2390

Billaras

Εξι από τα οκτώ…

Εχω την αίσθηση ότι η “συζήτηση” που άνοιξα την Πέμπτη ήταν από τις πλέον εποικοδομητικες στα 7 χρόνια του site. Διάβασα τα πάντα ξανά και ξανά. Πολλές απόψεις, αλλά -το σημαντικό- όχι στα κουτουρού. Η άποψη κάποιου που ψάχνεται, που έχει ξυσει το μυαλό του, είναι πάντα ευπρόσδεκτη, σεβαστή και πολλές φορές είναι και μεγάλη βοήθεια (αν έχεις ανοιχτό μυαλό και μπορείς να ενστερνιστείς πράγματα).

Γενικώς το χάρηκα αυτό το διήμερο πολύ, μου έδειξε ότι έχουν γίνει βήματα (ακόμα και άλματα) μπροστά, από πολλούς. Τόσα χρόνια δεν πάνε στα χαμένα, το Betsellers δεν ήταν ποτέ αυτό το στυλάκι του “δώκε μιά τετράδα παιχτούρα μου να κονομήσω”… Εχω καταλήξει κάπου, βασικά να ..γυρίσω σε αυτό που είχα εξαγγείλει τον Αυγουστο. Τι σημαίνει αυτό; Να μην πηγαίνω μόνο σε flat bet ή ταβάνι στις 2 μονάδες, αλλά να το ανεβάσω, να υπαρχει διακύμανση.

Και να παιζω και λίιιιγα παραπάνω ματς, να μην ψειρίζω τόσο. Το πρώτο σκέλος με τρομάζει όχι σαν παίκτη, αλλά σαν κάποιον που γνωρίζει πόσοι τον διαβάζουν και πόσο μετράνε τα κείμενά του. Πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτούς που αν διάβαζαν “σοβαρό χτύπημα” ή τώρα αν διαβάσουν πχ “4 μονάδες” θα πάνε να…χώσουν, να ορμήσουν σαν να μην υπάρχει αύριο.

Θα μου πείτε…εγώ θα τους φταίω; Οχι, αλλά και πάλι το ζυγίζω. Anyway, η πορεία δεν αλλάζει αυτά, θα αλλάξω μόνο, παραμένω σε μονά, σε αξίες και απολογισμό μήνα-μήνα. Και θα διατηρήσω και τις άλλες δύο αλλαγές που εσείς ζητήσατε. Δηλαδή θα αναφέρω -έστω τηλεγραφικά- την 1η διαλογή και επίσης θα κάνω συχνα-πυκνά update. Με λίγα λόγια; Εχω ανοιχτά αυτιά, ανοιχτό μυαλό και ακούω.

Ποτέ δεν έμεινα στάσιμος και δεν θα το κάνω όσο ασχολούμαι…. Πάμε τώρα στα ματσάκια. Κύπελλο. Ο Μάκης έγραψε πολλά, ο Αλέκος (kattis) επίσης πολλά στο blog of the week, εγώ τα έχω γράψει από Πέμπτη στην εφημερίδα, τα ξέρετε πιά. Εχω προαποφασίσει να μην παίξω τίποτα άλλο, δεν θέλω να μπλέξω και σε επανενάρξεις, αφήστε που δεν μου έλεγαν και τίποτα.

Μόνο μια Αταλάντα …ζαχάρωσα λιγο στην Ιταλία, αλλά προσπέρασα. Οπότε, ΜΟΝΟ σημερινά (ούτε τα αυριανά μου λένε κάτι στο Νησί), ΜΟΝΟ FA CUP, νέα στήλη ξανά την Τρίτη, όχι αύριο. Ο κοινός παρανομαστής όσων σημάδεψα είναι ένας. Κόντρα κακών ή ντεφορμέ ομάδων. Αφησα (παρότι σκέφτηκα) τις Μπέρνλι και Σουόνσι και επικεντρώθηκα σε μιά οκτάδα.

Αυτά τα οκτώ ξεχώρισα. Γουότφορντ-Μπρίστολ Σιτι, Εξετερ-Γουέστ Μπρομ, Καρλάιλ-Σέφιλντ, Κάρντιφ-Μάνσφιλντ, Κόβεντρι-Στοουκ, Μπόρνεμουθ-Γουίγκαν, Νιουκάστλ-Λούτον και Στιβενέιτζ-Ρέντινγκ. Δείτε τον κοινό παρανομαστή! Αμα βάλω μαζί Γουότφορντ (1-1-7 στα 9 τελευταία), Γουέστ Μπρομ (καλά, εδώ μιλαμε για…20 χωρίς νίκη), Σέφιλντ Γουέν. (1 νίκη σε 6), Κάρντιφ (4 σερί ηττες και μεγάλο ξεφούσκωμα), Στόουκ (απορώ που δεν απολύθηκε ακόμα ο Χιουζ, μιά νίκη σε οκτώ από αρχές Δεκεμβρη), Νιουκάστλ (2 νίκες στα 10, τραγική εντός), Ρέντιγκ (τραγικός γιορτινός απολογισμός, την κόντραρα και την Τρίτη αν θυμάστε), το πράγμα “φωνάζει”.

Οκτώ ομάδες, αν πιάσω τα τελευταία 10 ματς της καθεμιάς, σε….80 ματς εν ολίγοις δεν έχουν κάνει πάνω από 7-8 νίκες όλες μαζί!!!! Υπάρχει κούραση από τις γιορτές, θα γίνει rotation από αρκετές “μεγάλες”, οι Δαυδίδ καραδοκούν να γονατισουν τους Γολιάθ που…βάση όσων ανέφερα, μάλλον δεν είναι και τόσο…Γολιάθ (όσο λένε οι αποδόσεις).

Να το πάω και ανάποδα; Η Μπρίστολ Σίτι είχε κερδίσει μεσα στη Γουότφορντ και τον Αυγουστο στο Λιγκ Καπ, προ ημερών κέρδισε την Γιουνάιτεντ! Η Εξετερ φέτος είναι…άλλη ομάδα, με σούπερ έδρα! Η Μάνσφιλντ μιά ήττα σε 18 αγώνες παρακαλώ. Η Κόβεντρι κάστρο, φόρμα (4-1-0) και μακράν κορυφαία άμυνα. Η Γουίγκαν το..τραίνο της 1ης. Η Λουτον το…τραίνο της 2ης.

Η Στιβενέιτζ οκτώ σερί αήττητη εντός (5-3-0). Προτίμησα σήμερα να το κάνω έτσι. Μόνο γιά σήμερα. Οχι δηλαδή ανα ματς, αλλά όλα μαζί τα στοιχεία. Βάση όσων αναφέρω, και στα οκτώ η κόντρα αξίζει. Φυσικά δεν θα έρθουν ολα. Βάση εμπειρίας, θα έρθουν 2-3, ακόμα δύο θα πατήσουν στο Χ, οπότε 3-4 φαβορί θα τα καταφέρουν τελικά. Το θεμα είναι να…πέσουμε στα σωστά.

Και φυσικά, δεν έκανα αναφορά στις αποδόσεις, όλες σε αυτή την οκτάδα έχουν αξία, αν και σε 2-3 οι μπουκ μας…πήραν χαμπάρι. Να τα παίξω και τα οκτώ, μιάς και δεν θα παίξω και κάτι άλλο αύριο; Θα μπορούσα. Αλλά δεν είναι και το σωστό. Η δεύτερη σκέψη είναι άλλη. Να καλυφθώ κάπου; Με draw no bet; Αυτή την άφησα γρήγορα απο το μυαλό. Εχω όριο στο dnb, άπαξ και το μεγαλύτερο είναι στο 7.

50, δεν βάζω πουθενά, θα χάσω την αξία όλη. Καταλήγω. Θα αφήσω έξω τη Στιβενέιτζ, ο Μακης την πρόλαβε στο 4.00 που ήταν οριακό, τώρα στο 3.80 θα πάω σε…μεγάλη έκπτωση. Και δεν θέλω. Και θα αφήσω και την Καρλάιλ. Και λόγω απόδοσης που έπεσε επισης αρκετά και γιατί από τα οκτω αουτσάιντερ είναι αυτή με τη χειρότερη φόρμα, δεν με πείθει δηλαδή τόσο (και είναι και κακή εντός συνολικά, μόλις πέντε νίκες σε 18 ματς φέτος στο σπίτι της).

Και θα ποντάρω τις αλλες έξι… ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: -2 μονάδες. Ποντάρισμα 6/1: Γουότφορντ-Μπρίστολ Σίτι 2 (7.50), 1 μοναδα. Εξετερ-Γουέστ Μπρομ 1 (6.00), 1 μονάδα. Κάρντιφ-Μάνσφιλντ 2 (6.00), 2 μονάδες. Κόβεντρι-Στοουκ 1 (5.00), 2 μονάδες. Μπόρνεμουθ-Γουίγκαν 2 (4.50), 1 μοναδα. Νιουκάστλ-Λούτον 2 (7.00), 1 μονάδα Ανοιχτά μπετ: 8 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -10 μονάδες.

Δεν πάω εντελώς φλατ, αλλα δεν ανεβάζω γιατι δεν είναι γιά παραπάνω. Αλλιως θα το έκανα από σήμερα. Ξαναλέω, νέα στήλη την Τρίτη, ας βγούνε 2 από τα 6 να …περάσουμε καλά (γέλια). Να μην το ξεχάσω! Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, σπέσιαλ ευχές σε δύο καλους φίλους, τον Φώτη από Ορωπό και τον Φάνη με τον οποίο έχουμε πορευτεί μαζί μιά γεμάτη 20αετία στο κοινό μας “σπίτι”.

.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras