86

Germanos

Η τελική ευθεία!

Χαίρετε, χαίρετε! Καλό μήνα! Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα της άνοιξης, έχει «μυρίσει» πλέον καλοκαίρι και φυσικά είμαστε στα τελευταία 100 μέτρα της φετινής στοιχηματικής σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά τα πρωταθλήματα, αφού μετά έχουμε και Euro εδώ στα μέρη μου, στη Γερμανία.

Βλέπετε σήμερα στήλη για τρεις λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πλέον έχω διακοπές μέχρι και τις 14 Μαϊου, επομένως έχω χρόνο, ο δεύτερος λόγος είναι επειδή κλείσαμε Απρίλη και θέλω να κάνω τον μίνι απολογισμό του Απρίλη και ο 3ος λόγος είναι ότι την Παρασκευή ταξιδεύω ολημερίς.

Ντίσελντορφ – Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη – Αθήνα, Αθήνα – Ρόδο. Φτάνω μεσάνυχτα στη Ρόδο και το πρωί του Σαββάτου προέχει η οικογένεια, πρωινό, εκδρομή στο χωριό και όλα τα συναφή. Επομένως ζητώ από τώρα συγγνώμη για το μέγεθος της στήλης αλλά και για το ότι δεν θα υπάρξει στήλη μέχρι την Κυριακή.

Επομένως έχουμε και λέμε, σήμερα απολογισμό ως πρώτο πρώτο, έπειτα αρχική διαλογή και τελική διαλογή σε μία στήλη και… παιχνίδι από σήμερα για όλο το Σ/Κ! Έτσι και αλλιώς εκπομπή δεν έχει την Παρασκευή, οπότε θα έχετε τον «οδηγό επιβίωσης» για το Σ/Κ.

Κακός Απρίλης!

Αρχικά να πω πως για τη φετινή σεζόν είμαι μέχρι στιγμής πολύ semi ευχαριστημένος. Μέτρια χρονιά. Μέχρι στιγμής 15 γκολ, 15 διαφορετικά ματς, όπου είχαμε το πάνω χέρι, μας στερούν το μίνιμουμ κέρδος, αλλά αυτά θα τα δούμε μόλις τελειώσει τη σεζόν. Τι μας «σώζει» αυτήν την στιγμή, μα φυσικά το μακροχρόνιο της Λεβερκούζεν που κερδήθηκε.

Τι έχουμε συνολικά έως τώρα;

Ζημιά που ασφαλώς μπορούμε να καλύψουμε πολύ γρήγορα, αρκεί να θέλει, είναι μια απλή νίκη σε μονά/δυάδα, τόσο απλό. Όμως πάμε συγκεκριμένα τον Απρίλη να δούμε τι έγινε. Ο Απρίλης ήταν μείον και μάλιστα μείον 29,15 μονάδες. Τόσες χάσαμε, κάνοντας τζίρο 67,25 μονάδες πάνω σε αποδόσεις του 7,16 μέσο όρο (οι ανατροπές ανεβάζουν αρκετά το μέσο όσο, αν τις βγάλουμε είμαστε στο 4,15).

Συνολικά παίξαμε 29 διαφορετικά παιχνίδια και ευστοχήσαμε μόλις στα 5 (ευστοχία 17,2%).

Παίχτηκαν συνολικά ένα ειδικό, 8 γκολ/γκολ ημιχρόνων (2/8 ευστοχία), 4 ανατροπές και 16 σημεία.

Να τονίσω επίσης ότι αν χωρίσουμε όλα τα σημεία σε κατηγορίες πρωταθλημάτων, η Μπουντεσλίγκα είναι μακράν η πιο κερδισμένη, χάρη στο μακροχρόνιο, δεύτερη έρχεται η Αυστρία που είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά. Dritte Liga, Zweite Liga και Έξτρα (Ευρώπη, Κύπελλα και Ρεγκιονάλ) είναι όλες στο μείον.

Bundesliga Γερμανίας – Διαλογή

Μέτριο το πρόγραμμα στην πρώτη Γερμανίας, όπου έχουμε αρκετά φαβορί και αρκετά παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού.

Ας δούμε πρώτα αυτά που έκοψα εντελώς. Στο Χόφενχαϊμ – Λειψία, λογικό φαβορί η Λειψία, αστείο το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου στο 2,80, κάτι σε 2-4/2-5 βλέπω. Στο Βόλφσμπουργκ – Ντάρμστατ έκανα μια μικρή τρελή σκέψη για Ντάρμστατ, αφού η υποβιβασμένη πλέον χωρίς άγχος, ικανή για τη ζημιά, όμως το αφήνω.. Στο Κολωνία – Φράιμπουργκ επίσης τεράστιο πάσο, όπως και στο Ουνιόν – Μπόχουμ.

Πάσο εντελώς και στο Χάιντενχαϊμ – Μάινς. Τι μένει; Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ, Στουτγάρδη – Μπάγερν, Φρανκφούρτη – Λεβερκούζεν και Βέρντερ – Γκλάντμπαχ.

Στο Στουτγάρδη – Μπάγερν έχουμε για δεύτερη φορά φέτος την Μπάγερν καθαρό outsider απέναντι σε μια ομάδα. Μετά το Λεβερκούζεν – Μπάγερν, έχουμε τώρα το Στουτγάρδη – Μπάγερν.

Σε παιχνίδι «σάντουϊτς» μεταξύ των παιχνιδιών με τη Ρεάλ, δεν αγγίζω κάτι, απλώς το αναφέρω.

Πάμε στο Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ, όπου είναι επίσης ματς ανάμεσα στα παιχνίδια με την Παρί για τη Ντόρτμουντ. Εδώ υπάρχει μια παράξενη παράδοση, είναι από τα ζευγάρια με την μεγαλύτερη συχνότητα lead/lose από όλα τα ζευγάρια ομάδων που παίζουν φέτος στην Μπουντεσλίγκα.

Το διπλό έχει πάρει την κατιούσα, στο 4,20 πλέον από 6,00 και σίγουρα δεν είναι στις προτιμήσεις μου, ειδικά μετά τις τελευταίες εμφανίσεις της Άουγκσμπουργκ. Θεωρώ όμως ότι είναι πιθανό να προηγηθεί στο ματς και να χάσει. Αυτό πληρώνει 6,00 και για όποιον θέλει, το διπλό ημίχρονο, άσος τελικό, πληρώνει 17,00.

Στο Βέρντερ – Γκλάντμπαχ θεωρώ πως το 3,75 του γκολ/γκολ ημιχρόνου είναι αρκετά καλό, αφού η Γκλάντμπαχ εκτός είναι σάκος του μποξ και η Βέρντερ σκοράρει και δέχεται γκολ.

Παρόλα αυτά θα το αφήσω, αφού είναι εξαιρετικά κρίσιμο ματς για τις δύο ομάδες.

Κλείνω με Μπουντεσλίγκα με το παιχνίδια Άιντραχτ – Λεβερκούζεν. Τρομερή παράδοση της Άιντραχτ εντός έδρας με τη Λεβερκούζεν τα τελευταία χρόνια. Πέραν αυτού η Λεβερκούζεν έχει ματς με τη Ρόμα για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ήδη δύο «αρνητικά».

Το τρίτο «αρνητικό» για τη Λεβερκούζεν είναι η σχέση της με την Κίκερς Όφενμπαχ. Θυμάστε το αφιέρωμα που είχα κάνει τον Νοέμβρη; Για ρίξτε μια ματιά. Η Όφενμπαχ είναι αδερφοποιημένη με τη Λεβερκούζεν. Η Όφενμπαχ όμως, όντας προάστια της Φρανκφούρτης, έχει σχέση μίσους με την Άιντραχτ. Χρόνια λοιπόν τώρα, η Άιντραχτ με τη Λεβερκούζεν έχουν εξαιρετικά κακές σχέσεις και σίγουρα το γήπεδο θα φλέγεται.

Ο άσος στο 3,00 δεν είναι άσχημος ξέροντας πως η Άιντραχτ εντός είναι σταθερή δύναμη.

Zweite Liga και Dritte Liga… διαλογή

Παιχνίδια που τα έσβησα εντελώς και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ είναι το Λάουτερν – Μαγδεμβούργο, το Έλφερμπεργκ – Χερτα, το Βέεν – Κίελο. Νομίζω δεν υπάρχει κάτι στοιχηματικό εκεί που να μας ελκύει.

Στο Ρόστοκ έχουμε ένα καλό φαβορί και αυτό ακούει στο όνομα Καρλσρούη, ομάδα με εξαιρετική φόρμα, απέναντι στην ομάδα με τα λιγότερα xgoals στην κατηγορία.

Στο Φορτούνα – Νυρεμβέργη υπάρχει καλή παράδοση στο διπλό, το οποίο πληρώνει 6,50. Πως όμως να κοντράρουμε από τη μία ομάδα που παίζει καλά και από την άλλη να ποντάρουμε μια ομάδα που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στα τελευταία ματς.

Πάσο λοιπόν εδώ παρά την… σκέψη.

Την ίδια μέρα (Παρασκευή) έχουμε το ντέρμπι του Αμβούργου. Το Αμβούργο υποδέχεται την Σανκτ Πάουλι. Από σημείο δεν μπλέκω, θεωρώ όμως θα έχουμε γκολ. Στο 3,75 το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου. Κατά τα άλλα κρατάω δύο παιχνίδια που πιθανόν μπορεί να έχουν γκολ, αυτά είναι το Φιρτ – Μπράουνσβαϊκ με το γκολ/γκολ ημιχρόνου στο 4,00 και το Ανόβερο – Πάντερμπορν, με το γκολ/γκολ ημιχρόνου στο 3,75.

Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια που ξεδιάλεξα είναι ματς από το Σ/Κ. Σημείο το οποίο με ελκύει είναι ο άσος στο Όσναμπρουκ – Σάλκε, άσος του 3,30. Παλεύει η Όσναμπρουκ και σίγουρα η Σάλκε είναι από τις ομάδες που κοντράρουμε με ευκολία.

Η Dritte Liga έχει επίσης ένα καλό φαβορί, είναι το διπλό της Ντούισμπουργκ με την Λούμπεκ. Αλλά εντάξει, να ποντάρουμε να νικήσει το λιγότερο κουτσάλογο δεν είναι του στυλ μας.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν έχω σημειώσει ούτε ένα σημείο. Κάκιστο πρόγραμμα.

Αντίθετα από γκολ σημείωσα δύο παιχνίδια που ίσως έχουν «κάτι» για να κυνηγήσουμε το γκολ. Στο Σαντχάουζεν η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Έσσεν. Ελεύθερο ποδόσφαιρο από τη Σαντχάουζεν, ανοιχτά παίζει και η Έσσεν, στο 3,75 το γκολ/γκολ ημιχρόνου. Στο Μούνστερ η Πρόισεν υποδέχεται την ύπουλη Σααρμπρούκεν.

Αν μπει το γκολ νωρίς, μπορεί να δούμε «ροντέο». Στο 4,00 εδώ το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου.

Αυστρία – Διαλογή

Στην χώρα των Άλπεων, στη χώρα του Μπαχ, έχω σημειώσει μερικά σημεία. Για παράδειγμα, θα έριχνα κάτι στο διπλό της Χάρτμπεργκ μέσα στο Γκρατς. Η Γκρατς έρχεται από δύο (μετράω και το σημερινό στο Κύπελλο) απαιτητικά ματς.

Το άγχος πλέον το έχει η ίδια, είναι πρώτη και όλα εξαρτώνται από εκείνη αν θα στεφτεί πρωταθλήτρια. Πλέον λοιπόν έχει κάτι να… χάσει. Μέχρι και την Κυριακή έπαιζε ελεύθερα, χωρίς άγχος, αφού ήταν το απόλυτο outsider. Μια στεκιά λοιπόν στο 8,00 της Χάρτμπεργκ, για να δούμε πως τα πάει με το άγχος η Στουρμ.

Το δεύτερο σημείο, που για να πω την αλήθεια μου αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο σημεία σε όλο το κουπόνι γερμανοαυστρίας, είναι το διπλό της Βόλφσμπεργκερ ΑΚ.

Άλταχ – ΒΑΚ είναι το ματς και η Άλταχ αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο της το 2024. Μάιο φτάσαμε και δεν έχει κερδίσει. Πως γίνεται να είναι φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που έχει τα φόντα να διεκδικήσει Κόνφερενς Λιγκ, ενώ αποδεδειγμένα εκτός έδρας τα πάει 10 φορές καλύτερα από ότι εντός. Συν του ότι έχει καλή παράδοση. Αξία λοιπόν στο 3,40 του διπλού.

Τέλος, από την πρώτη κατηγορία κρατάω το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Κλάγκενφουρτ με την Λίντσερ. Σε επιθετικό οίστρο οι δύο ομάδες, σκοράρουν για πλάκα ανεξάρτητα από αντίπαλο. Στο 4,50 το γκολ/γκολ ημιχρόνου είναι τεράστιο value.

Στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας έχει γίνει ένας «αχταρμάς» τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με την αρχή, η Ντόρνμπιρν και η Λέομπεν δεν έχουν άδεια για την κατηγορία τον επόμενο χρόνο.

Αυτό κάνει όλη την κατηγορία άνω κάτω. Κανείς δεν ξέρει αν πέφτει ή δεν πέφτει. Πραγματικά συναγωνίζεται τη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας η συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι λοιπόν αφήνω ό,τι έχει να κάνει με σημείο μέχρι να έχω ξεκάθαρες αποφάσεις. Αυτό που κρατάω μόνο είναι στο Λιφερίνγκ – Στουρμ ΙΙ, το lead/lose της Λιφερίνγκ, που το βρίσκουμε στο 6,00.

Να προηγηθεί δηλαδή η Στουρμ ΙΙ κάποια στιγμή στο ματς και να χάσει το παιχνίδι.

Έχουμε λοιπόν και λέμε, κρατάω τα δύο Lead/lose σε Ντόρτμουντ και Λιφερίνγκ. Αφήνω Άιντραχτ, αφήνω Όσναμπρουκ, μένει λοιπόν Βόλφσμπεργκ και Χάρτμπεργκ. Κρατάω επίσης και τρία γκολ/γκολ ημιχρόνων, Ανόβερο, Σαντχάουζεν και Κλάγκενφουρτ. Και οι έξι ομάδες σκοράρουν, ας το κάνουν όλες στο πρώτο ημίχρονο!

Αυτά από μένα.

Θα τα πούμε τσατ Σάββατο! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου, η επόμενη στήλη από τη Ρόδο πια.

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS