290

Skotostrious

Ιπποδρομιακή πανδαισία…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό μήνα ! Δυναμικά μπαίνει ο Αύγουστος στα ιπποδρομιακά καθώς διεξάγονται δύο σπουδαία φεστιβάλ στην Αγγλία και Ιρλανδία και αναφέρομαι στο Glorious Festival στο Goodwood και το Galway Summer Festival αντίστοιχα, δύο διοργανώσεις που θα μας κρατήσουν παρέα για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Το φεστιβάλ στο Goodwood είναι μια από τις ατραξιόν του ετήσιου ιπποδρομιακού καλενταριού με ρίζες στο μακρυνό 1802 όταν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, σε μια ιστορική τοποθεσία με αρχαιολογικά ευρήματα από την Εποχή του Σιδήρου, το Trundle Iron Age Hill Fort.

Ο στίβος χρησιμοποιείται μόνο για Flat Racing και στο πενταήμερο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι 14 Group ιπποδρομίες. Ολοκληρώνοντας αυτή την μικρή αναφορά να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο δόθηκε για πρώτη φορά η εκκίνηση με σημαία σε αγγλικές ιπποδρομίες μετά από ένα συμβάν με έναν αλυτάρχη με προβλήματα ακοής και ομιλίας.

Πολύ σπουδαία και η διοργάνωση στην Ιρλανδία, οι Galway Races, ένα επταήμερο φεστιβάλ το οποίο παραδοσιακά ξεκινάει την τελευταία Δευτέρα κάθε Ιούλη, ξεκίνησε να πραγματοποιείται για πρώτη φορά το 1869 με δύο ημερίδες, για να φτάσει στη σημερινή του μορφή το 1999.

Είναι η κορύφωση όχι μόνο της αγωνιστικής άλλα και της καλλιτεχνικής και εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη και παράλληλα με τις ιπποδρομίες πραγματοποιείται και πλήθος εκδηλώσεων κάτι που προσελκύει πάνω από 130,000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Μια ακόμα ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι πως το πρόγραμμα των ιπποδρομιών είναι μικτό καθώς διεξάγονται και κούρσες με εμπόδια και κούρσες στον επίπεδο στίβο.

Ξεκινώντας με τις σημερινές στοιχηματικές αναφορές η πρώτη μας στάση θα είναι στην τρίτη ιπποδρομία του προγράμματος στο Goodwood, ένα μεγάλο handicap στην απόσταση του 1 mile 2 furlongs (2,000 μέτρα περίπου) και σε μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα θα στηρίξουμε τον SOTO SIZZLER (each-way). Εχει σκοράρει στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο στο παρελθόν με τον προηγούμενο εκπαιδευτή του και έδειξε σε καλή κατάσταση στην τελευταία του έξοδο όντας τρίτος σε πολύ ανταγωνιστικό handicap στο Epsom τον Απρίλη.

Ερχεται ξεκούραστος μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν 100 ημερών και θα αγωνιστεί σε πολύ καλό επίπεδο στα handicap και με σύμμαχο τον κορυφαίο αναβάτη Ryan Moore που θα τον οδηγήσει σήμερα αναμένεται να είναι ανταγωνιστικός για τις θέσεις του βάθρου.

Δεύτερη σημερινή επιλογή και τελευταία από την ημερίδα στο Goodwood από την έβδομη κούρσα του προγράμματος, ένα handicap μόνο για φοράδες, οι οποίος θα αγωνιστούν στο μίλι (1,600 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε την εκπρόσωπο του στάβλου που έδωσε και τον περσινό νικητή της κούρσας STORMY SEA, Πολύ λίγα μίλια στα πόδια της καθώς έχει αγωνιστεί μόλις 3 φορές.

Εδειξε προοπτικές στην πρεμιέρα της στον συνθετικό στίβο του Kempton τον Νοέμβρη και ακολούθησε η πρώτη της νίκη σε κούρσα για αρχάριους στο γρασίδι στο τέλος Απριλίου. Εδειξε ανέτοιμη για ιπποδρομίες υψηλού επιπέδου (Listed) άλλα και εκεί ήταν ανταγωνιστική παρά την έκτη θέση που έφερε στην τελευταία της έξοδο τον Μάιο. Κάνει πρεμιέρα στα handicap με αρκετά ευνοϊκό rating και έχοντας μια καλή θέση εκκίνησης μπορεί να έχει την αναμενόμενη πρόοδο.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μία από τη δεύτερη ημερίδα του φεστιβάλ στο Galway και θα πάμε στην έκτη κούρσα του προγράμματος, ένα handicap στα 7 furlongs (1,400 μέτρα περίπου) και σε μια πολύ ανταγωνιστική ιπποδρομία θα επιλέξουμε ένα σπεσιαλίστα της διαδρομής, τον IMPOSING SUPREME ο οποίος θα προσπαθήσει να συνεχίσει την καλή του φόρμα.

Εχει στα πόδια του τρεις νίκες και ενα πλασάρισμα σε πέντε εκκινήσεις στο always, με την τελευταία του νίκη εδώ να έρχεται στο αντίστοιχο φεστιβάλ του 2021. Η φετινή του φόρμα δείχνει μια συνεχή πρόοδο και έσπασε το σερί χωρίς νίκες με την επιτυχία του στην τελευταία του έξοδο πριν σχεδόν ένα μήνα σε αντίστοιχο handicap κερδίζοντας με άνεση.

Συνεχίζει να ευνοείται από την πτώση στα handicap και καθώς δείχνει πως είναι στην κορύφωση της φετινής του αγωνιστικής κατάστασης θα είναι από τους σοβαρούς διεκδικητές της νίκης.

Συνοπτικά :

Τρίτη 01/08 16:50 Glorious Goodwood Coral Chesterfield Cup Handicap : SOTO SIZZLER (17,00 each-way).

Τρίτη 01/08 19:05 Glorious Goodwood Coral Fillies’ Handicap : STORMY SEA (4,50).

Τρίτη 01/08 21:50 Galway caulfieldindustrial.com Handicap : IMPOSING SUPREME (7,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες στο Goodwood βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 029, αρ : 5 // κωδ : 039, αρ : 6)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious