2341

Billaras

Ενα και μοναδικό ματσάκι…

Τώρα εγώ τι να σχολιάσω; Οτι είχα να γράψω το έγραψα αναλυτικά και στην Kingbet και (κυρίως) στην Metrosport, εφημερίδα της Μακεδονίας. Χωρίς κανένα φόβο και κανένα πάθος. Από χθες έπαψα να διαβάζω οτιδήποτε με την Τούμπα, δεν σκοπεύω να φρικάρω, θα ξανασχοληθώ μόνο όταν δω ΕΝΑΝ από το (κωλο)συνάφι μου (που'χει κατεβάσει τα βρακιά κανονικά) να κάνει ρεπορτάζ.

Κανονικό ρεπορτάζ. Ούτε δικαστικό, ούτε ιατρικό, ούτε καθοδηγούμενο, ούτε τίποτα. Και όταν λέω ρεπορτάζ, να διαβάσω την ουσία που ΟΥΔΕΙΣ ασχολήθηκε μαζί της. ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ βρέθηκε στα επίσημα της Τούμπας ένας που έχει συλληφθεί ΞΑΝΑ, γιά ρίψη φωτοβολίδας με εκτοξευτήρα-στυλό (ξέρετε, από αυτές που σε στέλνουν στον αγύριστο), σε ματς του ΠΑΟΚ εκτός έδρας παλαιότερα! Τελεία και παύλα.

Ολα τα άλλα είναι του κώλου (να με συμπαθάτε). Καθοδηγούμενα, τυφλά, οπαδικά, νταβατζιλίδικα, ότι θέλετε. Οταν μάθω πως αυτό το μπουμπούκι, ο επίδοξος δολοφόνος, είναι στα επίσημα της Τούμπας αντί να έχει καθολική απαγόρευση και να'ναι και στο μπαλαούρο, τα ξαναλέμε. Με το αν ο Γκαρσία ήταν δηλωμένος, αν έκανε θέατρο, αν τον πέτυχε συμπτωματικά το ρολό ταμειακής, αν ζυγίζει 100 γραμμάρια κλειστό, 30 γραμμάρια ανοιχτό (μη γελάτε, ρεπόρτερ προ μερικών ετών το έκανε ΚΑΙ αυτό το καραγκιοζιλίκι), και όοοοοολο αυτό το συνοθύλευμα, ας ασχοληθούν τα καραγκιοζάκια.

Τα οπαδάκια με στυλό, τα χουλιγκάνακια, τα ουγκανάκια, τα προεδράκια, όλος ο συρφετός. Και επί του αγωνιστικού (του ποιού;) εγω θέλω τα πάντα να κρίνονται στα γήπεδα. ΔΕΝ ξεχνάω τίποτα, θυμάμαι τα ΠΑΝΤΑ, αλλά θέλω να βλέπω και ποδόσφαιρο. Οχι γυφτιές, όχι καφρίλες, όχι θεατρινισμούς, όχι επεισόδια. Τελεία και παύλα (και αν δω και έστω ΕΝΑ οπαδικό σχόλιο κάτω από τη στήλη, delete και ban χωρίς σκέψη).

Πάμε στα στοιχηματικά που τουλάχιστον είναι….όμορφα; Πήγε σούπερ το τριήμερο. Εδω ναι, μπορώ να μιλήσω γιά το ιδανικό τριήμερο. Αν παίζεις 4+2+1=7 ματς, περνάνε τα 4 και μάλιστα περνάνε και τα τρία που έχεις διπλές μονάδες, δεν ζητάω τίποτα άλλο. Οταν πόνταρα στις 20 του μήνα, ήμουν στο -19. Οταν πόνταρα στις 23 του μήνα, πήγα στο -20! Και βγήκα με… +3.

Χάτερσφιλντ-Εξετερ-Μίλαν-Μπέτις, όλα καλά. Θα κλείσει και ο Φλεβάρης μετά τον Γενάρη με θετικό πρόσημο. Λίγα; Λίγα. Ψείρες; Ψείρες. Θέλω καλύτερα; Θέλω. Αυτόν τον κωλο-Οκτώβρη θέλω να αποτινάξω, γιατί εκεί έγινε η ζημιά φέτος. Οπως και να έχει, θα τα δούμε αναλυτικά (όπως πάντα) στην επόμενη στήλη αυτά, που θα κλείσει οριστικά ο μήνας.

Προς το παρόν μένω σε αυτό, στο καλό κλείσιμο του Φλεβάρη. Και κοιτάω μπροστά, το ματσάκι παίζει ακόμα! Τι έχουμε μεσοβδομαδα; Περίπου…τιποτα. Εχει και άσχημο καιρό, ήδη αναβολές. Λέω να παίξω μονάχα ένα ματς. Με…τσιγκλάει το Γουίκομ-Κόβεντρι. Δεν θα κάνω ειδική ανάλυση, ένα είναι. Απλά ξέρω (και ξέρετε) πόσο εμπιστεύομαι την Γουίκομ όταν είναι…εκτός έδρας.

Αλλά σε καμιά περίπτωση εντός. Θυμηθείτε τι έγραφα χθες στο update γιά την Λεβάντε και την Μπέτις. Η μιά στα …καλύτερα της τρώει δύο, η άλλη στα χειρότερά της βάζει δύο! Πόσο ήρθε; 0-2! Τα νούμερα δεν παίζουν μπάλα, αλλά μετά από μήνες, είναι καθρέφτης. Η Γουίκομ εντος έχει φάει 28 γκολ! Σε 17 ματς εντός, 28 γκολ. Πάει να πεί πάνω από 1,5 ανα ματς.

Η τελευταία Μπάρνετ έχει δεχθεί 21, η προτελευταία Γκρίσμπι έχει δεχθεί 22! Αν είχαμε βαθμολογία εντός έδρας, η Γουίκομ θα ήταν….έβδομη. Είναι δεύτερη επειδή φυσάει εκτός. Προχθές έφαγε τέσσερα (!) από τη Μόρκαμ. Και την ίδια ώρα, η Κόβεντρι μπορεί (έτσι το νοιώθω), να βγαίνει από το ντεφορμάρισμα. Παρότι με 10 παίκτες όλο το ματς, πήγε και πήρε 1-1 από την Μάνσφιλντ, είναι τεράστιο αποτέλεσμα αυτό.

Καλή ομάδα πάντα ήταν, με την κορυφαία άμυνα φυσικά. Με 28 γκολ παθητικό, σε 33 ματς (όσα η…Γουίκομ μόνο εντός). Και μόλις 17 εκτός, σε 17 αγώνες. Να “μιλήσουν” τα νουμερα λοιπόν; Το ματς θα γίνει σε κακές καιρικές συνθήκες, ευνοεί την Κόβεντρι αυτό, δεν θέλω free scoring και γκολ και θέαμα, θέλω αμυνα και ντάμπα ντούμπα. Με 0-1; Με 1-2 (βάση της σαιζόν αυτό προκύπτει, το 1-2).

Μιάς και δεν έχει κάτι άλλο, κι αν δεν αναβληθεί, μιά μοναδούλα στην Κόβεντρι. Και πάω γιά Σαββατο, εκτός αν προκύψει κάτι άλλο, οπότε το νου σας στο update και θα τα πουμε και στο live, στο chat απόψε (μεταξύ μας, αυτό το update, όπως και η αυξομείωση της μίζας, δύο δικές σας προτροπές, είναι αυτές που άκουσα-επεξεργάστηκα- συμφώνησα- εφάρμοσα και….

πάνε καλά δύο μήνες τώρα, επειδη εκείνη η “κουβέντα” που είχαμε κάνει στα σχόλια με τον ανοιχτό προβληματισμό μου έπιασε τόπο). Προηγούμενο υπόλοιπο Φεβρουαρίου: -7.26 μονάδες. Επιστροφές από 25-26/2: 10.20 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: +2.94 μονάδες. Ποντάρισμα 27/2: Γουίκομ-Κόβεντρι 2 (3.60), 1 μονάδα. Νέο υπολοιπο: +1.94 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras