639

Editorials

Ημερολόγιο καραντίνας vol.32

Ημερολόγιο καραντίνας νο 32, με την ανακοίνωση γιά πλήρη επέκτασή της ως τις 4 του Μάη να σκάει πριν λίγο, την ώρα που έγραφα. Αναμενόμενο θα πω, έτσι κι αλλιώς αν άλλαζε κάτι στις 27 θα ήταν απειροελάχιστο, είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες θέλουνε να “φάμε” και την πρωτομαγιά που είναι…επικίνδυνη. Υπομονή λοιπόν, εκτιμώ ότι στις 4 του Μάη θα πάρουμε ανάσα σοβαρή και κάμποσα μέτρα θα αρθούν, θα κλείσουμε 6 εβδομάδες ως τότε και είναι βέβαιο ότι ο κόσμος αρχίζει να φτάνει στα όριά του.

Δέκα μέρες (και…μεσημέριασε που λέγαμε και στον στρατό) ακόμα…

Πριν πάμε παρακάτω, πολλές ευχές σε όλους και όλες που σήμερα γιορτάζουν. Γιώργηδες και Γεωργίες, σπέσιαλ ευχές σε κάτι δικά μας παιδιά που δεν είναι και λίγα! Πολύχρονοι λοιπόν.

Από εκεί και πέρα, στα αθλητικά-ποδοσφαιρικά νέα δεδομένα, κάθε μέρα “σκάει” και κάτι, αλλά ακόμα δεν υπάρχει και κάτι οριστικό.

Η αρχική μου προ μηνός εκτίμηση ότι κατά τα μέσα Μάη (και μετά) θα “δούμε φως” ήταν μάλλον σωστή. Γιατί ακόμα και η Γερμανία γιά την οποία είχε γίνει πολύς λόγος γιά τις 9 του Μάη (από επίσημα χείλη μεν-όχι τις κεφαλές δε), μάλλον θα πάει λίγο αργότερα (μιά εβδομάδα μετά στις 16/5;;), είδα και κάποιες ενστάσεις γιά την 9η Μάη από τον Χοπ (ιδιοκτήτης της Χοφενχάιμ που σίγουρα λόγω ιδιότητας γνωρίζει πολλά), αλλά έτσι κι αλλιώς όσα πλάνα και να καταρτίσθηκαν δεν αποφασίζει μόνη της η DFL, απλώς καταθέτει-προτείνει στην Κυβέρνηση και αυτή θα κρίνει αναλόγως.

Τελική απόφαση θα ληφθεί το νωρίτερο στις 30 Απριλίου, στη συνεδρίαση της Καγκελαρίας. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, πάρα πολύ δύσκολο, και πρέπει να πάει καλά γιατί θεωρώ ότι θα λειτουργήσει και ως μπούσουλας γιά άλλες Λίγκες…

Κατά τα άλλα, στην Αγγλία εδώ και μερικές μέρες έχει ξεσπάσει μεγάλη κουβέντα γιά κάτι που επίσης είχαμε θίξει εδώ πολύ νωρίς.

Γιά τον αγώνα Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και γιά το ιπποδρομιακό φεστιβάλ του Τσέλτεναμ το οποίο είχε συγκεντρώσει κάπου 150,000 κόσμου σε τέσσερις μέρες (περίπου 70,000 την τελευταία μέρα στην κορύφωσή του)! Ηταν τότε που ο Μπόρις Τζόνσον ακόμα μίλαγε για “ανοσίες αγέλης”, 10 μέρες πριν το λοκ ντάουν στην Βρετανία. Στο Γκλούτσεστερσαϊρ, εκεί που είναι το Τσέλτεναμ, είχαμε ως χθες περίπου 1000 κρούσματα και 147 θανάτους.

Πολύ υψηλό νούμερο. Και στο Μέρσεϊσάιντ (που είναι το Λίβερπουλ) τα νούμερα είναι ψηλά με περίπου 300 θανάτους. Δείτε τις φωτό επάνω από BBC και την Guardian. Γίνεται λόγος ακόμα και γιά έρευνα που πρέπει να γίνει. Και μάλλον θα γίνει….

Τελος, πάλι από την Αγγλία η είδηση, στην Νάσιοναλ Λιγκ (τρεις κατηγορίες, η Νάσιοναλ Λιγκ αλλά και Βορράς-Νότος) έκαναν ψηφοφορία οι ομάδες , δεν βγήκε το επίσημο νούμερο προς τα εξω, όμως γίνεται λόγος γιά ποσοστό 90% υπέρ της οριστικής διακοπής! Ηδη κάποιες ομάδες έβγαλαν ανακοίνωση.

Λεπτομέρειες θα ξέρουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα, αλλά όλα δείχνουν ότι μπάλα στο Νησί θα παιχθεί μόνο γιά Premier League-Championship-1η-2η κατηγορία…

Κλείνω με τα “δικά μας” του Betsellers. Η live εκπομπή που κάνουμε ελεύθερα προς όλους στη σελίδας μας στο Facebook “σπάει τα ταμεία” (γέλια).

Μας αρέσει, σας αρέσει, τα λέμε κάθε Τρίτη, κυριολεκτικά χιλιάδες φίλοι από παντού είναι μαζί μας. Θα την συνεχίσουμε όσο χρειαστεί, αλλά μην ξεχνάτε κάτι: Το Betsellers είναι συνδρομητικό. Οπότε, από μέσα Μάη θα…ξεκινήσουμε σταδιακά να τα λέμε πάλι μόνο με τους συνδρομητές μας εντός site και προσανατολιζόμαστε να ανακοινώσουμε και κάτι που θα αρέσει σε πολλούς, ή μάλλον θα διευκολύνει πολλούς.

Σε 10-15 μέρες θα μάθετε. Ως τότε και ως το επόμενο ελεύθερο editorial, υπομονή και προσοχή.

Παλαιότερα Editorials