νόριτς εκτός, Μπρέντφορντ εντός και Μπρίστολ Σίτι εκτός! Στο 3,50 ο άσος.

Λιγκ 1

Μια τραβηγμένη σκέψη είναι η Σκάνθορπ στην έδρα της Τσάρλτον (5,75). Είναι τραβηγμένη επειδή την Τσάρλτον δεν την κοντράρεις εύκολα εντός έδρας (14-5-2), ενώ από την άλλη η Σκάνθορπ στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν έχει… ξεχάσει να νικήσει (από τις 12/03 έχει να κερδίσει).

Και εκτός έδρας τελευταίο της τρίποντο ήταν 26/01. Απλά τώρα, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, η Τσάρλτον μάλλον δεν θα κουνηθεί από την 5η θέση, ενώ η Σκάνθορπ καίγεται και τσουρουφλίζεται! Θα μου πεις «καίγεται, αλλά αρκεί αυτό; Μπορεί να κάνει τέτοια μαγκιά;». Είναι μια καλή ερώτηση, δεν έχω απάντηση. Γι’ αυτό και μίλησα για τραβηγμένη σκέψη.

Με τους 5 βαθμούς που πήρε στα τρία τελευταία της παιχνίδια, η Μπρίστολ Ρόβερς έφυγε 5 βαθμούς από την γραμμή υποβιβασμού και θεωρητικά έχει πιάσει το όριο παραμονής (50 βαθμοί). Δεν είναι μόνο οι 5 βαθμοί που τη χωρίζουν από την επικίνδυνη ζώνη με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, είναι και ότι μεσολαβούν και 6 ομάδες ανάμεσα σ’ αυτήν και τη ζώνη υποβιβασμού.

Ουσιαστικά η Μπρίστολ Ρόβερς είναι αγκαλιά με τη σωτηρία. Αντίθετα, η Ρότσντεϊλ είναι στο +3 από τη γραμμή και ακόμα δεν έχει σωθεί. Μάλιστα τελευταία αγωνιστική πηγαίνει στη δύσκολη έδρα της Τσάρλτον (η οποία βέβαια λογικά θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά). Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ρότσντεϊλ δείχνει αρκετά καλά και την Παρασκευή νίκησε 1-0 τη Γουίκομ.

Σκέψεις για το 4άρι του διπλού.

Ματσάρα τα Πίτερμπορο – Σάντερλαντ και Πόρτσμουθ – Κόβεντρι αλλά στοιχηματικά δεν πιάνονται.

Λιγκ 2

Πολλές αδιάφορες βαθμολογικά, που σημαίνει πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμπεριφορά θα έχουν. Η ματσάρα είναι το Στίβενεϊτζ – Εξετερ, με το μομέντουμ να λέει άσος.

Αλλά είναι δίκαιος, 2,50 δίνει. Επίσης υπάρχει το Λίνκολν – Τρανμίρ, με τη γηπεδούχο να σφραγίζει την εντυπωσιακή σεζόν που έκανε με την άνοδο στη Λιγκ 1. Δικαιότατα ανεβαίνει, ήταν μακράν η πιο σταθερή ομάδα της κατηγορίας. Εντός έδρας είχε μόλις μία ήττα σε 21 ματς (11-9-1). Και όχι μόνο ανεβαίνει αλλά θα το κάνει και ως πρωταθλήτρια, καθώς με τρεις αγωνιστικές να απομένουν έχει αέρα 8 βαθμών από τη δεύτερη Μάνσφιλντ.

Η Τρανμίρ από την άλλη αυτοκτόνησε την Παρασκευή, έχασε εντός έδρας 1-0 από τη Φόρεστ Γκριν και έχασε την ευκαιρία να μείνει μία ανάσα μακριά από την απευθείας άνοδο. Πλέον, η διαφορά της από την 3η ΜΚ Ντονς είναι στους 4 βαθμούς κάτι που σημαίνει πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στην προνομιούχο τριάδα, ενώ είναι στη… μέση και η Μπέρι.

Αν, όμως, νικήσει σήμερα τουλάχιστον μένει ζωντανή μαθηματικά. Εξάλλου, την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Μπέρι, ενώ στο φινάλε πηγαίνει στην αδιάφορη Κρόουλι. Οι Ντονς έχουν σήμερα εντός την Πορτ Βέιλ, μετά πηγαίνουν στο Κόλτσεστερ και κλείνουν μέσα στη ματσάρα με τη Μάνσφιλντ. Η Τρανμίρ δεν είναι η πιο αποτελεσματική εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά είναι η τελευταία της ζαριά.

Στο 4,33 το διπλό.

Νάσιοναλ

Νομίζω ότι αν προκύψει κάτι εδώ θα είναι στο live. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα pre-game. Ισως μόνο στη ματσάρα ανάμεσα σε Σόλιχαλ και Λέιτον. Οπου, για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω άσο. Εχει και Χ το ματς, το οποίο ίσως κάνει στη Λέιτον, η οποία στο φινάλε υποδέχεται την υποβιβασμένη Μπρέιντρι.

Αν η Σόλιχαλ κερδίσει πιάνει τη Λέιτον, έχει όμως χειρότερη διαφορά τερμάτων. Και αν η Σόλιχαλ νικήσει πιθανότατα στην κορυφή θα βρεθεί η Σάλφορντ. Σέβομαι την εξαιρετική πορεία της Σόλιχαλ, η οποία έχει τρυπήσει το ταβάνι της. Αλλά νομίζω ότι στο συγκεκριμένο ματς θα μιλήσει η εμπειρία και η ποιότητα του ρόστερ. Στο 3,30 το διπλό της καλύτερης ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά, αυτή τη φορά δεν θα παίξω Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, και αν είναι πάλι αουτσάιντερ. Υποδέχεται την Μπλάιθ Σπάρτανς, ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, που είναι ολοζώντανη στη μάχη για τα πλέι οφ (-1). Επίσης, το είπαμε και την Παρασκευή, η Γιουνάιτεντ ήταν φέτος πολύ πιο αποτελεσματική εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας.

Γι’ αυτό πέφτει, άλλωστε, επειδή εντός έκανε μόλις μία νίκη ως τώρα σε 20 ματς!

Στο Νότο, μεγάλο ενδιαφέρον έχει το Κόνκορντ – Σεντ Αλμπανς. Ισόβαθμες, τα δίνουν όλα για τα πλέι οφ και είναι σε καλή κατάσταση. Ένα κλικ στους γηπεδούχους θα έδινα, αλλά οι αποδόσεις δεν λένε κάτι. Η Μπιλερίκεϊ είναι τυχερή γιατί στο πολύ κρίσιμο ματς με την Ντάρτφορντ, εκτός έδρας, πετυχαίνει την αντίπαλό της σε κακή φόρμα.

Τρεις σερί ήττες η Ντάρτφορντ και το Σάββατο κατάφερε να φάει 6 από την Ιστμπουρν Μπόρο, η οποία ήταν για μήνες χωρίς νίκη! Πολύ σωστά διαβασμένο το σετ όμως, το μοίρασαν οι μπουκ. Γενικά δεν βοηθούν οι αποδόσεις στην προτελευταία αγωνιστική. Για παράδειγμα, άντε να παίξω Τρούρο στο ματς της χρονιάς με την άνετη Χάμπτον. Όχι, κάτω από το 3,00 αυτό το μπαζάκι δεν το παίζω.

Ακριβώς ίδιο ματς ήταν το Αλφρετον – Γιουνάιτεντ το Σάββατο και το πήραμε στο 4,60. Είπαμε στραβά μάτια, αλλά με τα όρια να τα βάζουμε εμείς!

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Ρέντινγκ (3,50) από Τσάμπιονσιπ, Ρότσντεϊλ (4,00) από Λιγκ 1, Τρανμίρ (4,33) στη Λιγκ 2, Λέιτον (3,30) στη Νάσιοναλ. Λίγα, αλλά απολύτως φυσιολογικά όταν μιλάμε για τελευταίες αγωνιστικές.

Μόνο η Ρέντινγκ είναι αυτή που μου κάνει περισσότερο και αμέσως μετά η Λέιτον. Δύο ομάδες δηλαδή που είναι καλά. Και με αυτές θα πορευθώ. Σκοπός μου είναι να είμαι στο chat την ώρα των αγώνων, αλλά επειδή παράλληλα κλείνει και το φύλλο της εφημερίδας, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα.

Αν δεν τα πούμε μετά στο chat, νέα στήλη πιθανότατα Μεγάλη Πέμπτη βράδυ, ή Μεγάλη Παρασκευή πρωί.

Αν προκύψει κάτι στα μεσοβδόμαδα παιχνίδια θα τα πούμε με update Τρίτη ή Τετάρτη. Η πρώτη μελέτη πάντως δεν έβγαλε κάτι στα μεσοβδόμαδα. Λίγο Σαουθάμπτον, αλλά σε μάλλον σωστές αποδόσεις…

 

ΥΓ, Η φωτό είναι φρέσκια, από την Παρασκευή, έξω από το γήπεδο της Λέιτον Οριεντ. Ο Σάββας Σπανούδης, τον οποίο πολλοί γνωρίσατε σε κάποιες από τις συνάξεις της Θεσσαλονίκης, ήταν εκεί και μας τροφοδότησε με υλικό! Οι Αγγλοι αυτές τις μέρες ζουν κάτι πρωτόγνωρο: ζέστη! Για την ακρίβεια, πρωτόγνωρη ζέστη για την εποχή…

ΥΓ2, Οποιος θεωρεί ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν καταλήγει δικαίως στον ΠΑΟΚ, ας ψαχτεί! Ηταν καλύτεροι, πιο σταθεροί, έβγαλαν χαρακτήρα όποτε χρειάστηκε και το άξιζαν 100%!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος