2329

Billaras

Η γιορτή αρχίζει!

H μεγάλη γιορτή των ιπποδρομιών επιστρέφει. Για πέντε μέρες στο ιπποδρόμιο του Τσέλτεναμ θα παρελάσουν κορυφαία άλογα , τζόκεϋ, εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες άλλα και χιλιάδες οπαδοί του όμορφου αυτού σπορ σε ένα αθλητικό και κοσμικό γεγονός που η προέλευση του μας γυρίζει στις αρχές του 18ου αιώνα. H μπύρα , το κρασί και το τζιν θα ρέει άφθονο άλλα και εκατομμύρια λίρες θα ανταλλάξουν χέρια καθώς μιλάμε για ένα απ τα μεγαλύτερα στοιχηματικά γεγονότα της χρονιάς.

Στο φετινό φεστιβάλ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια θα έχουμε πολύ βαρύ έδαφος μετά την επέλαση του χιονιά τις τελευταίες βδομάδες στην Μ.Βρετανία με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες ακόμα και για τους έμπειρους εκπαιδευτές με αποτέλεσμα να παρατηρούμε φαινόμενα να δηλώνουν τα άλογα σε κούρσες προς τα μέσα / τέλη του φεστιβάλ ώστε να υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα του εδάφους.

Στοιχηματικά θα κινηθούμε πολύ προσεκτικά καθώς η κατάσταση του εδάφους είναι κρίσιμη στις ιπποδρομίες και μπορεί να αναδείξει άλογα που δεν είναι τόσο ισχυρά άλλα έχουν μεγάλη αντοχή. Δεν θα βάλω αρχική κάβα και θα ποντάρω με μονάδες σε κλίμακα 1-5 (5 το μέγιστο ποντάρισμα), ΑΥΣΤΗΡΑ σε μονά αποδεκτά ( win ή each-way). Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 7 κούρσες, εκ των οποίων οι 4 είναι Grade 1.

Aναλυτικότερα : 1η κούρσα (13:30) : Sky Bet Supreme Novices' Hurdle : H πρώτη κούρσα του φεστιβάλ που γίνεται δεκτή με την “Βοή του Τσέλτεναμ” , μια επευφημία απ' το πλήθος που παρακολουθεί το φεστιβάλ. Δυναμική παρουσία ο εκπρόσωπος της Ιρλανδίας Getabird με τον ισχυρό συνδυασμός W.Mullins/R.Walsh αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Πολύ καλή φόρμα έχουν και τα Kalashnikov και Summerville Boy.

2η κούρσα (14:10) : Racing Post Arkle Challenge Trophy Novices' Chase : Δύσκολη κούρσα για άλογα αρχάρια στα μεγάλα εμπόδια (φράκτες). Ενα κλικ παραπάνω δίνουμε στο φαβορί Footpad 3η κούρσα (14:50) : Ultima Handicap Chase : Δίκαιο φαβορί το Coo Star Sivola καθώς κέρδισε την τελευταία του κούρσα σε πολύ βαρύ έδαφος. Κοντά και το Gold Present με 50% ποσοστό νικών σε ανάλογο έδαφος.Σε πιο μεγάλες αποδόσεις ενδιαφέρον βρίσκουμε στο Ramses De Teille 4η κούρσα (15:30) : Unibet Champion Hurdle Challenge Trophy : Θεωρώ πως το φαβορί θα κάνει το repeat στην κούρσα άλλα στοιχηματικά δεν έχει καμία αξία.

Ερωτηματικό η κατάσταση που βρίσκεται ο Faugheen , ένα απ τα πιο δυνατά άλογα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Eνδιαφέρον έχει και ο βετεράνος My Tent or Yours που έχει 4 πλασαρίσματα σε ισάριθμες συμμετοχές στο φεστιβάλ. 5η κούρσα (16:10) : OLGB Mares' Hurdle : Αν συνεχίσει τις φετινές της επιδόσεις η Apple's Jade θα κερδίσει χωρίς πρόβλημα. Θα έχει ενδιαφέρον η Benie Des Dieux καθώς επιστρέφει σε χαμηλά εμπόδια μετά από μια μικρή καριέρα στους φράκτες.

6η κούρσα (16:50) : National Hunt Challenge Cup : Κούρσα για ερασιτέχνες αναβάτες. Θα την δούμε με ενδιαφέρον άλλα όχι στοιχηματικά. 7η κούρσα (17:30) : Close Brothers Novices' Handicap Chase : Πάρα πολλές συμμετοχές σε αυτή την κούρσα. Ενδιαφέρουσα παρουσία ο Rather Be. Τα Mister Whitaker και Divine Spear έρχονται με καλή φόρμα σε καλές αποδόσεις. Ερωτηματικό ο τζόκευ του Cobra de Mai που ίσως καταφέρει να πλασαριστεί.

*Σε παρένθεση είναι οι ώρες διεξαγωγής των ιπποδρομιών.Οι ώρες είναι ώρες Μ.Βρετανίας (-2 ώρα Ελλάδας). Ποντάρισμα 13/03/2018 Summersville Boy (10.00) each-way 1 μονάδα η στήλη, σύνολο 2 μονάδες. Ramses De Teille (15.00) each-way 0.5 μονάδες η στήλη, σύνολο 1 μονάδα My Tent or Yours (15.00) each-way 0.5 μονάδες η στήλη, σύνολο 1 μονάδα. Σύνολο πονταρίσματος 13/03 : 4 μονάδες. Καλή μας τύχη !

Παλαιότερα άρθρα του Billaras