4165

Billaras

Ελάχιστα που “κάτι” λένε…

Kαλό απόγευμα και καλό μεσοβδόμαδο σε όλους. Γιά στοίχημα πάντως δεν νομίζω ότι θα περάσει κάποιος καλά μέσα στα επόμενα 24ωρα. Το έγραψα στις εφημερίδες σήμερα. Ωραία τα ντέρμπι, αλλά γιά τηλεθέαση. Και τα κύπελλα δεν βγάζουν κάτι (τουλάχιστον προς το παρόν). Η δε Αγγλία έχει μέτριο μενού, ως αντιστοιχηματικό. Πολλά ζευγάρια είναι εξαιρετικά αμφίρροπα.

Πολλά φαβορί δεν αξίζουν να παιχθούν. Είχαμε πχ Σέφιλντ στο 3+ το Σάββατο. Σήμερα να πάμε στο 1.50κάτι; Δεν λέει. Και γενικά, όπως έχω ξαναπεί, η Αγγλία την “αντιστοιχηματική” της φήμη την απέκτησε με κάτι τέτοια κουπόνια (και αποτελέσματα). Κάπου εκεί, από το 2001 ως το 2006, μιά γεμάτη 5ετιά, ο πολύς κόσμος έπαιζε νησί λές και έπαιζε Ελλάδα.

Εβλέπε απόψε πχ Σέφιλντ ή Πορτ Βέιλ ή Τζίλιγχαμ, ή Λέστερ ,κοίταγε ότι ειναι καλές ομάδες και ψηλά στη βαθμολογία. Και έπαιζε φαβόρες. Εσκαγαν τα κουφά (που….μόνο κουφά δεν ήταν), έβριζαν μετά. “Ρουφιάνα Αγγλία, δεν σε ξαναγγίζω, ανώμαλοι όλοι τους”. Ε, τα χρόνια πέρασαν, μερικοί “τρελλοί” έβαλαν το χεράκι τους και άλλαξε λίγο αυτό.

Πλέον ο κόσμος (αρκετοί έστω) ξέρει πως να προσεγγίσει το νησι…. Τι μου (ψιλο)αρέσει; Μιά Ρος Κάουντι, μιά Χάρτλπουλ, μιά Σρίουσμπερι, μιά Ολντερσοτ και μιά Τσέλτεναμ. Αυτά τα πέντε. Γιά ΚΑΝΕΝΑ δεν…κόβω φλέβα. Το Σάββατο πχ τα πίστευα τα σημεία πολύ περισσότερο. Σήμερα όχι. Ομολογώ ότι…σκέφτηκα και την Ρεάλ (φέτος έχει στο Καμπ Νου 2-2 και 3-2, θέλει το διπλό, η απόδοση μεγάλη και η Μπάρτσα σαν να χάνει λάδια, βρε μπας και λείπει το σκορ ….

2-3 από το “σετ”;;), αλλά θα την αφήσω. Ψιλοχάζεψα και μερικές ακόμα (ειδικά την Κόβεντρι) αλλά έμεινα στα πέντε αρχικά. Και επειδή ο χρόνος με πιέζει και η διάθεση μου παραμένει να είναι “χλιαρή”, λέω να πάω καρφί στο διά ταύτα. Οι δύο πρώτες είναι σε φόρμα. Και η Χάρτλπουλ παίζει και γιά τη ζωή της, καταθέτει όχι έχει. Η Σριούσμπερι έρχεται από καλή νίκη και η Ντονκάστερ απλώς…έχει φρακάρει.

Η Ολντερσοτ άλλαξε προπονητή, έκανε καλή νίκη και η αντίπαλος της χάνει λάδια χοντρά τελευταία. Μάλλον το καλύτερο των πέντε αποψινών. Και τέλος, η “ύπουλη” Τσέλτεναμ. Λάου λάου. Ποτέ δεν βγάζει μάτια, αλλά πάντα στα πλέι οφ. Με “πάγωσε” λίγο αυτό το προχθεσινό 2-2 με την ψόφια Ακριγκτον, αλλά εξακολουθώ να την έχω στην 5αδα….

Και πάω στο παρασύνθημα. Ποιές κρατάω; Απ' όσο διάβασα τον Μάκη, έχει στο trixie του τις Τσέλτεναμ και Ολντερσοτ. Εγώ να σας πω την αλήθεια μου, έχω αποφασίσει γιά τις δύο. Ολντερσοτ και Χάρτλπουλ. Στο 2.70 και 3.50 αντίστοιχα. Την…τρίτη σκέφτομαι. Τσιγάρο….. Πέρασε ένα δεκάλεπτο και κατέληξα. Θα είναι η Τσέλτεναμ στο 3.00. Οκ, “κρύβει” και Χ το ματς, αλλα η Φλίτγουντ έχει σοβαρους απόντες και αυτό έγειρε την ζυγαριά.

Τα δύο εν ολίγοις από τα τρία, είναι ίδια με του Μάκη. Και τίποτα άλλο. Χαλαρά, μην πω…χλιαρά. Γιά αύριο πάντως, εγω δεν λέω “νο μπετ”. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Θέλω να τα ξαναδώ, μου χει …γυαλίσει μιά Μπόχουμ…. Αν γράψω πάντως αύριο, τέτοια ώρα θα είναι πάλι, όχι νωρίς. Αν δεν γράψω, πάμε γιά Σάββατο. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες.

Προηγούμενο υπόλοιπο: 21.620 μονάδες. Ποντάρισμα 26/2: trixie (2-3 σύστημα): Τσέλτεναμ 2 (3.00)-Χάρτλπουλ 1 (2.70)-Ολντερσοτ 2 (3.50). Από 65 μονάδες σε κάθε δυάδα και 25 στην τριάδα, σύνολο 220 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.400 μονάδες. Ολα είναι σαφή και ξεκάθαρα, δεν χρειάζονται επεξηγήσεις. Στο χαλαρό πάμε. Και γιά αύριο επίσης αναφέρθηκα. Υ.Γ: Ναι, καλά είδατε.

Σκοπίμως δεν έγραψα τίποτα γιά την Κυριακή. Ουτε γιά τα 100+ σχόλια. Βαρέθηκα. Γιά να μην πω αηδίασα, λέω βαρέθηκα. Παίζω κάθε μέρα με τον χρόνο, είμαι αφόρητα πιεσμένος (και κουρασμένος) με την εφημερίδα και την ίδια ώρα παλεύω να κρατήσω το μυαλό καθαρό. Ε, αν είναι να αναλώνομαι στα ίδια και τα ίδια και τα ίδια, δεν έχει γούστο. Γιά να κάνεις κάτι καλά, πρέπει και να το γουστάρεις.

Τώρα, αυτή την εποχή και (μόνο) αυτές τις τελευταίες 10-15 μέρες, δεν το κρύβω, δεν το γουστάρω. Μηχανικά και εμπειρικά το κάνω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras