2552

Billaras

Ενα βήμα παρακάτω…

Αντε, αφού καβατζάραμε κι αυτό τον καύσωνα, ποιός μας πιάνει; Καλημέρες, 3 Ιουλίου πλέον, ξεκίνησαν οι άδειες οι καλές, έχουμε καλοκαίρι μπροστά μας! Μέσα στις επόμενες μέρες θα φύγω κι εγώ λίγο (μεταξύ μας, ετοιμάζει βαλίτσες και ο Μάκης), αλλά η (στοιχηματική) ζωή δεν σταματάει ποτέ! Στο blog of the week υπάρχουν κείμενα σας με σημεία-προτάσεις, θα ακολουθήσουν κι άλλα, ενώ βάλαμε και ένα νέο section ειδήσεων, μη αγγλικών, από την Kingbet, να βλέπετε όλα τα τελευταία νέα! Κι εμείς ανεβάζουμε, έστω και σποραδικά, αλλά αυτό ξέρετε, δεν θα κρατήσει πολύ, ξεκίνησαν και οι μεταγραφές πλέον, σε ένα μήνα θα έχουμε ήδη…ζεσταθεί! Ουσιαστικά λοιπόν έχουμε το τελευταίο “νεκρό” ας το πούμε 20ημερο.

Σήμερα θα κλείσω με τον απολογισμό. Ήδη είδατε τα εγγλέζικα και τα μη εγγλέζικα, ώρα γιά τη σούμα, τα πονταρίσματα, την διαχείριση και το…συμπέρασμα. Ξεκινάω με τα συνολικά νούμερα με την απαραίτητη σημείωση ότι φέτος έχουν προσμετρηθεί και τα “μικρά” (1.80 ως 2.50), τα οποία ειναι 56 σημεία (51 μη εγγλεζικα και 5 εγγλέζικα). ΣΗΜΕΊΑ: 548 ΕΥΣΤΟΧΑ: 141 συν 4 ισοπαλίες-επιστροφές του μπετ, με draw no bet.

Μ.Ο ΑΠΟΔΟΣΗΣ: 4.12 (4.43 στο νησί, 3.81 εκτός νησιού). ΕΥΣΤΟΧΙΑ: 25,7%. R.O.I: 105,6. Αυτά έγραψε λοιπόν το ταμπλό, μην γίνομαι κουραστικός, με αυτά τα νούμερα (τα πολύ καλύτερα από πέρυσι -που…κέρδισα καλά), έπρεπε να έχω κέρδη. Ξέρετε όλοι ότι κατέληξα στις 900 μονάδες, άρα έχασα και μάλιστα καλά. Οχι σαν πρόπερσι (η διαφορά 3000 μονάδων δεν είναι μικρή) αλλά έχασα.

Και δεν με πειράζει η ήττα, με πειράζει ότι….δ-ε-ν έπρεπε να έχω χάσει με τέτοια νούμερα. Σε απολυτα νούμερα, το έγραφα και συχνά μέσα στο δεκάμηνο, ήμουν μιά χαρά, καλύτερα από την τελευταία 3ετία. Ειδικά η αντιδιαστολή με πέρυσι, είναι κραυγαλέα. Πάμε όμως παρακάτω… Να δούμε τι έπαιξα ακριβώς με αυτά τα 548 σημεία… ΜΟΝΑ: 232. ΔΥΑΔΕΣ: 39.

ΠΑΡΟΛΙ: 7. YANKEE: 11. ΠΑΤΕΝΤ: 37. TRIXIE: 54. LYCKY 15: 4. Γιά να πάμε τώρα στο ζουμί, στο δεύτερο λάθος της σαιζόν, θέλω να δουμε τα περσινά! Πέρυσι είχα λοιπον: 426 σημεία. Είχα 102 εύστοχα, ποσοστό ευστοχίας, 23,94%. ROI 95,5. Και σε συστήματα: 257 μονά αποδεκτά. 97 δυάδες. 41 Patent. 32 Trixie . 16 Yankee 6 Lucky 15. 4 Παρολί. Τι παρατηρείτε; Πρώτον, έπαιξα περισσότερα σημεία. “Πετώντας” τα 56 φετινά μικρα (που δεν είναι στον περσινό απολογισμό), έχω φέτος 492 μεγάλα σημεία (548 μείον 56), άρα 66 ματς παραπάνω! Εχω λιγότερα μονά, πολύ λίγότερες δυάδες, τρία παρολί παραπάνω, λιγότερα patent, πολλά περισσότερα trixie.

ΑΥΤΟ είναι το μυστικό λοιπόν και το…δεύτερο λάθος μου. Επανέλαβα το προπέρσινο λάθος. Αυξησα τις στήλες κακώς, κάκιστα. Λιγότερα μονά και δυάδες και περισσότερα trixie και yankee; Εγκλημα και τιμωρία λέγεται αυτό. Βέβαια, γιά να είμαι απόλυτα δίκαιος, με μιά χημεία σαν την περσινή, θα είχα κάνει..πάρτι. Θυμίζω πέρυσι τρία patent απόλυτα εύστοχα, ενα trixie απολύτα εύστοχο, μια φορά τριάδα από yankee και μιά φορά τριάδα από lucky 15.

Και…δε μετράω καν το yankee του EURO 2016, ήταν αλλη κάβα! Αλλά ΕΔΩ ακριβώς θέλω να σταθώ. Ναι, έκανα δύο-τρία λάθη. Περισσότερα ματς (μικρό λάθος), περισσότερα μη εγγλέζικα (μικρό λάθος), λιγότερα μονά-δυάδες και περισσότερες στήλες ειδικά σε trixie (μεγάλο λάθος). Αλλά τα λάθη γίνονται. Δεν πρέπει, αλλά γίνονται. Ποιός θα ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος να ΜΗΝ γίνουν; Να μην αδικήσω τον εαυτό μου; Με μέσο όρο απόδοσης το 4.

12 και R.O.I το 105,6 κι έχασα; Και έχασα και καλά; Γιατί; Μα γιατί φέτος -έτσι απλά- δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως εύστοχο σύστημα. Συνέβη πρόπερσι, συνέβη φέτος. Οχι τυχαία, τις δύο σαίζον που έχασα. Ναι, αλλά πρόπερσι είχα κακά αποτελέσματα έτσι κι αλλιώς, είχα αρνητικό R.O.I. Φέτος; Φέτος ναι εκανα τα λάθη που εντόπισα και ανέφερα, αλλά….να κρέμομαι απο ΔΥΟ ΣΗΜΕΊΑ; Γιατί…εκεί καταλήγουμε! Θυμάστε τα δύο πρώτα κείμενα; Δηλαδή να παίζω 548 ματς, να τα πηγαίνω μιά χαρα και επειδή ΔΥΟ από τα …548 δεν πέρασαν να γράφω τόσες απώλειες; Δυο φορές η Λυών! Με Μπεσίκτας (το διπλό) και με την Μονπελιέ (το Χ).

Ιδού πως έτσι απλά θα είχα δύο “τούμπανα” συστήματα εύστοχα, από 3.500-4.000 μονάδες το καθένα! Και…θα είχα κέρδος καθαρό. Οκ, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αλλά…δύο από τα 548 δεν είναι λεπτομέρειες, είναι η…λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. Και αν θέλετε, αντι της Λυων βάλτε Κρόουλι πχ. Εχω…πολλά δοκάρια, τα έγραψα στα δύο περασμένα κείμενα.

Και όλα καταλήγουν σε μιά λέξη: ΧΗΜΕΙΑ. Πέρυσι χειρότερος, καλή χημεία, κέρδος. Φέτος καλύτερος, κακή χημεία, ήττα. Ε, δεν το σηκώνω! Βασικά δεν το σηκώνει ο στοιχηματικός εγωισμός μου. Να ήμουν κακός, να μην πω κιχ. Πρόπερσι έκανα εγκληματα δεν το συζητώ. Φέτος έκανα απλώς λάθη, αλλά γενικά πήγα καλά, ως πολύ καλά. Τόση προσπάθεια, τοσα σημεία, τέτοιος μέσος όρος απόδοσης (τον ανεβάζω κάθε χρόνο), τέτοιο R.

O.I και να χάνω γενναία; Επειδή δεν έκανα καλή χημεία; Ως εδώ! Κανένας tipster ή παίκτης δεν πρέπει να κρίνετε απο τη χημεία! Ή να “αποφασίζει” η χημεία για την τσέπη του. Εχω πάρει την απόφασή μου. Πάμε σε άλλο level πλέον. Εχω το “προνόμιο” εδώ και 17 χρόνια που αρθρογραφώ στοιχηματικά, να εισάγω νεωτερισμούς. Οταν όλοι επαιζαν τετράδες, έδινα τριάδες.

Οταν πήγαν σε τριάδες, εγώ πήγα σε δυάδες, όταν πήγαν 'ολοι σε αυτές εγώ πήγα στο…ανταλλακτήριο και ούτω καθεξής. Τώρα δεν θα εισάγω νεωτερισμό, οκ, αλλά ίσως-ελέω τέτοιων αποδόσεων- να είναι και τέτοιος. Η απόφασή μου λοιπόν; Ωρίμασε ο καιρός. ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ και τέλος. Τίποτα άλλο! Από τη νέα σαιζόν τα…ξεχνάμε όλα τα συστήματα, όλα τα μικρά, τα πάντα όλα.

Οποιος θέλει να βλέπει την αρχική διαλογή, θα την βρίσκει στην εφημερίδα μονάχα. Ο τρόπος μελέτης δηλαδή δεν αλλάζει. Αλλά εδώ, στο site, η νέα κάβα δεν θα έχει τίποτα άλλο εκτός από μονά άνω του 2.50. Και ανάλυση ΜΟΝΟ αυτών που θα προτείνω. Δεν θα διαβάζετε τι απέρριψα ή τι καλούτσικο over υπάρχει. Τίποτα. Πλούσια ανάλυση μόνο των παιχνιδιών που θα παίζω, όλα θα είναι μονά αποδεκτά και πάπαλα.

Η χημεία…δική σας, απελθέτω απ εμού το ποτήριο τούτο. Και βασικά, η ..πρώτη πρόταση της νέα σαιζόν είναι σήμερα! Παίξτε κι εσείς μόνο μονά αποδεκτά μεγάλων αποδόσεων, τα value bets. Θα πάμε σε εντελώς αγγλικά πρότυπα. Εχετε ποτέ δει τη στήλη του Hugh Taylor στο attheraces; Ρίξτε μιά ματιά εδώ: http://www.attheraces.com/tips/atr-tipsters/hugh-taylor .  Ετσι θα πάμε περίπου, γιά να πάρετε μιά ιδέα.

Μονά, με points 1 ως 5 (γιά να δείξω πόσο πιστεύω ένα ματς), roi μηνα, roi συνολικό, τέλος. Ούτε δυάδες καν, ούτε τίποτα. Και ούτε… παικτικά υστερόγραφα σαν εκείνο της Καλλονής. Θέλω να είμαι πάντα απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Φέτος έχασα μεν, αλλά πολύ λιγότερα απ' όσα λεει η κάβα. Γιατί εκεί δεν μπήκαν δύο live bets δυνατά (μιά ανατροπή της Αντάλιασπορ στο 90' και 93' και η ισοφάριση της Καέν στο φινάλε με την Παρί) και κυρίως δεν μπήκε η Καλλονή με την Καλλιθέα.

Το΄παιξα δυνάτα, πολύ δυνατά και γιά τα δικά μου ακόμα δεδομένα άγγιξα το ταβάνι μου. Δεν μπορούσα “χύμα” να πω “ορμάτε”. Τεράστιο το βάρος και η ευθύνη. Φέτος, τη νέα σαιζόν, θα απαλλαγώ από την ευθύνη της χημείας, αλλά θα πάρω αυτήν που είναι και μεγαλύτερη. Νομίζω καταλαβαινόμαστε. Αυτά για τη σαιζόν που αφήσαμε, έγινε όπως πάντα πλήρης και αναλυτικός απολογισμός.

Απο εκει και πέρα, θυμίζω ότι αλλάξαμε όλο το site τη σαιζόν 2016-2017, εμφανιση, πινακάκια, νέες στήλες (με τη δική σας να ξεχωρίζει και την οποία θα έχουμε φυσικά και από τον Αυγουστο, να΄χετε το νου σας σε κανένα μήνα θα ανακοινώσω πότε θα μου στείλετε συμμετοχές), αλλάξαμε και το chat όπου πιάσαμε φέτος και τα 280 άτομα μέσα (φέτος θα το ζεστάνουμε γιά τα καλά), ειμαστε 8.

936 μέλη τώρα που γράφω, τα ευχαριστώ πάντα θα τα λέω, θα τα εννοώ και θα ..είναι και λίγα. Ξέρω ότι έτσι αισθάνεται και ο Μάκης, ο συνοδοιπόρος μου. Αυτά και για την σαιζόν που έρχεται. Θα πάμε ένα βήμα ακόμα παρακάτω. Ξαναλέω, μόνο μονά αποδεκτά (δεν εχω αποφασίσει μονάχα πόσα θα είναι μαξιμουμ ανα τριήμερο, θέλω να βάλω κι εκεί πλαφόν), μόνο πάνω από 2.

50. Την διαλογή και τυχόν “μικρά”, στην εφημερίδα. Αναφέρομαι στη δική μου στήλη, δεν γράφω γιά τον Μάκη, δεν ξέρω, μπορεί να συνεχίσει με τα φετινά πρότυπα οπότε όλοι ευχαριστημένοι! Καλές βουτιές, αν με…χάσετε μερικές μέρες μην ανησυχήσετε, κάπου στο Ιόνιο θα βουτάω κι εγώ (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras