2420

Billaras

Ειδήσεις και λεπτομέρειες (UPDATE!)

Τελικά…κουνήθηκε καλά το διχτάκι μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χρειαζόταν. Δεν ξέρω αν είναι δείγμα φόρμας ή καλού φεγγαριού, θα δείξει στα επόμενα κουπόνια, μακάρι να είναι, τώρα που ήρθανε γιορτές και θα έχουμε και φουλ Αγγλία! Η μπάλα έκανε τα δικά της, ως συνήθως απλά τώρα τα έκανε υπέρ μας. Η Σασουόλο ας πούμε, έχασε πέναλτι στο 86΄, αλλά το έβαλε στο 91'! Η Αντβέρπ έχασε πέναλτι με το σκορ 0-2 ήδη, αντί να γίνει 0-3 και να καθαρίσουμε, δέχθηκε ένα και μας άγχωσε αλλά κράτησε.

Η Μπράντφορντ επίσης το Σάββατο το πήρε το ματς στο 90', με πέναλτι! Και η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε επίσης με πέναλτι και μάλιστα ανύπαρκτο. Υπήρξαν δηλαδή ατυχίες (δύο χαμένα πέναλτι στα τέσσερα), αλλά και ρέντα (δύο γκολ στο 90φεύγα). Αυτό που θέλω να πω είναι κάτι που γράφω…χρόνια και το έγραψα και στα σχόλια: Μπάλα είναι, ποδόσφαιρο είναι, πρέπει (και) να σε θέλει.

Και ειδικά όταν όταν παίζεις μεγάλα αουτσάιντερ πρέπει να σε θέλει…εις διπλούν. ΔΕΝ μπορώ όμως να κρίνομαι από ενα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι, ένα άχαστο που δεν μπήκε ή ανάποδα από ένα κακό γκολ στο “θάνατο”. Προχθές η Γούεστ Χαμ είχε δοκάρι-γραμμη-έξω και εμεινε στο 0-0 και βρέθηκα χαμένος. Λίγα εκατοστά πιό εκεί θα είχα και κέρδος αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό.

Είναι οτι μετά διάβασα βλακώδες σχόλιο που έσβησα μαζί με τον χρήστη του. Σχόλιο που…δεν θα είχε γραφτεί αν η μπάλα πήγαινε δοκάρι-γραμμή-μέσα στο 92'! Ε, οκ, αυτό δεν το αντέχω, το σιχαίνομαι. Δηλαδή να κρίνομαι από τα χιλιοστά του δοκαριού; Αυτό κάνω εδώ; Ρουλέτα παίζω και μπηκε-βγήκε η μπίλια στο 16; Να κριθώ, άπαντες κρίνονται από αυτά που πρέπει.

Την δουλειά, τη μελέτη, την εύρεση λαθών, τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά..όχι από ένα δοκάρι ή ένα πέναλτι στο 90! Είναι καθαρή βλακεία και την βλακεία την σιχαίνομαι, αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει ας ψάχτει με το iq του, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και σίγουρα δεν θα το ανεχτώ. Αυτά με όσα έγιναν, πάμε στα φρέσκα. Σκεφτομαι (παρότι αύριο εκτάκτως θα γράφω γιά την εφημερίδα μιάς και η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει Πέμπτη) να ανεβάσω πάλι αύριο.

ΑΝ βρω κάτι. Πολλά κύπελλα, θέλω ειδήσεις. Εδώ φτάσαμε 15.30 και δεν ξέρω αν θα παίζει απόψε ο Λανζίνι στην Γούεστ Χαμ ή δεν ξέρω γενικά 11αδες! Οπότε…υπομονή. Τι έχω γιά σήμερα; Τρία είχα, θα τα παίξω χαλαρά. Το ένα είναι έμπνευση. ΑΡΣΕΝΑΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 2 (4.33 DNB): Βάζω το draw no bet γιατί δεν ξέρω 11αδα του Μόγιες. Τα γραφει ο Μάκης αναλυτικά. Θα παίξει ο Νομπλ; Θα κερδίσει έφεση ο Λανζίνι; Ξέρω περίπου της Αρσεναλ και θα έχει πολλές αλλαγές, παίζει με Λίβερπουλ την Παρασκευή.

Η 11αδα της Αρσεναλ μαζί με το σαφές μομέντουμ της Γουέστ Χαμ με σπρώχνουν να ρισκάρω και να περιμένω καλή 11αδα αργότερα. Κι αν βρεθεί ο Τσιτσαρίτο τετ α τετ στο 90' πάλι, ας το…βάλει αυτή τη φορά απέναντι στον Τσέχ (γέλια). ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1 (3.20): Δεν έχω κανένα θέμα να κοντράρω την πρώτη ομάδα που έχασε φέτος από την Κολωνία όπως επίσης αυτήν που.

.δεν έχει καν διπλό φέτος! Προχθές ήταν κάκιστη, εκτός δεν σταυρώνει νίκη, η Νυρεμβέργη είναι μιά χαρά, σταθερά καλή και με καλή έδρα. Η απόδοση έπεσε και χαλάστηκα, οριακά το κρατάω όμως… ΣΑΛΚΕ-ΚΟΛΩΝΙΑ 2 (4.50 DNB): Κι εδώ draw no bet, στην…έμπνευση. Γιατί δεν παραγνωρίζω ότι η Σάλκε εντός είναι αήττητη! Η Κολωνία όταν ήταν…πεθαμένη αμόλησε κούνελο στην Χέρτα στο κύπελλο, ας το ξανακάνει τώρα που και νέο προπονητή έχει και νίκες παίρνει και τα πιτσιρίκια της παίζουν χωρίς άγχος.

Φυσικά ξέρω που μπλέκω, είπαμε είναι κυρίως έμπνευση… Μιά τριπλέτα, ένα θέλω και ένα μου αρκεί κιόλας. Αυριο ξαναλέω, πρώτα θα δω, μετά θα γράψω ΑΝ προκύψει κάτι. Ισως κάνω και ένα απλό update στην υπάρχουσα στήλη, οπότε το νου σας. Οπως και να'χει, αποκλείεται να το κάνω πριν τις 16.00-16.30 το απόγευμα γιατί νωρίτερα θα…κοιτάω τα επόμενα ματς, του Σαββατοκύριακου! ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: -17.

1 μονάδες. Επιστροφές από 17/12: 7.75 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -9.35 μονάδες. Ποντάρισμα 19/12: Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 1 (3.20), 1 μονάδα. Αρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2 dnb (4.33), 1 μονάδα. Σάλκε-Κολωνία 2 dnb (4.50), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο: -12.35 μονάδες. UPDATE: Τέσσερα σημεία με απασχόλησαν από απόψε ως και την Παρασκευή. Σαρλερουά, Σεβίλλη, Κάντιθ και Σεντ Ετιέν. Και ένα…under στο Μπάγερν-Ντόρτμουντ.

Σαρλερουά και Κάντιθ είναι αύριο. Το βασικό μου σκεπτικό είναι ένα: Από εδώ και στο εξής, θα παίζουμε συχνότερα. Ελέω γιορτών και άγγλων. Θέλει σωστή διαχείριση. Πριν λίγο έγραψα γιά το Σάββατο αλλά…και την άλλη Τρίτη, την Boxing Day που ήδη της έριξα μιά ματιά. Διαβάστε την αυριανή εφημερίδα. Οπότε, δεν θέλω πολλά σημεία. Θα σβήσω το under (είχε μεγάλο λάθος στο 3.

10 έπεσε πλέον στο 2.70 και είναι οριακό), θα σβήσω και Σεβίλλη (χάλια η Σοσιεδάδ αλλά και η Σεβίλλη εκτός δεν λέει πολλά), και θα σβήσω και Σαρλερουά. Καθαρό λάθος, απλά είναι καλά και η Γάνδη, το σέβομαι αυτό. Φυσικα έσεις αποφασίστε, εγώ καταλήγω. Θα παίξω δύο…εμπνεύσεις. Καλα, το ένα είναι 100% έμπνευση. Αμα φάω “ξύλο” το έφαγα.

Η Σεντ Ετιέν. Χαλια μάυρα, το ξέρω. Τραγική, το ξέρω. Με υπηρεσιακό, το ξέρω. Δεν θέλω να πείσω κανέναν. Απλά σκάλωσα από την ώρα που το είδα. Κάτι μου λέει ότι απόψε θα σηκώσει κεφάλι. Σιγά την ομαδάρα την Γκινγκάμπ δηλαδή. Στο 4.33 μιά μονάδα και θα δούμε τι θα γίνει. Το άλλο είναι και εμπνευση αλλά και πρόκληση. Η Κάντιθ πετάει. Εξι σερί νίκες, επτά αν βάλω και με την Μπέτις στο κύπελλο.

Εξαιρετική ομάδα, την έχω δει, στη μέρα της παίζει όμορφα. Ναι, αήττητη στο νησί της η Τενερίφη, ναι δύσκολο. Αλλά στο 4.00 η τρελλά φορμαρισμένη; Ο προπονητής της τα ξέρει καλά τα κατατόπια του νησιού, εκεί ήταν από μωρό! Μπορεί να σταυρώσει; Ισως. Αλλά δέχομαι το ρίσκο, μιά μονάδα πάνω παίζω, στο 3.00 έπρεπε να είναι. Οπότε, δύο μονάδες και τα λέμε ξανά το Σάββατο.

Τότε θα ανανεώσω και την κάβα. Ποντάρισμα 20-21/12: Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν 2 (4.33), 1 μονάδα. Τενερίφη-Κάντιθ 2 (4.00), 1 μονάδα.        

Παλαιότερα άρθρα του Billaras