2524

Billaras

Ευκαιρίες για κόντρα;

Καλησπερα και παλι σε ολους! Μια που βρισκομαστε ελαχιστες μερες πλεον απο την εναρξη του ευρωμπασκετ, ας δουμε λιγο τι συμβαινει στους ομιλους και ποια ειναι η κατασταση των ομαδων. Α ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΛΛΙΑ: Ομαδα που συνδιαζει αθλητικοτητα,εμπειρια και πολυ ταλεντο, κυριως στην περιφερεια, οπου δεσποζει μεν η παρουσια του Ντε Κολο,αλλα υπαρχουν επισης χαρισματικοι σκορερς,οπως ο Φουρνιε και ο Τζακσον.

Βλεπω ενας απο αυτους να ερχεται απο τον παγκο,γιατι δεν πιστευω οτι ο Κολε,θα θελησει να <<χαραμισει>> τον ηγετη του βαζοντας τον καθαρο ποιντ γκαρντ,δουλεια που μπορει μια χαρα να την κανει και ο Αντουαν Ντιο! Αν βρισκονται ομως πισω στο σκορ,τοτε θα παιξουν για μεγαλα διαστηματα και οι τρεις μαζι. Κατω απο το καλαθι,οι Γαλλοι εχουν λυσεις! Ο πολυπειρος Μπορις Ντιο, μαζι με Λαβρεν, Σεραφεν και Τιλι, θα καλυψουν τις θεσεις κατω απο το καλαθι.

Σεραφεν και Μπορις Ντιο εχουν θεμα τραυματισμου,αλλα οι πληροφοριες λενε οτι μαλλον θα παιξουν. Οι Γαλλοι εχουν το ταλεντο να προχωρησουν μεχρι το τελος! Εχουν ομοιογενεια και αθλητικοτητα, ενω οι περιφερειακοι τους με πρωτο τον Ντε Κολο θα παρουν την ομαδα στις πλατες τους. Πιθανον τωρα που ο Παρκερ αποσυρθηκε,να παιξει πιο απελευθερωμενα και καλυτερα ο Ντε Κολο! Οι Γαλλοι θα τρεξουν το γηπεδο,θα ανοιξουν το παιχνιδι οσο μπορουν και δεν υπαρχουν πολλες ομαδες στην Ευρωπη που να μπορουν να τους ακολουθησουν! Θα περασουν ευκολα τον ομιλο,πιθανοτατα πρωτοι! Οι Μπουκ φερνουν την Γαλλια στην 3η θεση απο αποψη στοιχηματισμου για κατακτηση, με αποδοση 6,50, τιμη που πιστευω οτι λεει την αληθεια.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Οι Σλοβενοι, ετοιμαζονται για να κανουν μια εντυπωσιακη εμφανιση, σε μια απο τις….επομενες διοργανωσεις της ΦΙΜΠΑ! Οχι οτι τωρα δεν μπορουν,αλλα τοτε τα πραγματα θα ειναι ακομα πιο ωριμα γι αυτους. Και μιλαω για τον Λουκα Ντοντσιτς,το Next Big Thing του ευρωπαικου μπασκετ. Ο σουτινγκ γκαρντ της Ρεαλ Μαδριτης,ειναι μολις 18 ετων και κανει στο παρκε πραγματα και θαματα! Παρ ολα αυτα ειναι ακομα απειρος και αγουρος γι αυτο το επιπεδο.

Διπλα του ομως θα παιξει ο Γκοραν Ντραγκιτς στο τελευταιο του τουρνουα με την εθνικη, παιχτης των Μαιαμι Χιτ με 20 ποντους, 6 ασιστ και 4 ριμπαουντ μεσο ορο στο NBA! Ο Ντραγκιτς θα εχει την μπαγκετα και ο Ντονσιτς διπλα του θα μαθαινει και θα δινει αφθονες λυσεις στο σκορ! Στην θεση 4 θα παιξει ο Αντονι Ραντολφ της Ρεαλ Μαδριτης, παικτης υψηλης κλασης που θα δωσει ισορροπια αναμεσα στους περιφερειακους και στα ποσταρισματα το λοου ποστ.

Αυτοι ειναι οι σημαντικοτεροι παιχτες της Σλοβενιας και πιστευω οτι ειναι πολυ πιθανο να μας κερδισουν στον ομιλο και να παρουν την δευτερη θεση! Η αποδοση της Σλοβενια για κατακτηση,ειναι στο 23, τιμη κατα την γνωμη μου πολυ αδικη, θα επρεπε να ειναι πολυ πιο χαμηλα…. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Η Φινλανδια ειναι κατ εμε το φαβορι για την τεταρτη θεση! Αναμεσα σε αυτην και στις Πολωνια και Ισλανδια, εχει φανερα ανωτερα ποιοτικα χαρακτηριστικα.

Στην περιφερεια δεσποζει ο Κοπονεν. Ο παιχτης της Μπαρτσελονα ειναι μεγαλης αξιας στο ευρωπαικο μπασκετικο στερωμα Τζεραλντ Λι, Μερφι,Ουιλσον και Μαρκανεν,θα δωσουν πολλες ποιοτικες λυσεις στον εμπειρο κοουτς Χενρικ Ντετμαν και μαζι με τον Κοπονεν θα παρουν ολοι μαζι την προκριση. ΠΟΛΩΝΙΑ: Οι Πολωνοι κατεβαινουν στην διοργανωση χωρις τον Γκορτατ που αποσυρθηκε απο την εθνικη τους ομαδα.

Ο Γκορτατ,χρονια ρολιστας στο ΝΒΑ, ενας ψηλος ατεχνος τελειως, ενα ντυμενο ξυλο που βρισκει εκει συμβολαια γιατι ειναι ψηλος, και πολυ δυνατος θα τους λειψει ιδιαιτερα. Στο επιπεδο του ευρωπαικου μπασκετ και ιδιαιτερα σε ματς κοντρα σε Ισλανδια και Φινλανδια θα μπορουσε να κανει την διαφορα. Υπαρχουν παιχτες βεβαια που οι περισσοτεροι παιζουν στο δυνατο ισπανικο πρωταθλημα οπως οι Πονιτκα, Σλοτερ και Βατσινσκι, οι οποιοι θα τραβηξουν το κουπι.

Δεν βλεπω φως…. ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Οι Ισλανδοι κερδισανε τον Ιουλιο δυο φορες το Βελγιο,στην αρχη της προετοιμασιας των δυο ομαδων. Απο εκει και περα τον Αυγουστο κερδισανε μονο ενα φιλικο με την Ουγγαρια και χασανε τα υπολοιπα 5 με μεγαλες διαφορες. Και αυτο κοντρα σε ομαδες οπως Γερμανια, Ουγγαρια, Ρωσια και Λιθουανια…. Ειναι αθλητικη ομαδα ομως με 6 παικτες στο NCAA.

Ο Μαρτιν Χερμανσον ειναι ο πιο αξιολογος. Ευτυχως γι αυτους το ταξιδι της επιστροφης θα ειναι μικρο.. ΕΛΛΑΔΑ: Αφησα τελευταια την Ελλαδα και αυτο οχι μονο γιατι ειναι η χωρα μας,αλλα γιατι εδω μυριζομαι αιμα! Και μιλαω καθαρα στοιχηματικα! Εδω εχουμε μια κλασσικη περιπτωση αρρωστης ομαδας! Σε ολα τα επιπεδα,αλλα κυριως εξωαγωνιστικα.

Εξωαγωνιστικα που ομως επηρεαζουν το αγωνιστικο αμεσα! Η ομαδα ξεκινησε προετοιμασια με αλλες βλεψεις και με αλλες τελειωσε χθες το βραδυ το κομματι αυτο. Δεν θα ηταν λιγο για μας να κατεβουμε εχοντας στην συνθεση μας σε καθε αγωνα ξεχωριστα τον καλυτερο παιχτη του αγωνα. Και εναν απο τους δεκα καλυτερους μπασκετμπολιστες στον κοσμο σημερα! Ο Γιαννης ομως, θα ηταν απλως το χαλι,κατω απο το οποιο θα κρυβαμε τις μπασκετικες ακαθαρσιες μας! Η ομαδα εμεινε εναν ολοκληρο χρονο χωρις προπονητη και οταν τελικα βρηκε, απεκτησε εναν που εχει να προπονησει αντρικη ομαδα απο το 2004 και εκτοτε εκανε καποια χρονια σε ομαδας με γυναικες και παιδια.

Και απο το 2010 ειναι απλως…συμβουλος της ομοσπονδιας! Το προβλημα με τον Μισσα προφανως δεν ειναι προσωπικο,ο ανθρωπος ειναι αξιοπρεπης και συμπαθης. Ειναι η ανεπαρκεια του στο να καθοδηγησει παικτες αυτου του βεληνεκους και εναν ALL STAR του NBA. Στην ομαδα τις προηγουμενες μερες υπηρξαν διαφορα κρουσματα απειθαρχιας και ο Μισσας πηρε στην αποστολη ολους τους παικτες που μαλωσαν μεταξυ τους! Αφησε εξω τον μοναδικο παικτη που μπορουσε να δωσει σταθερο και αξιοπιστο τριποντο, τον Ντορσευ και χθες εκοψε τον Μητογλου, τον μοναδικο αλλο παικτη με αυτο το προσον,ενω ο Μπογρης που κληθηκε στην θεση του δεν θα παιξει στα σημαντικα ματς πιθανοτατα καθολου! Η ομαδα ειναι πιθανον να τελειωσει το τουρνουα με το χειροτερο ποσοστο στα τριποντα απο ολες,τουλαχιστον τις σημαντικες ομαδες! Με 15% ποσοστο ευστοχιας δεν πας πουθενα….

Εκτος απο αυτο ομως,η περιφερειακη μας αμυνα δεν ειναι καλη και παιχτες οπως οι Ντε Κολο, Ντραγκιτς, Ντοντσιτς η ακομα και ο Σρεντερ αν πεσουμε με την Γερμανια στα σταυρωματα θα κανουν πραγματικο παρτυ! Αλλο μεγαλο προβλημα για μας ειναι η αμυνα στους ψηλους! Ο Μπουρουσης και ο Παπαγιαννης ειναι πολυ αργοι οχι μονο για να ακολουθησουν ψηλους που βγαινουν και σουταρουν απ εξω,αλλα δεν μπορουν ουτε καν τις αλλαγες στα σκριν να ακολουθησουν! Ο Σερμαντινι και ο Μαριανοβιτς μας εκαναν πλακα στο Ακροπολις ενω με την Ιταλια δεν ειχαμε τοσο μεγαλα προβληματα κατω απ το καλαθι γιατι οι Ιταλοι παιζανε χωρις κλασικο σεντερ.

Προσπαθωντας να βρω κατι θετικο, θα πω οτι η ομαδα εδειξε με την Ιταλια και την Σερβια στο Ακροπολις ομοιογενεια και μια καλυτερη αμυνα. Επισης σχηματα με 4 ημιψηλους λειτουργησαν αρκετα καλα… προσεξτε ομως, εβγαλε ψυχη και ηταν καλυτερη την αμυνα και παρ ολα αυτα βαλαμε και παλι μονο 67 ποντους! Που πας ρε Καραμητρο……. Περιμενω το Μπουρουση να ανεβασει την αποδοση του,τον εχουμε αναγκη γιατι μπορει να μην ειναι γρηγορος και αθλητικος,αλλα το μπασκετικο του μυαλο ειναι σουπερ και μπορει να λειτουργησει σαν πλαιυ μεηκερ απο το ποστ.

Η ομαδα ειναι γεματοι παιχτες του 7 με λιγους να ειναι του 8 και αλλους του 6 και του 5. Ρολιστες πολυτελειας οι περισσοτεροι στις ομαδες τους που εδω καλουνται να γινουν ξαφνικα ηγετες….. Το μεγαλο ματς για μας ειναι το ντερμπυ για την δευτερη θεση με την Σλοβενια,ωστε να αποφυγουμε στο πρωτο σταυρωμα ομαδες οπως η Ιταλια και η Λιθουανια που αναμενεται να παρουν τις δυο πρωτες θεσεις στον β ομιλο.

Ας παιξουμε με την Γερμανια που θα εχει δυο σημαντικες ελειψεις λογω NBA αρκει να περιοριστει καπως αυτος ο διαβολος που λεγεται Ντενις Σρεντερ,ενας απο τους καλυτερους παιχτες του τουρνουα και πιθανος πρωτος σκορερ σε μεσο ορο ποντων. Η αποδοση της Ελλαδας για κατακτηση ειναι 10 και βρισκομαστε στην τεταρτη θεση.Μας κολακευουν ιδιαιτερα οι μπουκ! Ως Ελληνας με ποναει,αλλα ως τζογαδορος που αντιμετωπιζει το στοιχημα με σεβασμο στις αρχες του, πιστευω οτι στην πορεια ισως να υπαρξουν ευκαιριες για σοβαρα βαλιου πονταρισματα κατα της εθνικης μας ομαδας! Ειδικα οσο οι Μπουκ μας θεωρουν τοσο φαβορι… οι προυποθεσεις εχουν αρχισει εδω και καιρο να δημιουργουνται….

Αυτα για σημερα,επομενο κειμενο με τον δευτερο ομιλο που μας ενδιαφερει παρα πολυ, αυριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras