3862

Billaras

Ευχές γιά χαρούμενο 2014!

Αλλαξα λίγο μονάχα τον πρόλογο. Και την φωτογραφία! Ευχομαι σε όλους και όλες, ενα χαρούμενο 2014, με υγεία, λιγότερη στεναχώρια και πόνο, ας είμαστε αισιόδοξοι. Να'μαστε καλά, τα λέμε…του χρόνου, σε λίγες ώρες δηλαδή. Προς το παρόν, η ψιψίνα μου η Πούπσυ κάτω από το δέντρο, είναι ιδανικό φόντο!         Την Πέμπτη το πρωί στη Θεσσσαλονίκη, όταν “έδιωξα” την γυναίκα μου από το ξενοδοχείο και την έστειλα γιά καφέ με τα κουμπαράκια μου, έμεινα μόνος στο δωμάτιο και αντιμέτωπος με ένα εύκολο έργο και ένα δύσκολο.

Το εύκολο….πλήρωσε. Ηταν να γράψω τη στήλη γιά τα ματς της Πέμπτης, εδώ στο site. Μιά χαρά. Ενα σημείο του 4.00 (Φούλαμ), ένα του 4.50 (Μάδεργουελ), τρίτη φορά αν δεν απατώμαι στον Δεκέμβρη που “τσιμπάω” 2 στα 3 εγγλέζικα μεγάλα, καλή νίκη, 1.175 μονάδες στην Boxing Day. Και ο Μάκης σκόραρε με την Πάλας, ότι καλύτερο, μπήκαμε με το δεξί στις γιορτές.

Μετά, ήταν το δύσκολο. Να γράψω γιά την Kingbet της Παρασκευής, γιά τούτα ματς που έχουμε σήμερα (και χθες). Μου είχαν δώσει “αβάτζο” χρόνου, είτε να στείλω νωρίς, είτε (σχετικά) αργά, λίγο μετά τη λήξη. Επέλεξα το πρώτο. Οσοι διάβασαν KingBet, διάβασαν και το γιατί. Το σκεπτικό μου ήταν απλό: Ο μπουκ μπορεί να βγάζει “κολλητές” αποδόσεις.

Πριν γίνουν τα ματς της Πέμπτης, σου έχει κανονικά και αυτά του Σαββατοκύριακου. Αν αυτός μπορεί να έχει άποψη, να βγάζει σετάκια πριν καν δει τι θα προηγηθεί, μπορώ να το κάνω κι εγώ. Γιά να κερδίσεις τον μπουκ, πρέπει να “γίνεις” μπουκ. Αυτός ήταν και ο τίτλος. Αυτό είναι εξ' ορισμού δύσκολο. Αλλά…δεν είμαστε γιά τα εύκολα.

Προτίμησα να…υποβληθώ σε αυτό το “τεστ”. Ψάχτηκα λοιπόν, μελέτησα, έγραψα. Και κατέληξα γράφοντας: Οπως ο μπουκ θα κάνει μερικές αλλαγές στις αποδόσεις, έτσι κι εγώ θα κάνω μιά δύο, άντε τρεις προσθαφαιρέσεις και τέλος. Ποιά είχα ξεχωρίσει από την Πέμπτη το μεσημέρι; Νιουκάστλ (3.90), Μπόλτον (5.00), Γουένσντεϊ (3.75), Λέιτον (4.20), ΜΚ Ντονς (4.

20), Νοτς Κάουντι (4.00), Σκάνθορπ (3.25). Οποιος έχει εφημερίδα, αυτά θα δει. Οκ, και μερικά φαβοράκια (Τσέλτεναμ πχ, που μοιάζει το πλέον δυνατό, αλλά και Κόβεντρι). Οταν τέλειωσαν τα ματς της Πέμπτης, αργά τη νύχτα πλέον, διάβασα reports, μπήκα σε φόρουμ εγγλέζικα, είδα στιγμιότυπα κλπ. Και όντως, από εκείνη την ώρα, τρεις ήταν οι προσθέσεις που έκανα.

Η Σαουθάμπτον του 4.75 (μετά την ήττα της Εβερτον και το δικό της ξέσπασμα), η Μίλγουολ του 2.80 (μετά το…σουτ στον Λόμας και κυρίως την παρουσία του “τοτέμ” Χάρις στον πάγκο, αλλά και την νέα ήττα της Ντόνκαστερ) και η Πλίμουθ του 2.80 (μετά την εμφατική μπόμπα στην Οξφορντ). Και πάπαλα. Πάνω σε ΑΥΤΟΝ τον καμβά πλέον άρχισε η σημερινή τελευταία μελέτη.

Βήμα-βήμα έγιναν όλα. Πόσα είναι όλα; Δέκα (δεν μετράω τα φαβορί, κάντε ότι θέλετε). Κάποια εξ' ορισμού ζόρικα. Η Λέιτον πχ, με την -εξίσου πρωτοπόρο και πανίσχυρη Γουλβς. Η Μπόλτον με την επίσης πρωτοπόρο Λέστερ. Η Σκάνθορπ με την -μέχρι προχθές- πρωτοπόρο Οξφορντ. Η Νιουκάστλ με την -μέχρι προχθές- πρώτη Αρσεναλ. Μα….καλά, σάλταρα; Ολες τις ομάδες κορυφής όλων των κατηγοριών σκέφτομαι να κοντράρω; Ε, οκ, δεν…σάλταρα, σας βεβαιώ.

Απλώς τσέκαρα που έχουν λαθάκια οι μπουκ. Η γνώμη τους και η γνώμη μου. Ξεκίνησα λοιπόν το…σβήσιμο. Την τελική διαλογή. Δέκα είναι πολλά. Εδώ μπαίνει η φρέσκια είδηση στο πλάνο και ΚΥΡΙΩΣ το ένστικτο. Η πρώτη που έφυγε ήταν η Σαουθάμπτον. Κάποιες καλές απουσίες και 2ο κολλητό εκτός, με μάζεψαν. Η δεύτερη η Μπόλτον. Οχι ότι δεν μπορεί η ομάδα μου, αλλά η Λέστερ δεν δίνει δικαιώματα.

Η τρίτη ήταν η Γουένσντεϊ. Γιατί η Τσάρλτον πάει καλά στις γιορτές, δείχνει φορμίτσα. Η τέταρτη η Πλίμουθ γιατί είναι κάκιστη η απόδοσή της, ήθελα πάνω από 3.00. “Κατέβηκα” στις έξι. Σβήνω και την ΜΚ Ντονς. Κι αυτή δεύτερο εκτός, απανωτό ταξίδι και πάει σε ομάδα …τραίνο. Η ισοπαλία μου μοιάζει πιό πιθανή. Με λίγα λόγια, έσβησα τις δύο από τις τρεις “προσθέσεις”.

Πάντως, εσείς αποφασίζετε εδώ. Γιά να…φτάσω εδώ, μόνο κακές δεν είναι και αξίζουν ρίσκου. Είπαμε, ένστικτο του καθενός… Και έμεινα με την 5αδα… Νιουκάστλ-Μίλγουολ-Λέιτον- Σκάνθορπ-Νοτς Κάουντι. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τι και πως. Προτίμησα να σας δείξω πως κατέληξα εδώ. Ειδήσεις έχετε. Το παιχνίδι μου είναι σχετικά απλό. Δύο μονά.

Νιουκάστλ και Λέιτον… “ξερές”. Απλώς μονά αποδεκτά. Οι άλλες τρεις, σε trixie. Αυτό είναι το κυρίως παιχνίδι μου. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 26/12: 1.175 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.695 μονάδες. Ποντάρισμα 29/12: Μονό αποδεκτό: Νιουκάστλ 1 (3.90) με 90 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λέιτον 2 (4.20) με 80 μονάδες. Τrixie: Μίλγουολ 2 (2.80)-Νοτς Κάουντι 2 (4.00)-Σκάνθορπ 2 (3.

25) με 75 μονάδες κάθε δυάδα και 30 η τριάδα. Ολο μαζί 255 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 425 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.270 μονάδες. Τα δεδομένα είναι τα εξής: 1) ΔΕΝ παίζω κανένα μικρό. 2) Αλλάζω λίγο το παιχνίδι μου, δεν πάω σε πάτεντ, αλλά σε trixie. “Γλυτώνω” 3 στήλες και ανεβάζω μπετ στις δυάδες. Ο λόγος; Μου…κάνουν λίγο κλικ παραπάνω. 3) Πάιζω με κέρδη ήδη από τις γιορτές, η σούμα θα γίνει στο τέλος, αλλά οι 1.

175 μονάδες στο “καλημέρα” της φιέστας (προχθές-σήμερα-την Πρωτοχρονιά-στο κύπελλο), ήταν ότι καλύτερο. Παρ'ολα αυτά, ΔΕΝ παίζω πολλά. Νορμάλ (προς τα κάτω) παιχνιδι. Γιατί και ξέρω τι ακολουθεί και μετράω ότι όσες έπαιξαν εκτός, τώρα…ξαναπαίζουν. Κάντε την χημεία σας. Διαλέξτε είτε πως θα παίξετε τα πέντε, είτε αν θα παίξετε κάποιο από τα άλλα πέντε που άφησα.

Κυνηγάω το 55%. Το “κλικ” πάνω από τα…2,5 εκ των πέντε. Στην κόψη είμαι, γιατί…2,5 δεν έρχονται. Με δύο, αν είναι στο trixie, κέρδος. Με ένα εκεί και ένα μονό, χάνω και λίγα. Με τρία όμως, κερδίζω ότι και να γίνει. Ευκολο; Μην…ξεγελαστεί κανένας. Καθόλου εύκολο δεν είναι. Καλή χρονιά να έχετε όλοι, τις πιό θερμές ευχές μου. Αλλάξτε τον χρόνο και το μεσημεράκι της 1ης Γενάρης, εδώ θα είμαστε! Εφ'όσον θα γιορτάζω, θα το…παλέψω να σας κάνω ένα “δωράκι” (γέλια).

Υ.Γ: Η φωτό αφιερωμένη στα φιλαράκια απ΄το site που ήπιαμε καφέ προχθές στην Θεσσαλονίκη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras