4585

Billaras

Η δυσκολία μιάς τριάδας…

Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως. Το ρητό που βρίσκει άψογα την εφαρμογή του εδω στο www.betsellers.com. Οτι έγινε και προχθές και πριν πέντε μέρες και πριν μιά εβδομάδα και πριν ένα μήνα. Ενδεχομένως να γεράσω και να μην απαντήσω στο ερώτημα “ποιός -ή μάλλον πόσοι- έμαθαν από αυτό το επαναλαμβανόμενο μάθημα, αλλά έστω και ένας να το έχει πιάσει το νόημα, κέρδος υπάρχει… Χθες- όπως και πάντα- δεν είχε σημασία αν η μέρα ήταν “καλή ή κακή”.

Αλλος έπιασε τη Νάπολι και έχασε την Ιντερ, άλλος έχασε την Κιέβο (όπως εγώ) και έπιασε την Λίβερπουλ και πάει λέγοντας. Σημασία έχει να έχεις βρει τον τρόπο να ΜΗΝ χάνεις. Γιατί όταν δεν χάνεις, μαθηματικά θα έρθει η μέρα της (καλής) νίκης (παράδειγμα το περασμένο Σάββατο). Τον τρόπο λοιπόν τον (ξάνα)είδατε και χθες. Και θα τον δείτε δεκάδες φορές ακόμα.

Αλλος πήρε τα σημεία της στήλης, τα έπαιξε σύστημα στον ΟΠΑΠ και έχασε. Αλλος τα πήρε, τα έκανε τριάδα, έχασε. Αλλος πήρε δύο από αυτά, έβαλε και δύο δικά του, έκανε τετράδα, έχασε. Κι αυτός που (με τους παραπάνω τρόπους) κέρδισε χθες, έχει χάσει άλλες, άπειρες φορές. Το ζουμί λοιπόν δεν είναι στην (κάθε) Οσασούνα. Είναι στον τρόπο που αξιοποιεί κανείς τα όπλα του.

Ποιά είναι αυτά; Οι καλές αποδόσεις. Τα μονά. Οι δυάδες. Το trading. Αυτά είναι όπλα. Και έτσι, χθες, με μιά δυάδα από over (Μονπελιέ και Σεντ Ετιέν), δεν έχασα. Επαιξα 347 μονάδες, πήρα 330 πίσω. Στα ίσα μου. Και είχα και κέρδος, αλλά δεν θα εμφανιστεί στην κάβα αυτό, όσο κι αν είναι…λίγο “άδικο”.Οσοι ήταν στο chat, ξέρουν ότι με την Οσασούνα να κάνει το 1-2 στο 70', το διπλό που είχε “αγοραστεί” στο 4.

10 “πουλήθηκε” στο 1.50. Ο ορισμός του trading… Αυτά λοιπόν με το χθες. Μελετήστε καλά. Οχι τα…παιχνίδια. Τον τρόπο παιχνιδιού. Μπροστά στα μάτια σας, κάθε μέρα, βλέπετε τη θεμελιώδη αρχή του στοιχηματισμού: Πως να μην χάνεις. Και όταν κάποτε συμβεί κι αυτό, θα είναι αμελητέα ποσότητα. Γιατί αν έχεις καταφέρει να “αντιστρέψεις” του κανόνες, αν αντί για “χάνω τέσσερις-κερδίζω μία” το έχεις κάνει “χάνω μία-κερδίζω μία”, τότε το “κλειδί” είναι στις…άλλες δύο φορές που πάτσισες, που δεν έχασες.

Στην βάση του πράγματος, κάθε φορά που δεν χάνουμε, είναι μιά ακόμα νίκη…. Σήμερα, έτσι…εθιμοτυπικά, θα πάω σε ένα public bet. Οι πιθανότητες να χαθεί είναι δραματικά αυξημένες, ας είναι -θεωρητικά- πιό “βατά” σημεία. Γιατί; Γιατί χθες έπαιζα με 1 στις 3 (στα μονά) και 1 στις 9 (στις δυάδες και μάλιστα στην δυάδα των over έπαιζα με 1 στις 4), ενώ σήμερα θα παίξω με 1 στις 12 πιθανότητες επαλήθευσης.

Κι όμως, το θεωρώ….άχαστο, αυτή η πρόταση που θα κάνω, θα φανεί στους περισσότερους πιό… εύγευστη, πιό προσιτή, πιό καταννοητή. Ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν ότι στην ουσία έχει … μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας (και αποτυχίας) από τις χθεσινές-προχθεσινές. Δεν έχω από που να φυλαχθώ αν σπάσει ένα από τα τρία. Λοιπόν, μην τα ξαναλέω γιά την Εσπανιόλ, είναι στα πάνω της με απανωτά διπλά, δείχνει καλά.

Και η Μπέτις μετά το καλό ξεκίνημα της, δείχνει (με τέσσερις σερί ήττες) να ξεφουσκώνει γιά τα καλά. Τα άλλα δύο είναι over 2,5 goals. Σε Παλέρμο και σε Μπεσικτάς. Καμιά σχέση με τα χθεσινά over, εκείνα είχαν παικτική αξία, αυτά εδώ είναι απλώς fair (αναρωτιέμαι, όσοι παίζουν over/under, που τα θεωρούν πιό εύκολα επειδή είναι 50-50%, ξέρουν με τι γκανιότα παίζουν σε σχέση με το απλό σημείο του 1-2-Χ;).

Η Παλέρμο εντός φέτος, έχει βάλει σε τρία ματς, κατά σειρά 4, 3, 2 γκολ. Η Λέτσε με την άμυνα που έχει (την είδατε και με την Μίλαν) είναι…εγγύηση. Οσο γιά το τούρκικο ντέρμπι; 2-4 πέρυσι. 3-0 πρόπερσι, 1-2 και 1-2 το 2009 και το 2008. Απο το 2000, έχουν φέρει δύο under και εννιά over! Παραδοσιακά λοιπόν, έχουν γκολ…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο:23.

550 μονάδες. Κέρδος από 26/10: 330 μονάδες. Νέο υπόλοιπο:23.880 μονάδες. Ποντάρισμα 27/10: Εσπανιόλ 1-Παλέρμο over-Μπεσίκτας over (6,9), 80 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 80 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 23.800 μονάδες. Υ.Γ: Αύριο, έχοντας ήδη μελετήσει και έχοντας γράψει (η Kingbet θα κυκλοφορήσει κανονικά), είδα οτι δεν έχει κάτι αξιόλογο.Οπότε, δεν θα παίξω τίποτα-δεν θα γράψω στήλη.

Θα τα…πούμε όμως. Και στο chat κατά το μεσημεράκι σε…χαλαρό τέμπο και βέβαια, στο αυριανό, παρασκευιάτικο ραδιοφωνικό betsellers, 6 με 8, στο www.betradio.com.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras