2363

Billaras

Εξάδα και απολογισμός!

Παλληκαρίσιο διπλό “φάγαμε” την Τρίτη με την Γουίκομ, το περίμενα, όπως υποψιαζόμουν και την Σουόνσι αλλά γιά 2η φόρα μαζί της κόλωσα με τη φράση “οριακά θα προσπεράσω”. Κακώς, μιά θα αρκούσε (είτε με Λίβερπουλ, είτε με Αρσεναλ) γιά να κάνει τη διαφορά. Είναι το μοναδικό ψεγάδι που μου χρεώνω στον καλό Γενάρη (αν δείτε προσεκτικά το τελευταίο κείμενο, το συνολικό “διάβασμα” ήταν καλό, ακόμα και στα πιθανά Χ που ανέφερα, ήρθαν πολλά).

Τι δεν περίμενα; Την…ολική καταστροφή της Γιουνάιτεντ, αλλά και το τρίμπαλο της Μπόρνεμουθ. Ενα πιθανό μπαμ της Σουόνσι ναι, το έγραψα, στο τσακ το έκοψα. Αλλά αυτό ούτε μου πέρναγε απ' το μυαλό και δεν ήταν αποτέλεσμα καθαρά αγωνιστικό. Κάτι κακοφορμίζει στα αποδυτήρια της Τσέλσι, κάτι που'χουμε ξαναδεί (πρωτάθλημα με Μουρίνιο-την επόμενη σαιζόν τον τρώνε οι παίκτες, τώρα πρώταθλημα με Κόντε-υποψιάζομαι ότι…τον τρώνε φέτος και αυτόν).

Anyway, αυτά με την Τρίτη, πάμε στον μηνιαίο απολογισμό. Δεύτερη σερί σαιζόν (άρα μάλλον δεν είναι σύμπτωση) ο Γενάρης ήταν καλός. Με παραξενεύει λιγάκι, αλλά συνέβη. Γιά χρόνια είχα καλύτερο μήνα τον Οκτώβρη, φέτος (και πέρυσι) ήταν κάκιστος. Και ανάποδα, γιά χρόνια μαζευόμουν τον Γενάρη, φέτος και πέρυσι ήταν μιά χαρά! Δείτε το πινακάκι (το ξαναγράφω, γιά να το μελετήσετε με την ησυχία σας, save την φωτό στο desktop σας και μετά μεγέθυνση).

Οκτώ εύστοχα σε λιγότερα ματς (35, μιάς και δύο αναβλήθηκαν) και μιά ισοπαλία. Μέσος όρος απόδοσης γιά τον Γενάρη σταθερά πολύ ψηλά (4.87) και φυσικά ROI θετικό στο 108 (καιρός ήταν…). Ολα καλά, από μικρές λεπτομέρειες θα μπορούσε να είναι και εξαιρετικά. Με αδίκησε πάλι σε 2-3 ματς (Μπόρνεμουθ-Γουίγκαν 2-2 από 0-2 και την ισοφάριση στο …96'), Πορτ Βέιλ-Γέοβιλ 1-1 με την ισοφάριση στο 88' με πέναλτι, Σαμπντόρια-Ρόμα 1-1 με ισοφάριση στο 91' (και λίγα 24ωρα μετά η Σαμπ έκανε διπλό στο Ολίμπικο).

Πουθενά δεν με ευνόησε, δεν πήρα εγώ γκολ στο 90', ενώ έγιναν και τρεις μεγάλες ανατροπές στα οκτώ κερδισμένα! Οπως το έγραψα λοιπόν: Ηταν ολα καλά, θα μπορούσε και εξαιρετικά. Ενα…κλικ απείχε. Η Κόνφερενς ήταν (όπως όλη τη σαιζόν) σούπερ, ενώ γιά να πάμε και στο σύνολο, περάσαμε τα μισά της σαιζόν και το συνολικό είναι: αρνητικό ROI (85.

22), σε 188 ματς, μέσος όρος απόδοσης 4.56 και -35.9 μονάδες. Εχουμε δρόμο, ας πάνε οι υπόλοιποι 4 μήνες σαν τον Γενάρη και θα δούμε. Το “τρικ” πάντως με την μεταβλητή μίζα δείχνει να αποδίδει… Πάει και ο απολογισμός του μήνα, μπήκαμε στον Φλεβάρη. Και προχωράμε. Αύριο κανονικά νέα στήλη, οπότε μένω στο σήμερα. Δεν είχα πολλά εξ' αρχής.

Εκτός νησιού είχα τρία στην αρχική διαλογή, ένα αναβλήθηκε, θα κρατήσω τελικά το ένα εκ των δύο. Μιά γερμανίδα, την Ρέγκενσμπουργκ (που αρχίζει στις 14.00, το νου σας). Και στο νησί; Ολα μαζί όσα έβαλα στην άκρη, ήταν επτά. Οχι και πολλά. Εσβησα τα δυο (Εβερτον και Εξετερ) και έμεινα με τα άλλα πέντε. Θα τα ποντάρω και τα πέντε, δεν πάω σε παραπέρα διαλογή.

Αρα σύνολο έξι επιλογές σήμερα (αύριο λιγότερες, ενώ …ψίχουλα ως τίποτα έχει μεσοβδόμαδα). ΛΕΣΤΕΡ-ΣΟΥΟΝΣΙ 2 (5.00): Ομολογώ ότι ως και την Πέμπτη το πρωί που έγραφα γιά την εφημερίδα δεν το είχα πάρει τόσο ζεστά. Αρχισε να…ζεσταίνεται το σημείο απαξ και έγινε το θέμα Μαχρέζ. Και δεν ηταν μιά μέρα. Ουσιαστικά έφυγε, λέει ότι δεν γυρίζει, τα πήρε στο κρανίο που δεν τον έδωσαν στη Σίτι (όπως δεν τον εδωσαν και το καλοκαίρι).

Και βασικά, δεν είναι μονάχα η απώλεια ενός παίκτη. Θεωρώ ότι όλο αυτό θα έχει επηρεάσει τα αποδυτήρια. Δεν γίνεται να μην συζητιέται, να μην επηρεάσει αρνητικά. Και την ίδια ώρα, γιά τη Σουόνσι τα ξέρετε. Μιά ήττα σε οκτώ με Καρβαχάλ, βγήκε από τη ζώνη υποβιβασμού, κέρδισε καπάκι Λίβερπουλ και Αρσεναλ! Το 5.00 πριν από ένα μήνα θα ηταν μικρό, τώρα πλέον είναι νέα δεδομένα και είναι μεγάλο… ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ-ΣΑΟΥΘΕΝΤ 2 (3.

40): Σας θυμίζω, έπαιξα Σάουθεντ και προ ημερών, αλλά αναβλήθηκε. Πόνταρα στο νέο άερα που έφερε ο πολύ αγαπητός Πάουελ (αντί του μουρμούρα Μπράουν), κέρδισε το πρώτο του ματς, πήρε και παίκτες, εξάλλου ποτέ δεν είχε κακό υλικό η Σάουθεντ. Νομίζω ότι…θα έρθει με φόρα. Η Πιτέρμπορο γνωστή αφερέγγυα, ας είναι στην κακή της μέρα! ΛΙΝΚΟΛΝ-ΣΟΥΙΝΤΟΝ 2 (3.

60): Ναι, είναι καλή η Λίνκολν. Ναι, έχει σουπερ σερί και καλή έδρα. Τα γνωρίζω αυτά. Αλλά-το έγραψε και ο Μάκης- είναι πρόκληση στο 3.60 η καλύτερη όλων εκτός έδρας! Δέκα διπλά (!) έχει η Σουίντον, όσα καμιά άλλη. Και φυσικά είναι και σε γενικότερη φόρμα (5 νίκες στα 6). Σημειώστε κάτι σημαντικό: Η Λίνκολν σε λίγα 24ωρα έχει ημιτελικό Λιγκ Τρόφι (με τις ρεζέρβες της Τσέλσι).

Εννοείται ότι το μέτρησα πολύ και αυτό… ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ- ΚΡΟΟΥΛΙ 2 (3.50): Σαν την Σουίντον, η Κρόουλι (θυμίζω, του Χάρι Κιούελ) είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία φόρμας, 5 νίκες στα 6 τελευταία. Καθαρό μπετ φόρμας αυτό. Δεν παίζω ούτε με ερχόμενα ματς (Λίνκολν) ουτε με αλλαγη προπονητή (Σάουθεντ), ούτε με εσωτερική αναταραχή (Λέστερ). Παίζω με φόρμα, η Τσέστερφιλντ είναι χάλια, ακατανόητη η ψαλίδα στις αποδόσεις.

ΦΑΙΛΝΤ-ΙΣΤΛΙ 2 (4.75): Πήγαινε…άερας η Φάιλντ ώσπου έφαγε μια φάπα…προσγείωσης. Δεν είναι δα και ομαδάρα, έβγαλε και κούραση. Από την άλλη, η αγαπημένη μου. Η Ιστλι. Πρόσφατα έγραψα πολλά γι αυτή και τον Χεσενθάλερ, του έβαλα και φωτό, την πήρε 23η και η ομάδα είναι πλέον 12η, στο +13 από τη ζώνη και στο…-7 από τα πλέι οφ! Τρελλή πορεία, 5-3-0 το σερί, οι τέσσερις νίκες σερί.

Πραγματικά ανεξήγητο το 4.75, εδώ έχουμε πανω από μιά μονάδα λάθος. Στο 3.50 θα ήταν το σωστό. ΧΟΛΣΤΑΙΝ ΚΙΕΛ-ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ 2 (4.50): Εικόνα τους δεν έχω. Αλλά ενημερώνομαι, είναι από τα πρωταθλήματα που σταθερά παίζω. Και όλα λένε ότι η Χολστάιν …ως εδώ. Πριν τις γιορτές παραπατούσε, έγινε επανέναρξη και συνεχίζει ασθμαίνοντας. Κακή μπάλα, δεν σκοράρει-δεν κερδίζει (επτά χωρίς νίκη, πολλές ισοπαλίες).

Με την Φιρτ δεν έκανε ούτε on target, ενώ σήμερα λείπει και ο κορυφαίος της παίκτης, το δεκάρι της με 9 γκολ και 6 ασίστ. Και την ίδια ώρα, η Ρέγκενσμπουργκ έχει πατήσει το γκάζι. Φοβερή νίκη με ανατροπη τριών γκολ στο τελευταίο της, έκτη στα τελευταία εννιά, ζυγώνει τα πλέι οφ, σκοράρει εύκολα. Βάση όλων των παραπάνω, αξίζει μιά στεκιά στο διπλό… Αυτή είναι η εξάδα, τα τρία είναι ίδια με του Μάκη και είναι απολύτως λογικό, με τη διαφορά ότι προσωπικά dnb παίζω σε ακόμα μεγαλύτερες αποδοσεις, άρα και Σουόνσι και Ιστλι θα παιχθούν άνευ κάλυψης.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 3/2: Χολστάιν-Ρέγκενσμπουργκ 2 (4.50), 1 μονάδα. Φάιλντ-Ιστλί 2 (4.75), 1 μονάδα. Τσέστερφιλντ-Κρόουλι 2 (3.50), 2 μονάδες. Λίνκολν-Σουίντον 2 (3.60), 2 μονάδες. Πιτέρμπορο-Σάουθεντ 2 (3.40), 2 μονάδες. Λέστερ-Σουόνσι 2 (5.00), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο Φεβρουαρίου: -9 μονάδες. Δεν ήθελα να βάλω παραπάνω μονάδες, έτσι τα έχω δει σήμερα. Σεβόμενος την συνολική φόρμα και της Χολστάιν και της Σουόνσι δεν τις κοντράρω δυνατά, ενώ κακές δεν μπορείς να πεις ουτε την Πιτερμπορο, πόσο μάλλον την Λίνκολν.

Δύο από τα έξι να πάρω, θα είμαι οκ. Νέα στήλη αύριο, μεσημεράκι. Και σήμερα μετά τις 4.30, τα λέμε και στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras