2395

Billaras

Ευχές και ποδαρικό (UPDATE-2)!

Δεν έφυγε καλά το 2017. Στοιχηματικά μιλάω, γιατί κατά τα άλλα …καλύτερα δεν γίνεται! Στοιχηματικά όμως, έφαγα-φάγαμε μιά ξενερωσιά. Κρίμα, γιατί χωρίς καμιά αμφιβολία και αμφισβήτηση, Πλίμουθ και Λάτσιο έπρεπε να μας είχαν πληρώσει καλά. Η μιά από 0-2 (και δοκάρι σε τετ α τετ όταν το ματς ήταν 1-2 και θα καθάριζε με τρίτο) έγινε 2-2 στο…96΄, η άλλη βρήκε στο…ταμπούρι (συνοδευόμενο από γιούχα) της Ιντερ.

Οι λεπτομέρειες που λέω πάντα. Οπως επίσης λέω πάντα για το γερό στομάχι. Πέτρα. Ειδικά φέτος. Τα αφηνω όλα, απολογισμό Δεκέμβρη θα κάνω την Τετάρτη με την ησυχία μας, σε νέα στήλη (εκεί θα δείτε κι ένα καταπληκτικό “φαινόμενο” που έχει να κανει με το timing το φετινό). Σήμερα ο χρόνος πιέζει, έχουμε φουλ πρόγραμμα οπότε πάμε σε αυτά (προ ολίγου έκλεισα το κείμενο κι έστειλα γιά την αυριανή KingBet, πάμε…τροχάδην, ας είναι πρωτοχρονιά).

Και φυσικά, πριν πάμε στα ματς, πολλές ευχές. Καλη χρονιά, η καλύτερη ευχή γιά το 2018 είναι να μην μας πάρει τίποτα απο την υγειά μας και…ας μην μας φέρει κάτι άλλο. Αρκεί να μην μας πάρει αυτό που το θεωρούμε δεδομένο αλλά δεν είναι, είναι το πολυτιμότερο όλων. Ευχαριστώ και γιά τις ευχές γιά τ' όνομά μου (κάθε πρωτοχρονιά παλεύω να γράψω 2-3 στήλες και παράλληλα γίνεται ο κακός χαμός σε facebook, messanger, τηλεφωνο, sms, e-mail, παλεύω να συγκεντρωθώ και όπως όλοι είμαι και απο ξενύχτι-φαγοπότι).

Αν ευχηθώ κάτι στοιχηματικό, θα ήταν …καθαρό μυαλό. Η υπομονή ας πούμε είναι κάτι εμφυτο, το'χεις ή δεν το χεις. Οπότε θα ήταν ανούσια ευχή. Το μυαλό όμως, το καθαρό μυαλό, αποκτάται. Με εμπειρία, τριβή, πειθαρχία. Οπότε αυτό εύχομαι σε όλους. Στα παιχνίδια μας τώρα. Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα είναι καλό. Στοιχηματικό. Μάλλον το καλύτερο από τις άλλες τρεις αγγλικές αγωνιστικές.

Σημείωση: Το έγραψα και στη στήλη προχθές, και στα σχολια, το ξαναγράφω τώρα θα αυξήσω από εδώ και πέρα τα updates. Να έχετε το νου σας στον τίτλο, αν βλεπετε τη λέξη UPDATE κάτι θα έχει προστεθεί. Και ίσως αυτο ξεκινήσει από αύριο (Τετάρτη έτσι κι αλλιώς θα έχουμε νέα στήλη μετά το μεσημέρι, χαλαρά, με απολογισμό Δεκέμβρη και… ίσως ένα σημείο).

Θα αναφέρω τη διαλογή γιά να καταλάβετε αν και γιατί μου άρεσε το πρόγραμμα. Μπέρνλι-Εβερτον-Πάλας από Premier (η Πάλας το πιθανό αυριανó update). Μπέρτον-Μπέρμιγχαμ από Championship ( η Μπέρμιγχαμ επίσης πιθανό αυριανό update). Ντόνκαστερ-Πλίμουθ-Τζίλιγχαμ από 1η. Πορτ Βέιλ-Κέμπριτζ-Λίνκολν από 2η. Και Λέιτον Οριεντ από Κόνφερενς. Αυτά είναι, σύνολο μια ντουζίνα ματς, όχι και λίγα.

Εφυγαν τα δύο αυριανά, θα τα ξαναδώ (πάντως μου αρέσουν, ειδικά η Πάλας). Μετά έφυγε η Πλίμουθ που έπεσε αρκετά και οκ, δεν παίζει με κανένα μπάζο αντίπαλο. Μετά έφυγε και η Μπέρτον, πάντως το ματς παραμένει ύπουλο, με τις καλές αντιπάλους στήνετε ταμπούρι και “κλεβει” αποτελέσματα, βασικά φοβάμαι αντίδραση και της Σέφιλντ. Μετά έφυγε και η Κέμπριτζ, ήθελα μεγαλύτερη απόδοση κόντρα σε εξαιρετική αντίπαλο, παρότι κάνει μίνι σερί και τη σώζει την παρτίδα ο προπονητής της.

Εχω πάει στα επτά, το επόμενο που έφυγε ήταν η Τζίλιγχαμ, γιατί ναι, η Τσάρλτον έχει ένα σκασμό απόντες αλλά ως ομάδα είναι πολλές σκάλες επάνω από την Τζίλι. Και μετά από σκέψη έφυγε και η Εβερτον. Ναι θα έχει πίσω τον Ρούνει, ναι η Γιουνάιτεντ έχει σοβαρά θέματα (τέσσερα χωρίς νίκη, σήμερα χωρίς Λουκάκου, Ιμπρα και Ασλει Γιανγκ – ο οποίος κάνει πολύ καλή σαιζόν), αλλά με φοβίζει η προσέγγιση του Αλαρντάις.

Το πάει τέρμα συντηρηρικά μέχρι να ενισχυθεί, αλλά εγω θέλω οι ομάδες μου να παίζουν γιά τη νίκη, όχι τον πόντο…. Κι έτσι, έμεινα με Μπέρνλι-Λέιτον-Λίνκολν-Πορτ Βειλ και Ντόνκαστερ… Χαλάστηκα με την πτώση απόδοσης της Ντόνκαστερ (χθες βράδυ στο 3.20 σήμερα στο 2.87), αλλά θα το κρατήσω. Πάω λοιπόν με 5αδα, θα ρισκάρω σήμερα, μου αρέσει το μενού και αφού δω τι θα γίνει θα αποφασίσω και γιά τα δύο αυριανά.

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1 dnb (5.00): Στο 7.00 ο “καθαρός” άσος. Μας κάνουν πλάκα οι μπουκ. Ηταν παλι σούπερ με την Χάτερσφιλντ (ούτε καν απειλήθηκε, έπρεπε να χει κερδίσει), γυρίζει ο Ταρκόφσκι στην άμυνα, σοβαρό συν αυτό, έχει κοιταξει άπαντες στα μάτια, ενώ και οι παραδόσεις λένε πολλά! Αήττητη 4 σερί χρόνια σε πρωτοχρονιά (3 νίκες), ενω η Λίβερπουλ ανάποδα από το 1994 εκτός έδρας πρωτοχρονιά έχει…μιά νίκη! Και μάλλον θα μείνει και εκτός ο καυτός Σαλάχ.

Οσο κι αν δείχνει καλά η ομάδα του Κλοπ, ξέρουμε τι ασανσέρ είναι, πίσω παραμένει προβληματική, αξίζει το dnb και με το παραπάνω. ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ – ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ (3.75) : Κόντραρα Νοτς με Μόρκαμ, με εξέθεσε. 48 ώρες μετά έχασε με τραγική εμφάνιση (και η Μόρκαμ..έβαλε 4 και κέρδισε με ανατροπή, το timing που έγραφα στον πρόλογο). Η Βέιλ είναι σούπερ, μεταμορφωμένη, έκανε το μπαμ της κατηγορίας προχθές, ντόρτια στη Λούτον και ξεροί όλοι! ΛΟΥΤΟΝ – ΛΙΝΚΟΛΝ 2 (4.

75): Ναι ρε Λούτον, ομαδάρα είσαι. Αλλά έφαγες ντόρτι και ζαλίστηκες. Ξεκούδουνο ήταν αυτό. Και μπορεί να έχει απόνερα. Η πλέον φορμαρισμένη της κατηγορίας είναι η Λίνκολν μακράν των άλλων, έχει ξεχάσει να χανει. Και η Λούτον θα ανοιχτεί, θα αφήσει χώρους. ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ-ΛΕΙΤΟΝ 2 (4.50): Καλά, αυτό το ζευγάρι ανάποδα στην Boxing Day δεν ήρθε σβηστός άσος 2-0; Η Λέιτον έχει πάρει στροφές, παίζει καλά και η Ντάγκεναμ κάνει τραγικές γιορτές.

Εντελώς λάθος απόδοση. Οχι τυχαία, το τρίτο ματς που κράτησε και ο Μάκης. Μακάρι να έχουμε δει σωστά και να πληρωθούμε, αυτά τα σημεία ήταν σημειωμένα ακόμα και πριν την αγωνιστική του Σαββάτου, καποια υπήρχαν και στην εφημερίδα. ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ 2 (2.87): Η…γνωστη Πιτέρμπορο. Μιά, δύο τρείς νίκες, την κάνουν οι μπουκ φαβορί, πάει μέσα στην ημιθανή ΜΚ Ντονς, παίζει με 2 (!) παίκτες παραπάνω γιά μιά ώρα και…ούτε καν ισοπαλία, χάνει κιόλας! Η Ντόνκαστερ χτύπησε φόρμα, σερί νικών και φυσικά ο Φέργκιουσον ξέρει όσο κανείς τα λημέρια.

Δύο φορές στην Πιτέρμπορο, άνοδοι, λατρεία, ο νυν τεχνικός της Μπόρο ήταν…παίκτης και υπό τις οδηγίες του Φέργκιουσον πριν μερικά χρόνια. Αυτά είναι. Σόρυ γιά την ώρα αλλά έτρεχα από το πρωι, αλλά δεν ήθελα και να τα ξεπετάξω. Θα ρισκάρω, μου αρέσουν, θα το δείτε και στην κάβα Ιανουαρίου πλέον. Και θέλω να μπω με το δεξί. Ξανά πολλές ευχές, νέα στήλη Τετάρτη αλλά ίσως κάνω update αύριο.

Ποντάρισμα 1/1: Πιτέρμπορο-Ντόνκαστερ 2 (2.87), 2 μονάδες. Μπέρνλι-Λίβερπουλ 1 dnb (5.00), 1 μοναδα. Νοτς Κάουντι-Πορτ Βέιλ 2 (3.75), 1 μονάδα. Ντάγκεναμ-Λέιτον 2 (4.50), 2 μονάδες. Λουτον-Λίνκολν 2 (4.75), 1 μονάδα. Υπόλοιπο Ιανουαρίου: -7 μονάδες. UPDATE: Συνοψη και ανανέωση κάβας και απολογισμος Δεκεμβρίου, αύριο μεσημέρι. Προς το παρον, δυο σημεία ακόμα!! Και Μπέρμιγχαμ (4.

00) και Πάλας (4.00). Κοντράρω ομάδες οπου η μιά έχει οκτώ χωρίς νικη, η άλλη πεντε χωρίς νίκη, ενω οι "δικές μου" είναι η μιά με θετικο σερί (και φρέναρε κοτζαμ Σίτι) η άλλη με πρώτη νίκη μετά από καιρό και νέο προπονητή. Από μιά μονάδα στην καθεμιά. Ρεντινγκ-Μπέρμιγχαμ 2 (4.00), 1 μονάδα. Σαουθάμπτον-Κρ. Πάλας 2 (4.00), 1 μονάδα. ———————————————————————- UPDATE 2: Λόγω έλλειψης χρόνου, ο απολογισμός Δεκεμβρίου θα γίνει αύριο.

Δεν είχα υπολογίσει ότι έπρεπε να γράψω σήμερα (αντί Πέμπτης) γιά την εφημερίδα που ξανα εκτάκτως θα κυκλοφορήσει Πέμπτη. Αύριο χαλαρά λοιπόν τα του Δεκέμβρη. Σημερα, μετά τα δύο καλα αποτελέσματα στο Νησι χθες, ακόμα ένα μπετ! Στην Καντιθ. Την εκτιμώ, εξαιρετική, αήττητο 9 αγώνων, στον προηγούμενο γύρο ειχε αποκλείσει την Μπέτις, τώρα ξανά με μιά Ανδαλουσιάνα, σε νέο τοπικο ντέρμπι, έχει τη Σεβίλλη.

Η οποία προ διακοπής είχε 3 χωρίς νίκη, έδιωξε τον Μπερίσο και πήρε τον….Μοντέλα! Μόνο με βίσμα (και καλό μάνατζερ) πρέπει να έγινε αυτή η μετακινηση. Απ τον Σαμπάολι στον Μπερίσο κι από τον Μπερίσο στον Μοντέλα που κόντεψε να διαλύσει την Μίλαν! Ποντάρισμα μιάς μονάδας στην Κάντιθ. Ανανέωση κάβας στη στήλη Σαββατου, αύριο απολογισμος Δεκεμβρίου.

Κάντιθ-Σεβίλλη 1 (5.50), 1 μονάδα.    

Παλαιότερα άρθρα του Billaras