3053

Billaras

Ισπανογαλλικό μενού!

O “καλός” μήνας ευτυχώς φεύγει. Και “δυστυχώς” με δικαιώνει. Μετά τις τελευταίες καλές νίκες στον προηγούμενο γύρο του FA CUP, έρχονται φάπες. Εντελώς αναμενόμενα όμως. Και γιατί δεν γίνεται όλη η σαιζόν να πηγαίνει “αέρας” (δεν θυμάμαι να'χει γίνει ποτέ), αλλά κυρίως γιατί ο Γενάρης είναι…ζόρικος. Στρυφνός. Αυτό το…θυμάμαι καλά, καμιά 20αριά χρόνια τώρα.

Και το κατέθεσα νωρίς, ανέλυσα το γιατί, το χειριστήκα όπως έπρεπε, ελπίζω να κάνατε το ίδιο. Η μπάλα βέβαια, πέρα από την συνολική εικόνα, έκανε (όπως πάντα) τα δικά της. Θέλει; Σου κάνει τα κέφια. Δεν θέλει; Χαίρετε. Πιάνεις το -θεωρητικά χαμένο- over της Εϊμπαρ με…δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Και θες ένα γκολ γιά πάνω από μισή ώρα στη Λοριάν κι αυτό δεν έρχεται ποτέ.

Αν είχε φάσεις; Ε, “μόνο” τρία τετ α τετ η φιλοξενούμενη, άκομα ένα και ένα δοκάρι η γηπεδούχος. Αλλά είπαμε. Αν δεν θέλει, πάπαλα. Λίγες εκπλήξεις έγιναν στο νησί, μέσα ήμουν στις δύο από τις τρεις. Αλλά…στο Χ καρφώθηκε και η Γουέστ Χαμ και η Πιτέρμπορο. Δοκάρι… Φεύγει λοιπόν ο Γενάρης, θα δείτε ότι ως διά μαγείας (που μόνο ως διά μαγείας δεν είναι) θα στρώσει το πράμα.

Αλλά σήμερα έχουμε ακόμα 31, οπότε…στο χαλαρό. Μικρά σημεία γιόκ. Κοίταξα κάτι over, τα άφησα. Μόνο μεγάλα. Γρήγορα διέγραψα Σαμπντόρια, Λιβαδειά, Πλατανιά και…Λόκερεν. Κι έφυγε και η Ελτσε γιατί στο 2.75 δεν ψήνομαι. Κι έμεινα με μιά πεντάδα. Μαγιόρκα (3.60), Οσασούνα (3.10), Βαγιεκάνο (4.00, αυριανό), Νις (3.10) και Ρεν (3.30). Ισπανογαλλικό μενού.

Να είμαι ειλικρινής, γιά τα δύο που θα παιξω έχω αποφασίσει. Ρεν και Βαγιεκάνο. Η Ρεν είναι καλά, εκτός είναι…σταθερά καλά φέτος, με Κουρμπίς στον πάγκο. Και η Μπορντό…σαν να τα φτύνει από τα συνεχόμενα ματς, φάνηκε και μεσοβδόμαδα στο τάληρο από τη Λιλ. Και έχει και απώλειες. Στο άλλο, έχοντας δει δυο σερί ματς την Βαγιεκάνο (με Βαλένθια και Θέλτα), είναι προφανές ότι είναι στην καλύτερη φόρμα της μέσα στη σαιζόν.

Και με κίνητρο, την ώρα που η Λα Κορούνια από εδώ και πέρα θα πάει σε…διεκπεραίωση. 4-5 νίκες ως το τέλος, όλα καλά. Αυτά τα δύο θα παιχθούν. Μένει το τρίτο, και λέω τρίτο γιατί δεν σκοπεύω να πάω σε lycky15, ούτε σε yankee. Πολλές στήλες και δεν είναι το σωστό τώρα. Θέλω ένα patent, μην πω…trixie. Η Νις έχει καλά τον Μπεν Αρφά και όταν αυτός είναι καλά, η ομάδα τραβάει.

Η Οσασούνα γενικώς είναι καλά, όχι τυχαία τρίτη, όχι τυχαία με την δεύτερη καλύτερη άμυνα (τρία σερί δεν τρώει γκολ). Το τρίτο, η Μαγιόρκα, έχει και το μεγαλύτερο ρίσκο. Αναρωτιέμαι αν είναι πάνω στο “στρίψιμο”. Σύζήταγα το ματς με καλό φίλο από προχθές, αρχικά δεν ψήθηκα. Το ξανακοίταξα τώρα. Με νέο προπονητή, νέα διοίκηση, έριξε χρήμα, ήρθαν παίκτες, έγινε και νίκη.

Και βρίσκει αντίπαλο στο ναδίρ. Βέβαια, η Μαγιόρκα μακριά από το νησί της…χάνει λάδια. Εχει να κερδίσει κάτι μήνες. Κι αυτό με προβληματίζει…. Η μιά αποφάσή μου λοιπόν είναι γιά το τρίτο σημείο, η άλλη αν θα πάω σε patent ή trixie. Καταλήγω να ρισκάρω. Μαγιόρκα. Και μάκάρι να είναι όντως πάνω στο στρίψιμό της. Οι αγορές δείχνουν ότι αυτό πιστεύουν.

Μαζί τους. Και πλέον, στο δεύτερο ερώτημα. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι η απάντηση (γέλια). Θα πάω σε trixie συν…μιά στήλη. Θα παίξω μονό μονάχα το αυριανό της Βαγιεκάνο που είναι και το μεγαλύτερο σημείο. Και κλείνω με αυτά. Γιά τα άλλα που αφήνω έξω, αποφασίστε εσείς. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 14.660 μονάδες. Ποντάρισμα 31/1-1/2: Trixie: Μαγιόρκα 2 (3.

60)-Ρεν 2 (3.30)-Βαγιεκάνο 2 (4.00) με 60 μονάδες σε κάθε δυάδα και 10 στην τριάδα. Ολο μαζί 190 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Βαγιεκάνο 2 (4.00) με 70 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 260 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.400 μονάδες. Είναι προφανές τι πάω να κάνω. Με μικρό ποντάρισμα (να “πατσίσω-μαζέψω” και τις 100 παραπάνω χθεσινές μονάδες), πάω είτε να πάρω όλο το μπετ του διημέρου πίσω, είτε να έχω “δεύτερη ευκαιρία αύριο να πάρω τουλάχιστον το σημερινό μπετ πίσω.

Αν βγει ένα σήμερα, αύριο θα έχω…μπόλικη αδρεναλίνη (γέλια). Αν βγουν και τα δύο σήμερα, τότε θα σκεφτώ και τι κάλυψη μπορώ να κάνω μέσω του live, γιατί τα κέρδη μπορεί να είναι καλά. Αν δεν βγει κανένα, απλώς δεν θα έχω πονέσει μιάς και δεν θα έχω ξανοιχθεί. Τίποτα άλλο, ραντεβού την Τρίτη, με τον Φλεβάρη πλέον να έχει έρθει και ένα καλό κουπόνι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras